Când pisicile au vorbit engleză

  Ochii Domnului sunt peste cei fără prihană, şi urechile Lui iau aminte la strigătele lor. – Psalmii 34:15

  Am citit odată undeva că pisicile pot scoate şaizeci de sunete diferite. Îmi sunt familiare aproape zece din ele. Eu şi soţul meu am zburat din Virginia spre Phoenix, Arizona, ca să o ajutăm pe fiica noastră, Julie, să transporte cele două pisici ale ei în Texas. Tocmai ce încheiase de curând cinci ani de studii în domeniul medical la Facultatea de Medicină din California şi se ducea la soţul ei, Craig, în San Antonio.

  Otto este siameză şi Jeff, o pisică cu alb şi negru. Am petrecut noaptea la o pensiune, apoi am reluat călătoria a doua zi. Fiecare pisică avea aproximativ şapte kilograme şi niciuneia nu-i plăcea să fie băgată în cuşcă. Au devenit foarte agitate. Jeff protesta încontinuu. „Oh, ohh, hhh!” plângea aproape ca un om. Otto simpatiza cu el printr-un sunet intermitent, „Ow! Oww! Owww!” Probabil că săracele pisici au crezut că făceau cea mai lungă călătorie spre veterinar pe care o făcuseră vreodată!

  Cari şi Julie au condus pe rând. Eu eram „dresoarea de pisici”. Muzica linişteşte fiara sălbatică, mi-am spus în sinea mea. Să vedem dacă va ajuta să le îmblânzească. Am început să le cânt pisicilor cântece pentru copii şi bebeluşi despre pisici şi alte animale. Am reuşit să ajung cu mâna în cuşca lor ca să le mângâi şi să le drăgălesc pe spate şi pe gât. S-au liniştit şi au adormit pentru o oră şi ceva. Când s-au trezit, fiind în aceeaşi situaţie, corul de pisici a început din nou. Acea rutină a continuat pe toată durata drumului.

  „Oh, ohh, ohh!” cred că se traduce: „Nu se mai termină călătoria aceasta?” „Ow! Oww! Owww!” probabil că spunea: „Faptul că sunt ţinută închisă este foarte dureros!” Chiar şi cu vocabularul lor „englezesc” de un cuvânt, au transmis cât de nefericite erau.

  Şi noi, uneori, avem greutăţi care par prea grele ca să le putem purta. Unii dintre noi exprimă asta vocal. Alţii se luptă cu asta în timp ce caută cuvinte să exprime sentimentele din sufletul nostru. Dar Dumnezeu înţelege limbajul fiecărei persoane. Chiar dacă nu putem vorbi, ne putem adresa Lui prin rugăciuni.

  Pisicile au fost foarte uşurate – la fel şi noi – când am ajuns în San Antonio. Strigătul lor după ajutor a fost ascultat.

  De asemenea, ajutorul ne stă la dispoziţie şi nouă. Noi trebuie doar să îl acceptăm. Jeff şi Otto nu erau prea mândre ca să ceară ajutor. Nici noi nu trebuie să fim aşa.

  „Dumnezeu este adăpostul şi sprijinul nostru, un ajutor care nu lipseşte niciodată în nevoi” (Psalmii 46:1).


  Bonnie Moyers

  Când pisicile au vorbit engleză - 2019. Şi noi, uneori, avem greutăţi care par prea grele ca să le putem purta. Unii dintre noi exprimă asta vocal. Alţii se luptă cu asta în timp ce caută cuvinte să exprime sentimentele din sufletul nostru. Dar Dumnezeu înţelege limbajul fiecărei persoane. Chiar dacă nu putem vorbi, ne putem adresa Lui prin rugăciuni.
  Carolyn Sutton
  Știai că Dumnezeu se bucură când privește la tine? Știai că doar când se gândește la tine Îi tresaltă inima în cântare? Cartea „Note de bucurie”, apărută la Editura Viață și Sănătate, este plină de povestiri care amintesc de frumoasă legătură dintre Tata și tine, fiica Lui prețioasă. Cuvântul lui Dumnezeu ne promite că, prin Fiul Său, ne garantează siguranța. Viitorul nostru este sigur.

  Din aceeași categorie

  Iertarea

  Trebuie să le cerem iertare celorlalți și Tatălui nostru ceresc. El ne iubește atât de mult, că este bucuros să ne ierte. Lăudați numele Lui!

  Dă-te la o parte!

  Am învățat că la vârsta ei eu îi pot fi doar prietenă, în niciun caz și conștiință. Dar cel mai mult am învățat să mă rog cu insistență și să mă dau la o parte din drum pentru ca Domnul să lucreze.

  Deschide-mi inima!

  Doamne, fie ca dragostea Ta necondiționată să crească în inima mea și să mă determine la acțiune!

  Stând neclintiți

  Pavel ne încurajează să ne rugăm prin Duhul Sfânt în toate ocaziile. Indiferent ce întâmpinăm, putem mereu să stăm neclintiți și să ne rugăm ca Dumnezeu să-Și arate puterea Sa maiestuoasă.

  Publicate astăzi

  A cincea roată

  Nimeni nu ne poate face să ne simțim altfel decât noi acceptăm să o facem. Pentru a ne cunoaște cu adevărat valoarea, ar trebui să nu mai privim în oglinda ochilor celorlalți și nici în oglinda proprie, ci în felul în care ne vede Dumnezeu. Cum crezi că te vede El din moment ce a fost gata să moară pe cruce pentru tine? Cât crezi că valorezi pentru El dacă El spune că „te-a săpat pe palmele Lui”? Nicăieri nu valorezi mai mult decât în ochii Mântuitorului tău; nu-ți desprinde privirea de la El!

  Iertarea

  Trebuie să le cerem iertare celorlalți și Tatălui nostru ceresc. El ne iubește atât de mult, că este bucuros să ne ierte. Lăudați numele Lui!

  Greutăţile financiare

  A trebuit să trecem prin multe încercări, dar acestea ne-au dat mari lecții pentru caracter. Am învățat să apreciem puținul pe care îl aveam, să fim foarte flexibili cu hobby-urile, să ne descurcăm cu puțin și să economisim mult, să exersăm permanent autocontrolul și să mulțumim lui Dumnezeu pentru toate lucrurile.

  Investește în copiii și nepoții tăi!

  Ne predăm astăzi în mâna Ta, Doamne, și Te rugăm ca mărgăritarele Tale de înțelepciune să devină realitate în viețile noastre, ale tuturor, așa încât nepoții să fie „cununa” bunicilor, iar părinții – „slava” copiilor lor. PROVOCARE: Gândește-te la modalități practice de a întinde punți între generații!

  Idők és alkalmak

  „Mondta pedig nékik: Nem a ti dolgotok tudni az időket vagy alkalmakat, melyeket az Atya...