Găsind vindecare prin iertare

  Şi, când staţi în picioare de vă rugaţi, să iertaţi orice aveţi împotriva cuiva, pentru ca şi Tatăl vostru care este în ceruri să vă ierte greşelile voastre. – Marcu 11:25

  Încă îmi amintesc ziua în care am văzut pentru prima dată filmul The Hiding Place. Aveam paisprezece ani şi eram la internatul unui liceu din Brazilia. Am fost profund mişcată de povestea Corneliei (Corrie) ten Boom, o creştină olandeză care, împreună cu familia ei, a ajutat foarte mulţi evrei să scape de Holocaustul nazist în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, înainte ca familia ei să fie închisă în 1944.

  În perioada în care a fost în închisoare, Corrie a fost tratată inuman şi a pierdut-o pe mult iubita ei soră, pe Betsie, care a murit după ce a rostit în şoaptă cuvintele pline de inspiraţie: „Nu există niciun abis atât de adânc încât El [Dumnezeu] să nu poată pătrunde şi mai adânc.” Ca adolescentă, vizionând acest film pentru prima dată, am fost impresionată de credinţa lui Corrie şi de modul miraculos în care Dumnezeu a eliberat-o după zece luni. Totuşi, un lucru pe care nu l-am înţeles pe deplin atunci a fost rolul esenţial pe care l-a jucat iertarea în viaţa ei în tabără şi după aceea.

  Şaisprezece ani mai târziu, acum eram trecută de treizeci de ani şi eram în Statele Unite, am trecut şi eu prin durerea nedreptăţii şi a respingerii. În acele momente, Dumnezeu mi-a reamintit de povestea lui Corrie ten Boom. I-am ascultat mărturia, povestind lupta pe care a dus-o ea pentru a putea ierta. Atunci şi-a dat seama că şi ea greşise înaintea lui Dumnezeu şi avea nevoie de iertarea Lui pentru a putea „scăpa” de amărăciunea din inima ei.

  În cartea ei, Tramp for the Lord (1974), ea relata o întâlnire pe care a avut-o cu unul dintre cei mai cruzi paznici din tabăra nazistă în care fusese întemniţată. La trei ani după eliberare, predica la o biserică în Germania. Paznicul nu a recunoscut-o pe când stătea la rând pentru a da mâna cu ea la sfârşitul serviciului divin. Ea nu îi uitase faţa şi s-a rugat la Dumnezeu să o ajute să îl ierte. Ea scrie următoarele: „Pentru câteva momente, mâna lui a rămas în mâna mea, fostul paznic şi fosta întemniţată. Niciodată nu am cunoscut dragostea lui Dumnezeu la fel de intens ca atunci.”

  Corrie a deschis un centru de reabilitare pentru supravieţuitorii taberelor de concentrare pe vremea când era în Olanda, înainte de a vorbi în toată lumea despre puterea vindecătoare a iertării şi despre dragostea lui Dumnezeu. Ce inspiraţie este pentru noi să practicăm şi noi iertarea!


  Katia Garcia Reinert

  Găsind vindecare prin iertare - 2019. Corrie a deschis un centru de reabilitare pentru supravieţuitorii taberelor de concentrare pe vremea când era în Olanda, înainte de a vorbi în toată lumea despre puterea vindecătoare a iertării şi despre dragostea lui Dumnezeu. Ce inspiraţie este pentru noi să practicăm şi noi iertarea!
  Carolyn Sutton
  Știai că Dumnezeu se bucură când privește la tine? Știai că doar când se gândește la tine Îi tresaltă inima în cântare? Cartea „Note de bucurie”, apărută la Editura Viață și Sănătate, este plină de povestiri care amintesc de frumoasă legătură dintre Tata și tine, fiica Lui prețioasă. Cuvântul lui Dumnezeu ne promite că, prin Fiul Său, ne garantează siguranța. Viitorul nostru este sigur.

  Din aceeași categorie

  Mă auzi?

  Tu Îl asculți pe Dumnezeu atunci când El te îndeamnă să urmezi căile Lui de-a lungul zilei? El așteaptă ca tu să-I răspunzi. Dar mai așteaptă și altcineva: beneficiarul binecuvântării. Răspunzând astăzi îndemnului lui Dumnezeu din inima ta, pentru cine vei putea fi o binecuvântare?

  Cea mai dragă mamă

  Îi mulțumesc lui Dumnezeu în fiecare zi pentru binecuvântări. Casa mi-este binecuvântată. Eu sunt binecuvântată și foarte favorizată de Dumnezeul Preaînalt. Mulțumesc, Doamne, pentru binecuvântarea mamelor noastre!

  Pace în mijlocul furtunii

  În acea noapte a venit uraganul. M-am mirat că am dormit aproape tot timpul. Am experimentat o pace extraordinară în mijlocul furtunii.

  Iertarea

  Trebuie să le cerem iertare celorlalți și Tatălui nostru ceresc. El ne iubește atât de mult, că este bucuros să ne ierte. Lăudați numele Lui!

  Publicate astăzi

  Piramida lui Maslow

  Când te străduiești să-i înveți pe alții, vei deveni tu însuți mai bun. Efortul de a fi sprijinul cuiva în nevoie ne face pe noi să ne simțim și să fim mai puternici. Vor crește cu adevărat doar cei care îi încurajează pe alții să crească și să se dezvolte.

  Mă auzi?

  Tu Îl asculți pe Dumnezeu atunci când El te îndeamnă să urmezi căile Lui de-a lungul zilei? El așteaptă ca tu să-I răspunzi. Dar mai așteaptă și altcineva: beneficiarul binecuvântării. Răspunzând astăzi îndemnului lui Dumnezeu din inima ta, pentru cine vei putea fi o binecuvântare?

  Fii curajos!

  Astăzi, Dumnezeu este la fel de puternic ca atunci. El îți știe situația, fricile, îndoielile, punctele tari și punctele slabe. El este pregătit să-ți inspire curaj și acțiune până când teama ta se va risipi.

  Iedul să nu-l fierbi în laptele mamei lui

  Roagă-te pentru copiii sau adolescenții tăi ori pentru cei din biserica ta! PROVOCARE: Fă ceva ca ei să fie ghidați de un adult competent pentru a folosi în mod corect gadgeturile!

  A fiatalokra leselkedő veszélyek

  „Örvendezz a te ifjúságodban, és vidámítson meg téged a szíved ifjúságod idejében, járj a te...