Floarea de gerberă

  După cum Hristos a înviat din morţi, prin slava Tatălui, tot aşa şi noi să trăim o viaţă nouă. – Romani 6:4

  Toamna trecută, mi-am lăsat gerberele afară pe terasă, neştiind că nu puteau face faţă frigului. Când a venit frigul, planta mea părea să fi murit. M-am întrebat ce s-ar putea întâmpla dacă aduc planta în casă. Nu s-a întâmplat nimic timp de două săptămâni. M-am asigurat ca floarea să aibă soare, apă şi căldură, lucruri de care chiar şi oamenii au nevoie ca să fie sănătoşi. Apoi tulpina a început să crească şi să se înalţe, au apărut noi frunze verzi care au început să înmugurească.

  Într-o zi, am văzut un boboc maro-gălbui de floare care nu era deloc plăcut. Totuşi, zi după zi, a început să se schimbe din acea culoare tristă şi a înflorit cu petale portocalii. După puţin timp, a devenit o floare de margaretă portocalie splendidă. Minunat! Am fost încântată de acel proces. La baza plantei am văzut mai multe frunze mici care „creşteau”!

  Acea floare, care s-a întors la viaţă într-un mod miraculos, m-a învăţat o lecţie. Dumnezeu a creat-o şi a reînnoit-o. Mi-a făcut viaţa mai fericită doar prin ceea ce a putut face. M-am gândit: Acea floare lucrează pentru Creatorul ei. Ce faci tu pentru Dumnezeu?

  Am fost ruşinată de răspunsul meu: Foarte puţin. Ar trebui să îmi fie ruşine — după ce Dumnezeu a făcut atâtea pentru mine! Chiar dacă am vârsta de nouăzeci şi unu de ani şi nu pot umbla deloc fără cadrul meu pentru mers, cu siguranţă aş putea face ceva. Doamne, ce pot face pentru Tine? m-am rugat.

  Câteva zile mai târziu, am primit un fluturaş în căsuţa poştală. Era din partea unei librării creştine. Printre alte lucruri, făcea reclamă la un pachet de broşuri intitulate Vorbind cu Dumnezeu. A fost un răspuns la rugăciunea mea! Am comandat un pachet de o sută de broşuri. Chiar dacă nu mă deplasez prea bine la vârsta mea, totuşi, cu siguranţă pot să împart broşurile încurajatoare în lanţul de magazine din apropiere, m-am gândit eu. Am fost uimită să văd cât de repede s-au dus o sută de broşuri în mâinile altora! Zâmbetele pline de căldură şi recunoştinţă pe care le-am primit în schimbul broşurilor mi-au încălzit inima.

  Data viitoare voi comanda patru pachete! Sunt bani bine cheltuiţi.

  Pentru noi, unii oameni pot părea ca fiind morţi spiritual, aşa cum era floarea mea înainte să o aduc în casă la căldură. Dar poate că unii oameni citesc broşura cu rugăciune, iar astfel vor fi reînviaţi spiritual. Mă rog ca ei să înflorească într-o viaţă nouă şi să fie gata să se întâlnească cu Mântuitorul lor.


  Dorothy Butler

  Floarea de gerberă - 2019. Pentru noi, unii oameni pot părea ca fiind morţi spiritual, aşa cum era floarea mea înainte să o aduc în casă la căldură. Dar poate că unii oameni citesc broşura cu rugăciune, iar astfel vor fi reînviaţi spiritual. Mă rog ca ei să înflorească într-o viaţă nouă şi să fie gata să se întâlnească cu Mântuitorul lor.
  Carolyn Sutton
  Știai că Dumnezeu se bucură când privește la tine? Știai că doar când se gândește la tine Îi tresaltă inima în cântare? Cartea „Note de bucurie”, apărută la Editura Viață și Sănătate, este plină de povestiri care amintesc de frumoasă legătură dintre Tata și tine, fiica Lui prețioasă. Cuvântul lui Dumnezeu ne promite că, prin Fiul Său, ne garantează siguranța. Viitorul nostru este sigur.

  Din aceeași categorie

  Speranța – piesa lipsă

  Dumnezeu știa că dacă ea ar fi început ziua cu El, studiind din Cuvântul Său, acest lucru i-ar fi adus speranța care îi lipsea. Dumnezeu, prin Cuvântul Lui, ne va aduce și nouă speranța de care avem nevoie.

  Dă mai departe!

  În urmă cu mai bine de patruzeci de ani, un cuplu s-a împrietenit cu mine; și pentru că ştiu din experiență cum este să te simți singură într-o zi de închinare și apoi să fii invitată la o masă caldă. A fost și pentru tine cineva o binecuvântare? Poate este timpul să dai și tu mai departe ceea ce ai primit.

  Vei merge acolo unde Dumnezeu te trimite?

  Mă rog ca, atunci când ești singură și tristă, să arunci asupra lui Dumnezeu toate îngrijorările tale. Lasă-L pe El să le ducă pentru tine. El a promis să-ți meargă alături la fiecare pas.

  Iar ei au locuit în mijlocul lor

  Mă rog ca și eu să plâng în pocăință când Dumnezeu trimite mustrarea Sa și apoi să procedez conform harului Său, ca să intru în moștenirea Canaanului ceresc. Fie ca aceasta să fie și experiența ta!

  Publicate astăzi

  Trei solii îngerești

  Dacă citești și te frămânți, încă nu-i târziu, ia o decizie corectă! Recitește cele Trei Solii Îngerești din Apocalipsa 14. Meditează mai mult la semnificația mesajului și consideră că trebuie să iei o decizie.

  Speranța – piesa lipsă

  Dumnezeu știa că dacă ea ar fi început ziua cu El, studiind din Cuvântul Său, acest lucru i-ar fi adus speranța care îi lipsea. Dumnezeu, prin Cuvântul Lui, ne va aduce și nouă speranța de care avem nevoie.

  Empatia

  Găseşte astăzi pe cineva cu care să empatizezi. Încearcă să-i oferi uşurare în durerea sa. Rămâi deschis la această posibilitate ca cei din jur să-şi poată împlini nevoile prin empatia ta. Pe lângă binele pe care îl faci altora, tu însuţi vei primi o recoltă de beneficii în ce priveşte bunăstarea fizică, psihică şi morală.

  Să fim o echipă!

  Părinte ceresc, vreau ca familia mea să lucreze ca o adevărată echipă! PROVOCARE: Ia-ți timp astăzi să descoperi potențialul copilului tău și rolul care i se potrivește cel mai bine în familia voastră!

  Bűnbetegek orvossága

  „Miért ostorozzalak tovább, holott a bűnt növelitek? Minden fej beteg, és minden szív erőtelen. Tetőtől...