Să începem cu începutul

  Dumnezeu S-a uitat la tot ce făcuse şi iată că erau foarte bune. – Geneza 1:31

  Priorităţile greşite pot cauza o mulţime de probleme în viaţă, în timp ce o viaţă bine organizată este o binecuvântare. Întotdeauna cea mai bună cale spre fericire este să începi cu începutul. Ca lider al departamentului Misiunea femeii, am întâlnit multe mame care suferă din cauza priorităţilor greşite. Unele au căutat să se căsătorească în timp ce ele trebuiau mai întâi să îşi facă o carieră în viaţă. Altele au ales plăcerile în loc să îl caute pe Dumnezeu, care este singurul care poate oferi o direcţie dreaptă vieţii lor. Vai, consecinţele au fost diverse, de la dureri de inimă chiar până la sinucidere, în unele cazuri extreme.

  Citind relatarea săptămânii de creaţie, vedem un Dumnezeu al ordinii în acţiune, un Dumnezeu plin de iubire şi binecuvântări pentru toate creaturile Sale, pe care le-a creat în ordinea priorităţilor Lui. El a început cu începutul. În capitolele 1 şi 2 din Geneza, vedem că Dumnezeu a folosit primele trei zile de creaţie ca să transforme planeta noastră apoasă şi fără formă într-un loc confortabil şi bun de locuit.

  El a creat lumină ca să ne ofere ciclul zi-noapte. El a creat un cer pentru ca noi să putem avea o atmosferă în care să putem respira. El a creat pământul uscat ca să poată creşte vegetaţia, care să ne asigure în schimb nevoia noastră de a ne hrăni, în a patra zi, Dumnezeu a adus la existenţă soarele, luna şi stelele, în a cincea zi de creaţie au venit la viaţă creaturile din mare şi cele din aer. În a şasea zi, în planul perfect ordonat al Lui, Dumnezeu a creat animalele de pe uscat şi fiinţele umane, ca să poată creşte în acel mediu prefect. Toate lucrurile erau gata pentru ei. Da, ordinea lui Dumnezeu a făcut toate lucrurile „foarte bune” în săptămâna creaţiei.

  Acelaşi Dumnezeu Creator doreşte să călăuzească paşii şi vieţile copiilor Săi. Biblia spune: „Domnul întăreşte paşii omului când îi place calea lui” (Psalmii 37:23).

  În căsnicia, cariera şi în toate eforturile tale, Dumnezeu este mai mult decât dispus să-ţi călăuzească paşii. El doreşte să te păzească de la a face greşeli şi să îţi ofere binecuvântări. El doreşte să îţi ofere frumuseţe în loc de cenuşă. Chiar dacă înainte tu ai pus greşit priorităţile în viaţa ta, Dumnezeu încă poate să înlocuiască cenuşa din viaţa ta cu ceva frumos. Alege-L ca ghid al tău.

  Doamne, Te rog să îmi călăuzeşti paşii în toate eforturile mele. Dă-mi frumuseţe în loc de cenuşă. Ajută-mă să îmi găsesc plăcerea făcând lucrurile după voia Ta. În numele lui Isus. Amin.


  Omobonike Adeola Sessou

  Să începem cu începutul - 2019. Doamne, Te rog să îmi călăuzeşti paşii în toate eforturile mele. Dă-mi frumuseţe în loc de cenuşă. Ajută-mă să îmi găsesc plăcerea făcând lucrurile după voia Ta. În numele lui Isus. Amin.
  Carolyn Sutton
  Știai că Dumnezeu se bucură când privește la tine? Știai că doar când se gândește la tine Îi tresaltă inima în cântare? Cartea „Note de bucurie”, apărută la Editura Viață și Sănătate, este plină de povestiri care amintesc de frumoasă legătură dintre Tata și tine, fiica Lui prețioasă. Cuvântul lui Dumnezeu ne promite că, prin Fiul Său, ne garantează siguranța. Viitorul nostru este sigur.

  Din aceeași categorie

  Credință și ascultare

  Ascultarea credincioasă a poruncii lui Dumnezeu a avut ca rezultat binecuvântarea promisă.

  Crede și nu te îndoi niciodată!

  Câteva săptămâni mai târziu, El a trimis un cec pe care nu îl așteptam. Dumnezeu Își ține făgăduințele, însă noi suntem „puțin credincioși”!

  Câmpul misionar de acasă

  Când folosim compasiunea blândă și când înțelegem cine sunt copiii noștri, avem ocazia să îi cunoaștem și să îi iubim și, astfel, să le arătăm cine este Isus. Mă rog ca Dumnezeu să vă binecuvânteze în mod bogat câmpul misionar, pentru veșnicie, iar copiii să poată spune: „Îl cunosc pe El!”

  Domnul poartă de grijă

  Data viitoare când vei avea de înfruntat o încercare, nu te gândi prea mult la multiplele căi prin care ai putea eșua. În schimb, roagă-te lui Dumnezeu pentru succes. El nu este niciodată prea ocupat să ne audă rugăciunile și este gata să intervină, dacă Îl rugăm.

  Publicate astăzi

  Primele cinci minute contează

  Un creștin este o emblemă pentru familia lui Hristos. Prin urmare, nu se cuvine să transmitem un aer primitiv și să-i îndemnăm pe ceilalți la dispreț și prejudecată. Îi datorăm Mântuitorului nostru o reprezentare onorabilă, iar nouă, o imagine atrăgătoare, ca o chemare fără cuvinte spre un mod de viață frumos și curat.

  Credință și ascultare

  Ascultarea credincioasă a poruncii lui Dumnezeu a avut ca rezultat binecuvântarea promisă.

  Sclav

  Ca și Iosif, s-ar putea să nu înțelegi de ce se întâmplă anumite lucruri în viața ta. Dar ai face foarte bine dacă ai adopta aceeași atitudine de supunere față de Dumnezeu, iar El îți va aduce o victorie adevărată.

  Eroii din cotidian

  Doamne din cer, pune în sufletul nostru dorința sinceră de a insufla respect pentru părinți în copiii bisericii noastre! PROVOCARE: Ia-ți timp pentru a le povesti în Sabat copiilor bisericii impactul pe care părinții lor l-au avut asupra comunității sau localității voastre!

  Látvány, hanghatások és bűnözés

  „Nem vetem a szemem hiábavaló dologra; a pártoskodók cselekedetét gyűlölöm: nincs köze hozzám. A csalárd...