Dragoste fără frică

  În dragoste nu este frică. – 1 loan 4:18

  Îmi place foarte mult versetul din 1 loan 4:18 (de astăzi). Este concis. Succint, loan nu a făcut risipă de cuvinte. El a ştiut despre ce vorbea; a trăit cu dragoste desăvârşită timp de trei ani.

  Timp de mulţi ani am încercat să am şi eu acea dragoste desăvârşită, o dragoste care să mă ajute să trec peste mâncatul peste măsură, peste nerăbdare, peste lipsa de credinţă şi peste toate lucrurile care mă bombardau. Am încercat, chiar am încercat. M-am trudit din greu să găsesc dragostea desăvârşită, încât m-am dus singură către un abis întunecat.

  Dacă nu pot să fiu desăvârşită, voi fi rea, am concluzionat eu.

  Dar am aflat că a fi rău nu este chiar aşa de bine. Aşa că acum m-am întors în staul, mulţumită dragostei necondiţionate a lui Dumnezeu. Dar totuşi încercam să înţeleg dragostea desăvârşită.

  Care este secretul dragostei desăvârşite? mă întrebam eu. A cui era acea dragoste desăvârşită despre care vorbeşte loan? M-am gândit că trebuia să fie a mea. Chiar după mulţi ani în care am căutat perfecţiunea întruchipată… chiar după ce Dumnezeu mi S-a descoperit pe drumul spre Damasc la reconvertirea mea… chiar şi de atunci încoace m-am tot întrebat: Când va ajunge dragostea mea să fie atât de desăvârşită încât să nu îmi mai fie teamă? Nu se va întâmpla nici intr-un milion de ani. Şi ce înseamnă acest lucru pentru mine?

  În cele din urmă mi-am dat seama că eram chiar în punctul în care trebuia să fiu: rugându-mă ca Dumnezeu să mă facă să fiu acel lut cu totul ascultător de Olarul artist. Lutul nu sare de pe masă şi fuge. Mă predau într-o dependenţă totală faţă de Maestru ca El să mă zdrobească, să mă refacă, să mă modeleze şi să mă folosească.

  Atunci când sunt supusă, plină de El şi de puterea Lui, dragostea desăvârşită va umple tot spaţiul din viaţa şi din inima mea şi nu va mai fi loc pentru frică. „In dragoste nu este frică” (1 loan 4:18). Isus al meu este „dragostea desăvârşită” despre care vorbeşte loan. Acum are logică.

  După ce am vizionat un film puternic despre viaţa lui Jan Hus, mi-am pus întrebarea: De ce am nevoie pentru a ajunge şi eu în acel punct în care să fiu credincioasă până la flăcări, la fel ca Hus?

  Am hotărât că tot ce pot face eu este să continui să îl iubesc pe Mântuitorul ca să „îl cunosc”. Rugăciunea mea continuă să fie: Doamne, continuă să creşti în inima şi în mintea mea atât de mult încât dragostea Ta desăvârşită să alunge orice teamă, indiferent ce va veni.


  Jodi Eulene Owens Patterson (Dodson)

  Dragoste fără frică - 2019. Am hotărât că tot ce pot face eu este să continui să îl iubesc pe Mântuitorul ca să „îl cunosc”. Rugăciunea mea continuă să fie: Doamne, continuă să creşti în inima şi în mintea mea atât de mult încât dragostea Ta desăvârşită să alunge orice teamă, indiferent ce va veni.
  Carolyn Sutton
  Știai că Dumnezeu se bucură când privește la tine? Știai că doar când se gândește la tine Îi tresaltă inima în cântare? Cartea „Note de bucurie”, apărută la Editura Viață și Sănătate, este plină de povestiri care amintesc de frumoasă legătură dintre Tata și tine, fiica Lui prețioasă. Cuvântul lui Dumnezeu ne promite că, prin Fiul Său, ne garantează siguranța. Viitorul nostru este sigur.

  Din aceeași categorie

  Binecuvântări deghizate

  Am cerut de la Dumnezeu iertare pentru gândurile mele nechibzuite de mai înainte. Niciodată nu m-am gândit că o să-I mulțumesc pentru căldura excesivă. Mulțumesc lui Dumnezeu pentru mila Sa! Mulțumesc lui Dumnezeu pentru dragostea Sa! Mulțumesc lui Dumnezeu pentru harul Său! Mulțumesc lui Dumnezeu pentru căldură!

  Credința lui Rahav

  Mă rog ca tu și cu mine, la fel ca Rahav, să ne hotărâm să avem încredere în făgăduințele Cuvântului lui Dumnezeu, astfel încât să putem avea și noi o credință neclintită ca a ei.

  Dumnezeu chiar aude și răspunde

  Dacă te confrunți cu perioade dificile în viață, te încurajez să invoci făgăduințele lui Dumnezeu. El te iubește și are grijă de tine, iar gândurile Lui sunt „gânduri de pace, şi nu de nenorocire, ca să vă dau un viitor şi o nădejde”. Da! Eu sunt o dovadă vie a faptului că El Își ține promisiunile!

  Ce am învățat de la un uragan?

  Am fost binecuvântați pentru că toți cunoscuții mei s-au rugat ca apa să nu ne cauzeze daune. Dumnezeu a protejat cartierul și nicio picătură nu a trecut peste acel dig.

  Publicate astăzi

  La ora șase începe programul TV

  Nimic nu se mai poate face fără sacrificii și voință. Provocarea vieții tale de astăzi este să te smulgi măcar pentru câteva zeci de minute din fața ecranelor și să oferi acel timp unui semen al tău sau lui Dumnezeu. Să știi că nu-i poți auzi de-adevăratelea pe cei de lângă tine sau pe Mântuitorul tău în zgomotul divertismentului sau al ficțiunii. Fă puțină liniște și privește un pic în gol; vei vedea cu mult mai mult!

  Binecuvântări deghizate

  Am cerut de la Dumnezeu iertare pentru gândurile mele nechibzuite de mai înainte. Niciodată nu m-am gândit că o să-I mulțumesc pentru căldura excesivă. Mulțumesc lui Dumnezeu pentru mila Sa! Mulțumesc lui Dumnezeu pentru dragostea Sa! Mulțumesc lui Dumnezeu pentru harul Său! Mulțumesc lui Dumnezeu pentru căldură!

  Slujirea lui Dumnezeu (I)

  Dacă Hristos ar veni astăzi, din ce grup ai face parte? Ai ajutat pe cineva care are o nevoie foarte importantă? Le-ai întins o mână de ajutor celor uitaţi şi oropsiţi? Dumnezeu primeşte ajutorul tău şi dragostea ta pentru semeni ca şi când le-ai fi manifestat faţă de El.

  Eu sau el

  Doamne, învață-ne să Te iubim mai mult și să căutăm mai întâi Împărăția Ta! PROVOCARE: Roagă-te astăzi pentru copiii fraților tăi de credință care au fost cândva în biserică și acum nu mai sunt! Dacă ai ocazia, reamintește-le un moment frumos din biserică!

  A három angyal üzenete

  „Ímé, én elküldöm néktek Illyést, a prófétát, mielőtt eljön az Úrnak nagy és félelmetes napja.”...