Harul lui Dumnezeu pentru orice situație

  Căci noi suntem lucrarea Lui şi am fost zidiţi în Hristos Isus pentru faptele bune pe care le-a pregătit Dumnezeu mai dinainte, ca să umblăm în ele. – Efeseni 2:10

  Primul meu loc de muncă după facultate a fost un real dezastru. Trebuia să introduc în calculator seria pieselor de maşină şi, în majoritatea dimineţilor, şeful meu venea beat la lucru. A trecut doar o lună şi am fost concediată. Uneori îţi ia mai mult timp până să îţi descoperi „chemarea”. În cele din urmă mi-am dat seama că cel mai important pentru mine era să le vorbesc altora despre Isus şi harul Său.

  În 2008, eram într-o croazieră în Alaska împreună cu prietena mea, Corleen şi cu alţi bărbaţi şi femei. Cu toţii ne-am strâns pentru o întâlnire a femeilor pe care am numit-o „Să facem valuri”. În fiecare port aveam un mic proiect comunitar şi ne propuseserăm să şi vizităm locurile acelea.

  Aflate la bord, eu şi Corleen ne-am plimbat în jurul punţii de multe ori. Când ajungeam în spatele ambarcaţiunii, întotdeauna mă simţeam foarte ciudat când priveam peste margine, era ca o prăpastie abruptă şi dreaptă. Simţeam că trebuie să fac un pas înapoi şi să mă prind de ceva. Ştiam că au fost persoane care au căzut de pe vapoare. Mă gândeam eu în sinea mea: Ce s-ar întâmpla dacă, apropiindu-mă prea mult să văd mai bine peisajul, aş călca pe treapta unei scări, aş aluneca din greşeală şi aş cădea în apă? Totuşi, am încredinţarea că mă va observa căpitanul vasului şi se va întoarce să mă salveze. Dar, totuşi, cât voi rezista — chiar şi având încredere în căpitan – dacă el nu s-ar întoarce după mine să mă salveze? Poate că vreo zece minute în apa rece din Alaska!

  Mi-am dat seama că dacă, prin harul lui Dumnezeu, căpitanul m-ar observa, ar întoarce vaporul de îndată, mi-ar arunca un colac de salvare şi m-ar scoate din apă în timp record, aceasta nu s-ar datora vreunei fapte pe care eu am facut-o pentru a mă salva. Ar interveni harul şi mi-ar da viaţa înapoi. „Căci prin har aţi fost mântuiţi, prin credinţă. Şi aceasta nu vine de la voi, ci este darul lui Dumnezeu. Nu prin fapte, ca să nu se laude nimeni” (Efeseni 2:8,9).

  Mai întâi vine harul. Şi harul ne poate scoate din situaţiile „îngheţate”. Următorul verset (10) spune: „Căci noi suntem lucrarea Lui şi am fost zidiţi în Hristos Isus pentru faptele bune pe care le-a pregătit Dumnezeu mai dinainte, ca să umblăm în ele.” Pe tine ce te cheamă Dumnezeu să faci?


  Diane Pestes

  Harul lui Dumnezeu pentru orice situație - 2019. Mai întâi vine harul. Şi harul ne poate scoate din situaţiile „îngheţate”. Efeseni 2:10 spune: „Căci noi suntem lucrarea Lui şi am fost zidiţi în Hristos Isus pentru faptele bune pe care le-a pregătit Dumnezeu mai dinainte, ca să umblăm în ele.” Pe tine ce te cheamă Dumnezeu să faci?
  Carolyn Sutton
  Știai că Dumnezeu se bucură când privește la tine? Știai că doar când se gândește la tine Îi tresaltă inima în cântare? Cartea „Note de bucurie”, apărută la Editura Viață și Sănătate, este plină de povestiri care amintesc de frumoasă legătură dintre Tata și tine, fiica Lui prețioasă. Cuvântul lui Dumnezeu ne promite că, prin Fiul Său, ne garantează siguranța. Viitorul nostru este sigur.

  Din aceeași categorie

  Recunoștință

  După ce m-am adunat puțin, am înălțat rugăciuni umile, dându-I slavă Domnului cu lacrimi de mulțumire și de reconsacrare ca niciodată înainte. Încrederea mea în Isus a crescut foarte mult de la acel eveniment.

  Binecuvântări deghizate

  Am cerut de la Dumnezeu iertare pentru gândurile mele nechibzuite de mai înainte. Niciodată nu m-am gândit că o să-I mulțumesc pentru căldura excesivă. Mulțumesc lui Dumnezeu pentru mila Sa! Mulțumesc lui Dumnezeu pentru dragostea Sa! Mulțumesc lui Dumnezeu pentru harul Său! Mulțumesc lui Dumnezeu pentru căldură!

  Credința lui Rahav

  Mă rog ca tu și cu mine, la fel ca Rahav, să ne hotărâm să avem încredere în făgăduințele Cuvântului lui Dumnezeu, astfel încât să putem avea și noi o credință neclintită ca a ei.

  Dumnezeu chiar aude și răspunde

  Dacă te confrunți cu perioade dificile în viață, te încurajez să invoci făgăduințele lui Dumnezeu. El te iubește și are grijă de tine, iar gândurile Lui sunt „gânduri de pace, şi nu de nenorocire, ca să vă dau un viitor şi o nădejde”. Da! Eu sunt o dovadă vie a faptului că El Își ține promisiunile!

  Publicate astăzi

  Șase zile, tot lucrul tău

  Cel care începe ziua cu Dumnezeu în gândurile lui, cu rugăciunea lui personală și cu dorința de a fi asistat pe drumul dintre dimineață și seară va găsi și împlinire în planurile lui, dar va găsi și odihnă, acea odihnă care îi permite să se simtă fericit.

  Recunoștință

  După ce m-am adunat puțin, am înălțat rugăciuni umile, dându-I slavă Domnului cu lacrimi de mulțumire și de reconsacrare ca niciodată înainte. Încrederea mea în Isus a crescut foarte mult de la acel eveniment.

  Slujirea lui Dumnezeu (II)

  Gândeşte-te la felul tău de slujire. Le impui altora idei şi comportamente, făcând uz de putere? Le restrângi libertatea de conştiinţă semenilor tăi prin pedeapsă? Adu-ţi aminte că asemenea metode nu au caracterizat niciodată slujirea lui Dumnezeu.

  Copiii și tinerii bisericii – comoara noastră prețioasă

  Doamne, ajută-mă să nu iubesc cu vorba, ci cu fapta și cu adevărul! PROVOCARE: Găsește o modalitate prin care să încurajezi un copil sau un tânăr din biserica ta chiar astăzi!

  Háborúk az utolsó napokban

  „Így szól a Seregek Ura: Ímé, veszedelem indul egyik nemzettől a másik nemzetre, és nagy...