Care să fie rugăciunea adulților pentru adolescenți

  Îndrăzneala pe care o avem la El este că, dacă cerem ceva după voia Lui, ne ascultă. Şi, dacă ştim că ne ascultă, orice l-am cere, ştim că suntem stăpâni pe lucrurile pe care I le-am cerut. – 1 loan 5:14,15

  Sunt o tânără de treisprezece ani care trăieşte în Carolina de Nord. Bunica mea m-a rugat să vorbesc la conferinţa la care participa ea, Praying for Our Children. Subiectul meu a fost: „Care să fie rugăciunea adulţilor pentru adolescenţi – atunci când le cerem să se roage pentru noi.” Sper să fiţi inspirate să gândiţi mai presus decât ceea ce cred oamenii de obicei că au nevoie adolescenţii.

  Am vrea să vă rugaţi pentru educaţia noastră, dar nu doar pentru note şi presiunea de grup. Am vrea să vă rugaţi şi pentru profesorii noştri. Chiar mă îngrijorez gândindu-mă că aş putea parcurge un an întreg fără a avea un profesor bun. Cred că, dacă vă veţi ruga pentru noi, Dumnezeu Se va asigura că avem profesorul potrivit.

  Adolescenţii vor de asemenea să vă rugaţi pentru familiile lor. Vă cerem să vă rugaţi pentru noi ca să ne putem înţelege cu fraţii noştri, dar şi cu părinţii şi tutorii noştri. Adolescenţii trăiesc în multe situaţii diferite şi avem nevoie să vă rugaţi ca, orice s-ar întâmpla între părinţii sau tutorii noştri, să nu ne afecteze deloc. Noi nu ştim cum să facem faţă problemelor adulţilor, aşa că încercăm să le facem faţă, dar uneori este greu. Ar fi bine dacă am şti că cineva se roagă pentru noi pentru acele aspecte.

  În cele din urmă, avem nevoie de rugăciune pentru ceea ce pare ciudat pentru adulţi, dar care este important pentru noi. Adolescenţii par să se îngrijoreze pentru lucrurile mici, dar nu lucrurile mici sunt cele care ne afectează cel mai tare. De obicei este ceva mai mare, dar nu ştim cum să exprimăm adevărata problemă. S-ar putea să părem „panicaţi” pentru că nu avem „nimic de îmbrăcat”. În loc să ne respingeţi sau să ne spuneţi ceva care ne face să ne simţim rău, puteţi vorbi cu noi; încercaţi să vă daţi seama dacă cumva se întâmplă altceva. Dacă nu ştiţi cum să întrebaţi, atunci puneţi-ne întrebarea care îi blochează pe oamenii de ştiinţă: De ce? Chiar dacă nu primiţi un răspuns… dacă v-aţi rugat pentru adolescenţii voştri, Dumnezeu vă va spune cum să ne ajutaţi în legătură cu adevărata problemă, care este de obicei mai mare decât „nimic de îmbrăcat”.

  În numele tuturor adolescenţilor, nu încetaţi să vă rugaţi pentru noi. Rugaţi-vă pentru ceea ce spunem. Asta vă va permite să auziţi ceea ce gândim. În mod special, rugaţi-vă pentru ceea ce nu spunem, pentru că asta avem cu adevărat nevoie. Vă mulţumesc că vă rugaţi pentru noi astăzi.


  Briana Fewell-Johnson

  Care să fie rugăciunea adulților pentru adolescenți - 2019. În numele tuturor adolescenţilor, nu încetaţi să vă rugaţi pentru noi. Rugaţi-vă pentru ceea ce spunem. Asta vă va permite să auziţi ceea ce gândim. În mod special, rugaţi-vă pentru ceea ce nu spunem, pentru că asta avem cu adevărat nevoie. Vă mulţumesc că vă rugaţi pentru noi astăzi.
  Carolyn Sutton
  Știai că Dumnezeu se bucură când privește la tine? Știai că doar când se gândește la tine Îi tresaltă inima în cântare? Cartea „Note de bucurie”, apărută la Editura Viață și Sănătate, este plină de povestiri care amintesc de frumoasă legătură dintre Tata și tine, fiica Lui prețioasă. Cuvântul lui Dumnezeu ne promite că, prin Fiul Său, ne garantează siguranța. Viitorul nostru este sigur.

  Din aceeași categorie

  Speranța – piesa lipsă

  Dumnezeu știa că dacă ea ar fi început ziua cu El, studiind din Cuvântul Său, acest lucru i-ar fi adus speranța care îi lipsea. Dumnezeu, prin Cuvântul Lui, ne va aduce și nouă speranța de care avem nevoie.

  Dă mai departe!

  În urmă cu mai bine de patruzeci de ani, un cuplu s-a împrietenit cu mine; și pentru că ştiu din experiență cum este să te simți singură într-o zi de închinare și apoi să fii invitată la o masă caldă. A fost și pentru tine cineva o binecuvântare? Poate este timpul să dai și tu mai departe ceea ce ai primit.

  Vei merge acolo unde Dumnezeu te trimite?

  Mă rog ca, atunci când ești singură și tristă, să arunci asupra lui Dumnezeu toate îngrijorările tale. Lasă-L pe El să le ducă pentru tine. El a promis să-ți meargă alături la fiecare pas.

  Iar ei au locuit în mijlocul lor

  Mă rog ca și eu să plâng în pocăință când Dumnezeu trimite mustrarea Sa și apoi să procedez conform harului Său, ca să intru în moștenirea Canaanului ceresc. Fie ca aceasta să fie și experiența ta!

  Publicate astăzi

  Trei solii îngerești

  Dacă citești și te frămânți, încă nu-i târziu, ia o decizie corectă! Recitește cele Trei Solii Îngerești din Apocalipsa 14. Meditează mai mult la semnificația mesajului și consideră că trebuie să iei o decizie.

  Speranța – piesa lipsă

  Dumnezeu știa că dacă ea ar fi început ziua cu El, studiind din Cuvântul Său, acest lucru i-ar fi adus speranța care îi lipsea. Dumnezeu, prin Cuvântul Lui, ne va aduce și nouă speranța de care avem nevoie.

  Empatia

  Găseşte astăzi pe cineva cu care să empatizezi. Încearcă să-i oferi uşurare în durerea sa. Rămâi deschis la această posibilitate ca cei din jur să-şi poată împlini nevoile prin empatia ta. Pe lângă binele pe care îl faci altora, tu însuţi vei primi o recoltă de beneficii în ce priveşte bunăstarea fizică, psihică şi morală.

  Să fim o echipă!

  Părinte ceresc, vreau ca familia mea să lucreze ca o adevărată echipă! PROVOCARE: Ia-ți timp astăzi să descoperi potențialul copilului tău și rolul care i se potrivește cel mai bine în familia voastră!

  Bűnbetegek orvossága

  „Miért ostorozzalak tovább, holott a bűnt növelitek? Minden fej beteg, és minden szív erőtelen. Tetőtől...