Controlul emoțiilor

  Cel încet la mânie preţuieşte mai mult decât un viteaz, şi cine este stăpân pe sine preţuieşte mai mult decât cine cucereşte cetăţi. – Proverbele 16:32

  Patinatorul jubilează de bucurie când el sau ea îşi poate controla picioarele pentru a executa manevre complexe. Jucătorul de baschet este fericit că are capacitatea de a-şi controla braţele şi mâinile pentru a trimite mingea în sus, către coşul de baschet. Pianistul are măiestria în mâini şi degete pentru a se juca pe clapele pianului. Gimnasta este încântată de disciplina pe care o are asupra corpului ei şi cântăreţul este bucuros că îşi poate controla vocea. Cu toţii avem nevoie de autocontrol.

  Când cineva te răneşte prin cuvintele pe care le spune şi tu reuşeşti să te controlezi să nu rosteşti un răspuns care la rândul lui îl va răni pe celălalt, te simţi învingătoare, nu-i aşa?

  Încă din copilărie ar trebui să învăţăm autocontrolul, în special controlul emoţiilor. Aşa cum gimnasta se simte bine când reuşeşte să îşi controleze mişcările trupului ei în timpul antrenamentului, controlarea emoţiilor aduce şi ea satisfacţii.

  A învăţa să ne controlăm emoţiile adaugă calitate fericirii din viaţa noastră. Controlarea emoţiilor este esenţială pentru relaţii sănătoase şi fericite.

  Una din cele mai mari virtuţi pe care o putem transmite copiilor noştri este virtutea de a învăţa cum să îşi controleze propriile emoţii. Adesea, emoţiile ne influenţează comportamentul, lucru care ne influenţează calitatea relaţiilor. Atunci când avem de a face cu copii, putem face ca fiecare alegere a lor să ajute la controlarea emoţiilor şi astfel rezultatul să fie un comportament acceptabil. Aceste alegeri pozitive ale lor trebuie lăudate, arătând astfel că suntem interesaţi de tot ce fac.

  Ei vor învăţa, la fel ca noi, că autocontrolul nu aduce doar fericire, ci contribuie şi la succesul pe care îl putem avea în diferite aspecte ale vieţii noastre. Foarte puţine persoane nedisciplinate ajung să obţină succesul pe termen lung. Autorul versetului din Proverbele 16:32 spune: „Cel încet la mânie preţuieşte mai mult decât un viteaz şi cine este stăpân pe sine preţuieşte mai mult decât cine cucereşte cetăţi.”

  Dumnezeu ne va ajuta să învăţăm răbdarea. El doreşte ca familiile noastre să reprezinte familia din cer. El doreşte să vadă că noi, împreună cu copiii noştri, ne ţinem sub control emoţiile, avem relaţii de calitate şi avem succes în viaţă. Cu cât căutăm mai mult prezenţa lui Dumnezeu în familiile noastre, cu atât vom fi mai fericiţi. Dragă prietenă, invită-L pe Isus în casa ta.


  Meibel Mello Guedes

  Controlul emoțiilor - 2019. Dumnezeu ne va ajuta să învăţăm răbdarea. El doreşte ca familiile noastre să reprezinte familia din cer. El doreşte să vadă că noi, împreună cu copiii noştri, ne ţinem sub control emoţiile, avem relaţii de calitate şi avem succes în viaţă. Cu cât căutăm mai mult prezenţa lui Dumnezeu în familiile noastre, cu atât vom fi mai fericiţi.
  Carolyn Sutton
  Știai că Dumnezeu se bucură când privește la tine? Știai că doar când se gândește la tine Îi tresaltă inima în cântare? Cartea „Note de bucurie”, apărută la Editura Viață și Sănătate, este plină de povestiri care amintesc de frumoasă legătură dintre Tata și tine, fiica Lui prețioasă. Cuvântul lui Dumnezeu ne promite că, prin Fiul Său, ne garantează siguranța. Viitorul nostru este sigur.

  Din aceeași categorie

  Credință și ascultare

  Ascultarea credincioasă a poruncii lui Dumnezeu a avut ca rezultat binecuvântarea promisă.

  Crede și nu te îndoi niciodată!

  Câteva săptămâni mai târziu, El a trimis un cec pe care nu îl așteptam. Dumnezeu Își ține făgăduințele, însă noi suntem „puțin credincioși”!

  Câmpul misionar de acasă

  Când folosim compasiunea blândă și când înțelegem cine sunt copiii noștri, avem ocazia să îi cunoaștem și să îi iubim și, astfel, să le arătăm cine este Isus. Mă rog ca Dumnezeu să vă binecuvânteze în mod bogat câmpul misionar, pentru veșnicie, iar copiii să poată spune: „Îl cunosc pe El!”

  Domnul poartă de grijă

  Data viitoare când vei avea de înfruntat o încercare, nu te gândi prea mult la multiplele căi prin care ai putea eșua. În schimb, roagă-te lui Dumnezeu pentru succes. El nu este niciodată prea ocupat să ne audă rugăciunile și este gata să intervină, dacă Îl rugăm.

  Publicate astăzi

  Credință și ascultare

  Ascultarea credincioasă a poruncii lui Dumnezeu a avut ca rezultat binecuvântarea promisă.

  Sclav

  Ca și Iosif, s-ar putea să nu înțelegi de ce se întâmplă anumite lucruri în viața ta. Dar ai face foarte bine dacă ai adopta aceeași atitudine de supunere față de Dumnezeu, iar El îți va aduce o victorie adevărată.

  Eroii din cotidian

  Doamne din cer, pune în sufletul nostru dorința sinceră de a insufla respect pentru părinți în copiii bisericii noastre! PROVOCARE: Ia-ți timp pentru a le povesti în Sabat copiilor bisericii impactul pe care părinții lor l-au avut asupra comunității sau localității voastre!

  Látvány, hanghatások és bűnözés

  „Nem vetem a szemem hiábavaló dologra; a pártoskodók cselekedetét gyűlölöm: nincs köze hozzám. A csalárd...

  De ce îți este frică?

  nu te teme, căci Eu sînt cu tine; nu te uita cu îngrijorare, căci Eu...