Care să fie rugăciunea adulților pentru adolescenți

  Îndrăzneala pe care o avem la El este că, dacă cerem ceva după voia Lui, ne ascultă. Şi, dacă ştim că ne ascultă, orice l-am cere, ştim că suntem stăpâni pe lucrurile pe care I le-am cerut. – 1 loan 5:14,15

  Sunt o tânără de treisprezece ani care trăieşte în Carolina de Nord. Bunica mea m-a rugat să vorbesc la conferinţa la care participa ea, Praying for Our Children. Subiectul meu a fost: „Care să fie rugăciunea adulţilor pentru adolescenţi – atunci când le cerem să se roage pentru noi.” Sper să fiţi inspirate să gândiţi mai presus decât ceea ce cred oamenii de obicei că au nevoie adolescenţii.

  Am vrea să vă rugaţi pentru educaţia noastră, dar nu doar pentru note şi presiunea de grup. Am vrea să vă rugaţi şi pentru profesorii noştri. Chiar mă îngrijorez gândindu-mă că aş putea parcurge un an întreg fără a avea un profesor bun. Cred că, dacă vă veţi ruga pentru noi, Dumnezeu Se va asigura că avem profesorul potrivit.

  Adolescenţii vor de asemenea să vă rugaţi pentru familiile lor. Vă cerem să vă rugaţi pentru noi ca să ne putem înţelege cu fraţii noştri, dar şi cu părinţii şi tutorii noştri. Adolescenţii trăiesc în multe situaţii diferite şi avem nevoie să vă rugaţi ca, orice s-ar întâmpla între părinţii sau tutorii noştri, să nu ne afecteze deloc. Noi nu ştim cum să facem faţă problemelor adulţilor, aşa că încercăm să le facem faţă, dar uneori este greu. Ar fi bine dacă am şti că cineva se roagă pentru noi pentru acele aspecte.

  În cele din urmă, avem nevoie de rugăciune pentru ceea ce pare ciudat pentru adulţi, dar care este important pentru noi. Adolescenţii par să se îngrijoreze pentru lucrurile mici, dar nu lucrurile mici sunt cele care ne afectează cel mai tare. De obicei este ceva mai mare, dar nu ştim cum să exprimăm adevărata problemă. S-ar putea să părem „panicaţi” pentru că nu avem „nimic de îmbrăcat”. În loc să ne respingeţi sau să ne spuneţi ceva care ne face să ne simţim rău, puteţi vorbi cu noi; încercaţi să vă daţi seama dacă cumva se întâmplă altceva. Dacă nu ştiţi cum să întrebaţi, atunci puneţi-ne întrebarea care îi blochează pe oamenii de ştiinţă: De ce? Chiar dacă nu primiţi un răspuns… dacă v-aţi rugat pentru adolescenţii voştri, Dumnezeu vă va spune cum să ne ajutaţi în legătură cu adevărata problemă, care este de obicei mai mare decât „nimic de îmbrăcat”.

  În numele tuturor adolescenţilor, nu încetaţi să vă rugaţi pentru noi. Rugaţi-vă pentru ceea ce spunem. Asta vă va permite să auziţi ceea ce gândim. În mod special, rugaţi-vă pentru ceea ce nu spunem, pentru că asta avem cu adevărat nevoie. Vă mulţumesc că vă rugaţi pentru noi astăzi.


  Briana Fewell-Johnson

  Care să fie rugăciunea adulților pentru adolescenți - 2019. În numele tuturor adolescenţilor, nu încetaţi să vă rugaţi pentru noi. Rugaţi-vă pentru ceea ce spunem. Asta vă va permite să auziţi ceea ce gândim. În mod special, rugaţi-vă pentru ceea ce nu spunem, pentru că asta avem cu adevărat nevoie. Vă mulţumesc că vă rugaţi pentru noi astăzi.
  Carolyn Sutton
  Știai că Dumnezeu se bucură când privește la tine? Știai că doar când se gândește la tine Îi tresaltă inima în cântare? Cartea „Note de bucurie”, apărută la Editura Viață și Sănătate, este plină de povestiri care amintesc de frumoasă legătură dintre Tata și tine, fiica Lui prețioasă. Cuvântul lui Dumnezeu ne promite că, prin Fiul Său, ne garantează siguranța. Viitorul nostru este sigur.

  Din aceeași categorie

  Iertarea

  Trebuie să le cerem iertare celorlalți și Tatălui nostru ceresc. El ne iubește atât de mult, că este bucuros să ne ierte. Lăudați numele Lui!

  Dă-te la o parte!

  Am învățat că la vârsta ei eu îi pot fi doar prietenă, în niciun caz și conștiință. Dar cel mai mult am învățat să mă rog cu insistență și să mă dau la o parte din drum pentru ca Domnul să lucreze.

  Deschide-mi inima!

  Doamne, fie ca dragostea Ta necondiționată să crească în inima mea și să mă determine la acțiune!

  Stând neclintiți

  Pavel ne încurajează să ne rugăm prin Duhul Sfânt în toate ocaziile. Indiferent ce întâmpinăm, putem mereu să stăm neclintiți și să ne rugăm ca Dumnezeu să-Și arate puterea Sa maiestuoasă.

  Publicate astăzi

  A cincea roată

  Nimeni nu ne poate face să ne simțim altfel decât noi acceptăm să o facem. Pentru a ne cunoaște cu adevărat valoarea, ar trebui să nu mai privim în oglinda ochilor celorlalți și nici în oglinda proprie, ci în felul în care ne vede Dumnezeu. Cum crezi că te vede El din moment ce a fost gata să moară pe cruce pentru tine? Cât crezi că valorezi pentru El dacă El spune că „te-a săpat pe palmele Lui”? Nicăieri nu valorezi mai mult decât în ochii Mântuitorului tău; nu-ți desprinde privirea de la El!

  Iertarea

  Trebuie să le cerem iertare celorlalți și Tatălui nostru ceresc. El ne iubește atât de mult, că este bucuros să ne ierte. Lăudați numele Lui!

  Greutăţile financiare

  A trebuit să trecem prin multe încercări, dar acestea ne-au dat mari lecții pentru caracter. Am învățat să apreciem puținul pe care îl aveam, să fim foarte flexibili cu hobby-urile, să ne descurcăm cu puțin și să economisim mult, să exersăm permanent autocontrolul și să mulțumim lui Dumnezeu pentru toate lucrurile.

  Investește în copiii și nepoții tăi!

  Ne predăm astăzi în mâna Ta, Doamne, și Te rugăm ca mărgăritarele Tale de înțelepciune să devină realitate în viețile noastre, ale tuturor, așa încât nepoții să fie „cununa” bunicilor, iar părinții – „slava” copiilor lor. PROVOCARE: Gândește-te la modalități practice de a întinde punți între generații!

  Idők és alkalmak

  „Mondta pedig nékik: Nem a ti dolgotok tudni az időket vagy alkalmakat, melyeket az Atya...