Floarea de gerberă

  După cum Hristos a înviat din morţi, prin slava Tatălui, tot aşa şi noi să trăim o viaţă nouă. – Romani 6:4

  Toamna trecută, mi-am lăsat gerberele afară pe terasă, neştiind că nu puteau face faţă frigului. Când a venit frigul, planta mea părea să fi murit. M-am întrebat ce s-ar putea întâmpla dacă aduc planta în casă. Nu s-a întâmplat nimic timp de două săptămâni. M-am asigurat ca floarea să aibă soare, apă şi căldură, lucruri de care chiar şi oamenii au nevoie ca să fie sănătoşi. Apoi tulpina a început să crească şi să se înalţe, au apărut noi frunze verzi care au început să înmugurească.

  Într-o zi, am văzut un boboc maro-gălbui de floare care nu era deloc plăcut. Totuşi, zi după zi, a început să se schimbe din acea culoare tristă şi a înflorit cu petale portocalii. După puţin timp, a devenit o floare de margaretă portocalie splendidă. Minunat! Am fost încântată de acel proces. La baza plantei am văzut mai multe frunze mici care „creşteau”!

  Acea floare, care s-a întors la viaţă într-un mod miraculos, m-a învăţat o lecţie. Dumnezeu a creat-o şi a reînnoit-o. Mi-a făcut viaţa mai fericită doar prin ceea ce a putut face. M-am gândit: Acea floare lucrează pentru Creatorul ei. Ce faci tu pentru Dumnezeu?

  Am fost ruşinată de răspunsul meu: Foarte puţin. Ar trebui să îmi fie ruşine — după ce Dumnezeu a făcut atâtea pentru mine! Chiar dacă am vârsta de nouăzeci şi unu de ani şi nu pot umbla deloc fără cadrul meu pentru mers, cu siguranţă aş putea face ceva. Doamne, ce pot face pentru Tine? m-am rugat.

  Câteva zile mai târziu, am primit un fluturaş în căsuţa poştală. Era din partea unei librării creştine. Printre alte lucruri, făcea reclamă la un pachet de broşuri intitulate Vorbind cu Dumnezeu. A fost un răspuns la rugăciunea mea! Am comandat un pachet de o sută de broşuri. Chiar dacă nu mă deplasez prea bine la vârsta mea, totuşi, cu siguranţă pot să împart broşurile încurajatoare în lanţul de magazine din apropiere, m-am gândit eu. Am fost uimită să văd cât de repede s-au dus o sută de broşuri în mâinile altora! Zâmbetele pline de căldură şi recunoştinţă pe care le-am primit în schimbul broşurilor mi-au încălzit inima.

  Data viitoare voi comanda patru pachete! Sunt bani bine cheltuiţi.

  Pentru noi, unii oameni pot părea ca fiind morţi spiritual, aşa cum era floarea mea înainte să o aduc în casă la căldură. Dar poate că unii oameni citesc broşura cu rugăciune, iar astfel vor fi reînviaţi spiritual. Mă rog ca ei să înflorească într-o viaţă nouă şi să fie gata să se întâlnească cu Mântuitorul lor.


  Dorothy Butler

  Floarea de gerberă - 2019. Pentru noi, unii oameni pot părea ca fiind morţi spiritual, aşa cum era floarea mea înainte să o aduc în casă la căldură. Dar poate că unii oameni citesc broşura cu rugăciune, iar astfel vor fi reînviaţi spiritual. Mă rog ca ei să înflorească într-o viaţă nouă şi să fie gata să se întâlnească cu Mântuitorul lor.
  Carolyn Sutton
  Știai că Dumnezeu se bucură când privește la tine? Știai că doar când se gândește la tine Îi tresaltă inima în cântare? Cartea „Note de bucurie”, apărută la Editura Viață și Sănătate, este plină de povestiri care amintesc de frumoasă legătură dintre Tata și tine, fiica Lui prețioasă. Cuvântul lui Dumnezeu ne promite că, prin Fiul Său, ne garantează siguranța. Viitorul nostru este sigur.

  Din aceeași categorie

  Iertarea

  Trebuie să le cerem iertare celorlalți și Tatălui nostru ceresc. El ne iubește atât de mult, că este bucuros să ne ierte. Lăudați numele Lui!

  Dă-te la o parte!

  Am învățat că la vârsta ei eu îi pot fi doar prietenă, în niciun caz și conștiință. Dar cel mai mult am învățat să mă rog cu insistență și să mă dau la o parte din drum pentru ca Domnul să lucreze.

  Deschide-mi inima!

  Doamne, fie ca dragostea Ta necondiționată să crească în inima mea și să mă determine la acțiune!

  Stând neclintiți

  Pavel ne încurajează să ne rugăm prin Duhul Sfânt în toate ocaziile. Indiferent ce întâmpinăm, putem mereu să stăm neclintiți și să ne rugăm ca Dumnezeu să-Și arate puterea Sa maiestuoasă.

  Publicate astăzi

  A cincea roată

  Nimeni nu ne poate face să ne simțim altfel decât noi acceptăm să o facem. Pentru a ne cunoaște cu adevărat valoarea, ar trebui să nu mai privim în oglinda ochilor celorlalți și nici în oglinda proprie, ci în felul în care ne vede Dumnezeu. Cum crezi că te vede El din moment ce a fost gata să moară pe cruce pentru tine? Cât crezi că valorezi pentru El dacă El spune că „te-a săpat pe palmele Lui”? Nicăieri nu valorezi mai mult decât în ochii Mântuitorului tău; nu-ți desprinde privirea de la El!

  Iertarea

  Trebuie să le cerem iertare celorlalți și Tatălui nostru ceresc. El ne iubește atât de mult, că este bucuros să ne ierte. Lăudați numele Lui!

  Greutăţile financiare

  A trebuit să trecem prin multe încercări, dar acestea ne-au dat mari lecții pentru caracter. Am învățat să apreciem puținul pe care îl aveam, să fim foarte flexibili cu hobby-urile, să ne descurcăm cu puțin și să economisim mult, să exersăm permanent autocontrolul și să mulțumim lui Dumnezeu pentru toate lucrurile.

  Investește în copiii și nepoții tăi!

  Ne predăm astăzi în mâna Ta, Doamne, și Te rugăm ca mărgăritarele Tale de înțelepciune să devină realitate în viețile noastre, ale tuturor, așa încât nepoții să fie „cununa” bunicilor, iar părinții – „slava” copiilor lor. PROVOCARE: Gândește-te la modalități practice de a întinde punți între generații!

  Idők és alkalmak

  „Mondta pedig nékik: Nem a ti dolgotok tudni az időket vagy alkalmakat, melyeket az Atya...