Nu voia mea, ci a Ta

  Căci Eu ştiu gândurile pe care le am cu privire la voi, zice Domnul, gânduri de pace, şi nu de nenorocire, ca să vă dau un viitor şi o nădejde. – ieremia 29:11

  După ce am absolvit universitatea cu o diplomă în administrarea afacerilor, în decembrie 2011, mi-a fost foarte greu să îmi găsesc de muncă. Atât de greu, încât m-am descurajat. Nu numai că deseori este mai provocator pentru o femeie să găsească un loc de muncă decât pentru un bărbat, dar aveam nevoie, de asemenea, de o slujbă care să îmi ofere sâmbăta liberă conform credinţei mele.

  Cu toate că am găsit un loc de muncă temporar la o organizaţie nonprofit, contractul meu de trei luni s-a terminat repede şi din nou am rămas fără loc de muncă. Am început să mă simt nefolositoare. Prin urmare, am început să-mi analizez toate opţiunile. În cel mai scurt timp, am călătorit de la Dominica la Santa Lucia, unde se afla familia mea. Planul meu era să continui căutarea unui loc de muncă acolo, în acel punct, eram mai mult ca sigură că îmi voi găsi de muncă, deoarece economia părea să fie mai bună decât cea de acasă. Am petrecut două luni căutând fără încetare, dar fără niciun rezultat. M-am descurajat din nou.

  Într-o după-amiază m-a sunat mama mea (un soldat al rugăciunii) din Dominica. Ea mi-a spus că sora Christine (un alt soldat al rugăciunii) a pus un anunţ în ziar că vrea să angajeze un contabil. Trebuie să recunosc că am ezitat puţin, deoarece am crezut că, dacă aplicam pentru acel post şi mă chemau pentru interviu, întoarcerea mea spre Dominica la timp pentru interviu era aproape imposibilă. Cu toate că nu îmi amintesc mereu, Dumnezeu are întotdeauna planuri pentru viaţa mea (citeşte Ieremia 29:11). Am aplicat pentru acel loc de muncă — şi am fost chemată pentru interviu. Deoarece eu eram în Santa Lucia, am întrebat dacă se poate face interviul prin Skype. Eram conştientă că cel mai bine era să las totul în mâinile lui Dumnezeu.

  Eu cred că slujesc celui mai minunat, iubitor şi extraordinar Dumnezeu! Compania care oferea slujba de contabil a acceptat interviul online şi aşa am primit slujba.

  De-a lungul încercărilor, când eram neangajată, am uitat făgăduinţa dragă din Psalmii 27:14: „Nădăjduieşte în Domnul! Fii tare, îmbărbătează-ţi inima şi nădăjduieşte în Domnul!” Ca și creştini, îl rugăm pe Dumnezeu să ne ajute să izbutim şi îl rugăm ca voia Lui – şi nu a noastră – să se facă în viaţa noastră. Şi totuşi, în acelaşi timp, încercăm să îl ajutăm să îşi termine lucrarea. Dacă L-am aştepta pe Domnul, I-am permite să ne arate planurile pe care le are pentru noi! Fie ca astăzi să „staţi pe loc şi veţi vedea izbăvirea pe care v-o va da Domnul în ziua aceasta” (Exodul 14:13).


  Amanda Amy Isles

  Nu voia mea, ci a Ta - 2019. Ca și creştini, îl rugăm pe Dumnezeu să ne ajute să izbutim şi îl rugăm ca voia Lui - şi nu a noastră - să se facă în viaţa noastră. Şi totuşi, în acelaşi timp, încercăm să îl ajutăm să îşi termine lucrarea. Dacă L-am aştepta pe Domnul, I-am permite să ne arate planurile pe care le are pentru noi!
  Carolyn Sutton
  Știai că Dumnezeu se bucură când privește la tine? Știai că doar când se gândește la tine Îi tresaltă inima în cântare? Cartea „Note de bucurie”, apărută la Editura Viață și Sănătate, este plină de povestiri care amintesc de frumoasă legătură dintre Tata și tine, fiica Lui prețioasă. Cuvântul lui Dumnezeu ne promite că, prin Fiul Său, ne garantează siguranța. Viitorul nostru este sigur.

  Din aceeași categorie

  Dă-te la o parte!

  Am învățat că la vârsta ei eu îi pot fi doar prietenă, în niciun caz și conștiință. Dar cel mai mult am învățat să mă rog cu insistență și să mă dau la o parte din drum pentru ca Domnul să lucreze.

  Deschide-mi inima!

  Doamne, fie ca dragostea Ta necondiționată să crească în inima mea și să mă determine la acțiune!

  Stând neclintiți

  Pavel ne încurajează să ne rugăm prin Duhul Sfânt în toate ocaziile. Indiferent ce întâmpinăm, putem mereu să stăm neclintiți și să ne rugăm ca Dumnezeu să-Și arate puterea Sa maiestuoasă.

  Frumusețile lumii noastre

  O, Doamne, înainte să pășesc mai departe în această zi, ochii mei să fie deschiși la eterna Ta glorie și inima mea să fie purificată în dragostea Ta veșnică! Acest tărâm străin este mantaua mea, dar Tu ești Făcătorul și Adăpostul sufletului meu rătăcitor.

  Publicate astăzi

  Porunca a cincea

  Nici măcar părinții nu sunt veșnici, vor pleca la odihna lor mai devreme sau mai târziu. Dacă ar fi mult să considerăm că le datorăm viața, le datorăm măcar grija și preocuparea pe care ni le-au oferit, atât cât s-au priceput ei, în pruncia noastră. Acum, cât încă este posibil, avem șansa să le ascultăm sfaturile sau rugămințile; acum putem să le aducem simple mulțumiri și să-i convingem că suntem bine, că ne gândim la ei și că sunt valoroși în ochii noștri. Cel mai important lucru pentru un părinte este acela de a-și ști copilul fericit.

  Dă-te la o parte!

  Am învățat că la vârsta ei eu îi pot fi doar prietenă, în niciun caz și conștiință. Dar cel mai mult am învățat să mă rog cu insistență și să mă dau la o parte din drum pentru ca Domnul să lucreze.

  În luptă, dar nu disperaţi

  Gândeşte-te la cunoscuta zicală: „Când Dumnezeu închide uşa, tot El deschide o fereastră”, care exprimă într-un mod informal gândul principal de astăzi. Dumnezeu mi ne lasă niciodată să ajungem la limită. Doar aşteaptă-L în credinţă pe Iahve şi îţi vei redobândi speranţa.

  Slujind continuu

  PROVOCARE: Gândește-te cum i-ai putea implica în slujire pe copiii tăi sau pe copiii din biserica ta! Fă un plan ca, în locul în care ești, micuțul Samuel să poată sluji împreună cu tine!

  Sátán mesteri csalásai

  „A titkok az Úréi, a mi Istenünkéi; a kinyilatkoztatott dolgok pedig a mieink és a...