Șorțuri

  Fraţilor, eu nu cred că l-am apucat încă, dar fac un singur lucru: uitând ce este în urma mea şi aruncându-mă spre ce este înainte, alerg spre ţintă, pentru premiul chemării cereşti a lui Dumnezeu, în Hristos Isus. – Filipeni 3:13,14

  Bunica mea, Altie, iubea nespus şorţurile. De fapt, în afară de ocaziile în care ieşea în oraş sau, desigur, când mergea la biserică, nu îmi amintesc să o fi văzut fără şorţ. De asemenea, îmi amintesc că toate şorţurile ei aveau pieptar! Verişoara mea, Norma, care locuia la aceeaşi fermă, a observat că pieptarul bunicii era prins cu ace de siguranţă la umeri; cred că din cauză că avea probleme cu spatele şi nu voia să pună greutate pe gât. Norma spune uneori: „Crescând la fermă, am fost foarte norocoşi şi ne-am bucurat de iubirea pe care bunica ne-o oferea, purtând acele şorţuri!”

  Dacă te uiţi la poze ale femeilor pionierilor, vei observa că aproape toate aveau şorţ. De obicei nu aveau multe rochii şi era mult mai uşor să spele şi să calce doar şorţul.

  Eu nu sunt o mare fană a şorţurilor, dar fiica mea, Rikki, este şi îmi tot spune să port şorţ atunci când gătesc. Rose Otis mi-a făcut cadou un minunat şorţ plasticizat de la Harrods of London, pe care îmi place să îl port, şi am încercat să găsesc şorţuri frumoase pentru Rikki şi nepoatele mele. Soţul meu chiar are un şorţ pentru bărbaţi – are pe el imitaţia unei armuri romane. Am câteva şorţuri care i-au aparţinut mamei mele. Unul dintre ele, pe care i l-am făcut eu, are brodat pe buzunarul şorţului mânuţa fiului meu de când avea doi anişori. Cu siguranţă că l-a preţuit foarte mult şi de aceea am ales să îl păstrez.

  Este frumos să priveşti înapoi cu nostalgie, dar rareori trecutul a fost la fel de frumos pe cât ni-l imaginăm noi. Este mult mai bine să priveşti înainte, căci viitorul va fi şi mai bun – cel puţin poate fi din punct de vedere spiritual. Trebuie să mergem înainte şi să nu zăbovim prea mult asupra trecutului, fie că este vorba de călătoria noastră spirituală sau de cea a bisericii.

  Am căutat în Noul Testament (în limba engleză) cuvântul „nădejde” cu ajutorul unui motor de căutare şi am fost uimită de multele versete minunate pe care le-am găsit. Unul dintre ele se găseşte în Romani 8:24: „Căci în nădejdea aceasta am fost mântuiţi. Dar o nădejde care se vede nu mai este nădejde, pentru că ce se vede se mai poate nădăjdui?” Un altul care îmi place foarte mult: „Din pricina nădejdii care vă aşteaptă în ceruri şi despre care aţi auzit mai înainte în cuvântul adevărului Evangheliei” (Coloseni 1:5). Îmi place să personalizez acest verset şi îţi sugerez să faci la fel: „Ardis aşteaptă cu nerăbdare bucuria din ceruri încă de când L-a cunoscut pe Isus.”


  Ardis Dick Stenbakken

  Șorțuri - 2019. Este frumos să priveşti înapoi cu nostalgie, dar rareori trecutul a fost la fel de frumos pe cât ni-l imaginăm noi. Este mult mai bine să priveşti înainte, căci viitorul va fi şi mai bun - cel puţin poate fi din punct de vedere spiritual.
  Carolyn Sutton
  Știai că Dumnezeu se bucură când privește la tine? Știai că doar când se gândește la tine Îi tresaltă inima în cântare? Cartea „Note de bucurie”, apărută la Editura Viață și Sănătate, este plină de povestiri care amintesc de frumoasă legătură dintre Tata și tine, fiica Lui prețioasă. Cuvântul lui Dumnezeu ne promite că, prin Fiul Său, ne garantează siguranța. Viitorul nostru este sigur.

  Din aceeași categorie

  Domnul poartă de grijă

  Data viitoare când vei avea de înfruntat o încercare, nu te gândi prea mult la multiplele căi prin care ai putea eșua. În schimb, roagă-te lui Dumnezeu pentru succes. El nu este niciodată prea ocupat să ne audă rugăciunile și este gata să intervină, dacă Îl rugăm.

  Țărmul păcii

  Ori de câte ori închid ochii și stau în liniște, imaginația mă poartă din nou în acest loc al solitudinii profunde și calme unde găsesc pace și unde Îl găsesc pe Dumnezeu. Iată ce mi-a oferit Isus: un țărm al păcii.

  Podul

  Ce călătorie minunată putem avea atunci când suntem în contact direct cu Dumnezeu și când avem încredere în conducerea Lui zilnică! „Încredinţează-ţi soarta în mâna Domnului, şi El te va sprijini. El nu va lăsa niciodată să se clatine cel neprihănit” (Psalmii 55:22).

  Mă auzi?

  Tu Îl asculți pe Dumnezeu atunci când El te îndeamnă să urmezi căile Lui de-a lungul zilei? El așteaptă ca tu să-I răspunzi. Dar mai așteaptă și altcineva: beneficiarul binecuvântării. Răspunzând astăzi îndemnului lui Dumnezeu din inima ta, pentru cine vei putea fi o binecuvântare?

  Publicate astăzi

  Cinci fecioare înțelepte

  Cine se mulțumește să memoreze va ajunge să se creadă înțelept, dar va descoperi că prea multe bagaje, fără a fi organizate, sunt nu doar inutile, ci chiar dăunătoare. Există oameni ne­buni care știu pe de rost volume întregi, dar există și înțelepți care nici măcar nu știu să citească. Cine a găsit un om înțelept să-l păstreze în apropierea lui; informație ne oferă toți roboții planetei.

  Domnul poartă de grijă

  Data viitoare când vei avea de înfruntat o încercare, nu te gândi prea mult la multiplele căi prin care ai putea eșua. În schimb, roagă-te lui Dumnezeu pentru succes. El nu este niciodată prea ocupat să ne audă rugăciunile și este gata să intervină, dacă Îl rugăm.

  Comportamentul şi gândirea

  Alege acțiuni nobile, oneste, responsabile și cinstite, care arată respect și apreciere față de alții și în special împlinesc nevoile cuiva. Gândurile și faptele sunt legate atât de strâns încât se determină reciproc. Prin faptele tale vei împlini voia Domnului.

  Fii „părinte de suflet”!

  Doamne, deschide-mi ochii și inima față de copiii și tinerii bisericii tale și folosește-te de ceea ce sunt și am pentru a-i face oamenii Tăi valoroși! PROVOCARE: Roagă-te măcar săptămânal, pe nume, pentru copiii și tinerii din biserica ta! Alege măcar unul dintre ei și învață-l practic să slujească!

  Az előítélet növekedése

  „Ne csodálkozzatok, atyámfiai, ha gyűlöl titeket a világ. Mi tudjuk, hogy általmentünk a halálból az...