Când pisicile au vorbit engleză

  Ochii Domnului sunt peste cei fără prihană, şi urechile Lui iau aminte la strigătele lor. – Psalmii 34:15

  Am citit odată undeva că pisicile pot scoate şaizeci de sunete diferite. Îmi sunt familiare aproape zece din ele. Eu şi soţul meu am zburat din Virginia spre Phoenix, Arizona, ca să o ajutăm pe fiica noastră, Julie, să transporte cele două pisici ale ei în Texas. Tocmai ce încheiase de curând cinci ani de studii în domeniul medical la Facultatea de Medicină din California şi se ducea la soţul ei, Craig, în San Antonio.

  Otto este siameză şi Jeff, o pisică cu alb şi negru. Am petrecut noaptea la o pensiune, apoi am reluat călătoria a doua zi. Fiecare pisică avea aproximativ şapte kilograme şi niciuneia nu-i plăcea să fie băgată în cuşcă. Au devenit foarte agitate. Jeff protesta încontinuu. „Oh, ohh, hhh!” plângea aproape ca un om. Otto simpatiza cu el printr-un sunet intermitent, „Ow! Oww! Owww!” Probabil că săracele pisici au crezut că făceau cea mai lungă călătorie spre veterinar pe care o făcuseră vreodată!

  Cari şi Julie au condus pe rând. Eu eram „dresoarea de pisici”. Muzica linişteşte fiara sălbatică, mi-am spus în sinea mea. Să vedem dacă va ajuta să le îmblânzească. Am început să le cânt pisicilor cântece pentru copii şi bebeluşi despre pisici şi alte animale. Am reuşit să ajung cu mâna în cuşca lor ca să le mângâi şi să le drăgălesc pe spate şi pe gât. S-au liniştit şi au adormit pentru o oră şi ceva. Când s-au trezit, fiind în aceeaşi situaţie, corul de pisici a început din nou. Acea rutină a continuat pe toată durata drumului.

  „Oh, ohh, ohh!” cred că se traduce: „Nu se mai termină călătoria aceasta?” „Ow! Oww! Owww!” probabil că spunea: „Faptul că sunt ţinută închisă este foarte dureros!” Chiar şi cu vocabularul lor „englezesc” de un cuvânt, au transmis cât de nefericite erau.

  Şi noi, uneori, avem greutăţi care par prea grele ca să le putem purta. Unii dintre noi exprimă asta vocal. Alţii se luptă cu asta în timp ce caută cuvinte să exprime sentimentele din sufletul nostru. Dar Dumnezeu înţelege limbajul fiecărei persoane. Chiar dacă nu putem vorbi, ne putem adresa Lui prin rugăciuni.

  Pisicile au fost foarte uşurate – la fel şi noi – când am ajuns în San Antonio. Strigătul lor după ajutor a fost ascultat.

  De asemenea, ajutorul ne stă la dispoziţie şi nouă. Noi trebuie doar să îl acceptăm. Jeff şi Otto nu erau prea mândre ca să ceară ajutor. Nici noi nu trebuie să fim aşa.

  „Dumnezeu este adăpostul şi sprijinul nostru, un ajutor care nu lipseşte niciodată în nevoi” (Psalmii 46:1).


  Bonnie Moyers

  Când pisicile au vorbit engleză - 2019. Şi noi, uneori, avem greutăţi care par prea grele ca să le putem purta. Unii dintre noi exprimă asta vocal. Alţii se luptă cu asta în timp ce caută cuvinte să exprime sentimentele din sufletul nostru. Dar Dumnezeu înţelege limbajul fiecărei persoane. Chiar dacă nu putem vorbi, ne putem adresa Lui prin rugăciuni.
  Carolyn Sutton
  Știai că Dumnezeu se bucură când privește la tine? Știai că doar când se gândește la tine Îi tresaltă inima în cântare? Cartea „Note de bucurie”, apărută la Editura Viață și Sănătate, este plină de povestiri care amintesc de frumoasă legătură dintre Tata și tine, fiica Lui prețioasă. Cuvântul lui Dumnezeu ne promite că, prin Fiul Său, ne garantează siguranța. Viitorul nostru este sigur.

  Din aceeași categorie

  Speranța – piesa lipsă

  Dumnezeu știa că dacă ea ar fi început ziua cu El, studiind din Cuvântul Său, acest lucru i-ar fi adus speranța care îi lipsea. Dumnezeu, prin Cuvântul Lui, ne va aduce și nouă speranța de care avem nevoie.

  Dă mai departe!

  În urmă cu mai bine de patruzeci de ani, un cuplu s-a împrietenit cu mine; și pentru că ştiu din experiență cum este să te simți singură într-o zi de închinare și apoi să fii invitată la o masă caldă. A fost și pentru tine cineva o binecuvântare? Poate este timpul să dai și tu mai departe ceea ce ai primit.

  Vei merge acolo unde Dumnezeu te trimite?

  Mă rog ca, atunci când ești singură și tristă, să arunci asupra lui Dumnezeu toate îngrijorările tale. Lasă-L pe El să le ducă pentru tine. El a promis să-ți meargă alături la fiecare pas.

  Iar ei au locuit în mijlocul lor

  Mă rog ca și eu să plâng în pocăință când Dumnezeu trimite mustrarea Sa și apoi să procedez conform harului Său, ca să intru în moștenirea Canaanului ceresc. Fie ca aceasta să fie și experiența ta!

  Publicate astăzi

  Trei solii îngerești

  Dacă citești și te frămânți, încă nu-i târziu, ia o decizie corectă! Recitește cele Trei Solii Îngerești din Apocalipsa 14. Meditează mai mult la semnificația mesajului și consideră că trebuie să iei o decizie.

  Speranța – piesa lipsă

  Dumnezeu știa că dacă ea ar fi început ziua cu El, studiind din Cuvântul Său, acest lucru i-ar fi adus speranța care îi lipsea. Dumnezeu, prin Cuvântul Lui, ne va aduce și nouă speranța de care avem nevoie.

  Empatia

  Găseşte astăzi pe cineva cu care să empatizezi. Încearcă să-i oferi uşurare în durerea sa. Rămâi deschis la această posibilitate ca cei din jur să-şi poată împlini nevoile prin empatia ta. Pe lângă binele pe care îl faci altora, tu însuţi vei primi o recoltă de beneficii în ce priveşte bunăstarea fizică, psihică şi morală.

  Să fim o echipă!

  Părinte ceresc, vreau ca familia mea să lucreze ca o adevărată echipă! PROVOCARE: Ia-ți timp astăzi să descoperi potențialul copilului tău și rolul care i se potrivește cel mai bine în familia voastră!

  Bűnbetegek orvossága

  „Miért ostorozzalak tovább, holott a bűnt növelitek? Minden fej beteg, és minden szív erőtelen. Tetőtől...