Încrederea și făgăduință

  De altă parte, ştim că toate lucrurile lucrează împreună spre binele celor ce iubesc pe Dumnezeu, şl anume spre binele celor ce sunt chemaţi după planul Său. – Romani 8:28

  Într-o joi dimineaţă, mergând spre coafor, am auzit o poveste de inspiraţie la radio. Era vorba despre un creştin din Vietnam care, din cauza credinţei lui, a fost întemniţat pentru mai mulţi ani. În mod minunat, chiar atunci când s-a descurajat şi a decis să renunţe la credinţa lui, Dumnezeu i-a trimis o încurajare din Romani 8: „De altă parte, ştim că toate lucrurile lucrează împreună spre binele celor ce iubesc pe Dumnezeu… Nici moartea, nici viaţa, nici îngerii, nici stăpânirile, nici puterile… nu vor fi în stare să ne despartă de dragostea lui Dumnezeu” (versetele 28-39).

  Fiind foarte impresionată, i-am împărtăşit povestea coafezei mele şi i-am sugerat să citească Romani 8:28-39 când va ajunge acasă de la muncă, deoarece nu am putut să i-l spun în întregime. În ziua următoare, ea mi-a trimis mesaj şi m-a întrebat de referinţa versetului din Biblie, deoarece îl uitase. Încântată, m-am aşezat pe canapeaua din sufragerie, am luat Biblia de pe măsuţă şi am căutat versetul.

  Sâmbătă dimineaţa, în timp ce mă pregăteam să merg la biserică, am observat că portofelul meu lipsea. Stresată de faptul că nu îl puteam găsi, am decis să mă duc la biserică fără el, dar cu atenţia sporită la condus. După ce m-am întors acasă, am căutat din nou portofelul, dar fără niciun folos.

  Duminică a venit cu alte căutări fără rezultate, ceea ce m-a determinat să cred că mi-am uitat portofelul la o întâlnire la care participasem joi seara. Însă acea clădire era închisă în weekend. După multe telefoane, cineva a reuşit în cele din urmă să îmi deschidă, dar portofelul meu nu era acolo. M-am apucat să caut din nou în casă. M-am rugat: Doamne, Tu ştii unde este portofelul meu. M-am uitat peste tot şi nu îl pot găsi. Te rog să îmi arăţi unde este.

  După ce m-am ridicat de pe genunchi, m-am dus să caut din nou în dormitor, în timp ce mergeam spre canapeaua din sufragerie, m-am gândit: Deja am căutat în spatele pernelor de pe canapea, dar nu m-am uitat sub saltele. Când am dat la o parte prima saltea, portofelul meu a apărut. Domnul m-a condus direct la locul unde era ascuns portofelul.

  Cred că portofelul meu a alunecat sub o saltea când m-am aşezat pe canapea, atunci când am căutat versetul din Biblie pentru coafeză. Unul dintre versetele pe care le-am împărtăşit cu ea are acum un înţeles nou pentru mine: „De altă parte, ştim că toate lucrurile lucrează împreună spre binele celor ce iubesc pe Dumnezeu” (Romani 8:28).


  Zlata Sabo

  Încrederea și făgăduință - 2019. Unul dintre versetele pe care le-am împărtăşit cu ea are acum un înţeles nou pentru mine: „De altă parte, ştim că toate lucrurile lucrează împreună spre binele celor ce iubesc pe Dumnezeu” (Romani 8:28).
  Carolyn Sutton
  Știai că Dumnezeu se bucură când privește la tine? Știai că doar când se gândește la tine Îi tresaltă inima în cântare? Cartea „Note de bucurie”, apărută la Editura Viață și Sănătate, este plină de povestiri care amintesc de frumoasă legătură dintre Tata și tine, fiica Lui prețioasă. Cuvântul lui Dumnezeu ne promite că, prin Fiul Său, ne garantează siguranța. Viitorul nostru este sigur.

  Din aceeași categorie

  Iertarea

  Trebuie să le cerem iertare celorlalți și Tatălui nostru ceresc. El ne iubește atât de mult, că este bucuros să ne ierte. Lăudați numele Lui!

  Dă-te la o parte!

  Am învățat că la vârsta ei eu îi pot fi doar prietenă, în niciun caz și conștiință. Dar cel mai mult am învățat să mă rog cu insistență și să mă dau la o parte din drum pentru ca Domnul să lucreze.

  Deschide-mi inima!

  Doamne, fie ca dragostea Ta necondiționată să crească în inima mea și să mă determine la acțiune!

  Stând neclintiți

  Pavel ne încurajează să ne rugăm prin Duhul Sfânt în toate ocaziile. Indiferent ce întâmpinăm, putem mereu să stăm neclintiți și să ne rugăm ca Dumnezeu să-Și arate puterea Sa maiestuoasă.

  Publicate astăzi

  A cincea roată

  Nimeni nu ne poate face să ne simțim altfel decât noi acceptăm să o facem. Pentru a ne cunoaște cu adevărat valoarea, ar trebui să nu mai privim în oglinda ochilor celorlalți și nici în oglinda proprie, ci în felul în care ne vede Dumnezeu. Cum crezi că te vede El din moment ce a fost gata să moară pe cruce pentru tine? Cât crezi că valorezi pentru El dacă El spune că „te-a săpat pe palmele Lui”? Nicăieri nu valorezi mai mult decât în ochii Mântuitorului tău; nu-ți desprinde privirea de la El!

  Iertarea

  Trebuie să le cerem iertare celorlalți și Tatălui nostru ceresc. El ne iubește atât de mult, că este bucuros să ne ierte. Lăudați numele Lui!

  Greutăţile financiare

  A trebuit să trecem prin multe încercări, dar acestea ne-au dat mari lecții pentru caracter. Am învățat să apreciem puținul pe care îl aveam, să fim foarte flexibili cu hobby-urile, să ne descurcăm cu puțin și să economisim mult, să exersăm permanent autocontrolul și să mulțumim lui Dumnezeu pentru toate lucrurile.

  Investește în copiii și nepoții tăi!

  Ne predăm astăzi în mâna Ta, Doamne, și Te rugăm ca mărgăritarele Tale de înțelepciune să devină realitate în viețile noastre, ale tuturor, așa încât nepoții să fie „cununa” bunicilor, iar părinții – „slava” copiilor lor. PROVOCARE: Gândește-te la modalități practice de a întinde punți între generații!

  Idők és alkalmak

  „Mondta pedig nékik: Nem a ti dolgotok tudni az időket vagy alkalmakat, melyeket az Atya...