Încrede-te și ascultă

  Atunci toţi cei ce se încred în Tine se vor bucura, se vor înveseli totdeauna, căci Tu îi vei ocroti. Tu vei fi bucuria celor ce iubesc Numele Tău. – Psalmii 5:11

  Una din cele mai mari provocări în viaţa unui creştin este a te încrede în Dumnezeu în mod constant. Au fost momente în viaţa mea când m-am îndoit de Dumnezeu – nu de faptul că mă poate ajuta, ci mă îndoiam că El mă va ajuta aşa cum îmi doream eu. Mă gândesc la Ghedeon din Biblie, căruia i-a fost destul de greu să se încreadă în chemarea lui Dumnezeu pentru viaţa lui, aşa că L-a pus la încercare pe Dumnezeu (Judecătorii 6). Noi ne încredem în Dumnezeu aşa cum ar trebui sau încercăm să punem la încercare făgăduinţele Lui, întotdeauna nesiguri dacă va face aşa cum a spus sau va răspunde aşa cum ne dorim? Un imn care îmi place foarte mult spune: „încrede-te şi ascultă.” Aceste două cuvinte, încredere şi ascultare, sunt foarte importante pentru creşterea noastră spirituală. Noi nu doar că trebuie să ne încredem în Dumnezeu, dar trebuie să şi ascultăm de Cuvântul Său. Dumnezeu îi spune lui Ghedeon: „Du-te… izbăveşte pe Israel din mâna lui Madian; oare nu te trimit Eu?” (Judecătorii 6:14). Dacă Ghedeon s-ar fi supus lui Dumnezeu fără să se îndoiască, ar fi fost mult mai puternic ca lider. Dumnezeu nu s-a supărat pe Ghedeon. El i-a dat lui Ghedeon dovada puterii Sale (versetele 36-40). Acea acţiune din partea lui Dumnezeu a făcut să crească credinţa lui Ghedeon şi i-a întărit încrederea în Dumnezeu.

  Privind înapoi la viaţa mea şi văzând mâna lui Dumnezeu la lucru, pot vedea că de fiecare dată când El a răspuns la rugăciune sau a lucrat în mod miraculos în dreptul meu, acest lucru mi-a întărit credinţa în El. Totuşi, când în calea mea vine o nouă încercare, îmi anlintesc eu de modul în care Dumnezeu mi-a condus viaţa şi sunt încrezătoare că voi trece peste încercare? Păşesc înainte în ascultare, ştiind că Dumnezeu este la cârmă şi că El poate şi va face orice pentru binele meu sau încep să mă îndoiesc de El din nou şi să mă împiedic în umblarea mea?

  Biblia abundă de relatări despre cei care au ascultat de Cuvântul lui Dumnezeu şi s-au încrezut în înţelepciunea, bunătatea şi călăuzirea Sa. În consecinţă, relaţia pe care aceste persoane au avut-o cu Dumnezeu a devenit tot mai puternică. Oameni precum Daniel, Debora, Rut, Naomi, Avraam, Ana, Abigail, Ilie, Elisei şi lista ar putea continua. Nu este uşor să fii creştin şi credinţa în Dumnezeu se dezvoltă atunci când vezi cum lucrează în viaţa ta – în special atunci când totul îţi merge rău. Dar pentru a-L vedea pe Dumnezeu la lucru în viaţa noastră, trebuie să ascultăm de Cuvântul Lui, să urmăm călăuzirea Sa şi să ne încredem în planul Său pentru noi. În toate acestea, să Îi dăm Lui slavă şi mulţumire.

  Fiţi curajoase, surorile mele, puneţi-vă încrederea în Dumnezeu şi veţi striga de bucurie.


  Heather-Dawn Small

  Încrede-te și ascultă - 2019. Nu este uşor să fii creştin şi credinţa în Dumnezeu se dezvoltă atunci când vezi cum lucrează în viaţa ta - în special atunci când totul îţi merge rău. Dar pentru a-L vedea pe Dumnezeu la lucru în viaţa noastră, trebuie să ascultăm de Cuvântul Lui, să urmăm călăuzirea Sa şi să ne încredem în planul Său pentru noi.
  Carolyn Sutton
  Știai că Dumnezeu se bucură când privește la tine? Știai că doar când se gândește la tine Îi tresaltă inima în cântare? Cartea „Note de bucurie”, apărută la Editura Viață și Sănătate, este plină de povestiri care amintesc de frumoasă legătură dintre Tata și tine, fiica Lui prețioasă. Cuvântul lui Dumnezeu ne promite că, prin Fiul Său, ne garantează siguranța. Viitorul nostru este sigur.

  Din aceeași categorie

  Crede și nu te îndoi niciodată!

  Câteva săptămâni mai târziu, El a trimis un cec pe care nu îl așteptam. Dumnezeu Își ține făgăduințele, însă noi suntem „puțin credincioși”!

  Câmpul misionar de acasă

  Când folosim compasiunea blândă și când înțelegem cine sunt copiii noștri, avem ocazia să îi cunoaștem și să îi iubim și, astfel, să le arătăm cine este Isus. Mă rog ca Dumnezeu să vă binecuvânteze în mod bogat câmpul misionar, pentru veșnicie, iar copiii să poată spune: „Îl cunosc pe El!”

  Domnul poartă de grijă

  Data viitoare când vei avea de înfruntat o încercare, nu te gândi prea mult la multiplele căi prin care ai putea eșua. În schimb, roagă-te lui Dumnezeu pentru succes. El nu este niciodată prea ocupat să ne audă rugăciunile și este gata să intervină, dacă Îl rugăm.

  Țărmul păcii

  Ori de câte ori închid ochii și stau în liniște, imaginația mă poartă din nou în acest loc al solitudinii profunde și calme unde găsesc pace și unde Îl găsesc pe Dumnezeu. Iată ce mi-a oferit Isus: un țărm al păcii.

  Publicate astăzi

  Cinci talanți

  Când tratăm totul ca pe o obligație și ne achităm de responsabilități numai pentru a bifa o sarcină rezolvată, nu vom avea nicidecum bucuria ca alții să creadă mai mult în noi; ceilalți au nevoie să le dăm șansa de a vedea potențialul nostru și trebuie să aibă din partea noastră măcar un semn că ar merita să riște și să lase mai multă valoare în mâinile noastre. Dacă ceilalți nu au curajul să creadă mai mult în noi, înseamnă că nu am făcut ce era nevoie pentru ca ei să își poată asuma riscul respectiv. „Ai fost credincios în puține lucruri, te voi pune peste multe lucruri!”

  Crede și nu te îndoi niciodată!

  Câteva săptămâni mai târziu, El a trimis un cec pe care nu îl așteptam. Dumnezeu Își ține făgăduințele, însă noi suntem „puțin credincioși”!

  Beneficiul încercării

  Dacă ai de-a face cu greutăți în viață, gândește-te la aceste texte și subscrie la ideea că nici încercarea, nici îngrijorarea, nici persecuția, nici foamea, nici lipsa hainelor, niciun pericol și nici sabia nu te va putea despărți de dragostea lui Dumnezeu (Romani 8:35-39).

  „Mă rog pentru tine!”

  Binecuvântează, Doamne, studenții adventiști și organizația AMiCUS! PROVOCARE: „Adoptă” un student! Fă-l, prin tot ce poți, să știe și să simtă că îi ești disponibil!

  A békességet kiáltók

  „Mert amikor ezt mondják: »Békesség és biztonság«, akkor hirtelen veszedelem jön rájuk, mint a szülési...