Dragoste fără frică

  În dragoste nu este frică. – 1 loan 4:18

  Îmi place foarte mult versetul din 1 loan 4:18 (de astăzi). Este concis. Succint, loan nu a făcut risipă de cuvinte. El a ştiut despre ce vorbea; a trăit cu dragoste desăvârşită timp de trei ani.

  Timp de mulţi ani am încercat să am şi eu acea dragoste desăvârşită, o dragoste care să mă ajute să trec peste mâncatul peste măsură, peste nerăbdare, peste lipsa de credinţă şi peste toate lucrurile care mă bombardau. Am încercat, chiar am încercat. M-am trudit din greu să găsesc dragostea desăvârşită, încât m-am dus singură către un abis întunecat.

  Dacă nu pot să fiu desăvârşită, voi fi rea, am concluzionat eu.

  Dar am aflat că a fi rău nu este chiar aşa de bine. Aşa că acum m-am întors în staul, mulţumită dragostei necondiţionate a lui Dumnezeu. Dar totuşi încercam să înţeleg dragostea desăvârşită.

  Care este secretul dragostei desăvârşite? mă întrebam eu. A cui era acea dragoste desăvârşită despre care vorbeşte loan? M-am gândit că trebuia să fie a mea. Chiar după mulţi ani în care am căutat perfecţiunea întruchipată… chiar după ce Dumnezeu mi S-a descoperit pe drumul spre Damasc la reconvertirea mea… chiar şi de atunci încoace m-am tot întrebat: Când va ajunge dragostea mea să fie atât de desăvârşită încât să nu îmi mai fie teamă? Nu se va întâmpla nici intr-un milion de ani. Şi ce înseamnă acest lucru pentru mine?

  În cele din urmă mi-am dat seama că eram chiar în punctul în care trebuia să fiu: rugându-mă ca Dumnezeu să mă facă să fiu acel lut cu totul ascultător de Olarul artist. Lutul nu sare de pe masă şi fuge. Mă predau într-o dependenţă totală faţă de Maestru ca El să mă zdrobească, să mă refacă, să mă modeleze şi să mă folosească.

  Atunci când sunt supusă, plină de El şi de puterea Lui, dragostea desăvârşită va umple tot spaţiul din viaţa şi din inima mea şi nu va mai fi loc pentru frică. „In dragoste nu este frică” (1 loan 4:18). Isus al meu este „dragostea desăvârşită” despre care vorbeşte loan. Acum are logică.

  După ce am vizionat un film puternic despre viaţa lui Jan Hus, mi-am pus întrebarea: De ce am nevoie pentru a ajunge şi eu în acel punct în care să fiu credincioasă până la flăcări, la fel ca Hus?

  Am hotărât că tot ce pot face eu este să continui să îl iubesc pe Mântuitorul ca să „îl cunosc”. Rugăciunea mea continuă să fie: Doamne, continuă să creşti în inima şi în mintea mea atât de mult încât dragostea Ta desăvârşită să alunge orice teamă, indiferent ce va veni.


  Jodi Eulene Owens Patterson (Dodson)

  Dragoste fără frică - 2019. Am hotărât că tot ce pot face eu este să continui să îl iubesc pe Mântuitorul ca să „îl cunosc”. Rugăciunea mea continuă să fie: Doamne, continuă să creşti în inima şi în mintea mea atât de mult încât dragostea Ta desăvârşită să alunge orice teamă, indiferent ce va veni.
  Carolyn Sutton
  Știai că Dumnezeu se bucură când privește la tine? Știai că doar când se gândește la tine Îi tresaltă inima în cântare? Cartea „Note de bucurie”, apărută la Editura Viață și Sănătate, este plină de povestiri care amintesc de frumoasă legătură dintre Tata și tine, fiica Lui prețioasă. Cuvântul lui Dumnezeu ne promite că, prin Fiul Său, ne garantează siguranța. Viitorul nostru este sigur.

  Din aceeași categorie

  Crainicul cu clopoțel

  Fiecăruia ni s-au dat daruri pe care să le folosim pentru Domnul. Fiecare dintre noi are nevoie să-și concentreze cele mai importante energii pentru ca darul său să le fie de folos altora. Fie ca Dumnezeu să ne ajute să cercetăm Scripturile și să cerem asistența Duhului Sfânt înainte de a face greșeli.

  Dumnezeu l-a folosit pe soțul meu ca să-mi schimbe perspectiva

  Dumnezeu mi-a arătat clar că acea carte nu este despre mine, ci menirea ei este să-i ajute pe mulţi peregrini pe drumul spinos al vieții și să-I aducă Lui slavă. Îi mulțumesc Domnului pentru dragostea Lui necondiționată, pentru favoarea nemeritată și pentru harul Său minunat!

  Salvat de o întâlnire de comitet

  Când ne începem ziua, să ne străduim să-L punem pe Dumnezeu în locul cuvenit. Doar făcând astfel îngerul Domnului își va așeza tabăra în jurul nostru și ne va păzi de orice rău.

  Viziunea unei mame

  Nu este ușor să te dai la o parte pentru ca Dumnezeu să-Și poată face lucrarea. A fost nevoie ca El să-mi amintească de mai multe ori acest lucru, pentru a mă elibera de povara pe care nu trebuia să o port.

  Publicate astăzi

  Locul trei pe podium

  Ce exercițiu și ce antrenament ar trebui să facem pentru ca modestia și recunoștința să ne caracterizeze chiar și în momentele noastre de glorie sau de împlinire de orice fel?

  Crainicul cu clopoțel

  Fiecăruia ni s-au dat daruri pe care să le folosim pentru Domnul. Fiecare dintre noi are nevoie să-și concentreze cele mai importante energii pentru ca darul său să le fie de folos altora. Fie ca Dumnezeu să ne ajute să cercetăm Scripturile și să cerem asistența Duhului Sfânt înainte de a face greșeli.

  Răzbunarea nu este a noastră

  Ţi-a greşit cândva cineva? Dacă te gândeşti la răzbunare, ia în considerare ce spune Dumnezeu: „Răzbunarea este a Mea, Eu voi răsplăti.” El nu-ţi cere să te răzbuni, mai degrabă să împlineşti nevoile de bază ale vrăjmaşului tău, după cum te îndrumă textul de astăzi.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să fie… biserică

  Roagă-te pentru spiritul de comunitate din biserica ta! PROVOCARE: Gândește-te la o idee care ar putea îmbunătăți părtășia dintre credincioși și pune-o în aplicare!

  Bizonyosodjunk meg Isten jóságáról!

  „Érezzétek és lássátok meg, hogy jó az Úr! Boldog az az ember, aki Őbenne bízik.”...