Mașini de nor

  Căci însuşi Domnul, cu un strigăt… Întâi vor învia cei morţi în Hristos. Apoi, noi cei vii, care vom fi rămas, vom fi răpiţi toţi împreună cu ei în nori, ca să întâmpinăm pe Domnul în văzduh; şi astfel vom fi totdeauna cu Domnul. – 1 Tesaloniceni 4:16,17

  Un studiu al contrastelor, nepoţelul meu de şase anişori mă aşteaptă să mă alătur lui în sufragerie. Cu un duh blând, păr blond ca aurul şi ochi albaştri şi mari, el stă în scăunelul lui. Un bandaj negru îi acoperă ochiul stâng, semn al luptei pe care o duce cu cancerul cerebral. În ciuda limitărilor sale, faţa lui mică radiază de bucurie în timp ce aşteaptă vizita noastră şi în special să îi citesc din noua lui carte despre cer, pe care cineva tocmai i-a trimis-o.

  Strângând în mânuţa lui o maşinuţă Matchbox, se aşază lângă mine pentru a explora mental posibilităţile şi surprizele care îi aşteaptă pe copiii lui Dumnezeu care aşteaptă viaţa veşnică în şi prin jertfa lui Isus Hristos pe crucea de la calvar. Această carte minunată îţi încurajează mintea să îşi extindă viziunea despre cer dincolo de stereotipul persoanei care stă pe un nor şi cântă la harpă toată veşnicia. Nu cred că ne putem imagina minunile pe care Tatăl nostru le-a pregătit pentru noi.

  Ştiind cât de mult iubeşte nepotul meu maşinuţele Matchbox şi cât îi place să le „conducă”, l-am întrebat: „Jeffrey, cum crezi că ne vom deplasa în cer?” Ezitând puţin, i-am sugerat că am putea avea „maşini din nor”. Ridicând mâna să prind volanul imaginar din faţa mea, cu care imediat am „virat” la stânga, i-am spus: „Am putea sări pe un nor şi să plecăm!”

  Zâmbetul lui uşor strâmb din cauza paraliziei faciale şi strălucirea din ochiul pe care îl puteam vedea mi-au răspuns mai mult decât ar fi putut-o face cuvintele, facându-i bunicii lui, care încă mai dormea uneori în căsuţa din copac, cel mai mare compliment prin întrebarea: „Bunica Dottie, ai vrea să mergi cu mine cu maşina mea din nor?”

  Răspunsul meu a fost superrapid! „Da, Jeffrey, vom sări pe un nor şi ne vom lua zborul!”

  Atunci atitudinea lui s-a schimbat brusc! Foarte serios, Jeffrey a spus: „Bunica Dottie, dar aceasta este vechea noastră casă. Isus a mers să ne pregătească o casă nouă. Nimănui de acolo nu îi va mai fi teamă şi nici nu va muri. Şi… trebuie să ne pregătim să mergem.” Aşa sună mărturia finală a unui băieţel care avea o credinţă mai mare decât el. Nu a ajuns să îşi sărbătorească a şaptea aniversare, a trecut la odihnă câteva săptămâni mai târziu, aşteptând a doua venire a Prietenului lui cel mai bun, Isus.


  Dottie Barnett

  Mașini de nor - 2019. „Isus a mers să ne pregătească o casă nouă. Nimănui de acolo nu îi va mai fi teamă şi nici nu va muri. Şi... trebuie să ne pregătim să mergem.” Aşa sună mărturia finală a unui băieţel care avea o credinţă mai mare decât el.
  Carolyn Sutton
  Știai că Dumnezeu se bucură când privește la tine? Știai că doar când se gândește la tine Îi tresaltă inima în cântare? Cartea „Note de bucurie”, apărută la Editura Viață și Sănătate, este plină de povestiri care amintesc de frumoasă legătură dintre Tata și tine, fiica Lui prețioasă. Cuvântul lui Dumnezeu ne promite că, prin Fiul Său, ne garantează siguranța. Viitorul nostru este sigur.

  Din aceeași categorie

  Recunoștință

  După ce m-am adunat puțin, am înălțat rugăciuni umile, dându-I slavă Domnului cu lacrimi de mulțumire și de reconsacrare ca niciodată înainte. Încrederea mea în Isus a crescut foarte mult de la acel eveniment.

  Binecuvântări deghizate

  Am cerut de la Dumnezeu iertare pentru gândurile mele nechibzuite de mai înainte. Niciodată nu m-am gândit că o să-I mulțumesc pentru căldura excesivă. Mulțumesc lui Dumnezeu pentru mila Sa! Mulțumesc lui Dumnezeu pentru dragostea Sa! Mulțumesc lui Dumnezeu pentru harul Său! Mulțumesc lui Dumnezeu pentru căldură!

  Credința lui Rahav

  Mă rog ca tu și cu mine, la fel ca Rahav, să ne hotărâm să avem încredere în făgăduințele Cuvântului lui Dumnezeu, astfel încât să putem avea și noi o credință neclintită ca a ei.

  Dumnezeu chiar aude și răspunde

  Dacă te confrunți cu perioade dificile în viață, te încurajez să invoci făgăduințele lui Dumnezeu. El te iubește și are grijă de tine, iar gândurile Lui sunt „gânduri de pace, şi nu de nenorocire, ca să vă dau un viitor şi o nădejde”. Da! Eu sunt o dovadă vie a faptului că El Își ține promisiunile!

  Publicate astăzi

  Șase zile, tot lucrul tău

  Cel care începe ziua cu Dumnezeu în gândurile lui, cu rugăciunea lui personală și cu dorința de a fi asistat pe drumul dintre dimineață și seară va găsi și împlinire în planurile lui, dar va găsi și odihnă, acea odihnă care îi permite să se simtă fericit.

  Recunoștință

  După ce m-am adunat puțin, am înălțat rugăciuni umile, dându-I slavă Domnului cu lacrimi de mulțumire și de reconsacrare ca niciodată înainte. Încrederea mea în Isus a crescut foarte mult de la acel eveniment.

  Slujirea lui Dumnezeu (II)

  Gândeşte-te la felul tău de slujire. Le impui altora idei şi comportamente, făcând uz de putere? Le restrângi libertatea de conştiinţă semenilor tăi prin pedeapsă? Adu-ţi aminte că asemenea metode nu au caracterizat niciodată slujirea lui Dumnezeu.

  Copiii și tinerii bisericii – comoara noastră prețioasă

  Doamne, ajută-mă să nu iubesc cu vorba, ci cu fapta și cu adevărul! PROVOCARE: Găsește o modalitate prin care să încurajezi un copil sau un tânăr din biserica ta chiar astăzi!

  Háborúk az utolsó napokban

  „Így szól a Seregek Ura: Ímé, veszedelem indul egyik nemzettől a másik nemzetre, és nagy...