Fă-o pentru Steven

  Căci Eu ştiu gândurile pe care le am cu privire la voi, zice Domnul, gânduri de pace, şi nu de nenorocire, ca să vă dau un viitor şi o nădejde. – leremia 29:11

  Am putut să mă pensionez la o vârstă destul de fragedă. Am muncit treizeci de ani şi mă gândeam să mai muncesc câţiva ani. Eu cu soţul meu, Steven, am început să ne gândim să ne mutăm într-un stat în care mergeam adesea în vacanţă. A fost o decizie de familie cu care mama, sora mea şi soţul ei au fost de acord. Eram toţi foarte aproape unul de celălalt, încât nu ne puteam imagina să trăim despărţiţi.

  Oricât de mult simţeam că îmi va plăcea frumuseţea şi împrejurimile pline de pace din noua zonă, inima mea nu era sută la sută hotărâtă. A fost o decizie luată prin credinţă să părăsim zona noastră familiară şi să pornim de la zero într-o altă zonă.

  Într-o zi conduceam pe autostradă şi în acelaşi timp vorbeam cu Dumnezeu. Îmi amintesc că L-am rugat să mă călăuzească în acea decizie importantă. Dintr-odată, am auzit vocea liniştită a lui Dumnezeu spunând: „Fă-o pentru Steven.” Imediat m-am împăcat cu acea decizie şi am ştiut că ne mutăm. Am ajuns acasă şi i-am povestit soţului meu toate cele întâmplate. Apoi i-am sunat şi pe ceilalţi din familie. Cu toţii am decis să facem acel pas prin credinţă! Cât de puţin ştiam ce avea să se întâmple!

  Opt luni mai târziu după ce ne-am mutat în noua locuinţă, soţul meu a fost diagnosticat cu o boală rară autoimună numită granulomatoza, sau GW (fiind cunoscută ca granulomatoza lui Wegener). Este urgent să te tratezi cât mai repede şi uneori acea boală este extrem de dificil de diagnosticat. În 2005, boala era nouă chiar şi pentru majoritatea medicilor. Noul nostru medic internist s-a gândit, a ascultat simptomeie lui Steven şi imediat l-a trimis la un reumatolog, care imediat a putut diagnostica boala datorită cunoştinţelor ei despre Wegener. Ea mai avusese pacienţi care aveau acea boală. Cu câţiva ani înainte, acel medic internist a vindecat pe cineva care avea acea boală. Asta nu a fost o coincidenţă şi ştim că a fost mâna lui Dumnezeu pentru a-l ajuta pe Steven să primească cea mai bună şi rapidă îngrijire.

  Cu toate că Steven a avut parte de multe încercări de-a lungul anilor cu această boală, am simţit împreună dragostea şi grija lui Dumnezeu. Binecuvântările au fost din plin. Îi mulţumim Domnului în fiecare zi pentru grija pe care o are faţă de noi şi de felul cum Se îngrijeşte de tratamentul lui Steven.

  Cu ani înainte de a ne gândi să ne mutăm, Dumnezeu ştia viitorul nostru. El avea un plan pregătit ca să aibă grijă de nevoile soţului meu. Cât de minunat Se îngrijeşte El de fiecare nevoie a noastră!


  Jean Dozier Davey

  Fă-o pentru Steven - 2019. Cu toate că Steven a avut parte de multe încercări de-a lungul anilor cu această boală, am simţit împreună dragostea şi grija lui Dumnezeu. Binecuvântările au fost din plin. Îi mulţumim Domnului în fiecare zi pentru grija pe care o are faţă de noi şi de felul cum Se îngrijeşte de tratamentul soțului meu.
  Carolyn Sutton
  Știai că Dumnezeu se bucură când privește la tine? Știai că doar când se gândește la tine Îi tresaltă inima în cântare? Cartea „Note de bucurie”, apărută la Editura Viață și Sănătate, este plină de povestiri care amintesc de frumoasă legătură dintre Tata și tine, fiica Lui prețioasă. Cuvântul lui Dumnezeu ne promite că, prin Fiul Său, ne garantează siguranța. Viitorul nostru este sigur.

  Din aceeași categorie

  Iertarea

  Trebuie să le cerem iertare celorlalți și Tatălui nostru ceresc. El ne iubește atât de mult, că este bucuros să ne ierte. Lăudați numele Lui!

  Dă-te la o parte!

  Am învățat că la vârsta ei eu îi pot fi doar prietenă, în niciun caz și conștiință. Dar cel mai mult am învățat să mă rog cu insistență și să mă dau la o parte din drum pentru ca Domnul să lucreze.

  Deschide-mi inima!

  Doamne, fie ca dragostea Ta necondiționată să crească în inima mea și să mă determine la acțiune!

  Stând neclintiți

  Pavel ne încurajează să ne rugăm prin Duhul Sfânt în toate ocaziile. Indiferent ce întâmpinăm, putem mereu să stăm neclintiți și să ne rugăm ca Dumnezeu să-Și arate puterea Sa maiestuoasă.

  Publicate astăzi

  A cincea roată

  Nimeni nu ne poate face să ne simțim altfel decât noi acceptăm să o facem. Pentru a ne cunoaște cu adevărat valoarea, ar trebui să nu mai privim în oglinda ochilor celorlalți și nici în oglinda proprie, ci în felul în care ne vede Dumnezeu. Cum crezi că te vede El din moment ce a fost gata să moară pe cruce pentru tine? Cât crezi că valorezi pentru El dacă El spune că „te-a săpat pe palmele Lui”? Nicăieri nu valorezi mai mult decât în ochii Mântuitorului tău; nu-ți desprinde privirea de la El!

  Iertarea

  Trebuie să le cerem iertare celorlalți și Tatălui nostru ceresc. El ne iubește atât de mult, că este bucuros să ne ierte. Lăudați numele Lui!

  Greutăţile financiare

  A trebuit să trecem prin multe încercări, dar acestea ne-au dat mari lecții pentru caracter. Am învățat să apreciem puținul pe care îl aveam, să fim foarte flexibili cu hobby-urile, să ne descurcăm cu puțin și să economisim mult, să exersăm permanent autocontrolul și să mulțumim lui Dumnezeu pentru toate lucrurile.

  Investește în copiii și nepoții tăi!

  Ne predăm astăzi în mâna Ta, Doamne, și Te rugăm ca mărgăritarele Tale de înțelepciune să devină realitate în viețile noastre, ale tuturor, așa încât nepoții să fie „cununa” bunicilor, iar părinții – „slava” copiilor lor. PROVOCARE: Gândește-te la modalități practice de a întinde punți între generații!

  Idők és alkalmak

  „Mondta pedig nékik: Nem a ti dolgotok tudni az időket vagy alkalmakat, melyeket az Atya...