Găsind vindecare prin iertare – partea 2

  Astfel dar, ca nişte aleşi ai lui Dumnezeu, sfinţi şi preaiubiţi, îmbrăcaţi-vă cu o inimă plină de îndurare, cu bunătate, cu smerenie, cu blândeţe, cu îndelungă răbdare. Îngăduiţi-vă unii pe alţii şi, dacă unul are pricină să se plângă de altul, iertaţi-vă unul pe altul. Cum v-a iertat Hristos, aşa iertaţi-vă şi voi. – Coloseni 3:12,13

  Când mi-am amintit de experienţa lui Corrie ten Boom, inima mea era rănită. Tocmai mă mutasem din Brazilia în Statele Unite şi simţeam din plin durerea nedreptăţii şi a respingerii din partea celor în care aveam încredere şi pe care îi iubeam. Pentru a mă încuraja, sunt sigură că Dumnezeu este Cel care mi-a amintit de experienţa lui Corrie (aşa cum a fost păstrată în propriile ei scrieri, dar şi în filmul The Hiding Place, pe care l-am văzut la paisprezece ani).

  Ca adultă, acum treceam şi eu prin propria mea durere, care putea fi comparată cu a lui Corrie. Dar dintr-odată durerea mea părea mai nesemnificativă.

  Atunci mi-am pus întrebarea: Cum aş putea eu să nu îi iert pe ceilalţi când Dumnezeu continuă să îmi ofere iertare din nou şi din nou?

  Mai târziu am început să studiez implicaţiile personale ale iertării. Am continuat să studiez despre iertare împreună cu membrii bisericii din care fac parte, cu cei care au fost abuzaţi în copilărie.

  Printre altele, am descoperit că cei care îi iartă mai uşor pe ceilalţi au o sănătate mentală mai bună decât cei care nu fac acest lucru. Corrie ten Boom mai spunea, din propria ei experienţă cu alte victime ale brutalităţii naziste, că cei care reuşeau să îi ierte pe ceilalţi erau mai capabili să îşi refacă viaţa.

  De-a lungul anilor am descoperit că iertarea este un proces. Poate va fi nevoie de timp ca să ierţi pe cineva care ţi-a produs o durere profundă şi o traumă. Am mai descoperit că iertarea nu înseamnă întotdeauna împăcare şi nu este imperios necesar ca întotdeauna cealaltă persoană să îşi ceară iertare pentru fapta făcută. Mai mult, am descoperit – în special din experienţă personală — că iertarea cere efort şi nu putem face acest efort singuri. Dumnezeu, doar Dumnezeu, ne poate ajuta să iertăm cu adevărat.

  Eu am ales să îl las pe Dumnezeu să îmi vindece durerea prin iertare. Tu ce vei alege?


  Katia Garcia Reinert

  Găsind vindecare prin iertare - partea 2 - 2019. Am descoperit - în special din experienţă personală — că iertarea cere efort şi nu putem face acest efort singuri. Dumnezeu, doar Dumnezeu, ne poate ajuta să iertăm cu adevărat. Eu am ales să îl las pe Dumnezeu să îmi vindece durerea prin iertare. Tu ce vei alege?
  Carolyn Sutton
  Știai că Dumnezeu se bucură când privește la tine? Știai că doar când se gândește la tine Îi tresaltă inima în cântare? Cartea „Note de bucurie”, apărută la Editura Viață și Sănătate, este plină de povestiri care amintesc de frumoasă legătură dintre Tata și tine, fiica Lui prețioasă. Cuvântul lui Dumnezeu ne promite că, prin Fiul Său, ne garantează siguranța. Viitorul nostru este sigur.

  Din aceeași categorie

  Deschide-mi inima!

  Doamne, fie ca dragostea Ta necondiționată să crească în inima mea și să mă determine la acțiune!

  Stând neclintiți

  Pavel ne încurajează să ne rugăm prin Duhul Sfânt în toate ocaziile. Indiferent ce întâmpinăm, putem mereu să stăm neclintiți și să ne rugăm ca Dumnezeu să-Și arate puterea Sa maiestuoasă.

  Frumusețile lumii noastre

  O, Doamne, înainte să pășesc mai departe în această zi, ochii mei să fie deschiși la eterna Ta glorie și inima mea să fie purificată în dragostea Ta veșnică! Acest tărâm străin este mantaua mea, dar Tu ești Făcătorul și Adăpostul sufletului meu rătăcitor.

  Pe cine reflectăm?

  Purtarea noastră ar trebui să reflecte statutul de copii ai lui Dumnezeu. Să ne rugăm zilnic să fim o oglindă a dragostei și a caracterului Tatălui.

  Publicate astăzi

  Nici măcar jumătate

  Deși la prima vedere anturajul pe care îl alegem și locul în care alegem să trăim pot părea inofensive, ele pot deveni totuși periculoase. Poate că ne considerăm suficient de maturi ca să fim ispitiți de ceva dăunător. Însă realitatea este că, pe neobservate, ceea ce se întâmplă lângă noi ne influențează, mai ales dacă e vorba de ceva negativ. Nimic din ceea ce vedem sau auzim nu ne lasă indiferenți, chiar dacă nu acordăm prea multă atenție. A ne considera intangibili nu este o dovadă de înțelepciune și nici de tărie, ci mai degrabă trădează imaturitate și superficialitate. A ne teme de influențe rele nu e o slăbiciune, ci o dovadă de precauție și discernământ spiritual.

  Deschide-mi inima!

  Doamne, fie ca dragostea Ta necondiționată să crească în inima mea și să mă determine la acțiune!

  Rugăciunea şi mulţumirea

  Dacă treci prin dificultăţi, în mod deosebit din cauza insultelor, a urii, a invidiei, a resentimentelor sau asprimii în relaţiile cu ceilalţi, citeşte, reciteşte, memorează şi roagă-te. Copiază acest text pe ceva şi poartă-l la tine pentru a-l folosi când eşti ispitit. Mai presus de toate, roagă-te tot timpul, aşa cum te învaţă apostolul Pavel.

  O apă limpede

  Doamne, ajută-mă să port lumina Ta pentru semenii mei astăzi și în fiecare zi! PROVOCARE: Ia-ți timp să meditezi la viața ta așa cum este ea reflectată în cei din jurul tău!

  A hamis tudomány veszélyei

  „Timótheus, őrizd meg, ami rád van bízva, elfordulván a szentségtelen, üres beszédektől és a hamis...