Pietre ale speranței

  Cuvântul Meu… nu se întoarce la Mine fără rod. – Isaia 55:11

  Ce lucrare uimitoare, mă gândeam eu, ascultând cântăreţul care explica proiectul de misiune în pauza concertului. El cunoaşte o doamnă mai în vârstă care locuieşte pe o insulă mică de pe lângă lacurile din Michigan, o insulă accesibilă doar cu barca. Uneori, insula este acoperită de gheaţă şi nu se poate ajunge acolo decât cu feribotul. Pe femeie nu a deranjat-o că era singura persoană care locuia pe insulă după moartea soţului ei. Bine organizată, ea şi-a făcut provizii înainte să se formeze furtunile de zăpadă.

  Într-o zi, şi-a dat seama că avea nevoie de încă o priză pentru ceas şi pentru energie, deci trebuia să ajungă în oraş. În timpul de aşteptare al feribotului, i-a venit ideea să strângă pietre mici, drepte, de pe malul râului. Pe o parte a pietrei scria un verset biblic şi pe cealaltă parte desena ceva plin de culoare — ca de exemplu un fluture, o floare sau o pasăre.

  Până reuşea să termine mai multe pietre, vremea avea să se încălzească suficient pentru ca feribotul să poată veni să o ia şi să o ducă pe uscat, împreună cu pietrele ei pictate. Mergea prin mai multe magazine şi lăsa la întâmplare câte o piatră la ghişeu sau pe un raft şi apoi mergea mai departe, rugându-se ca Duhul Sfânt să conducă persoana potrivită chiar la acea piatră.

  Cântăreţul a dat tuturor din public câte o piatră şi ne-a explicat de ce considera el că acesta este un proiect uimitor.

  „Mulţi oameni împart broşuri sau le pun în locuri publice pentru a fi găsite de trecători”, a spus el. „Totuşi, unii oameni aruncă acea bucată de hârtie. Dar când găsesc o piatră pictată, şansele sunt foarte mici să o arunce. Aceasta poate iniţia o conversaţie şi probabil va fi păstrată de cel care o găseşte sau va fi dăruită mai departe.”

  Caracterul unic al acestui proiect m-a atras. Deşi nu sunt artistă, am descoperit, spre surprinderea mea, că şi eu pot face astfel de ilustraţii.

  Aşa că am început şi eu o nouă lucrare. Nu este greu să faci nişte pietre prezentabile în doar câteva momente relaxante de creativitate. Deoarece în apropierea casei mele nu am de unde să strâng pietre, găsesc pietre potrivite în magazinele de bricolaj şi de artizanat.

  Acum, de fiecare dată când ies din casă, încerc să iau cu mine o piatră sau două care să le amintească altora de dragostea lui Dumnezeu. Poate vei dori să încerci şi tu.


  Dorothy Wainwright Carey

  Pietre ale speranței - 2019. Acum, de fiecare dată când ies din casă, încerc să iau cu mine o piatră sau două care să le amintească altora de dragostea lui Dumnezeu. Poate vei dori să încerci şi tu.
  Carolyn Sutton
  Știai că Dumnezeu se bucură când privește la tine? Știai că doar când se gândește la tine Îi tresaltă inima în cântare? Cartea „Note de bucurie”, apărută la Editura Viață și Sănătate, este plină de povestiri care amintesc de frumoasă legătură dintre Tata și tine, fiica Lui prețioasă. Cuvântul lui Dumnezeu ne promite că, prin Fiul Său, ne garantează siguranța. Viitorul nostru este sigur.

  Din aceeași categorie

  Deschide-mi inima!

  Doamne, fie ca dragostea Ta necondiționată să crească în inima mea și să mă determine la acțiune!

  Stând neclintiți

  Pavel ne încurajează să ne rugăm prin Duhul Sfânt în toate ocaziile. Indiferent ce întâmpinăm, putem mereu să stăm neclintiți și să ne rugăm ca Dumnezeu să-Și arate puterea Sa maiestuoasă.

  Frumusețile lumii noastre

  O, Doamne, înainte să pășesc mai departe în această zi, ochii mei să fie deschiși la eterna Ta glorie și inima mea să fie purificată în dragostea Ta veșnică! Acest tărâm străin este mantaua mea, dar Tu ești Făcătorul și Adăpostul sufletului meu rătăcitor.

  Pe cine reflectăm?

  Purtarea noastră ar trebui să reflecte statutul de copii ai lui Dumnezeu. Să ne rugăm zilnic să fim o oglindă a dragostei și a caracterului Tatălui.

  Publicate astăzi

  Nici măcar jumătate

  Deși la prima vedere anturajul pe care îl alegem și locul în care alegem să trăim pot părea inofensive, ele pot deveni totuși periculoase. Poate că ne considerăm suficient de maturi ca să fim ispitiți de ceva dăunător. Însă realitatea este că, pe neobservate, ceea ce se întâmplă lângă noi ne influențează, mai ales dacă e vorba de ceva negativ. Nimic din ceea ce vedem sau auzim nu ne lasă indiferenți, chiar dacă nu acordăm prea multă atenție. A ne considera intangibili nu este o dovadă de înțelepciune și nici de tărie, ci mai degrabă trădează imaturitate și superficialitate. A ne teme de influențe rele nu e o slăbiciune, ci o dovadă de precauție și discernământ spiritual.

  Deschide-mi inima!

  Doamne, fie ca dragostea Ta necondiționată să crească în inima mea și să mă determine la acțiune!

  Rugăciunea şi mulţumirea

  Dacă treci prin dificultăţi, în mod deosebit din cauza insultelor, a urii, a invidiei, a resentimentelor sau asprimii în relaţiile cu ceilalţi, citeşte, reciteşte, memorează şi roagă-te. Copiază acest text pe ceva şi poartă-l la tine pentru a-l folosi când eşti ispitit. Mai presus de toate, roagă-te tot timpul, aşa cum te învaţă apostolul Pavel.

  O apă limpede

  Doamne, ajută-mă să port lumina Ta pentru semenii mei astăzi și în fiecare zi! PROVOCARE: Ia-ți timp să meditezi la viața ta așa cum este ea reflectată în cei din jurul tău!

  A hamis tudomány veszélyei

  „Timótheus, őrizd meg, ami rád van bízva, elfordulván a szentségtelen, üres beszédektől és a hamis...