Semnificația numelui

  Acum, aşa vorbeşte Domnul care te-a făcut, lacove, şi Cel ce te-a întocmit, Israele: „Nu te teme de nimic, căci Eu te izbăvesc, te chem pe nume: eşti al Meu.” – Isaia 43:1

  La naştere am primit numele Rita Faye. Rita înseamnă „deschisă şi comunicativă, extrovertită, bucuroasă că trăieşte, individualistă.” Faye înseamnă „încrezătoare şi credulă. Un sistem puternic de crezuri.” Am trăit la înălţimea numelui timp de patru ani, când am fost adoptată şi mi-am schimbat numele în Dorea, a cărui semnificaţie este „hotărâtă, motivată şi energică.” Mama mea naturală a renunţat la mine, iar familia mea adoptivă mi l-a prezentat pe Dumnezeu. Toate numele pe care le-am avut au fost pozitive şi pline de putere; întotdeauna am fost mândră de numele mele. Apoi a intervenit viaţa şi am început să permit situaţiilor în care mă aflam să îmi schimbe personalitatea deschisă şi comunicativă într-una închisă şi introvertită.

  Apoi, întrebându-mă cine a intenţionat Dumnezeu să fiu eu, am început să îmi pierd încrederea. Ajunsă la vârsta de douăzeci şi cinci de ani, m-am molipsit de „sindromul lui Toma necredinciosul”. În consecinţă, numele meu – pe care de această dată mi l-am dat chiar eu — a fost Respingere. Diavolul a avut grijă să îmi reamintească numele ori de câte ori era posibil. Răspundeam la numele de Respingere în relaţii, căsătorie şi în prieteniile pe care le aveam. Am simţit respingerea în căsnicia mea eşuată şi în faptul că nu aveam prieteni sau persoane în care să mă pot încrede. Chiar îmi găseam mângâierea în noul meu nume. Îmi plăcea atât de mult, încât îmi doream să îi numesc şi pe alţii Respingere înainte ca ei să mă respingă. Simţeam împreună cu Naomi din Biblie, al cărei nume însemna „plăcută, încântătoare, iubitoare”. Dar când femeia din Betleem i-a pus numele după experienţa amară prin care a trecut şi care i-a zdrobit sufletul, ea s-a grăbit să spună: „Nu-mi mai ziceţi Naomi; ziceţi-mi Mara, căci Cel Atotputernic m-a umplut de amărăciune” (Rut 1:20). Cine ar fi putut să o învinuiască? Privind la situaţia în care se afla, ea şi-a luat asupra ei sarcina de a-şi schimba numele şi de a-L învinovăţi pe Dumnezeu pentru această schimbare.

  Mă întreb dacă şi tu, în momente de descurajare, ai simţit că aveai autoritatea să îţi schimbi numele. Totuşi, în Isaia 43:1, Domnul care te-a creat spune: „Nu te teme de nimic… te chem pe nume: eşti al Meu.” Eu cred că, dacă Naomi ar fi continuat să trăiască cu numele Mara, nu ar fi devenit străbunica împăratului David. Dacă eu nu L-aş fi lăsat pe Dumnezeu să mă strige pe numele meu adevărat, nu aş mai fi Renee (a doilea prenume), care înseamnă „renăscută”.

  Dacă ai nevoie de o schimbare a numelui, spune-I lui Isus. Va fi bine dacă El îţi schimbă numele.


  Renee Mobley

  Semnificația numelui - 2019. Dacă Naomi ar fi continuat să trăiască cu numele Mara, nu ar fi devenit străbunica împăratului David. Dacă eu nu L-aş fi lăsat pe Dumnezeu să mă strige pe numele meu adevărat, nu aş mai fi Renee, care înseamnă „renăscută”. Dacă ai nevoie de o schimbare a numelui, spune-I lui Isus.
  Carolyn Sutton
  Știai că Dumnezeu se bucură când privește la tine? Știai că doar când se gândește la tine Îi tresaltă inima în cântare? Cartea „Note de bucurie”, apărută la Editura Viață și Sănătate, este plină de povestiri care amintesc de frumoasă legătură dintre Tata și tine, fiica Lui prețioasă. Cuvântul lui Dumnezeu ne promite că, prin Fiul Său, ne garantează siguranța. Viitorul nostru este sigur.

  Din aceeași categorie

  Mă auzi?

  Tu Îl asculți pe Dumnezeu atunci când El te îndeamnă să urmezi căile Lui de-a lungul zilei? El așteaptă ca tu să-I răspunzi. Dar mai așteaptă și altcineva: beneficiarul binecuvântării. Răspunzând astăzi îndemnului lui Dumnezeu din inima ta, pentru cine vei putea fi o binecuvântare?

  Cea mai dragă mamă

  Îi mulțumesc lui Dumnezeu în fiecare zi pentru binecuvântări. Casa mi-este binecuvântată. Eu sunt binecuvântată și foarte favorizată de Dumnezeul Preaînalt. Mulțumesc, Doamne, pentru binecuvântarea mamelor noastre!

  Pace în mijlocul furtunii

  În acea noapte a venit uraganul. M-am mirat că am dormit aproape tot timpul. Am experimentat o pace extraordinară în mijlocul furtunii.

  Iertarea

  Trebuie să le cerem iertare celorlalți și Tatălui nostru ceresc. El ne iubește atât de mult, că este bucuros să ne ierte. Lăudați numele Lui!

  Publicate astăzi

  Piramida lui Maslow

  Când te străduiești să-i înveți pe alții, vei deveni tu însuți mai bun. Efortul de a fi sprijinul cuiva în nevoie ne face pe noi să ne simțim și să fim mai puternici. Vor crește cu adevărat doar cei care îi încurajează pe alții să crească și să se dezvolte.

  Mă auzi?

  Tu Îl asculți pe Dumnezeu atunci când El te îndeamnă să urmezi căile Lui de-a lungul zilei? El așteaptă ca tu să-I răspunzi. Dar mai așteaptă și altcineva: beneficiarul binecuvântării. Răspunzând astăzi îndemnului lui Dumnezeu din inima ta, pentru cine vei putea fi o binecuvântare?

  Fii curajos!

  Astăzi, Dumnezeu este la fel de puternic ca atunci. El îți știe situația, fricile, îndoielile, punctele tari și punctele slabe. El este pregătit să-ți inspire curaj și acțiune până când teama ta se va risipi.

  Iedul să nu-l fierbi în laptele mamei lui

  Roagă-te pentru copiii sau adolescenții tăi ori pentru cei din biserica ta! PROVOCARE: Fă ceva ca ei să fie ghidați de un adult competent pentru a folosi în mod corect gadgeturile!

  A fiatalokra leselkedő veszélyek

  „Örvendezz a te ifjúságodban, és vidámítson meg téged a szíved ifjúságod idejében, járj a te...