Găsind vindecare prin iertare

  Şi, când staţi în picioare de vă rugaţi, să iertaţi orice aveţi împotriva cuiva, pentru ca şi Tatăl vostru care este în ceruri să vă ierte greşelile voastre. – Marcu 11:25

  Încă îmi amintesc ziua în care am văzut pentru prima dată filmul The Hiding Place. Aveam paisprezece ani şi eram la internatul unui liceu din Brazilia. Am fost profund mişcată de povestea Corneliei (Corrie) ten Boom, o creştină olandeză care, împreună cu familia ei, a ajutat foarte mulţi evrei să scape de Holocaustul nazist în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, înainte ca familia ei să fie închisă în 1944.

  În perioada în care a fost în închisoare, Corrie a fost tratată inuman şi a pierdut-o pe mult iubita ei soră, pe Betsie, care a murit după ce a rostit în şoaptă cuvintele pline de inspiraţie: „Nu există niciun abis atât de adânc încât El [Dumnezeu] să nu poată pătrunde şi mai adânc.” Ca adolescentă, vizionând acest film pentru prima dată, am fost impresionată de credinţa lui Corrie şi de modul miraculos în care Dumnezeu a eliberat-o după zece luni. Totuşi, un lucru pe care nu l-am înţeles pe deplin atunci a fost rolul esenţial pe care l-a jucat iertarea în viaţa ei în tabără şi după aceea.

  Şaisprezece ani mai târziu, acum eram trecută de treizeci de ani şi eram în Statele Unite, am trecut şi eu prin durerea nedreptăţii şi a respingerii. În acele momente, Dumnezeu mi-a reamintit de povestea lui Corrie ten Boom. I-am ascultat mărturia, povestind lupta pe care a dus-o ea pentru a putea ierta. Atunci şi-a dat seama că şi ea greşise înaintea lui Dumnezeu şi avea nevoie de iertarea Lui pentru a putea „scăpa” de amărăciunea din inima ei.

  În cartea ei, Tramp for the Lord (1974), ea relata o întâlnire pe care a avut-o cu unul dintre cei mai cruzi paznici din tabăra nazistă în care fusese întemniţată. La trei ani după eliberare, predica la o biserică în Germania. Paznicul nu a recunoscut-o pe când stătea la rând pentru a da mâna cu ea la sfârşitul serviciului divin. Ea nu îi uitase faţa şi s-a rugat la Dumnezeu să o ajute să îl ierte. Ea scrie următoarele: „Pentru câteva momente, mâna lui a rămas în mâna mea, fostul paznic şi fosta întemniţată. Niciodată nu am cunoscut dragostea lui Dumnezeu la fel de intens ca atunci.”

  Corrie a deschis un centru de reabilitare pentru supravieţuitorii taberelor de concentrare pe vremea când era în Olanda, înainte de a vorbi în toată lumea despre puterea vindecătoare a iertării şi despre dragostea lui Dumnezeu. Ce inspiraţie este pentru noi să practicăm şi noi iertarea!


  Katia Garcia Reinert

  Găsind vindecare prin iertare - 2019. Corrie a deschis un centru de reabilitare pentru supravieţuitorii taberelor de concentrare pe vremea când era în Olanda, înainte de a vorbi în toată lumea despre puterea vindecătoare a iertării şi despre dragostea lui Dumnezeu. Ce inspiraţie este pentru noi să practicăm şi noi iertarea!
  Carolyn Sutton
  Știai că Dumnezeu se bucură când privește la tine? Știai că doar când se gândește la tine Îi tresaltă inima în cântare? Cartea „Note de bucurie”, apărută la Editura Viață și Sănătate, este plină de povestiri care amintesc de frumoasă legătură dintre Tata și tine, fiica Lui prețioasă. Cuvântul lui Dumnezeu ne promite că, prin Fiul Său, ne garantează siguranța. Viitorul nostru este sigur.

  Din aceeași categorie

  Sceptrul

  Era o piesă perfectă? Nicidecum, dar, cu siguranță, creativă și acceptabilă, poate chiar reprezentativă pentru etosul acelei provincii. Întrucât Butterworth a fost solicitat să-și folosească îndemânarea pentru această sarcină importantă, el a făcut tot ce i-a stat în putință.

  În tandem către eternitate

  Atât timp cât bărbații și femeile nu se privesc reciproc așa cum îi privește Isus, ei vor rata posibilitățile unei lucrări unite. Dar atunci când încetează să se opună și să se trateze rău unii pe alții, ei lucrează în tandem ca împreună moștenitori, mergând spre eternitate și având beneficiul ajutorării reciproce.

  Vizită la o închisoare

  Cântau și se rugau cu toată inima. Cred că Dumnezeu a auzit și a acceptat închinarea lor. Am admirat curajul lor și le-am îndemnat – deși m-am simțit stânjenită să le dau sfaturi acestor femei prețioase – să aibă încredere, în ciuda situației lor, că nimic nu le va separa de dragostea lui Dumnezeu.

  O mărturie

  Bunica mea va înțelege că, de-a lungul anilor, am încercat să-i încurajez pe alții să „facă binele”. Ca rezultat al mărturiei mele, am fost binecuvântată cu întoarcerea multor prieteni pentru totdeauna în familia lui Dumnezeu.

  Publicate astăzi

  Două mâini, două picioare

  Orice sistem de a fenta implicarea sau de a susține egoismul ai avea, este momentul să îl dezactivezi. Este un subiect real pentru rugăciune și schimbare. Încă mai putem regreta și cere ajutor.

  Sceptrul

  Era o piesă perfectă? Nicidecum, dar, cu siguranță, creativă și acceptabilă, poate chiar reprezentativă pentru etosul acelei provincii. Întrucât Butterworth a fost solicitat să-și folosească îndemânarea pentru această sarcină importantă, el a făcut tot ce i-a stat în putință.

  Dragostea frățească

  Soluţia disensiunilor dintre copii constă în manifestarea iubirii adevărate, care vine dintr-o legătură apropiată cu Dumnezeu, care este sursa iubirii. Puterea care vine din unitate este importantă, dar nu este suficientă. Iubirea lui Dumnezeu este soluţia completă. Caut-o şi astăzi!

  Îndemnuri către bunici

  Binecuvântează, Doamne, toți bunicii pentru a fi exemple bune pentru nepoții lor! PROVOCARE: Fă-ți astăzi timp pentru nepoți! Dacă sunt departe, vorbește cu ei la telefon și cere-I lui Dumnezeu să te folosească pentru a-i îndruma către El!

  Sátán utolsó hadjárata

  „Fiacskáim, itt az utolsó óra, és amint hallottátok, hogy az antikrisztus eljő, így most sok...