Nu voia mea, ci a Ta

  Căci Eu ştiu gândurile pe care le am cu privire la voi, zice Domnul, gânduri de pace, şi nu de nenorocire, ca să vă dau un viitor şi o nădejde. – ieremia 29:11

  După ce am absolvit universitatea cu o diplomă în administrarea afacerilor, în decembrie 2011, mi-a fost foarte greu să îmi găsesc de muncă. Atât de greu, încât m-am descurajat. Nu numai că deseori este mai provocator pentru o femeie să găsească un loc de muncă decât pentru un bărbat, dar aveam nevoie, de asemenea, de o slujbă care să îmi ofere sâmbăta liberă conform credinţei mele.

  Cu toate că am găsit un loc de muncă temporar la o organizaţie nonprofit, contractul meu de trei luni s-a terminat repede şi din nou am rămas fără loc de muncă. Am început să mă simt nefolositoare. Prin urmare, am început să-mi analizez toate opţiunile. În cel mai scurt timp, am călătorit de la Dominica la Santa Lucia, unde se afla familia mea. Planul meu era să continui căutarea unui loc de muncă acolo, în acel punct, eram mai mult ca sigură că îmi voi găsi de muncă, deoarece economia părea să fie mai bună decât cea de acasă. Am petrecut două luni căutând fără încetare, dar fără niciun rezultat. M-am descurajat din nou.

  Într-o după-amiază m-a sunat mama mea (un soldat al rugăciunii) din Dominica. Ea mi-a spus că sora Christine (un alt soldat al rugăciunii) a pus un anunţ în ziar că vrea să angajeze un contabil. Trebuie să recunosc că am ezitat puţin, deoarece am crezut că, dacă aplicam pentru acel post şi mă chemau pentru interviu, întoarcerea mea spre Dominica la timp pentru interviu era aproape imposibilă. Cu toate că nu îmi amintesc mereu, Dumnezeu are întotdeauna planuri pentru viaţa mea (citeşte Ieremia 29:11). Am aplicat pentru acel loc de muncă — şi am fost chemată pentru interviu. Deoarece eu eram în Santa Lucia, am întrebat dacă se poate face interviul prin Skype. Eram conştientă că cel mai bine era să las totul în mâinile lui Dumnezeu.

  Eu cred că slujesc celui mai minunat, iubitor şi extraordinar Dumnezeu! Compania care oferea slujba de contabil a acceptat interviul online şi aşa am primit slujba.

  De-a lungul încercărilor, când eram neangajată, am uitat făgăduinţa dragă din Psalmii 27:14: „Nădăjduieşte în Domnul! Fii tare, îmbărbătează-ţi inima şi nădăjduieşte în Domnul!” Ca și creştini, îl rugăm pe Dumnezeu să ne ajute să izbutim şi îl rugăm ca voia Lui – şi nu a noastră – să se facă în viaţa noastră. Şi totuşi, în acelaşi timp, încercăm să îl ajutăm să îşi termine lucrarea. Dacă L-am aştepta pe Domnul, I-am permite să ne arate planurile pe care le are pentru noi! Fie ca astăzi să „staţi pe loc şi veţi vedea izbăvirea pe care v-o va da Domnul în ziua aceasta” (Exodul 14:13).


  Amanda Amy Isles

  Nu voia mea, ci a Ta - 2019. Ca și creştini, îl rugăm pe Dumnezeu să ne ajute să izbutim şi îl rugăm ca voia Lui - şi nu a noastră - să se facă în viaţa noastră. Şi totuşi, în acelaşi timp, încercăm să îl ajutăm să îşi termine lucrarea. Dacă L-am aştepta pe Domnul, I-am permite să ne arate planurile pe care le are pentru noi!
  Carolyn Sutton
  Știai că Dumnezeu se bucură când privește la tine? Știai că doar când se gândește la tine Îi tresaltă inima în cântare? Cartea „Note de bucurie”, apărută la Editura Viață și Sănătate, este plină de povestiri care amintesc de frumoasă legătură dintre Tata și tine, fiica Lui prețioasă. Cuvântul lui Dumnezeu ne promite că, prin Fiul Său, ne garantează siguranța. Viitorul nostru este sigur.

  Din aceeași categorie

  Dă mai departe!

  În urmă cu mai bine de patruzeci de ani, un cuplu s-a împrietenit cu mine; și pentru că ştiu din experiență cum este să te simți singură într-o zi de închinare și apoi să fii invitată la o masă caldă. A fost și pentru tine cineva o binecuvântare? Poate este timpul să dai și tu mai departe ceea ce ai primit.

  Vei merge acolo unde Dumnezeu te trimite?

  Mă rog ca, atunci când ești singură și tristă, să arunci asupra lui Dumnezeu toate îngrijorările tale. Lasă-L pe El să le ducă pentru tine. El a promis să-ți meargă alături la fiecare pas.

  Iar ei au locuit în mijlocul lor

  Mă rog ca și eu să plâng în pocăință când Dumnezeu trimite mustrarea Sa și apoi să procedez conform harului Său, ca să intru în moștenirea Canaanului ceresc. Fie ca aceasta să fie și experiența ta!

  Ca un copilaș

  Ce fericire să-i avem pe acești micuți care ne învață atât de multe despre noi înșine, despre viața însăși și despre cum să relaționam cu Tatăl nostru ceresc! Mă simt foarte binecuvântată! Ajută-mă, Doamne, să devin ca un copilaș!

  Publicate astăzi

  Top 3

  Dacă nu ești cumva unul dintre cei care manipulează, fii astăzi mai stăpân pe opiniile personale și respectă-le măcar tu. Nu trebuie să apelezi la tupeu sau la obrăznicie, ci să fii consecvent cu propriile decizii și să nu accepți nejustificat impunerea altor puncte de vedere.

  Dă mai departe!

  În urmă cu mai bine de patruzeci de ani, un cuplu s-a împrietenit cu mine; și pentru că ştiu din experiență cum este să te simți singură într-o zi de închinare și apoi să fii invitată la o masă caldă. A fost și pentru tine cineva o binecuvântare? Poate este timpul să dai și tu mai departe ceea ce ai primit.

  Cuvintele care zidesc

  Dacă eşti în ceartă cu cineva din cauza cuvintelor tale (sau din oricare alt motiv), nu lăsa să treacă prea mult timp până când rezolvi acest lucru - cere iertare! Acest lucru contribuie la sănătatea ta mintală şi morală.

  Vorbește-mi despre Dumnezeu!

  Doamne, vreau să fii Prietenul copiilor mei! Ajută-mă să le pot face cunoștință cu Tine într-o manieră plăcută, dar onestă! PROVOCARE: Ce voi face astăzi ca să-L prezint pe Dumnezeu copiilor mei cât mai corect?

  Közel van az Úr napja

  „Jaj, ez a nap! Bizony közel van az Úr napja, és mint a pusztítás, úgy...