O rugăciune de bucurie

  Domnul întăreşte paşii omului când li place calea lui. – Psalmii 37:23

  Eram în afara statului pentru a mă îngriji de nevoile familiei. Avusesem o zi foarte aglomerată, încercând să pun la punct toate detaliile îngrijirii mamei mele, după ce tatăl meu decedase cu o vară înainte. Tribunalul a numit un tutore care să ajute cu deciziile majore ale mamei. În acea zi am întâlnit-o pe Jill, care acceptase să fie tutore. Era o doamnă foarte drăguţă, plină de compasiune, cu vederi religioase asemănătoare cu ale noastre. Mi-a spus că se gândise să îi ducă mamei doisprezece trandafiri când urmau să se întâlnească. Nu aveam suficiente cuvinte să Îi laud pe Dumnezeu pentru acea minune.

  M-am întors la motel dându-mi seama că nu spălasem haine toată săptămâna. Obiectivul meu în acea seară era să găsesc o spălătorie automată. Am mers cu maşina până am găsit un astfel de loc, dar, ajunsă la intrare, am văzut că era închisă din cauza unei avertizări meteorologice pentru furtună de zăpadă. Aşa că am mers la următoarea, care s-a închis tocmai când am ajuns eu acolo. Nu m-am descurajat şi am mers spre nord, în întuneric, până am zărit luminile albastre ale unei spălătorii automate moderne şi foarte spaţioase. Era perfectă, cu maşini de spălat moderne, o asistentă foarte prietenoasă dispusă să mă ajute cu cârdul pentru plată şi un mic bistro chiar lângă. Nu a trecut mult timp şi stăteam liniştită la o măsuţă, luam cina în timp ce hainele se spălau.

  În spălătorie am observat o femeie înaltă, tânără şi atractivă, care se uita la ecranul televizorului. Nu a trecut mult timp şi a venit la masa mea, prezentându-se. Mi-a spus că devenise creştină de curând şi m-a întrebat dacă se poate ruga împreună cu mine. Nu am fost pregătită pentru o astfel de întrebare. Primul meu gând a fost: Nu am nevoie de rugăciune în acest moment. Atunci mi-am dat seama că da, m-aş fi bucurat să înalţe o „rugăciune de bucurie” împreună cu mine. În acea zi primisem un răspuns atât de frumos la rugăciunea mea pentru mama.

  Stând acolo, ea şi-a înălţat capul spre cer şi a rostit cea mai frumoasă rugăciune. În timp ce se ruga, şi-a ţinut ochii deschişi şi nu a spus „Amin”, aşa cum spun majoritatea. La început nu am fost sigură când a terminat, dar, după o vreme a încheiat rugăciunea. A plecat imediat după aceea. Atunci mi-am dat seama că ea nu avea haine puse la spălat. Am rămas uimită când mi-am dat seama că Dumnezeu o trimisese pe acea tânără să se bucure împreună cu mine, deşi eu eram singură într-un oraş străin. Am simţit că cerul s-a deschis şi împărtăşea cu mine bucuria lui. Se pare că nu eram singură.


  Judy M. Helm

  O rugăciune de bucurie - 2019. Am rămas uimită când mi-am dat seama că Dumnezeu o trimisese pe acea tânără să se bucure împreună cu mine, deşi eu eram singură într-un oraş străin. Am simţit că cerul s-a deschis şi împărtăşea cu mine bucuria lui. Se pare că nu eram singură.
  Carolyn Sutton
  Știai că Dumnezeu se bucură când privește la tine? Știai că doar când se gândește la tine Îi tresaltă inima în cântare? Cartea „Note de bucurie”, apărută la Editura Viață și Sănătate, este plină de povestiri care amintesc de frumoasă legătură dintre Tata și tine, fiica Lui prețioasă. Cuvântul lui Dumnezeu ne promite că, prin Fiul Său, ne garantează siguranța. Viitorul nostru este sigur.

  Din aceeași categorie

  Dă mai departe!

  În urmă cu mai bine de patruzeci de ani, un cuplu s-a împrietenit cu mine; și pentru că ştiu din experiență cum este să te simți singură într-o zi de închinare și apoi să fii invitată la o masă caldă. A fost și pentru tine cineva o binecuvântare? Poate este timpul să dai și tu mai departe ceea ce ai primit.

  Vei merge acolo unde Dumnezeu te trimite?

  Mă rog ca, atunci când ești singură și tristă, să arunci asupra lui Dumnezeu toate îngrijorările tale. Lasă-L pe El să le ducă pentru tine. El a promis să-ți meargă alături la fiecare pas.

  Iar ei au locuit în mijlocul lor

  Mă rog ca și eu să plâng în pocăință când Dumnezeu trimite mustrarea Sa și apoi să procedez conform harului Său, ca să intru în moștenirea Canaanului ceresc. Fie ca aceasta să fie și experiența ta!

  Ca un copilaș

  Ce fericire să-i avem pe acești micuți care ne învață atât de multe despre noi înșine, despre viața însăși și despre cum să relaționam cu Tatăl nostru ceresc! Mă simt foarte binecuvântată! Ajută-mă, Doamne, să devin ca un copilaș!

  Publicate astăzi

  Top 3

  Dacă nu ești cumva unul dintre cei care manipulează, fii astăzi mai stăpân pe opiniile personale și respectă-le măcar tu. Nu trebuie să apelezi la tupeu sau la obrăznicie, ci să fii consecvent cu propriile decizii și să nu accepți nejustificat impunerea altor puncte de vedere.

  Dă mai departe!

  În urmă cu mai bine de patruzeci de ani, un cuplu s-a împrietenit cu mine; și pentru că ştiu din experiență cum este să te simți singură într-o zi de închinare și apoi să fii invitată la o masă caldă. A fost și pentru tine cineva o binecuvântare? Poate este timpul să dai și tu mai departe ceea ce ai primit.

  Cuvintele care zidesc

  Dacă eşti în ceartă cu cineva din cauza cuvintelor tale (sau din oricare alt motiv), nu lăsa să treacă prea mult timp până când rezolvi acest lucru - cere iertare! Acest lucru contribuie la sănătatea ta mintală şi morală.

  Vorbește-mi despre Dumnezeu!

  Doamne, vreau să fii Prietenul copiilor mei! Ajută-mă să le pot face cunoștință cu Tine într-o manieră plăcută, dar onestă! PROVOCARE: Ce voi face astăzi ca să-L prezint pe Dumnezeu copiilor mei cât mai corect?

  Közel van az Úr napja

  „Jaj, ez a nap! Bizony közel van az Úr napja, és mint a pusztítás, úgy...