Vizitatorul meu

  Tu eşti ocrotirea mea, Tu mă scoţi din necaz, Tu mă înconjori cu cântări de izbăvire. – Psalmii 32:7

  Eram acasă şi prânzul era aproape gata. Dintr-odată am auzit un zgomot mai neobişnuit. Eram sigură că sunetul venea din direcţia bucătăriei.

  Privind în jur, am observat un urs negru chiar lângă fereastra mea. Stătea ridicat în două labe şi se uita ţintă la mine. De ce era acolo? Am privit în sus şi am încercat să observ ce se întâmplă. Ce urmărea? Ursul dorea să ajungă la bufetul cu seminţe al păsărilor şi la cuşca lor. Păsările vizitaseră acel loc toată iarna, dar acea hrană nu era pentru urs.

  Odată a venit un cerb pe verandă să mănânce din hrana păsărilor, dar l-am alungat cu ajutorul unui fluier şi făcând gălăgie cu două capace de oală. Când am deschis uşa fluierând şi făcând un zgomot infernal cu capacele de oală, cerbul a sărit de pe verandă şi a dispărut. Acum mă gândeam să folosesc aceeaşi tehnică pentru a alunga ursul.

  Dar ursul era prea aproape de uşă ca să pot ieşi în siguranţă, aşa că m-am rugat şi apoi am început să suflu în fluier şi să bat capacele de la oală în interiorul casei. Făcând astfel, am reuşit să îl fac pe urs să se lase jos, pe toate cele patru labe şi să privească în jur să vadă ce era cu tot zgomotul acela. Încă nu renunţase să caute hrană.

  Între timp l-am sunat pe Mitch, vecinul meu. De îndată a venit cu maşina şi s-a apropiat cu ea de casă. De data aceasta, ursul s-a ascuns în spatele magaziei de lemne şi apoi a fugit în pădure traversând terenul meu şi al vecinului. Evident că nu se temea de oameni.

  Acum, ori de câte ori ies afară, obişnuiesc să mă uit drept înainte spre pajişte, în stânga, pe proprietatea vecinului meu şi în spate, pe gazon. Apoi, deoarece nu pot să văd dincolo de hambar, îmi asum riscul şi pornesc în fugă spre garaj şi apoi intru în maşină. Pe fereastra mea încă au rămas semne ale vizitei neaşteptate din partea ursului, încă se mai văd urmele labelor şi trupului lui. Ca să nu mai primesc astfel de vizitatori pe viitor, Mitch a dat jos hrana pentru păsări, care era o ispită pentru animale. Cred că l-aş recunoaşte pe ursul „meu” dacă m-ar vizita din nou. Ursul avea o pată de culoare albă pe blană, în formă de V, chiar pe piept. Este un semn distinctiv uşor de identificat. Totuşi, data viitoare când voi mai fi vizitată de vreun urs, vreau să păstrez distanţa.

  Dumnezeu ne va ajuta în orice situaţie. Trebuie doar să ne amintim să îi cerem ajutorul.


  Muriel Heppel

  Vizitatorul meu - 2019. Ursul avea o pată de culoare albă pe blană, în formă de V, chiar pe piept. Este un semn distinctiv uşor de identificat. Totuşi, data viitoare când voi mai fi vizitată de vreun urs, vreau să păstrez distanţa. Dumnezeu ne va ajuta în orice situaţie. Trebuie doar să ne amintim să îi cerem ajutorul.
  Carolyn Sutton
  Știai că Dumnezeu se bucură când privește la tine? Știai că doar când se gândește la tine Îi tresaltă inima în cântare? Cartea „Note de bucurie”, apărută la Editura Viață și Sănătate, este plină de povestiri care amintesc de frumoasă legătură dintre Tata și tine, fiica Lui prețioasă. Cuvântul lui Dumnezeu ne promite că, prin Fiul Său, ne garantează siguranța. Viitorul nostru este sigur.

  Din aceeași categorie

  Sceptrul

  Era o piesă perfectă? Nicidecum, dar, cu siguranță, creativă și acceptabilă, poate chiar reprezentativă pentru etosul acelei provincii. Întrucât Butterworth a fost solicitat să-și folosească îndemânarea pentru această sarcină importantă, el a făcut tot ce i-a stat în putință.

  În tandem către eternitate

  Atât timp cât bărbații și femeile nu se privesc reciproc așa cum îi privește Isus, ei vor rata posibilitățile unei lucrări unite. Dar atunci când încetează să se opună și să se trateze rău unii pe alții, ei lucrează în tandem ca împreună moștenitori, mergând spre eternitate și având beneficiul ajutorării reciproce.

  Vizită la o închisoare

  Cântau și se rugau cu toată inima. Cred că Dumnezeu a auzit și a acceptat închinarea lor. Am admirat curajul lor și le-am îndemnat – deși m-am simțit stânjenită să le dau sfaturi acestor femei prețioase – să aibă încredere, în ciuda situației lor, că nimic nu le va separa de dragostea lui Dumnezeu.

  O mărturie

  Bunica mea va înțelege că, de-a lungul anilor, am încercat să-i încurajez pe alții să „facă binele”. Ca rezultat al mărturiei mele, am fost binecuvântată cu întoarcerea multor prieteni pentru totdeauna în familia lui Dumnezeu.

  Publicate astăzi

  Două mâini, două picioare

  Orice sistem de a fenta implicarea sau de a susține egoismul ai avea, este momentul să îl dezactivezi. Este un subiect real pentru rugăciune și schimbare. Încă mai putem regreta și cere ajutor.

  Sceptrul

  Era o piesă perfectă? Nicidecum, dar, cu siguranță, creativă și acceptabilă, poate chiar reprezentativă pentru etosul acelei provincii. Întrucât Butterworth a fost solicitat să-și folosească îndemânarea pentru această sarcină importantă, el a făcut tot ce i-a stat în putință.

  Dragostea frățească

  Soluţia disensiunilor dintre copii constă în manifestarea iubirii adevărate, care vine dintr-o legătură apropiată cu Dumnezeu, care este sursa iubirii. Puterea care vine din unitate este importantă, dar nu este suficientă. Iubirea lui Dumnezeu este soluţia completă. Caut-o şi astăzi!

  Îndemnuri către bunici

  Binecuvântează, Doamne, toți bunicii pentru a fi exemple bune pentru nepoții lor! PROVOCARE: Fă-ți astăzi timp pentru nepoți! Dacă sunt departe, vorbește cu ei la telefon și cere-I lui Dumnezeu să te folosească pentru a-i îndruma către El!

  Sátán utolsó hadjárata

  „Fiacskáim, itt az utolsó óra, és amint hallottátok, hogy az antikrisztus eljő, így most sok...