Cazul urzicilor înțepătoare

  Când nu este nicio descoperire dumnezeiască, poporul este fără frâu, dar ferice de poporul care păzeşte Legea! – Proverbele 29:18

  Mi-a vibrat telefonul şi mi-am pierdut concentrarea. Cumva absentă, am răspuns la telefon. „Melissa a mers într-o excursie şcolară în această dimineaţă şi acum este la urgenţe”, a spus vocea de la celălalt capăt. „Vino repede!” Ajunsă la urgenţe, cu greu am recunoscut-o pe Melissa. Fiecare centimetru pătrat de piele care nu era acoperit de haine era acum plin de zgârieturi şi băşici mari, umflate şi roşii. Intrase într-o grămadă de Urtica dioica, sau urzici înţepătoare. În timp ce asistenta medicală o trata pe Mellisa cu cremă antiprurit, ea a început să povestească. „Era un fluture mare, foarte frumos, cu aripi ca vitraliile.” A făcut o scurtă pauză să ia o pastilă antihistaminică. ,Ajn alergat după el pe câmp. Nu m-am gândit că acele plante înalte aveau firişoare înţepătoare pe frunze şi tulpini, ca nişte ace hipodermice care înţeapă oamenii.”

  Când mi-am exprimat mirarea că nimeni nu se gândise să îi avertizeze pe elevi din timp, Melissa a privit în sus şi atunci parcă a mai pierdut puţin din avântul cu care îmi povestise despre fluture. „Aăăă…” a început ea, după care a făcut o pauză. „De fapt, ne-au avertizat. Sau cel puţin au încercat.” S-a aplecat spre ghiozdan şi a scos din el o foaie pe care era o poză cu urzicile înţepătoare, împreună cu câteva instrucţiuni despre cum să le evite în acea excursie. „Sincer, nu mi-am făcut timp să citesc ce scrie”, a spus Melissa. ,Am fost prea ocupată să vorbesc cu prietenele mele. Aşa că nu m-am interesat de urzicile înţepătoare. Aş fi putut afla mai multe. Acum uite cum arăt! Sunt înţepată peste tot!” De îndată a izbucnit în lacrimi, creând mici râuri care acum se revărsau peste unguentul antiprurit şi peste băşicile pufoase şi roşii.

  „Îmi aminteşti de o veche zicală”, i-am spus eu, dând din cap tristă şi simţind împreună cu ea. „Ceea ce nu ştii că ar trebui să ştii, adesea poate deveni un duşman letal.”

  „Cum să ştii ce nu ştii?” m-a întrebat Melissa nedumerită.

  „Studiind şi învăţând, transformând ceea ce înveţi în cunoştinţe”, i-am răspuns eu, „şi apoi aplicând practic acele cunoştinţe. Din fericire, de data aceasta nu vei pieri din lipsă de cunoştinţă! (Osea 4:6). Cel puţin nu permanent. Dar mulţi oameni au pierit.”

  Melissa s-a uitat la braţele şi la mâinile ei, pline de loţiune calmantă. „Data viitoare îmi voi face timp să studiez şi să învăţ, să transform ceea ce ştiu în cunoştinţe şi apoi să aplic practic acele cunoştinţe!”

  Este posibil să pieri într-un aspect al vieţii tale din lipsă de cunoştinţă? Poţi face ceva în această privinţă, dacă vrei. Este alegerea ta!


  Arlene R. Taylor

  Cazul urzicilor înțepătoare - 2019. Este posibil să pieri într-un aspect al vieţii tale din lipsă de cunoştinţă? Poţi face ceva în această privinţă, dacă vrei. Este alegerea ta!
  Carolyn Sutton
  Știai că Dumnezeu se bucură când privește la tine? Știai că doar când se gândește la tine Îi tresaltă inima în cântare? Cartea „Note de bucurie”, apărută la Editura Viață și Sănătate, este plină de povestiri care amintesc de frumoasă legătură dintre Tata și tine, fiica Lui prețioasă. Cuvântul lui Dumnezeu ne promite că, prin Fiul Său, ne garantează siguranța. Viitorul nostru este sigur.

  Din aceeași categorie

  Domnul poartă de grijă

  Data viitoare când vei avea de înfruntat o încercare, nu te gândi prea mult la multiplele căi prin care ai putea eșua. În schimb, roagă-te lui Dumnezeu pentru succes. El nu este niciodată prea ocupat să ne audă rugăciunile și este gata să intervină, dacă Îl rugăm.

  Țărmul păcii

  Ori de câte ori închid ochii și stau în liniște, imaginația mă poartă din nou în acest loc al solitudinii profunde și calme unde găsesc pace și unde Îl găsesc pe Dumnezeu. Iată ce mi-a oferit Isus: un țărm al păcii.

  Podul

  Ce călătorie minunată putem avea atunci când suntem în contact direct cu Dumnezeu și când avem încredere în conducerea Lui zilnică! „Încredinţează-ţi soarta în mâna Domnului, şi El te va sprijini. El nu va lăsa niciodată să se clatine cel neprihănit” (Psalmii 55:22).

  Mă auzi?

  Tu Îl asculți pe Dumnezeu atunci când El te îndeamnă să urmezi căile Lui de-a lungul zilei? El așteaptă ca tu să-I răspunzi. Dar mai așteaptă și altcineva: beneficiarul binecuvântării. Răspunzând astăzi îndemnului lui Dumnezeu din inima ta, pentru cine vei putea fi o binecuvântare?

  Publicate astăzi

  Cinci fecioare înțelepte

  Cine se mulțumește să memoreze va ajunge să se creadă înțelept, dar va descoperi că prea multe bagaje, fără a fi organizate, sunt nu doar inutile, ci chiar dăunătoare. Există oameni ne­buni care știu pe de rost volume întregi, dar există și înțelepți care nici măcar nu știu să citească. Cine a găsit un om înțelept să-l păstreze în apropierea lui; informație ne oferă toți roboții planetei.

  Domnul poartă de grijă

  Data viitoare când vei avea de înfruntat o încercare, nu te gândi prea mult la multiplele căi prin care ai putea eșua. În schimb, roagă-te lui Dumnezeu pentru succes. El nu este niciodată prea ocupat să ne audă rugăciunile și este gata să intervină, dacă Îl rugăm.

  Comportamentul şi gândirea

  Alege acțiuni nobile, oneste, responsabile și cinstite, care arată respect și apreciere față de alții și în special împlinesc nevoile cuiva. Gândurile și faptele sunt legate atât de strâns încât se determină reciproc. Prin faptele tale vei împlini voia Domnului.

  Fii „părinte de suflet”!

  Doamne, deschide-mi ochii și inima față de copiii și tinerii bisericii tale și folosește-te de ceea ce sunt și am pentru a-i face oamenii Tăi valoroși! PROVOCARE: Roagă-te măcar săptămânal, pe nume, pentru copiii și tinerii din biserica ta! Alege măcar unul dintre ei și învață-l practic să slujească!

  Az előítélet növekedése

  „Ne csodálkozzatok, atyámfiai, ha gyűlöl titeket a világ. Mi tudjuk, hogy általmentünk a halálból az...