Floarea de gerberă

După cum Hristos a înviat din morţi, prin slava Tatălui, tot aşa şi noi să trăim o viaţă nouă. – Romani 6:4

Toamna trecută, mi-am lăsat gerberele afară pe terasă, neştiind că nu puteau face faţă frigului. Când a venit frigul, planta mea părea să fi murit. M-am întrebat ce s-ar putea întâmpla dacă aduc planta în casă. Nu s-a întâmplat nimic timp de două săptămâni. M-am asigurat ca floarea să aibă soare, apă şi căldură, lucruri de care chiar şi oamenii au nevoie ca să fie sănătoşi. Apoi tulpina a început să crească şi să se înalţe, au apărut noi frunze verzi care au început să înmugurească.

Într-o zi, am văzut un boboc maro-gălbui de floare care nu era deloc plăcut. Totuşi, zi după zi, a început să se schimbe din acea culoare tristă şi a înflorit cu petale portocalii. După puţin timp, a devenit o floare de margaretă portocalie splendidă. Minunat! Am fost încântată de acel proces. La baza plantei am văzut mai multe frunze mici care „creşteau”!

Acea floare, care s-a întors la viaţă într-un mod miraculos, m-a învăţat o lecţie. Dumnezeu a creat-o şi a reînnoit-o. Mi-a făcut viaţa mai fericită doar prin ceea ce a putut face. M-am gândit: Acea floare lucrează pentru Creatorul ei. Ce faci tu pentru Dumnezeu?

Am fost ruşinată de răspunsul meu: Foarte puţin. Ar trebui să îmi fie ruşine — după ce Dumnezeu a făcut atâtea pentru mine! Chiar dacă am vârsta de nouăzeci şi unu de ani şi nu pot umbla deloc fără cadrul meu pentru mers, cu siguranţă aş putea face ceva. Doamne, ce pot face pentru Tine? m-am rugat.

Câteva zile mai târziu, am primit un fluturaş în căsuţa poştală. Era din partea unei librării creştine. Printre alte lucruri, făcea reclamă la un pachet de broşuri intitulate Vorbind cu Dumnezeu. A fost un răspuns la rugăciunea mea! Am comandat un pachet de o sută de broşuri. Chiar dacă nu mă deplasez prea bine la vârsta mea, totuşi, cu siguranţă pot să împart broşurile încurajatoare în lanţul de magazine din apropiere, m-am gândit eu. Am fost uimită să văd cât de repede s-au dus o sută de broşuri în mâinile altora! Zâmbetele pline de căldură şi recunoştinţă pe care le-am primit în schimbul broşurilor mi-au încălzit inima.

Data viitoare voi comanda patru pachete! Sunt bani bine cheltuiţi.

Pentru noi, unii oameni pot părea ca fiind morţi spiritual, aşa cum era floarea mea înainte să o aduc în casă la căldură. Dar poate că unii oameni citesc broşura cu rugăciune, iar astfel vor fi reînviaţi spiritual. Mă rog ca ei să înflorească într-o viaţă nouă şi să fie gata să se întâlnească cu Mântuitorul lor.


Dorothy Butler

Carolyn Sutton
Carolyn Sutton
Știai că Dumnezeu se bucură când privește la tine? Știai că doar când se gândește la tine Îi tresaltă inima în cântare? Cartea „Note de bucurie”, apărută la Editura Viață și Sănătate, este plină de povestiri care amintesc de frumoasă legătură dintre Tata și tine, fiica Lui prețioasă. Cuvântul lui Dumnezeu ne promite că, prin Fiul Său, ne garantează siguranța. Viitorul nostru este sigur.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video