Cântă laudă Domnului

  Du-mă pe stânca pe care n-o pot ajunge, căci este prea înaltă pentru mine! – Psalmii 61:2Frumos este să lăudăm pe Domnul şi să mărim Numele Tău, Preaînalte, să vestim dimineaţa bunătatea Ta, şi noaptea, credincioşia Ta. – Psalmii 92:1,2

  Acelora dintre noi care suferim de o boală debilitantă ne este uşor să ne lăsăm copleşiţi atunci când doctorul ne spune: „Nu mai putem face nimic pentru dumneavoastră.” Ne rugăm arzător pentru o minune de vindecare, dar ştim că nu toţi primim un răspuns favorabil la această rugăciune. Aşa că ce facem?

  Răsfoind cartea Psalmilor, observ că David ne reaminteşte constant să „îl lăudăm pe Domnul” şi să „cântăm laudă Domnului”. Am reuşit şi eu să fac acest lucru atunci când El mi-a trimis har în momentele în care aveam cea mai mare nevoie.

  La un sfârşit de săptămână mă luptam să pot respira bine, mă gândeam dacă nu ar trebui oare să merg la urgenţe, la spital. Mai fusesem în acel loc de multe ori, aşa că ştiam care era rutina. Nu m-aş fi întâlnit cu medicul meu, iar doctorul de gardă m-ar fi internat, după care mi-ar fi prescris oxigen. Îmi doream să pot avea oxigen acasă, dar probabil că trebuia să trec printr-un proces lung pentru a-mi îndeplini această dorinţă. Totuşi, dacă reuşeam să fac rost de oxigen la domiciliu, aş fi reuşit să îmi prepar singură mâncarea şi să continui să lucrez la proiectele pe care le aveam pentru arhivele universităţii din oraş.

  Dumnezeu a ascultat cererea mea şi a trimis un vizitator de la clinica medicului curant care se ocupă de toate programările pentru pacienţi. Lois Hymanyk a promis să vorbească cu medicul meu dimineaţa următoare, luni, şi să îi ceară să aprobe un aparat de oxigen pentru mine. Chiar luni după-masă a venit la uşa mea un reprezentant al companiei care oferea echipament medical, inclusiv pentru oxigenoterapie. Ce încurajare a fost pentru mine! Am cântat laude la adresa lui Dumnezeu, în altă zi m-a vizitat o fostă profesoară care îmi este prietenă, Ellen Bell. În timpul vizitei ei, am fost sunată de compania furnizoare de echipament medical. Cineva dorea să îmi pună douăzeci şi cinci de întrebări pentru a vedea dacă mă puteam încadra pentru a primi aparatul de oxigen gratuit. Deoarece aud foarte greu şi adesea citesc pe buze ce spune cealaltă persoană, i-am dat telefonul lui Ellen, care repeta întrebările cu glas tare pentru ca eu să pot răspunde. Astfel, interviul acela a fost mai simplu şi mai rapid. Din nou am cântat laudă la adresa Domnului.

  Eu am luat o hotărâre si m-as bucura ca aceasta să fie si hotărârea ta. Chiar si în situaţii dificile, am hotărât că „voi cânta Domnului cât voi trăi, voi lăuda pe Dumnezeul meu cât voi fi” (Psalmii 104:33).


  Edith Fitch

  Cântă laudă Domnului - 2019. Deoarece aud foarte greu şi adesea citesc pe buze ce spune cealaltă persoană, i-am dat telefonul lui Ellen, care repeta întrebările cu glas tare pentru ca eu să pot răspunde. Astfel, interviul acela a fost mai simplu şi mai rapid. Din nou am cântat laudă la adresa Domnului.
  Carolyn Sutton
  Știai că Dumnezeu se bucură când privește la tine? Știai că doar când se gândește la tine Îi tresaltă inima în cântare? Cartea „Note de bucurie”, apărută la Editura Viață și Sănătate, este plină de povestiri care amintesc de frumoasă legătură dintre Tata și tine, fiica Lui prețioasă. Cuvântul lui Dumnezeu ne promite că, prin Fiul Său, ne garantează siguranța. Viitorul nostru este sigur.

  Din aceeași categorie

  Dă mai departe!

  În urmă cu mai bine de patruzeci de ani, un cuplu s-a împrietenit cu mine; și pentru că ştiu din experiență cum este să te simți singură într-o zi de închinare și apoi să fii invitată la o masă caldă. A fost și pentru tine cineva o binecuvântare? Poate este timpul să dai și tu mai departe ceea ce ai primit.

  Vei merge acolo unde Dumnezeu te trimite?

  Mă rog ca, atunci când ești singură și tristă, să arunci asupra lui Dumnezeu toate îngrijorările tale. Lasă-L pe El să le ducă pentru tine. El a promis să-ți meargă alături la fiecare pas.

  Iar ei au locuit în mijlocul lor

  Mă rog ca și eu să plâng în pocăință când Dumnezeu trimite mustrarea Sa și apoi să procedez conform harului Său, ca să intru în moștenirea Canaanului ceresc. Fie ca aceasta să fie și experiența ta!

  Ca un copilaș

  Ce fericire să-i avem pe acești micuți care ne învață atât de multe despre noi înșine, despre viața însăși și despre cum să relaționam cu Tatăl nostru ceresc! Mă simt foarte binecuvântată! Ajută-mă, Doamne, să devin ca un copilaș!

  Publicate astăzi

  Top 3

  Dacă nu ești cumva unul dintre cei care manipulează, fii astăzi mai stăpân pe opiniile personale și respectă-le măcar tu. Nu trebuie să apelezi la tupeu sau la obrăznicie, ci să fii consecvent cu propriile decizii și să nu accepți nejustificat impunerea altor puncte de vedere.

  Dă mai departe!

  În urmă cu mai bine de patruzeci de ani, un cuplu s-a împrietenit cu mine; și pentru că ştiu din experiență cum este să te simți singură într-o zi de închinare și apoi să fii invitată la o masă caldă. A fost și pentru tine cineva o binecuvântare? Poate este timpul să dai și tu mai departe ceea ce ai primit.

  Cuvintele care zidesc

  Dacă eşti în ceartă cu cineva din cauza cuvintelor tale (sau din oricare alt motiv), nu lăsa să treacă prea mult timp până când rezolvi acest lucru - cere iertare! Acest lucru contribuie la sănătatea ta mintală şi morală.

  Vorbește-mi despre Dumnezeu!

  Doamne, vreau să fii Prietenul copiilor mei! Ajută-mă să le pot face cunoștință cu Tine într-o manieră plăcută, dar onestă! PROVOCARE: Ce voi face astăzi ca să-L prezint pe Dumnezeu copiilor mei cât mai corect?

  Közel van az Úr napja

  „Jaj, ez a nap! Bizony közel van az Úr napja, és mint a pusztítás, úgy...