Să începem cu începutul

  Dumnezeu S-a uitat la tot ce făcuse şi iată că erau foarte bune. – Geneza 1:31

  Priorităţile greşite pot cauza o mulţime de probleme în viaţă, în timp ce o viaţă bine organizată este o binecuvântare. Întotdeauna cea mai bună cale spre fericire este să începi cu începutul. Ca lider al departamentului Misiunea femeii, am întâlnit multe mame care suferă din cauza priorităţilor greşite. Unele au căutat să se căsătorească în timp ce ele trebuiau mai întâi să îşi facă o carieră în viaţă. Altele au ales plăcerile în loc să îl caute pe Dumnezeu, care este singurul care poate oferi o direcţie dreaptă vieţii lor. Vai, consecinţele au fost diverse, de la dureri de inimă chiar până la sinucidere, în unele cazuri extreme.

  Citind relatarea săptămânii de creaţie, vedem un Dumnezeu al ordinii în acţiune, un Dumnezeu plin de iubire şi binecuvântări pentru toate creaturile Sale, pe care le-a creat în ordinea priorităţilor Lui. El a început cu începutul. În capitolele 1 şi 2 din Geneza, vedem că Dumnezeu a folosit primele trei zile de creaţie ca să transforme planeta noastră apoasă şi fără formă într-un loc confortabil şi bun de locuit.

  El a creat lumină ca să ne ofere ciclul zi-noapte. El a creat un cer pentru ca noi să putem avea o atmosferă în care să putem respira. El a creat pământul uscat ca să poată creşte vegetaţia, care să ne asigure în schimb nevoia noastră de a ne hrăni, în a patra zi, Dumnezeu a adus la existenţă soarele, luna şi stelele, în a cincea zi de creaţie au venit la viaţă creaturile din mare şi cele din aer. În a şasea zi, în planul perfect ordonat al Lui, Dumnezeu a creat animalele de pe uscat şi fiinţele umane, ca să poată creşte în acel mediu prefect. Toate lucrurile erau gata pentru ei. Da, ordinea lui Dumnezeu a făcut toate lucrurile „foarte bune” în săptămâna creaţiei.

  Acelaşi Dumnezeu Creator doreşte să călăuzească paşii şi vieţile copiilor Săi. Biblia spune: „Domnul întăreşte paşii omului când îi place calea lui” (Psalmii 37:23).

  În căsnicia, cariera şi în toate eforturile tale, Dumnezeu este mai mult decât dispus să-ţi călăuzească paşii. El doreşte să te păzească de la a face greşeli şi să îţi ofere binecuvântări. El doreşte să îţi ofere frumuseţe în loc de cenuşă. Chiar dacă înainte tu ai pus greşit priorităţile în viaţa ta, Dumnezeu încă poate să înlocuiască cenuşa din viaţa ta cu ceva frumos. Alege-L ca ghid al tău.

  Doamne, Te rog să îmi călăuzeşti paşii în toate eforturile mele. Dă-mi frumuseţe în loc de cenuşă. Ajută-mă să îmi găsesc plăcerea făcând lucrurile după voia Ta. În numele lui Isus. Amin.


  Omobonike Adeola Sessou

  Să începem cu începutul - 2019. Doamne, Te rog să îmi călăuzeşti paşii în toate eforturile mele. Dă-mi frumuseţe în loc de cenuşă. Ajută-mă să îmi găsesc plăcerea făcând lucrurile după voia Ta. În numele lui Isus. Amin.
  Carolyn Sutton
  Știai că Dumnezeu se bucură când privește la tine? Știai că doar când se gândește la tine Îi tresaltă inima în cântare? Cartea „Note de bucurie”, apărută la Editura Viață și Sănătate, este plină de povestiri care amintesc de frumoasă legătură dintre Tata și tine, fiica Lui prețioasă. Cuvântul lui Dumnezeu ne promite că, prin Fiul Său, ne garantează siguranța. Viitorul nostru este sigur.

  Din aceeași categorie

  În brațele iubirii Sale

  Fiica mea este în mâinile lui Dumnezeu. Nu există un loc mai bun decât atât. Peste o săptămână, de la momentul când scriu aceste rânduri, ea va fi la al treilea tratament de chimioterapie și pot să îmi imaginez cum Dumnezeu stă alături de ea, ținând-o în brațele iubirii Sale.

  Speranța – piesa lipsă

  Dumnezeu știa că dacă ea ar fi început ziua cu El, studiind din Cuvântul Său, acest lucru i-ar fi adus speranța care îi lipsea. Dumnezeu, prin Cuvântul Lui, ne va aduce și nouă speranța de care avem nevoie.

  Dă mai departe!

  În urmă cu mai bine de patruzeci de ani, un cuplu s-a împrietenit cu mine; și pentru că ştiu din experiență cum este să te simți singură într-o zi de închinare și apoi să fii invitată la o masă caldă. A fost și pentru tine cineva o binecuvântare? Poate este timpul să dai și tu mai departe ceea ce ai primit.

  Vei merge acolo unde Dumnezeu te trimite?

  Mă rog ca, atunci când ești singură și tristă, să arunci asupra lui Dumnezeu toate îngrijorările tale. Lasă-L pe El să le ducă pentru tine. El a promis să-ți meargă alături la fiecare pas.

  Publicate astăzi

  Trepiedul

  Întreabă-te dacă tu ești pentru cineva un punct de sprijin. Sunt persoane care au curajul să apeleze la tine când le e greu? Ce faci de obicei? Ajuți sau te eschivezi? Dar Dumnezeu, El știe că Îi ești recunoscător? I-ai spus acest lucru? Spune-I simțămintele tale! Îi face plăcere să audă din gura și din inima ta mulțumirea.

  În brațele iubirii Sale

  Fiica mea este în mâinile lui Dumnezeu. Nu există un loc mai bun decât atât. Peste o săptămână, de la momentul când scriu aceste rânduri, ea va fi la al treilea tratament de chimioterapie și pot să îmi imaginez cum Dumnezeu stă alături de ea, ținând-o în brațele iubirii Sale.

  Mângâierea, în lumea animală

  Astăzi încearcă să încurajezi pe cineva care are nevoie să fie încurajat. Nu contează dacă este bun sau rău, dacă se potriveşte sau nu ideilor tale. Răspunde la invitaţia lui Dumnezeu de a-i oferi susţinere aproapelui tău. Vei găsi prietenie şi satisfacţie dacă faci ce zice Dumnezeu.

  Iubeşte-mă necondiţionat!

  Tată ceresc, copilul meu are nevoie ca eu să fiu un părinte blând și iubitor! Ajutămă,Te rog! PROVOCARE: Gândește-te astăzi la o modalitate de a-i arăta copilului tău cât de mult îl iubești! Poți doar să îi spui asta. Indiferent de vârsta lui, sigur va fi fericit să audă aceste cuvinte.

  Új élet

  „Felelt Jézus: Bizony, bizony mondom néked: ha valaki nem születik víztől és Lélektől, nem mehet...