Mașini de nor

  Căci însuşi Domnul, cu un strigăt… Întâi vor învia cei morţi în Hristos. Apoi, noi cei vii, care vom fi rămas, vom fi răpiţi toţi împreună cu ei în nori, ca să întâmpinăm pe Domnul în văzduh; şi astfel vom fi totdeauna cu Domnul. – 1 Tesaloniceni 4:16,17

  Un studiu al contrastelor, nepoţelul meu de şase anişori mă aşteaptă să mă alătur lui în sufragerie. Cu un duh blând, păr blond ca aurul şi ochi albaştri şi mari, el stă în scăunelul lui. Un bandaj negru îi acoperă ochiul stâng, semn al luptei pe care o duce cu cancerul cerebral. În ciuda limitărilor sale, faţa lui mică radiază de bucurie în timp ce aşteaptă vizita noastră şi în special să îi citesc din noua lui carte despre cer, pe care cineva tocmai i-a trimis-o.

  Strângând în mânuţa lui o maşinuţă Matchbox, se aşază lângă mine pentru a explora mental posibilităţile şi surprizele care îi aşteaptă pe copiii lui Dumnezeu care aşteaptă viaţa veşnică în şi prin jertfa lui Isus Hristos pe crucea de la calvar. Această carte minunată îţi încurajează mintea să îşi extindă viziunea despre cer dincolo de stereotipul persoanei care stă pe un nor şi cântă la harpă toată veşnicia. Nu cred că ne putem imagina minunile pe care Tatăl nostru le-a pregătit pentru noi.

  Ştiind cât de mult iubeşte nepotul meu maşinuţele Matchbox şi cât îi place să le „conducă”, l-am întrebat: „Jeffrey, cum crezi că ne vom deplasa în cer?” Ezitând puţin, i-am sugerat că am putea avea „maşini din nor”. Ridicând mâna să prind volanul imaginar din faţa mea, cu care imediat am „virat” la stânga, i-am spus: „Am putea sări pe un nor şi să plecăm!”

  Zâmbetul lui uşor strâmb din cauza paraliziei faciale şi strălucirea din ochiul pe care îl puteam vedea mi-au răspuns mai mult decât ar fi putut-o face cuvintele, facându-i bunicii lui, care încă mai dormea uneori în căsuţa din copac, cel mai mare compliment prin întrebarea: „Bunica Dottie, ai vrea să mergi cu mine cu maşina mea din nor?”

  Răspunsul meu a fost superrapid! „Da, Jeffrey, vom sări pe un nor şi ne vom lua zborul!”

  Atunci atitudinea lui s-a schimbat brusc! Foarte serios, Jeffrey a spus: „Bunica Dottie, dar aceasta este vechea noastră casă. Isus a mers să ne pregătească o casă nouă. Nimănui de acolo nu îi va mai fi teamă şi nici nu va muri. Şi… trebuie să ne pregătim să mergem.” Aşa sună mărturia finală a unui băieţel care avea o credinţă mai mare decât el. Nu a ajuns să îşi sărbătorească a şaptea aniversare, a trecut la odihnă câteva săptămâni mai târziu, aşteptând a doua venire a Prietenului lui cel mai bun, Isus.


  Dottie Barnett

  Mașini de nor - 2019. „Isus a mers să ne pregătească o casă nouă. Nimănui de acolo nu îi va mai fi teamă şi nici nu va muri. Şi... trebuie să ne pregătim să mergem.” Aşa sună mărturia finală a unui băieţel care avea o credinţă mai mare decât el.
  Carolyn Sutton
  Știai că Dumnezeu se bucură când privește la tine? Știai că doar când se gândește la tine Îi tresaltă inima în cântare? Cartea „Note de bucurie”, apărută la Editura Viață și Sănătate, este plină de povestiri care amintesc de frumoasă legătură dintre Tata și tine, fiica Lui prețioasă. Cuvântul lui Dumnezeu ne promite că, prin Fiul Său, ne garantează siguranța. Viitorul nostru este sigur.

  Din aceeași categorie

  Crainicul cu clopoțel

  Fiecăruia ni s-au dat daruri pe care să le folosim pentru Domnul. Fiecare dintre noi are nevoie să-și concentreze cele mai importante energii pentru ca darul său să le fie de folos altora. Fie ca Dumnezeu să ne ajute să cercetăm Scripturile și să cerem asistența Duhului Sfânt înainte de a face greșeli.

  Dumnezeu l-a folosit pe soțul meu ca să-mi schimbe perspectiva

  Dumnezeu mi-a arătat clar că acea carte nu este despre mine, ci menirea ei este să-i ajute pe mulţi peregrini pe drumul spinos al vieții și să-I aducă Lui slavă. Îi mulțumesc Domnului pentru dragostea Lui necondiționată, pentru favoarea nemeritată și pentru harul Său minunat!

  Salvat de o întâlnire de comitet

  Când ne începem ziua, să ne străduim să-L punem pe Dumnezeu în locul cuvenit. Doar făcând astfel îngerul Domnului își va așeza tabăra în jurul nostru și ne va păzi de orice rău.

  Viziunea unei mame

  Nu este ușor să te dai la o parte pentru ca Dumnezeu să-Și poată face lucrarea. A fost nevoie ca El să-mi amintească de mai multe ori acest lucru, pentru a mă elibera de povara pe care nu trebuia să o port.

  Publicate astăzi

  Locul trei pe podium

  Ce exercițiu și ce antrenament ar trebui să facem pentru ca modestia și recunoștința să ne caracterizeze chiar și în momentele noastre de glorie sau de împlinire de orice fel?

  Crainicul cu clopoțel

  Fiecăruia ni s-au dat daruri pe care să le folosim pentru Domnul. Fiecare dintre noi are nevoie să-și concentreze cele mai importante energii pentru ca darul său să le fie de folos altora. Fie ca Dumnezeu să ne ajute să cercetăm Scripturile și să cerem asistența Duhului Sfânt înainte de a face greșeli.

  Răzbunarea nu este a noastră

  Ţi-a greşit cândva cineva? Dacă te gândeşti la răzbunare, ia în considerare ce spune Dumnezeu: „Răzbunarea este a Mea, Eu voi răsplăti.” El nu-ţi cere să te răzbuni, mai degrabă să împlineşti nevoile de bază ale vrăjmaşului tău, după cum te îndrumă textul de astăzi.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să fie… biserică

  Roagă-te pentru spiritul de comunitate din biserica ta! PROVOCARE: Gândește-te la o idee care ar putea îmbunătăți părtășia dintre credincioși și pune-o în aplicare!

  Bizonyosodjunk meg Isten jóságáról!

  „Érezzétek és lássátok meg, hogy jó az Úr! Boldog az az ember, aki Őbenne bízik.”...