Dumnezeul celei de-a doua șanse

  De altă parte, ştim că toate lucrurile lucrează împreună spre binele celor ce iubesc pe Dumnezeu, şi anume spre binele celor ce sunt chemaţi după planul Său. – Romani 8:28

  Stând în patul de spital, nu îmi venea să cred cuvintele pe care tocmai le auzisem: ,Aţi suferit un infarct.” Nu au fost semne vizibile. Nu aveam hipertensiune. Colesterolul era puţin mare, dar nu luam medicamente pentru inimă. Credeam că totul este bine. Apoi s-a întâmplat. Tocmai mă pregăteam să fac ceva pentru mama, când am simţit o durere puternică în piept. Tensiune. Încordare. Disconfort la gât şi umeri. Mi-am măsurat tensiunea arterială. Aparatul spunea 200/103. Atunci mi-am zis: „Nu e de bine. Eu nu am tensiunea mare de obicei.” Am stat câteva minute, după care am măsurat-o din nou la cealaltă mână. De data asta era 200/95. „Ceva nu este în regulă”, am spus eu. L-am anunţat pe soţul meu, care repara ceva la camionetă: „Cred că fac infarct.”

  A lăsat totul şi am mers la spital. Desigur, totul era nou pentru noi. Lăudat fie Domnul, mi-am amintit să mă rog. I-am spus: Nu vreau să mor. Dar dacă aceasta este voia Ta, atunci aceasta să fie şi voia mea. Pe tot drumul către spital nu mi-a fost teamă şi nici nu m-am panicat. Doar m-am rugat, mulţumindu-I lui Dumnezeu pentru binecuvântările Sale bogate şi cerându-I iertare pentru păcatele mele.

  După mai multe teste şi consultaţii, am fost diagnosticată cu infarct miocardic. Personalul de la urgenţe m-a transportat la cel mai apropiat spital pentru boli cardiovasculare, unde am fost programată pentru o cateterizare cardiacă. Nu s-au descoperit blocaje pe artere şi nici leziuni la nivelul inimii. „Lăudat fie Domnul!” am spus eu. Apoi doctorul ne-a spus: „Orice s-a întâmplat, a dispărut. Poate a fost doar un spasm. Puteţi pleca, sunteţi foarte sănătoasă.”

  Care a fost scopul acelui infarct? Romani 8:28 spune: „Ştim că toate lucrurile lucrează împreună spre binele celor ce iubesc pe Dumnezeu, şi anume spre binele celor ce sunt chemaţi după planul Său.” Poate acel infarct a fost doar un semnal de alarmă, ca să încep să îmi revizuiesc priorităţile, responsabilităţile şi să încetinesc ritmul. Un lucru ştiu: Dumnezeu a permis să se întâmple cu un motiv.

  Îmi amintesc că eram la spital vineri seara, când peste tot în jur era linişte. Am meditat la modul în care Dumnezeu m-a dus în acel loc liniştit să îmi vorbească despre rugăciune şi despre cât de importantă era ea în călătoria mea de fiecare zi. Poate că acela a fost scopul infarctului.

  Mântuitorul nostru iubitor ne linişteşte uneori pentru a putea medita la dragostea Sa pentru noi.


  Syvia Giles Bennett

  Dumnezeul celei de-a doua șanse - 2019. Îmi amintesc că eram la spital vineri seara, când peste tot în jur era linişte. Am meditat la modul în care Dumnezeu m-a dus în acel loc liniştit să îmi vorbească despre rugăciune şi despre cât de importantă era ea în călătoria mea de fiecare zi. Poate că acela a fost scopul infarctului.
  Carolyn Sutton
  Știai că Dumnezeu se bucură când privește la tine? Știai că doar când se gândește la tine Îi tresaltă inima în cântare? Cartea „Note de bucurie”, apărută la Editura Viață și Sănătate, este plină de povestiri care amintesc de frumoasă legătură dintre Tata și tine, fiica Lui prețioasă. Cuvântul lui Dumnezeu ne promite că, prin Fiul Său, ne garantează siguranța. Viitorul nostru este sigur.

  Din aceeași categorie

  Deschide-mi inima!

  Doamne, fie ca dragostea Ta necondiționată să crească în inima mea și să mă determine la acțiune!

  Stând neclintiți

  Pavel ne încurajează să ne rugăm prin Duhul Sfânt în toate ocaziile. Indiferent ce întâmpinăm, putem mereu să stăm neclintiți și să ne rugăm ca Dumnezeu să-Și arate puterea Sa maiestuoasă.

  Frumusețile lumii noastre

  O, Doamne, înainte să pășesc mai departe în această zi, ochii mei să fie deschiși la eterna Ta glorie și inima mea să fie purificată în dragostea Ta veșnică! Acest tărâm străin este mantaua mea, dar Tu ești Făcătorul și Adăpostul sufletului meu rătăcitor.

  Pe cine reflectăm?

  Purtarea noastră ar trebui să reflecte statutul de copii ai lui Dumnezeu. Să ne rugăm zilnic să fim o oglindă a dragostei și a caracterului Tatălui.

  Publicate astăzi

  Nici măcar jumătate

  Deși la prima vedere anturajul pe care îl alegem și locul în care alegem să trăim pot părea inofensive, ele pot deveni totuși periculoase. Poate că ne considerăm suficient de maturi ca să fim ispitiți de ceva dăunător. Însă realitatea este că, pe neobservate, ceea ce se întâmplă lângă noi ne influențează, mai ales dacă e vorba de ceva negativ. Nimic din ceea ce vedem sau auzim nu ne lasă indiferenți, chiar dacă nu acordăm prea multă atenție. A ne considera intangibili nu este o dovadă de înțelepciune și nici de tărie, ci mai degrabă trădează imaturitate și superficialitate. A ne teme de influențe rele nu e o slăbiciune, ci o dovadă de precauție și discernământ spiritual.

  Deschide-mi inima!

  Doamne, fie ca dragostea Ta necondiționată să crească în inima mea și să mă determine la acțiune!

  Rugăciunea şi mulţumirea

  Dacă treci prin dificultăţi, în mod deosebit din cauza insultelor, a urii, a invidiei, a resentimentelor sau asprimii în relaţiile cu ceilalţi, citeşte, reciteşte, memorează şi roagă-te. Copiază acest text pe ceva şi poartă-l la tine pentru a-l folosi când eşti ispitit. Mai presus de toate, roagă-te tot timpul, aşa cum te învaţă apostolul Pavel.

  O apă limpede

  Doamne, ajută-mă să port lumina Ta pentru semenii mei astăzi și în fiecare zi! PROVOCARE: Ia-ți timp să meditezi la viața ta așa cum este ea reflectată în cei din jurul tău!

  A hamis tudomány veszélyei

  „Timótheus, őrizd meg, ami rád van bízva, elfordulván a szentségtelen, üres beszédektől és a hamis...