Dumnezeu nu renunță la noi

  Tot ce-Mi dă Tatăl va ajunge la Mine şi pe cel ce vine la Mine nu-l voi izgoni afară. – loan 6:37

  Într-o zi am văzut trei prieteni care vorbeau. Unul dintre ei spunea că are probleme cu părinţii. Ceilalţi l-au întrebat: „Şi ce legătură are aceasta cu noi? Este problema ta, nu a noastră!” Băiatul era devastat, asa că a încheiat conversaţia cu ei.

  După ce am ascultat acea conversaţie, m-am întrebat: Ce s-ar fi întâmplat dacă Hristos ar fi făcut aşa cum au făcut prietenii acelui băiat? Acei tineri au închis uşa unui prieten care avea nevoie de ajutor, m-am gândit eu. Cum ne-am simţi dacă I-am spune lui Dumnezeu problemele noastre şi apoi El ne-ar ignora întorcându-se cu spatele la noi? Îi mulţumesc lui Dumnezeu pentru îndurarea Lui pentru că El nu face aşa. El spune că, dacă noi ştim cum să facem bine copiilor noştri, El ştie să facă cu mult mai mult pentru noi. Chiar dacă o mamă îşi uită copiii, El nu ne va uita niciodată.

  În tot timpul în care a trăit pe pământ, Elristos a căutat să ajungă la toţi oamenii.

  El nu făcea diferenţă între oameni. El dorea ca toţi să aibă oportunitatea să ajungă în cer: vameşii, bolnavii, hoţii şi curvele. Oamenii care nu au un loc pe acest pământ vor fi primiţi cu bucurie în cer, iar misiunea Lui este să facă toate acestea posibile prin jertfa Lui.

  Hristos a demonstrat că era diferit atunci când Şi-a ales ucenicii. Putea să aleagă oameni erudiţi, doctori în ale legii, dar nu a făcut aşa. El a ales pescari umili, uneori chiar oameni nepoliticoşi şi ignoranţi, ca să demonstreze că în împărăţia Lui fiecare este primit şi toţi sunt egali.

  Misiunea lui Hristos pe acest pământ era aceea de a reface legătura dintre rasa umană căzută cu Creatorul lor, restabilind legăturile dragostei, care au fost rupte.

  De aceea, El întotdeauna a ascultat cu atenţie fiecare cerere şi fiecare plânset. El a răspuns nevoilor fiecărei persoane care s-a apropiat de El.

  Hristos nu închide uşa nimănui. El este disponibil douăzeci şi patru de ore pe zi. Nu trebuie să plătim ca să vorbim cu El. Nu contează unde trăim în această lume sau când avem nevoie de El. Tot ce trebuie să facem este să vorbim şi, chiar în aceeaşi clipă, El ne va asculta. Hristos va asculta, iar la momentul potrivit, El va răspunde rugăciunii noastre. El nu renunţă niciodată la noi!

  Fie ca noi să urmăm exemplul lui Hristos şi întotdeauna să fim dispuşi să avem o minte şi o inimă deschise, astfel încât să putem fi în stare să îi ajutăm pe semenii noştri aşa cum Isus ne ajută pe noi.


  Carmen Virginia dos Santos Paulo

  Dumnezeu nu renunță la noi - 2019. Fie ca noi să urmăm exemplul lui Hristos şi întotdeauna să fim dispuşi să avem o minte şi o inimă deschise, astfel încât să putem fi în stare să îi ajutăm pe semenii noştri aşa cum Isus ne ajută pe noi.
  Carolyn Sutton
  Știai că Dumnezeu se bucură când privește la tine? Știai că doar când se gândește la tine Îi tresaltă inima în cântare? Cartea „Note de bucurie”, apărută la Editura Viață și Sănătate, este plină de povestiri care amintesc de frumoasă legătură dintre Tata și tine, fiica Lui prețioasă. Cuvântul lui Dumnezeu ne promite că, prin Fiul Său, ne garantează siguranța. Viitorul nostru este sigur.

  Din aceeași categorie

  Crede și nu te îndoi niciodată!

  Câteva săptămâni mai târziu, El a trimis un cec pe care nu îl așteptam. Dumnezeu Își ține făgăduințele, însă noi suntem „puțin credincioși”!

  Câmpul misionar de acasă

  Când folosim compasiunea blândă și când înțelegem cine sunt copiii noștri, avem ocazia să îi cunoaștem și să îi iubim și, astfel, să le arătăm cine este Isus. Mă rog ca Dumnezeu să vă binecuvânteze în mod bogat câmpul misionar, pentru veșnicie, iar copiii să poată spune: „Îl cunosc pe El!”

  Domnul poartă de grijă

  Data viitoare când vei avea de înfruntat o încercare, nu te gândi prea mult la multiplele căi prin care ai putea eșua. În schimb, roagă-te lui Dumnezeu pentru succes. El nu este niciodată prea ocupat să ne audă rugăciunile și este gata să intervină, dacă Îl rugăm.

  Țărmul păcii

  Ori de câte ori închid ochii și stau în liniște, imaginația mă poartă din nou în acest loc al solitudinii profunde și calme unde găsesc pace și unde Îl găsesc pe Dumnezeu. Iată ce mi-a oferit Isus: un țărm al păcii.

  Publicate astăzi

  Eroii din cotidian

  Doamne din cer, pune în sufletul nostru dorința sinceră de a insufla respect pentru părinți în copiii bisericii noastre! PROVOCARE: Ia-ți timp pentru a le povesti în Sabat copiilor bisericii impactul pe care părinții lor l-au avut asupra comunității sau localității voastre!

  Látvány, hanghatások és bűnözés

  „Nem vetem a szemem hiábavaló dologra; a pártoskodók cselekedetét gyűlölöm: nincs köze hozzám. A csalárd...

  De ce îți este frică?

  nu te teme, căci Eu sînt cu tine; nu te uita cu îngrijorare, căci Eu...

  Cinci talanți

  Când tratăm totul ca pe o obligație și ne achităm de responsabilități numai pentru a bifa o sarcină rezolvată, nu vom avea nicidecum bucuria ca alții să creadă mai mult în noi; ceilalți au nevoie să le dăm șansa de a vedea potențialul nostru și trebuie să aibă din partea noastră măcar un semn că ar merita să riște și să lase mai multă valoare în mâinile noastre. Dacă ceilalți nu au curajul să creadă mai mult în noi, înseamnă că nu am făcut ce era nevoie pentru ca ei să își poată asuma riscul respectiv. „Ai fost credincios în puține lucruri, te voi pune peste multe lucruri!”

  Crede și nu te îndoi niciodată!

  Câteva săptămâni mai târziu, El a trimis un cec pe care nu îl așteptam. Dumnezeu Își ține făgăduințele, însă noi suntem „puțin credincioși”!