Găsind vindecare prin iertare – partea 2

  Astfel dar, ca nişte aleşi ai lui Dumnezeu, sfinţi şi preaiubiţi, îmbrăcaţi-vă cu o inimă plină de îndurare, cu bunătate, cu smerenie, cu blândeţe, cu îndelungă răbdare. Îngăduiţi-vă unii pe alţii şi, dacă unul are pricină să se plângă de altul, iertaţi-vă unul pe altul. Cum v-a iertat Hristos, aşa iertaţi-vă şi voi. – Coloseni 3:12,13

  Când mi-am amintit de experienţa lui Corrie ten Boom, inima mea era rănită. Tocmai mă mutasem din Brazilia în Statele Unite şi simţeam din plin durerea nedreptăţii şi a respingerii din partea celor în care aveam încredere şi pe care îi iubeam. Pentru a mă încuraja, sunt sigură că Dumnezeu este Cel care mi-a amintit de experienţa lui Corrie (aşa cum a fost păstrată în propriile ei scrieri, dar şi în filmul The Hiding Place, pe care l-am văzut la paisprezece ani).

  Ca adultă, acum treceam şi eu prin propria mea durere, care putea fi comparată cu a lui Corrie. Dar dintr-odată durerea mea părea mai nesemnificativă.

  Atunci mi-am pus întrebarea: Cum aş putea eu să nu îi iert pe ceilalţi când Dumnezeu continuă să îmi ofere iertare din nou şi din nou?

  Mai târziu am început să studiez implicaţiile personale ale iertării. Am continuat să studiez despre iertare împreună cu membrii bisericii din care fac parte, cu cei care au fost abuzaţi în copilărie.

  Printre altele, am descoperit că cei care îi iartă mai uşor pe ceilalţi au o sănătate mentală mai bună decât cei care nu fac acest lucru. Corrie ten Boom mai spunea, din propria ei experienţă cu alte victime ale brutalităţii naziste, că cei care reuşeau să îi ierte pe ceilalţi erau mai capabili să îşi refacă viaţa.

  De-a lungul anilor am descoperit că iertarea este un proces. Poate va fi nevoie de timp ca să ierţi pe cineva care ţi-a produs o durere profundă şi o traumă. Am mai descoperit că iertarea nu înseamnă întotdeauna împăcare şi nu este imperios necesar ca întotdeauna cealaltă persoană să îşi ceară iertare pentru fapta făcută. Mai mult, am descoperit – în special din experienţă personală — că iertarea cere efort şi nu putem face acest efort singuri. Dumnezeu, doar Dumnezeu, ne poate ajuta să iertăm cu adevărat.

  Eu am ales să îl las pe Dumnezeu să îmi vindece durerea prin iertare. Tu ce vei alege?


  Katia Garcia Reinert

  Găsind vindecare prin iertare - partea 2 - 2019. Am descoperit - în special din experienţă personală — că iertarea cere efort şi nu putem face acest efort singuri. Dumnezeu, doar Dumnezeu, ne poate ajuta să iertăm cu adevărat. Eu am ales să îl las pe Dumnezeu să îmi vindece durerea prin iertare. Tu ce vei alege?
  Carolyn Sutton
  Știai că Dumnezeu se bucură când privește la tine? Știai că doar când se gândește la tine Îi tresaltă inima în cântare? Cartea „Note de bucurie”, apărută la Editura Viață și Sănătate, este plină de povestiri care amintesc de frumoasă legătură dintre Tata și tine, fiica Lui prețioasă. Cuvântul lui Dumnezeu ne promite că, prin Fiul Său, ne garantează siguranța. Viitorul nostru este sigur.

  Din aceeași categorie

  Sceptrul

  Era o piesă perfectă? Nicidecum, dar, cu siguranță, creativă și acceptabilă, poate chiar reprezentativă pentru etosul acelei provincii. Întrucât Butterworth a fost solicitat să-și folosească îndemânarea pentru această sarcină importantă, el a făcut tot ce i-a stat în putință.

  În tandem către eternitate

  Atât timp cât bărbații și femeile nu se privesc reciproc așa cum îi privește Isus, ei vor rata posibilitățile unei lucrări unite. Dar atunci când încetează să se opună și să se trateze rău unii pe alții, ei lucrează în tandem ca împreună moștenitori, mergând spre eternitate și având beneficiul ajutorării reciproce.

  Vizită la o închisoare

  Cântau și se rugau cu toată inima. Cred că Dumnezeu a auzit și a acceptat închinarea lor. Am admirat curajul lor și le-am îndemnat – deși m-am simțit stânjenită să le dau sfaturi acestor femei prețioase – să aibă încredere, în ciuda situației lor, că nimic nu le va separa de dragostea lui Dumnezeu.

  O mărturie

  Bunica mea va înțelege că, de-a lungul anilor, am încercat să-i încurajez pe alții să „facă binele”. Ca rezultat al mărturiei mele, am fost binecuvântată cu întoarcerea multor prieteni pentru totdeauna în familia lui Dumnezeu.

  Publicate astăzi

  Două mâini, două picioare

  Orice sistem de a fenta implicarea sau de a susține egoismul ai avea, este momentul să îl dezactivezi. Este un subiect real pentru rugăciune și schimbare. Încă mai putem regreta și cere ajutor.

  Sceptrul

  Era o piesă perfectă? Nicidecum, dar, cu siguranță, creativă și acceptabilă, poate chiar reprezentativă pentru etosul acelei provincii. Întrucât Butterworth a fost solicitat să-și folosească îndemânarea pentru această sarcină importantă, el a făcut tot ce i-a stat în putință.

  Dragostea frățească

  Soluţia disensiunilor dintre copii constă în manifestarea iubirii adevărate, care vine dintr-o legătură apropiată cu Dumnezeu, care este sursa iubirii. Puterea care vine din unitate este importantă, dar nu este suficientă. Iubirea lui Dumnezeu este soluţia completă. Caut-o şi astăzi!

  Îndemnuri către bunici

  Binecuvântează, Doamne, toți bunicii pentru a fi exemple bune pentru nepoții lor! PROVOCARE: Fă-ți astăzi timp pentru nepoți! Dacă sunt departe, vorbește cu ei la telefon și cere-I lui Dumnezeu să te folosească pentru a-i îndruma către El!

  Sátán utolsó hadjárata

  „Fiacskáim, itt az utolsó óra, és amint hallottátok, hogy az antikrisztus eljő, így most sok...