Încrederea și făgăduință

  De altă parte, ştim că toate lucrurile lucrează împreună spre binele celor ce iubesc pe Dumnezeu, şl anume spre binele celor ce sunt chemaţi după planul Său. – Romani 8:28

  Într-o joi dimineaţă, mergând spre coafor, am auzit o poveste de inspiraţie la radio. Era vorba despre un creştin din Vietnam care, din cauza credinţei lui, a fost întemniţat pentru mai mulţi ani. În mod minunat, chiar atunci când s-a descurajat şi a decis să renunţe la credinţa lui, Dumnezeu i-a trimis o încurajare din Romani 8: „De altă parte, ştim că toate lucrurile lucrează împreună spre binele celor ce iubesc pe Dumnezeu… Nici moartea, nici viaţa, nici îngerii, nici stăpânirile, nici puterile… nu vor fi în stare să ne despartă de dragostea lui Dumnezeu” (versetele 28-39).

  Fiind foarte impresionată, i-am împărtăşit povestea coafezei mele şi i-am sugerat să citească Romani 8:28-39 când va ajunge acasă de la muncă, deoarece nu am putut să i-l spun în întregime. În ziua următoare, ea mi-a trimis mesaj şi m-a întrebat de referinţa versetului din Biblie, deoarece îl uitase. Încântată, m-am aşezat pe canapeaua din sufragerie, am luat Biblia de pe măsuţă şi am căutat versetul.

  Sâmbătă dimineaţa, în timp ce mă pregăteam să merg la biserică, am observat că portofelul meu lipsea. Stresată de faptul că nu îl puteam găsi, am decis să mă duc la biserică fără el, dar cu atenţia sporită la condus. După ce m-am întors acasă, am căutat din nou portofelul, dar fără niciun folos.

  Duminică a venit cu alte căutări fără rezultate, ceea ce m-a determinat să cred că mi-am uitat portofelul la o întâlnire la care participasem joi seara. Însă acea clădire era închisă în weekend. După multe telefoane, cineva a reuşit în cele din urmă să îmi deschidă, dar portofelul meu nu era acolo. M-am apucat să caut din nou în casă. M-am rugat: Doamne, Tu ştii unde este portofelul meu. M-am uitat peste tot şi nu îl pot găsi. Te rog să îmi arăţi unde este.

  După ce m-am ridicat de pe genunchi, m-am dus să caut din nou în dormitor, în timp ce mergeam spre canapeaua din sufragerie, m-am gândit: Deja am căutat în spatele pernelor de pe canapea, dar nu m-am uitat sub saltele. Când am dat la o parte prima saltea, portofelul meu a apărut. Domnul m-a condus direct la locul unde era ascuns portofelul.

  Cred că portofelul meu a alunecat sub o saltea când m-am aşezat pe canapea, atunci când am căutat versetul din Biblie pentru coafeză. Unul dintre versetele pe care le-am împărtăşit cu ea are acum un înţeles nou pentru mine: „De altă parte, ştim că toate lucrurile lucrează împreună spre binele celor ce iubesc pe Dumnezeu” (Romani 8:28).


  Zlata Sabo

  Încrederea și făgăduință - 2019. Unul dintre versetele pe care le-am împărtăşit cu ea are acum un înţeles nou pentru mine: „De altă parte, ştim că toate lucrurile lucrează împreună spre binele celor ce iubesc pe Dumnezeu” (Romani 8:28).
  Carolyn Sutton
  Știai că Dumnezeu se bucură când privește la tine? Știai că doar când se gândește la tine Îi tresaltă inima în cântare? Cartea „Note de bucurie”, apărută la Editura Viață și Sănătate, este plină de povestiri care amintesc de frumoasă legătură dintre Tata și tine, fiica Lui prețioasă. Cuvântul lui Dumnezeu ne promite că, prin Fiul Său, ne garantează siguranța. Viitorul nostru este sigur.

  Din aceeași categorie

  Speranța – piesa lipsă

  Dumnezeu știa că dacă ea ar fi început ziua cu El, studiind din Cuvântul Său, acest lucru i-ar fi adus speranța care îi lipsea. Dumnezeu, prin Cuvântul Lui, ne va aduce și nouă speranța de care avem nevoie.

  Dă mai departe!

  În urmă cu mai bine de patruzeci de ani, un cuplu s-a împrietenit cu mine; și pentru că ştiu din experiență cum este să te simți singură într-o zi de închinare și apoi să fii invitată la o masă caldă. A fost și pentru tine cineva o binecuvântare? Poate este timpul să dai și tu mai departe ceea ce ai primit.

  Vei merge acolo unde Dumnezeu te trimite?

  Mă rog ca, atunci când ești singură și tristă, să arunci asupra lui Dumnezeu toate îngrijorările tale. Lasă-L pe El să le ducă pentru tine. El a promis să-ți meargă alături la fiecare pas.

  Iar ei au locuit în mijlocul lor

  Mă rog ca și eu să plâng în pocăință când Dumnezeu trimite mustrarea Sa și apoi să procedez conform harului Său, ca să intru în moștenirea Canaanului ceresc. Fie ca aceasta să fie și experiența ta!

  Publicate astăzi

  Trei solii îngerești

  Dacă citești și te frămânți, încă nu-i târziu, ia o decizie corectă! Recitește cele Trei Solii Îngerești din Apocalipsa 14. Meditează mai mult la semnificația mesajului și consideră că trebuie să iei o decizie.

  Speranța – piesa lipsă

  Dumnezeu știa că dacă ea ar fi început ziua cu El, studiind din Cuvântul Său, acest lucru i-ar fi adus speranța care îi lipsea. Dumnezeu, prin Cuvântul Lui, ne va aduce și nouă speranța de care avem nevoie.

  Empatia

  Găseşte astăzi pe cineva cu care să empatizezi. Încearcă să-i oferi uşurare în durerea sa. Rămâi deschis la această posibilitate ca cei din jur să-şi poată împlini nevoile prin empatia ta. Pe lângă binele pe care îl faci altora, tu însuţi vei primi o recoltă de beneficii în ce priveşte bunăstarea fizică, psihică şi morală.

  Să fim o echipă!

  Părinte ceresc, vreau ca familia mea să lucreze ca o adevărată echipă! PROVOCARE: Ia-ți timp astăzi să descoperi potențialul copilului tău și rolul care i se potrivește cel mai bine în familia voastră!

  Bűnbetegek orvossága

  „Miért ostorozzalak tovább, holott a bűnt növelitek? Minden fej beteg, és minden szív erőtelen. Tetőtől...