Lidia

  Una din ele, numită Lidia, vânzătoare de purpură, din cetatea Tiatira, era o femeie temătoare de Dumnezeu şi asculta. Domnul i-a deschis inima ca să ia aminte la cele ce spunea Pavel. – Faptele 16:14

  Cu mai bine de patruzeci de ani în urmă am vizitat ruinele vechii cetăţi Filipi. Nu voi uita niciodată că ne-am plimbat pe acele pietre pe care Pavel şi Sila au călcat şi am văzut clădirea care ar fi putut fi închisoarea lor. Filipi este pentru mine în mod special interesant datorită Lidiei, care a trăit şi a lucrat acolo. O femeie de afaceri prosperă vindea lucruri făcute din purpură. De origine era din Asia Mică, acolo unde ţesăturile din lână şi pânză erau vopsite purpuriu.

  Mi-ar fi plăcut să vizitez magazinul de modă al Lidiei, deşi cred că nu îmi puteam permite să cumpăr ceva din magazinul ei de clasă. Lucrurile ei de lux erau foarte scumpe, dar ar fi fost minunat doar să ating şi să simt între degete acele lucruri.

  Lidia nu era evreică, dar era credincioasă şi se întâlnea cu alte femei pe malul râului să se roage în Sabat. Pavel şi tovarăşii lui s-au alăturat femeilor şi le-au povestit despre Isus. Inima Lidiei a fost mişcată şi apoi a fost botezată. Pavel a întâlnit-o pe Lidia într-o grupă de rugăciune a femeilor şi le-a împărtăşit Evanghelia. Este semnificativ faptul că Pavel era bucuros să se întâlnească cu femeile? Era convins că Lidia avea o credinţă puternică şi autentică în Hr is tos şi că era pregătită pentru botez. A fost prima persoană care a fost botezată pe continentul european. Prima biserică din Europa a fost înfiinţată în casa ei! Câteva zile mai târziu, după ce Pavel şi Sila au fost eliberaţi din închisoare, s-au întâlnit din nou cu credincioşii în casa Lidiei, înainte să plece din oraş. Într-o scrisoare ulterioară adresată bisericii din Filipi, Pavel a menţionat marele ajutor financiar pe care l-au oferit — Lidia era probabil una dintre contributoare. Un membru fondator al comunităţii, posibil să fi fost prima femeie prezbiter a acelei biserici.

  Lidia era o femeie de afaceri de succes, dar avea o inimă sensibilă şi o casă ospitalieră. Probabil că ea avea o familie numeroasă şi dorea ca toţi să Îi accepte pe Isus ca mântuitor al lor. Ni se spune că întreaga ei familie a fost botezată împreună cu ea. Această femeie bogată şi respectată a devenit un ucenic credincios al lui Isus. Adevărul pe care l-a descoperit în Isus a hotărât cursul vieţii ei viitoare. Aceasta este ceva ce putem învăţa cu toţii de la ea.


  Hannele Ottschofski

  Lidia - 2019. Lidia era o femeie de afaceri de succes, dar avea o inimă sensibilă şi o casă ospitalieră. Probabil că ea avea o familie numeroasă şi dorea ca toţi să Îi accepte pe Isus ca mântuitor al lor. Ni se spune că întreaga ei familie a fost botezată împreună cu ea.
  Carolyn Sutton
  Știai că Dumnezeu se bucură când privește la tine? Știai că doar când se gândește la tine Îi tresaltă inima în cântare? Cartea „Note de bucurie”, apărută la Editura Viață și Sănătate, este plină de povestiri care amintesc de frumoasă legătură dintre Tata și tine, fiica Lui prețioasă. Cuvântul lui Dumnezeu ne promite că, prin Fiul Său, ne garantează siguranța. Viitorul nostru este sigur.

  Din aceeași categorie

  Călăuzirea lui Dumnezeu

  El ne vede și ne aude. Atunci când suntem pierduți, fie în mod fizic, fie spiritual, tot ceea ce trebuie să facem este să cerem călăuzire. El este ajutorul, Protectorul și Refugiul nostru. Dumnezeu este atât de bun!

  Voi cinsti pe cine Mă cinstește

  Îi mulțumesc Tatălui ceresc pentru răspunsul Lui rapid. Adesea, când plănuiesc programa pentru studenții mei, cer călăuzire de sus, iar El îmi răspunde prin idei excelente, care nu numai că îmbogățesc cunoștințele studenților, dar îmi și furnizează ocazii pentru a împărtăși bunătatea Sa.

  Fascinația neobișnuitului

  Isus în iesle – rumen în obraji și neajutorat – ne-a arătat cât de vulnerabil S-a făcut, din dragoste pentru noi. Nu a dus El pe pământ o viață dintre cele mai neobișnuite? Și acest fel neobișnuit de a fi nu a fost pentru El și pentru noi o binecuvântare?

  Maratonul spiritual

  Bucuria mesei din ceruri va fi cea mai frumoasă masă de nuntă – nunta Mielului: Antrenorul nostru, Susținătorul și Salvatorul nostru. Din mâna Sa și prin harul Său noi vom primi coroanele victoriei. Lauda fie a lui Dumnezeu!

  Publicate astăzi

  Patru cadrane SWOT

  Ia-ți timp să analizezi și să inventariezi bagajul de lucruri pozitive și aspectele slabe. Mântuitorul avea des obiceiul să Se retragă și să Se reorganizeze personal în legătură cu Tatăl Său. I-a luat deoparte și pe unii dintre ucenici și le-a spus: „Luați timpul acesta pentru voi; pregătiți-vă pentru situațiile complicate ce vor urma!” El știe că nu ne cunoaștem suficient și uneori ne întreabă ca și pe ucenicul Petru: „Ești sigur de ceea ce crezi despre tine?” Lasă-te astăzi întrebat de El!

  Călăuzirea lui Dumnezeu

  El ne vede și ne aude. Atunci când suntem pierduți, fie în mod fizic, fie spiritual, tot ceea ce trebuie să facem este să cerem călăuzire. El este ajutorul, Protectorul și Refugiul nostru. Dumnezeu este atât de bun!

  Umili ca Hristos

  Isus era Dumnezeu, dar a luat chip de rob şi a devenit ascultător până la moarte, coborând până la marginile de jos ale umanităţii, pentru că El te iubeşte pe tine şi mă iubeşte şi pe mine. Eşti gata să fii ecoul Lui?

  Te vând şi te cumpăr când vreau eu!

  Rugăciunea noastră ar trebui să fie aceea de a avea înțelepciunea să-i valorizăm corect pe ceilalți, așa cum a făcut Mântuitorul! PROVOCARE: Să înțelegem că, indiferent câte avantaje am căpăta, nu este corect să vindem sau să cumpărăm pe cineva!

  „Íme az Isten Báránya”

  „Ímé az Istennek ama báránya, aki elveszi a világ bűneit!” (Ján1,29)„Jánosnak természettől fogva ugyanolyan hibái...