Recolta

  Şi un alt înger a ieşit din Templu şi striga cu glas tare Celui ce şedea pe nor: „Pune secera Ta şi seceră, pentru că a venit ceasul să seceri şi secerişul pământului este copt.” – Apocalipsa 14:15

  Călătoream cu maşina spre partea centrală a Floridei în zonele rurale şi am observat mai mulţi portocali mai tineri pe lângă cei maturi. Evident că proprietarii gândeau anticipat la momentul în care pomii mai maturi nu vor mai putea produce atât de mult încât să aducă profit. Este nevoie de mai mulţi ani de udare, curăţare şi fertilizare pentru ca portocalul să crească şi să aducă rod. La fel ca în orice afacere, maximizarea producţiei este importantă pentru o recoltă favorabilă.

  Timpul recoltei este întotdeauna anticipat de dorinţa de a strânge rod de calitate pentru a fi vândut la un preţ bun. Recolta fie îţi aduce câştig, fie te duce în pierdere.

  În curând se va face o recoltă specială. Este recolta de suflete. A doua venire a lui Hristos va fi cea mai mare recoltă din toate timpurile, punctul culminant al procesului de sfinţire pentru toţi cei care Îi iubesc pe Dumnezeu şi doresc să trăiască cu El pentru veşnicie. Dumnezeu va face totul pentru ca recolta Sa finală să includă pe cât de mulţi posibil. El nu doreşte ca vreun suflet să piară.

  Toţi pot fi incluşi în această recoltă. Invitaţia este adresată în mod generos să ne unim inimile noastre cu inima lui Dumnezeu, fiind găsiţi în El zilnic şi facându-L cel mai bun prieten al nostru. Putem face acest lucru citind din Cuvântul Său în fiecare zi şi aplicându-l în viaţa noastră. El ne mai invită să vorbim cu El în rugăciune, pentru a avea o relaţie cu El şi pentru a ne obişnui cu El, încât să ne dorim să locuim împreună o veşnicie. Când se va întâmpla acest lucru, atunci fără îndoială că ne vom dori să vorbim despre dragostea Lui şi cu ceilalţi. Probabil că şi ei se vor îndrăgosti de El şi vor dori să fie parte din marea Lui recoltă.

  Dumnezeu nu ne obligă niciodată să Îi facem Domn şi Mântuitor al nostru. Mai presus de orice, El preţuieşte libertatea. Nu va lăsa nicio piatră neîntoarsă ca să ne câştige inimile pentru El. Recolta finală este de cea mai mare importanţă pentru El.

  Ce bucurie va fi să Îi vedem pe Tatăl nostru ceresc şi pe Isus faţă în faţă! Eu vreau să fiu parte din marea recoltă. Tu nu vrei? Să îi permitem zilnic Duhului Sfânt să ne cureţe, să ne ude şi să fertilizeze inimile noastre, lucru care ne va pregăti să trăim în cer pentru totdeauna.


  Marian Hart-Gay

  Recolta - 2019. Ce bucurie va fi să Îi vedem pe Tatăl nostru ceresc şi pe Isus faţă în faţă! Eu vreau să fiu parte din marea recoltă. Tu nu vrei? Să îi permitem zilnic Duhului Sfânt să ne cureţe, să ne ude şi să fertilizeze inimile noastre, lucru care ne va pregăti să trăim în cer pentru totdeauna.
  Carolyn Sutton
  Știai că Dumnezeu se bucură când privește la tine? Știai că doar când se gândește la tine Îi tresaltă inima în cântare? Cartea „Note de bucurie”, apărută la Editura Viață și Sănătate, este plină de povestiri care amintesc de frumoasă legătură dintre Tata și tine, fiica Lui prețioasă. Cuvântul lui Dumnezeu ne promite că, prin Fiul Său, ne garantează siguranța. Viitorul nostru este sigur.

  Din aceeași categorie

  Vei merge acolo unde Dumnezeu te trimite?

  Mă rog ca, atunci când ești singură și tristă, să arunci asupra lui Dumnezeu toate îngrijorările tale. Lasă-L pe El să le ducă pentru tine. El a promis să-ți meargă alături la fiecare pas.

  Iar ei au locuit în mijlocul lor

  Mă rog ca și eu să plâng în pocăință când Dumnezeu trimite mustrarea Sa și apoi să procedez conform harului Său, ca să intru în moștenirea Canaanului ceresc. Fie ca aceasta să fie și experiența ta!

  Ca un copilaș

  Ce fericire să-i avem pe acești micuți care ne învață atât de multe despre noi înșine, despre viața însăși și despre cum să relaționam cu Tatăl nostru ceresc! Mă simt foarte binecuvântată! Ajută-mă, Doamne, să devin ca un copilaș!

  Sceptrul

  Era o piesă perfectă? Nicidecum, dar, cu siguranță, creativă și acceptabilă, poate chiar reprezentativă pentru etosul acelei provincii. Întrucât Butterworth a fost solicitat să-și folosească îndemânarea pentru această sarcină importantă, el a făcut tot ce i-a stat în putință.

  Publicate astăzi

  Dubluri în casă

  Dacă ai măcar un lucru în dublu exemplar, atunci ești mult mai bogat decât foarte mulți care încă nu au reușit nici măcar cât tine. Nu uita să-I fii recunoscător lui Dumnezeu pentru tot ce ai!

  Vei merge acolo unde Dumnezeu te trimite?

  Mă rog ca, atunci când ești singură și tristă, să arunci asupra lui Dumnezeu toate îngrijorările tale. Lasă-L pe El să le ducă pentru tine. El a promis să-ți meargă alături la fiecare pas.

  O generație de înţelepţi

  Tu poţi deveni un mijloc prin care cei bătrâni să primească răspuns la cererea lor pentru ocrotire. E posibil ca Dumnezeu să te cheme să uşurezi poverile unui vârstnic care este sau nu un membru al familiei tale.

  Învață să asculți!

  Duhule Sfânt, vreau să învăț de la Tine cum să ascult eficient! PROVOCARE: Propune-ți astăzi să fii receptiv la mesajele copilului tău!

  Biztos menedék

  „Mert ímé az Úr kijő helyéről, hogy meglátogassa a föld lakóinak álnokságát, felmutatja a föld...