Dumnezeu nu renunță la noi

  Tot ce-Mi dă Tatăl va ajunge la Mine şi pe cel ce vine la Mine nu-l voi izgoni afară. – loan 6:37

  Într-o zi am văzut trei prieteni care vorbeau. Unul dintre ei spunea că are probleme cu părinţii. Ceilalţi l-au întrebat: „Şi ce legătură are aceasta cu noi? Este problema ta, nu a noastră!” Băiatul era devastat, asa că a încheiat conversaţia cu ei.

  După ce am ascultat acea conversaţie, m-am întrebat: Ce s-ar fi întâmplat dacă Hristos ar fi făcut aşa cum au făcut prietenii acelui băiat? Acei tineri au închis uşa unui prieten care avea nevoie de ajutor, m-am gândit eu. Cum ne-am simţi dacă I-am spune lui Dumnezeu problemele noastre şi apoi El ne-ar ignora întorcându-se cu spatele la noi? Îi mulţumesc lui Dumnezeu pentru îndurarea Lui pentru că El nu face aşa. El spune că, dacă noi ştim cum să facem bine copiilor noştri, El ştie să facă cu mult mai mult pentru noi. Chiar dacă o mamă îşi uită copiii, El nu ne va uita niciodată.

  În tot timpul în care a trăit pe pământ, Elristos a căutat să ajungă la toţi oamenii.

  El nu făcea diferenţă între oameni. El dorea ca toţi să aibă oportunitatea să ajungă în cer: vameşii, bolnavii, hoţii şi curvele. Oamenii care nu au un loc pe acest pământ vor fi primiţi cu bucurie în cer, iar misiunea Lui este să facă toate acestea posibile prin jertfa Lui.

  Hristos a demonstrat că era diferit atunci când Şi-a ales ucenicii. Putea să aleagă oameni erudiţi, doctori în ale legii, dar nu a făcut aşa. El a ales pescari umili, uneori chiar oameni nepoliticoşi şi ignoranţi, ca să demonstreze că în împărăţia Lui fiecare este primit şi toţi sunt egali.

  Misiunea lui Hristos pe acest pământ era aceea de a reface legătura dintre rasa umană căzută cu Creatorul lor, restabilind legăturile dragostei, care au fost rupte.

  De aceea, El întotdeauna a ascultat cu atenţie fiecare cerere şi fiecare plânset. El a răspuns nevoilor fiecărei persoane care s-a apropiat de El.

  Hristos nu închide uşa nimănui. El este disponibil douăzeci şi patru de ore pe zi. Nu trebuie să plătim ca să vorbim cu El. Nu contează unde trăim în această lume sau când avem nevoie de El. Tot ce trebuie să facem este să vorbim şi, chiar în aceeaşi clipă, El ne va asculta. Hristos va asculta, iar la momentul potrivit, El va răspunde rugăciunii noastre. El nu renunţă niciodată la noi!

  Fie ca noi să urmăm exemplul lui Hristos şi întotdeauna să fim dispuşi să avem o minte şi o inimă deschise, astfel încât să putem fi în stare să îi ajutăm pe semenii noştri aşa cum Isus ne ajută pe noi.


  Carmen Virginia dos Santos Paulo

  Dumnezeu nu renunță la noi - 2019. Fie ca noi să urmăm exemplul lui Hristos şi întotdeauna să fim dispuşi să avem o minte şi o inimă deschise, astfel încât să putem fi în stare să îi ajutăm pe semenii noştri aşa cum Isus ne ajută pe noi.
  Carolyn Sutton
  Știai că Dumnezeu se bucură când privește la tine? Știai că doar când se gândește la tine Îi tresaltă inima în cântare? Cartea „Note de bucurie”, apărută la Editura Viață și Sănătate, este plină de povestiri care amintesc de frumoasă legătură dintre Tata și tine, fiica Lui prețioasă. Cuvântul lui Dumnezeu ne promite că, prin Fiul Său, ne garantează siguranța. Viitorul nostru este sigur.

  Din aceeași categorie

  În brațele iubirii Sale

  Fiica mea este în mâinile lui Dumnezeu. Nu există un loc mai bun decât atât. Peste o săptămână, de la momentul când scriu aceste rânduri, ea va fi la al treilea tratament de chimioterapie și pot să îmi imaginez cum Dumnezeu stă alături de ea, ținând-o în brațele iubirii Sale.

  Speranța – piesa lipsă

  Dumnezeu știa că dacă ea ar fi început ziua cu El, studiind din Cuvântul Său, acest lucru i-ar fi adus speranța care îi lipsea. Dumnezeu, prin Cuvântul Lui, ne va aduce și nouă speranța de care avem nevoie.

  Dă mai departe!

  În urmă cu mai bine de patruzeci de ani, un cuplu s-a împrietenit cu mine; și pentru că ştiu din experiență cum este să te simți singură într-o zi de închinare și apoi să fii invitată la o masă caldă. A fost și pentru tine cineva o binecuvântare? Poate este timpul să dai și tu mai departe ceea ce ai primit.

  Vei merge acolo unde Dumnezeu te trimite?

  Mă rog ca, atunci când ești singură și tristă, să arunci asupra lui Dumnezeu toate îngrijorările tale. Lasă-L pe El să le ducă pentru tine. El a promis să-ți meargă alături la fiecare pas.

  Publicate astăzi

  Trepiedul

  Întreabă-te dacă tu ești pentru cineva un punct de sprijin. Sunt persoane care au curajul să apeleze la tine când le e greu? Ce faci de obicei? Ajuți sau te eschivezi? Dar Dumnezeu, El știe că Îi ești recunoscător? I-ai spus acest lucru? Spune-I simțămintele tale! Îi face plăcere să audă din gura și din inima ta mulțumirea.

  În brațele iubirii Sale

  Fiica mea este în mâinile lui Dumnezeu. Nu există un loc mai bun decât atât. Peste o săptămână, de la momentul când scriu aceste rânduri, ea va fi la al treilea tratament de chimioterapie și pot să îmi imaginez cum Dumnezeu stă alături de ea, ținând-o în brațele iubirii Sale.

  Mângâierea, în lumea animală

  Astăzi încearcă să încurajezi pe cineva care are nevoie să fie încurajat. Nu contează dacă este bun sau rău, dacă se potriveşte sau nu ideilor tale. Răspunde la invitaţia lui Dumnezeu de a-i oferi susţinere aproapelui tău. Vei găsi prietenie şi satisfacţie dacă faci ce zice Dumnezeu.

  Iubeşte-mă necondiţionat!

  Tată ceresc, copilul meu are nevoie ca eu să fiu un părinte blând și iubitor! Ajutămă,Te rog! PROVOCARE: Gândește-te astăzi la o modalitate de a-i arăta copilului tău cât de mult îl iubești! Poți doar să îi spui asta. Indiferent de vârsta lui, sigur va fi fericit să audă aceste cuvinte.

  Új élet

  „Felelt Jézus: Bizony, bizony mondom néked: ha valaki nem születik víztől és Lélektől, nem mehet...