Semnificația numelui

  Acum, aşa vorbeşte Domnul care te-a făcut, lacove, şi Cel ce te-a întocmit, Israele: „Nu te teme de nimic, căci Eu te izbăvesc, te chem pe nume: eşti al Meu.” – Isaia 43:1

  La naştere am primit numele Rita Faye. Rita înseamnă „deschisă şi comunicativă, extrovertită, bucuroasă că trăieşte, individualistă.” Faye înseamnă „încrezătoare şi credulă. Un sistem puternic de crezuri.” Am trăit la înălţimea numelui timp de patru ani, când am fost adoptată şi mi-am schimbat numele în Dorea, a cărui semnificaţie este „hotărâtă, motivată şi energică.” Mama mea naturală a renunţat la mine, iar familia mea adoptivă mi l-a prezentat pe Dumnezeu. Toate numele pe care le-am avut au fost pozitive şi pline de putere; întotdeauna am fost mândră de numele mele. Apoi a intervenit viaţa şi am început să permit situaţiilor în care mă aflam să îmi schimbe personalitatea deschisă şi comunicativă într-una închisă şi introvertită.

  Apoi, întrebându-mă cine a intenţionat Dumnezeu să fiu eu, am început să îmi pierd încrederea. Ajunsă la vârsta de douăzeci şi cinci de ani, m-am molipsit de „sindromul lui Toma necredinciosul”. În consecinţă, numele meu – pe care de această dată mi l-am dat chiar eu — a fost Respingere. Diavolul a avut grijă să îmi reamintească numele ori de câte ori era posibil. Răspundeam la numele de Respingere în relaţii, căsătorie şi în prieteniile pe care le aveam. Am simţit respingerea în căsnicia mea eşuată şi în faptul că nu aveam prieteni sau persoane în care să mă pot încrede. Chiar îmi găseam mângâierea în noul meu nume. Îmi plăcea atât de mult, încât îmi doream să îi numesc şi pe alţii Respingere înainte ca ei să mă respingă. Simţeam împreună cu Naomi din Biblie, al cărei nume însemna „plăcută, încântătoare, iubitoare”. Dar când femeia din Betleem i-a pus numele după experienţa amară prin care a trecut şi care i-a zdrobit sufletul, ea s-a grăbit să spună: „Nu-mi mai ziceţi Naomi; ziceţi-mi Mara, căci Cel Atotputernic m-a umplut de amărăciune” (Rut 1:20). Cine ar fi putut să o învinuiască? Privind la situaţia în care se afla, ea şi-a luat asupra ei sarcina de a-şi schimba numele şi de a-L învinovăţi pe Dumnezeu pentru această schimbare.

  Mă întreb dacă şi tu, în momente de descurajare, ai simţit că aveai autoritatea să îţi schimbi numele. Totuşi, în Isaia 43:1, Domnul care te-a creat spune: „Nu te teme de nimic… te chem pe nume: eşti al Meu.” Eu cred că, dacă Naomi ar fi continuat să trăiască cu numele Mara, nu ar fi devenit străbunica împăratului David. Dacă eu nu L-aş fi lăsat pe Dumnezeu să mă strige pe numele meu adevărat, nu aş mai fi Renee (a doilea prenume), care înseamnă „renăscută”.

  Dacă ai nevoie de o schimbare a numelui, spune-I lui Isus. Va fi bine dacă El îţi schimbă numele.


  Renee Mobley

  Semnificația numelui - 2019. Dacă Naomi ar fi continuat să trăiască cu numele Mara, nu ar fi devenit străbunica împăratului David. Dacă eu nu L-aş fi lăsat pe Dumnezeu să mă strige pe numele meu adevărat, nu aş mai fi Renee, care înseamnă „renăscută”. Dacă ai nevoie de o schimbare a numelui, spune-I lui Isus.
  Carolyn Sutton
  Știai că Dumnezeu se bucură când privește la tine? Știai că doar când se gândește la tine Îi tresaltă inima în cântare? Cartea „Note de bucurie”, apărută la Editura Viață și Sănătate, este plină de povestiri care amintesc de frumoasă legătură dintre Tata și tine, fiica Lui prețioasă. Cuvântul lui Dumnezeu ne promite că, prin Fiul Său, ne garantează siguranța. Viitorul nostru este sigur.

  Din aceeași categorie

  Ca un copilaș

  Ce fericire să-i avem pe acești micuți care ne învață atât de multe despre noi înșine, despre viața însăși și despre cum să relaționam cu Tatăl nostru ceresc! Mă simt foarte binecuvântată! Ajută-mă, Doamne, să devin ca un copilaș!

  Sceptrul

  Era o piesă perfectă? Nicidecum, dar, cu siguranță, creativă și acceptabilă, poate chiar reprezentativă pentru etosul acelei provincii. Întrucât Butterworth a fost solicitat să-și folosească îndemânarea pentru această sarcină importantă, el a făcut tot ce i-a stat în putință.

  În tandem către eternitate

  Atât timp cât bărbații și femeile nu se privesc reciproc așa cum îi privește Isus, ei vor rata posibilitățile unei lucrări unite. Dar atunci când încetează să se opună și să se trateze rău unii pe alții, ei lucrează în tandem ca împreună moștenitori, mergând spre eternitate și având beneficiul ajutorării reciproce.

  Vizită la o închisoare

  Cântau și se rugau cu toată inima. Cred că Dumnezeu a auzit și a acceptat închinarea lor. Am admirat curajul lor și le-am îndemnat – deși m-am simțit stânjenită să le dau sfaturi acestor femei prețioase – să aibă încredere, în ciuda situației lor, că nimic nu le va separa de dragostea lui Dumnezeu.

  Publicate astăzi

  Două repere

  Mântuitorul Își găsea odihna la picioarele Tatălui Său dis-de-dimineață, când Se retrăgea din mijlocul ucenicilor și Se ruga. Acesta este modelul cel mai de succes în gestionarea stresului și a tensiunii zilnice. Ia-ți timp doar pentru tine și relația ta cu Dumnezeu!

  Ca un copilaș

  Ce fericire să-i avem pe acești micuți care ne învață atât de multe despre noi înșine, despre viața însăși și despre cum să relaționam cu Tatăl nostru ceresc! Mă simt foarte binecuvântată! Ajută-mă, Doamne, să devin ca un copilaș!

  Fraţii Durer

  Iubirea pentru fratele tău este posibilă prin puterea care vine de sus. Vorbeşte astăzi cu fratele tău cu dragoste şi generozitate şi iartă-i dacă te-a ofensat, aşa cum vrea Domnul să faci. Relaţia voastră se va reface şi va deveni mai puternică.

  Asumă-ți responsabilitatea!

  Doamne, iartă-mă pentru ocaziile în care nu m-am purtat într-un mod responsabil cu copiii mei! PROVOCARE: Astăzi, dacă voi greși față de copilul meu, voi fi sincer și îi voi spune: „Este vina mea. Îmi pare rău!”

  A mennyei kapukon át

  „Hit által vitetett fel Énók, hogy ne lásson halált, és nem találták meg, mert az...