Recolta

  Şi un alt înger a ieşit din Templu şi striga cu glas tare Celui ce şedea pe nor: „Pune secera Ta şi seceră, pentru că a venit ceasul să seceri şi secerişul pământului este copt.” – Apocalipsa 14:15

  Călătoream cu maşina spre partea centrală a Floridei în zonele rurale şi am observat mai mulţi portocali mai tineri pe lângă cei maturi. Evident că proprietarii gândeau anticipat la momentul în care pomii mai maturi nu vor mai putea produce atât de mult încât să aducă profit. Este nevoie de mai mulţi ani de udare, curăţare şi fertilizare pentru ca portocalul să crească şi să aducă rod. La fel ca în orice afacere, maximizarea producţiei este importantă pentru o recoltă favorabilă.

  Timpul recoltei este întotdeauna anticipat de dorinţa de a strânge rod de calitate pentru a fi vândut la un preţ bun. Recolta fie îţi aduce câştig, fie te duce în pierdere.

  În curând se va face o recoltă specială. Este recolta de suflete. A doua venire a lui Hristos va fi cea mai mare recoltă din toate timpurile, punctul culminant al procesului de sfinţire pentru toţi cei care Îi iubesc pe Dumnezeu şi doresc să trăiască cu El pentru veşnicie. Dumnezeu va face totul pentru ca recolta Sa finală să includă pe cât de mulţi posibil. El nu doreşte ca vreun suflet să piară.

  Toţi pot fi incluşi în această recoltă. Invitaţia este adresată în mod generos să ne unim inimile noastre cu inima lui Dumnezeu, fiind găsiţi în El zilnic şi facându-L cel mai bun prieten al nostru. Putem face acest lucru citind din Cuvântul Său în fiecare zi şi aplicându-l în viaţa noastră. El ne mai invită să vorbim cu El în rugăciune, pentru a avea o relaţie cu El şi pentru a ne obişnui cu El, încât să ne dorim să locuim împreună o veşnicie. Când se va întâmpla acest lucru, atunci fără îndoială că ne vom dori să vorbim despre dragostea Lui şi cu ceilalţi. Probabil că şi ei se vor îndrăgosti de El şi vor dori să fie parte din marea Lui recoltă.

  Dumnezeu nu ne obligă niciodată să Îi facem Domn şi Mântuitor al nostru. Mai presus de orice, El preţuieşte libertatea. Nu va lăsa nicio piatră neîntoarsă ca să ne câştige inimile pentru El. Recolta finală este de cea mai mare importanţă pentru El.

  Ce bucurie va fi să Îi vedem pe Tatăl nostru ceresc şi pe Isus faţă în faţă! Eu vreau să fiu parte din marea recoltă. Tu nu vrei? Să îi permitem zilnic Duhului Sfânt să ne cureţe, să ne ude şi să fertilizeze inimile noastre, lucru care ne va pregăti să trăim în cer pentru totdeauna.


  Marian Hart-Gay

  Recolta - 2019. Ce bucurie va fi să Îi vedem pe Tatăl nostru ceresc şi pe Isus faţă în faţă! Eu vreau să fiu parte din marea recoltă. Tu nu vrei? Să îi permitem zilnic Duhului Sfânt să ne cureţe, să ne ude şi să fertilizeze inimile noastre, lucru care ne va pregăti să trăim în cer pentru totdeauna.
  Carolyn Sutton
  Știai că Dumnezeu se bucură când privește la tine? Știai că doar când se gândește la tine Îi tresaltă inima în cântare? Cartea „Note de bucurie”, apărută la Editura Viață și Sănătate, este plină de povestiri care amintesc de frumoasă legătură dintre Tata și tine, fiica Lui prețioasă. Cuvântul lui Dumnezeu ne promite că, prin Fiul Său, ne garantează siguranța. Viitorul nostru este sigur.

  Din aceeași categorie

  Crede și nu te îndoi niciodată!

  Câteva săptămâni mai târziu, El a trimis un cec pe care nu îl așteptam. Dumnezeu Își ține făgăduințele, însă noi suntem „puțin credincioși”!

  Câmpul misionar de acasă

  Când folosim compasiunea blândă și când înțelegem cine sunt copiii noștri, avem ocazia să îi cunoaștem și să îi iubim și, astfel, să le arătăm cine este Isus. Mă rog ca Dumnezeu să vă binecuvânteze în mod bogat câmpul misionar, pentru veșnicie, iar copiii să poată spune: „Îl cunosc pe El!”

  Domnul poartă de grijă

  Data viitoare când vei avea de înfruntat o încercare, nu te gândi prea mult la multiplele căi prin care ai putea eșua. În schimb, roagă-te lui Dumnezeu pentru succes. El nu este niciodată prea ocupat să ne audă rugăciunile și este gata să intervină, dacă Îl rugăm.

  Țărmul păcii

  Ori de câte ori închid ochii și stau în liniște, imaginația mă poartă din nou în acest loc al solitudinii profunde și calme unde găsesc pace și unde Îl găsesc pe Dumnezeu. Iată ce mi-a oferit Isus: un țărm al păcii.

  Publicate astăzi

  Cinci talanți

  Când tratăm totul ca pe o obligație și ne achităm de responsabilități numai pentru a bifa o sarcină rezolvată, nu vom avea nicidecum bucuria ca alții să creadă mai mult în noi; ceilalți au nevoie să le dăm șansa de a vedea potențialul nostru și trebuie să aibă din partea noastră măcar un semn că ar merita să riște și să lase mai multă valoare în mâinile noastre. Dacă ceilalți nu au curajul să creadă mai mult în noi, înseamnă că nu am făcut ce era nevoie pentru ca ei să își poată asuma riscul respectiv. „Ai fost credincios în puține lucruri, te voi pune peste multe lucruri!”

  Crede și nu te îndoi niciodată!

  Câteva săptămâni mai târziu, El a trimis un cec pe care nu îl așteptam. Dumnezeu Își ține făgăduințele, însă noi suntem „puțin credincioși”!

  Beneficiul încercării

  Dacă ai de-a face cu greutăți în viață, gândește-te la aceste texte și subscrie la ideea că nici încercarea, nici îngrijorarea, nici persecuția, nici foamea, nici lipsa hainelor, niciun pericol și nici sabia nu te va putea despărți de dragostea lui Dumnezeu (Romani 8:35-39).

  „Mă rog pentru tine!”

  Binecuvântează, Doamne, studenții adventiști și organizația AMiCUS! PROVOCARE: „Adoptă” un student! Fă-l, prin tot ce poți, să știe și să simtă că îi ești disponibil!

  A békességet kiáltók

  „Mert amikor ezt mondják: »Békesség és biztonság«, akkor hirtelen veszedelem jön rájuk, mint a szülési...