Din zdrențe în bogății

  Domnul, Dumnezeul lor, îi va scăpa în ziua aceea ca pe turma poporului Său, căci ei sunt pietrele cununii împărăteşti, care vor străluci în ţara Sa! – Zaharia 9:16

  Ei vor fi ai Mei, zice Domnul oştirilor, îmi vor fi o comoară deosebită în ziua pe care o pregătesc Eu. – Maleahi 3:17

  Dintr-o umbră mică, întunecată, lângă un perete cenuşiu, a apărut o fetiţă mică ce se uita cu băgare de seamă la viitorii taţi şi mame. Se uita la ei cum vorbeau cu alţi copii în timpul programului de vizită la orfelinat. Îmi doresc ca cineva să mă observe şi pe mine, s-a gândit Darlene. Aş vrea ca cineva să vorbească cu mine şi să mă ia acasă, ca să pot face parte din familia lor. Singurătatea apăsa greu în inima ei.

  Au trecut ani până Darlene a avut propria ei familie. Într-o zi, o familie de creştini, care mai aveau mulţi alţi copii în plasament, a invitat-o pe Darlene să vină să locuiască împreună cu ei. În sfârşit, a fost aleasă! La început a trecut prin momente mai grele, inclusiv spargerea unui prăjitor de pâine. Totuşi părinţii ei adoptivi au putut să îl repare şi aşa a continuat să mai funcţioneze încă patruzeci de ani!

  Membrii familiei nu doar că au acceptat-o şi iubit-o pe Darlene, dar de asemenea i-au făcut cunoştinţă cu Cineva care putea deveni Prietenul ei cel mai bun, Isus. Darlene ştia cum să se facă folositoare. La scurtă vreme, părinţii ei au adoptat-o oficial pe această tânără harnică în familia lor numeroasă. Au ajutat-o să aibă parte de o educaţie creştină. În cele din urmă, ea a absolvit cu o diplomă de universitate în domeniul secretariat.

  Am întâlnit-o pe Darlene pentru prima dată pe când era secretară la biserica unde soţul meu a fost chemat ca pastor. Pe lângă faptul că era o membră credincioasă, responsabilă cu Misiunea femeii şi intendenta bisericii, ea excela în electronică, în funcţionarea sistemelor de difuzare publică şi în îndemânarea camerelor de filmat.

  Ani mai târziu, cu o oră înainte să plecăm pentru a-l vizita pe singuraticul nostru fiu, care era în armată, Darlene a apărut la uşa noastră cu un cadou pentru el. Ne-am rugat împreună cu ea şi ne-am îmbrăţişat cu ochii în lacrimi, în timp ce am avut o presimţire în inima mea. Câteva zile mai târziu, intr-un final de an înzăpezit, Darlene a fost ucisă pe loc intr-un accident de maşină. Totuşi, din „zdrenţele” copilăriei ei în orfelinat, Dumnezeu a facut-o ca o piatră „preţioasă”, reflectând dragostea Lui către atât de multe persoane.

  Fie ca şi noi să îi permitem să facă în viaţa noastră ceea ce a făcut în viaţa lui Darlene.


  Patty L. Hyland

  Din zdrențe în bogății - 2019. Fie ca şi noi să îi permitem să facă în viaţa noastră ceea ce a făcut în viaţa lui Darlene.
  Carolyn Sutton
  Știai că Dumnezeu se bucură când privește la tine? Știai că doar când se gândește la tine Îi tresaltă inima în cântare? Cartea „Note de bucurie”, apărută la Editura Viață și Sănătate, este plină de povestiri care amintesc de frumoasă legătură dintre Tata și tine, fiica Lui prețioasă. Cuvântul lui Dumnezeu ne promite că, prin Fiul Său, ne garantează siguranța. Viitorul nostru este sigur.

  Din aceeași categorie

  Țărmul păcii

  Ori de câte ori închid ochii și stau în liniște, imaginația mă poartă din nou în acest loc al solitudinii profunde și calme unde găsesc pace și unde Îl găsesc pe Dumnezeu. Iată ce mi-a oferit Isus: un țărm al păcii.

  Podul

  Ce călătorie minunată putem avea atunci când suntem în contact direct cu Dumnezeu și când avem încredere în conducerea Lui zilnică! „Încredinţează-ţi soarta în mâna Domnului, şi El te va sprijini. El nu va lăsa niciodată să se clatine cel neprihănit” (Psalmii 55:22).

  Mă auzi?

  Tu Îl asculți pe Dumnezeu atunci când El te îndeamnă să urmezi căile Lui de-a lungul zilei? El așteaptă ca tu să-I răspunzi. Dar mai așteaptă și altcineva: beneficiarul binecuvântării. Răspunzând astăzi îndemnului lui Dumnezeu din inima ta, pentru cine vei putea fi o binecuvântare?

  Cea mai dragă mamă

  Îi mulțumesc lui Dumnezeu în fiecare zi pentru binecuvântări. Casa mi-este binecuvântată. Eu sunt binecuvântată și foarte favorizată de Dumnezeul Preaînalt. Mulțumesc, Doamne, pentru binecuvântarea mamelor noastre!

  Publicate astăzi

  Cinci degete

  În lumea lui Dumnezeu, situația stă în felul următor, după cum o rezumă Pavel: „Când sunt slab, atunci sunt tare”; „Pot totul în Hristos, care mă întărește.”

  Țărmul păcii

  Ori de câte ori închid ochii și stau în liniște, imaginația mă poartă din nou în acest loc al solitudinii profunde și calme unde găsesc pace și unde Îl găsesc pe Dumnezeu. Iată ce mi-a oferit Isus: un țărm al păcii.

  Mintea şi comportamentul

  Soluția la toate provocările noastre nu este să ne îngrijorăm pentru că ne îngrijorăm, ci să renunțăm la aceste gânduri, să le înlocuim cu altele care edifică și duc spre o rezolvare. Astăzi supune-ți gândurile lui Isus Hristos și rezultatele te vor surprinde!

  Încurajează-i pe copii și pe tineri!

  Doamne, fă-mă atent și disponibil copiilor și tinerilor din preajma mea și dă-mi mereu un cuvânt de încurajare pentru ei! PROVOCARE: Fă-ți obiceiul ca în fiecare Sabat să apreciezi și să încurajezi un copil sau tânăr de la tine din biserică!

  Zűrzavar a városokban

  „A gonosz emberek pedig és az ámítók növekednek a rosszaságban, eltévelyítvén és eltévelyedvén.” (2Tim 3,13)„Isten...