Să mergem la pescuit

  Isus le-a zis: „Veniţi după Mine, şi vă voi face pescari de oameni. – Marcu 1:17

  Sunt începătoare în ale pescuitului, dar îmi place să arunc undiţa în râu sau în mare ori de câte ori merg cu cortul împreună cu soţul meu. Îmi place foarte mult partea cu undiţa pe umăr şi găleata în mână, cutia cu cele necesare pentru pescuit şi cu momeala, şi să nu uităm de pălăria care să mă apere de soare. Odată cu lansarea undiţei, vin şi mari aşteptări că undiţa mea genială va ateriza chiar în mijlocul peştilor mari. Apoi este vremea să aştept nerăbdătoare prima muşcătură, dar trec prea multe minute. Mă aşez şi stau o vreme şi, deşi peisajul este foarte plăcut şi soarele mă încălzeşte, nu se întâmplă nimic. Aşa că mă gândesc că, dacă îmi trag undiţa şi o arunc din nou în alt loc, poate voi avea rezultate. De obicei cam în etapa aceasta apare soţul meu cu întrebarea inevitabilă: „Câţi peşti ai prins?” Răspunsul meu dezamăgitor în majoritatea cazurilor este: „Nimic.”

  La început, Isus a chemat nişte pescari să îşi lase plasele de pescuit şi să îl urmeze pentru a deveni pescari de oameni. Lucrurile nu au fost întotdeauna uşoare pentru ei. Totuşi, ei au răspuns chemării lui Isus, lăsând în urmă exemple demne de urmat de-a lungul veacurilor.

  Matei 24:14 ne spune: „Evanghelia aceasta a împărăţiei va fi propovăduită în toată lumea, ca să slujească de mărturie tuturor neamurilor. Atunci va veni sfârşitul.” Cu toţii putem juca un rol în a aduce la îndeplinire acest verset. Mulţi dintre noi nu suntem misionari, învăţători sau predicatori. Indiferent cât de nepotriviţi ne considerăm a fi, putem lucra alături de alţii, folosindu-ne darurile şi talentele pe care Dumnezeu ni le-a dat fiecăruia (Matei 25:14-29).

  Nu trebuie să fim deznădăjduite dacă nu primim niciun răspuns la invitaţiile pentru studii biblice pe care le punem în căsuţele poştale sau pe care le oferim altora. Continuă să faci tot ce poţi şi lasă ca lumina ta să strălucească, căci Dumnezeu vede fiecare efort de a împărtăşi Cuvântul Său şi dragostea Sa. Matei 25:35,36 ne învaţă să ne purtăm de grijă unii altora şi să ne îngrijim de nevoile lor. Continuă să te rogi pentru ceilalţi şi fii plină de blândeţe, un exemplu viu pentru toţi. Noi nu ştim ce seminţe semănăm. Nu contează dacă expediţia mea de pescuit eşuează. Ce este cel mai important este răspunsul pe care îl voi da lui Isus dacă mă va întreba ce am făcut pentru El.

  Fii plină de curaj, acceptă trimiterea Lui şi să mergem cu toţii la pescuit. Cu toţii putem fi pescari pentru Isus.


  Lyn Welk-Sandy

  Să mergem la pescuit - 2019. Continuă să te rogi pentru ceilalţi şi fii plină de blândeţe, un exemplu viu pentru toţi. Noi nu ştim ce seminţe semănăm. Nu contează dacă expediţia mea de pescuit eşuează. Ce este cel mai important este răspunsul pe care îl voi da lui Isus dacă mă va întreba ce am făcut pentru El.
  Carolyn Sutton
  Știai că Dumnezeu se bucură când privește la tine? Știai că doar când se gândește la tine Îi tresaltă inima în cântare? Cartea „Note de bucurie”, apărută la Editura Viață și Sănătate, este plină de povestiri care amintesc de frumoasă legătură dintre Tata și tine, fiica Lui prețioasă. Cuvântul lui Dumnezeu ne promite că, prin Fiul Său, ne garantează siguranța. Viitorul nostru este sigur.

  Din aceeași categorie

  Vei merge acolo unde Dumnezeu te trimite?

  Mă rog ca, atunci când ești singură și tristă, să arunci asupra lui Dumnezeu toate îngrijorările tale. Lasă-L pe El să le ducă pentru tine. El a promis să-ți meargă alături la fiecare pas.

  Iar ei au locuit în mijlocul lor

  Mă rog ca și eu să plâng în pocăință când Dumnezeu trimite mustrarea Sa și apoi să procedez conform harului Său, ca să intru în moștenirea Canaanului ceresc. Fie ca aceasta să fie și experiența ta!

  Ca un copilaș

  Ce fericire să-i avem pe acești micuți care ne învață atât de multe despre noi înșine, despre viața însăși și despre cum să relaționam cu Tatăl nostru ceresc! Mă simt foarte binecuvântată! Ajută-mă, Doamne, să devin ca un copilaș!

  Sceptrul

  Era o piesă perfectă? Nicidecum, dar, cu siguranță, creativă și acceptabilă, poate chiar reprezentativă pentru etosul acelei provincii. Întrucât Butterworth a fost solicitat să-și folosească îndemânarea pentru această sarcină importantă, el a făcut tot ce i-a stat în putință.

  Publicate astăzi

  Vorbește-mi despre Dumnezeu!

  Doamne, vreau să fii Prietenul copiilor mei! Ajută-mă să le pot face cunoștință cu Tine într-o manieră plăcută, dar onestă! PROVOCARE: Ce voi face astăzi ca să-L prezint pe Dumnezeu copiilor mei cât mai corect?

  Közel van az Úr napja

  „Jaj, ez a nap! Bizony közel van az Úr napja, és mint a pusztítás, úgy...

  Alege binecuvântarea specială!

  Binecuvântează dar casa robului Tău, ca să dăinuiască pe vecie înaintea Ta! Căci Tu, Doamne...

  Dubluri în casă

  Dacă ai măcar un lucru în dublu exemplar, atunci ești mult mai bogat decât foarte mulți care încă nu au reușit nici măcar cât tine. Nu uita să-I fii recunoscător lui Dumnezeu pentru tot ce ai!

  Vei merge acolo unde Dumnezeu te trimite?

  Mă rog ca, atunci când ești singură și tristă, să arunci asupra lui Dumnezeu toate îngrijorările tale. Lasă-L pe El să le ducă pentru tine. El a promis să-ți meargă alături la fiecare pas.