Din zdrențe în bogății

  Domnul, Dumnezeul lor, îi va scăpa în ziua aceea ca pe turma poporului Său, căci ei sunt pietrele cununii împărăteşti, care vor străluci în ţara Sa! – Zaharia 9:16

  Ei vor fi ai Mei, zice Domnul oştirilor, îmi vor fi o comoară deosebită în ziua pe care o pregătesc Eu. – Maleahi 3:17

  Dintr-o umbră mică, întunecată, lângă un perete cenuşiu, a apărut o fetiţă mică ce se uita cu băgare de seamă la viitorii taţi şi mame. Se uita la ei cum vorbeau cu alţi copii în timpul programului de vizită la orfelinat. Îmi doresc ca cineva să mă observe şi pe mine, s-a gândit Darlene. Aş vrea ca cineva să vorbească cu mine şi să mă ia acasă, ca să pot face parte din familia lor. Singurătatea apăsa greu în inima ei.

  Au trecut ani până Darlene a avut propria ei familie. Într-o zi, o familie de creştini, care mai aveau mulţi alţi copii în plasament, a invitat-o pe Darlene să vină să locuiască împreună cu ei. În sfârşit, a fost aleasă! La început a trecut prin momente mai grele, inclusiv spargerea unui prăjitor de pâine. Totuşi părinţii ei adoptivi au putut să îl repare şi aşa a continuat să mai funcţioneze încă patruzeci de ani!

  Membrii familiei nu doar că au acceptat-o şi iubit-o pe Darlene, dar de asemenea i-au făcut cunoştinţă cu Cineva care putea deveni Prietenul ei cel mai bun, Isus. Darlene ştia cum să se facă folositoare. La scurtă vreme, părinţii ei au adoptat-o oficial pe această tânără harnică în familia lor numeroasă. Au ajutat-o să aibă parte de o educaţie creştină. În cele din urmă, ea a absolvit cu o diplomă de universitate în domeniul secretariat.

  Am întâlnit-o pe Darlene pentru prima dată pe când era secretară la biserica unde soţul meu a fost chemat ca pastor. Pe lângă faptul că era o membră credincioasă, responsabilă cu Misiunea femeii şi intendenta bisericii, ea excela în electronică, în funcţionarea sistemelor de difuzare publică şi în îndemânarea camerelor de filmat.

  Ani mai târziu, cu o oră înainte să plecăm pentru a-l vizita pe singuraticul nostru fiu, care era în armată, Darlene a apărut la uşa noastră cu un cadou pentru el. Ne-am rugat împreună cu ea şi ne-am îmbrăţişat cu ochii în lacrimi, în timp ce am avut o presimţire în inima mea. Câteva zile mai târziu, intr-un final de an înzăpezit, Darlene a fost ucisă pe loc intr-un accident de maşină. Totuşi, din „zdrenţele” copilăriei ei în orfelinat, Dumnezeu a facut-o ca o piatră „preţioasă”, reflectând dragostea Lui către atât de multe persoane.

  Fie ca şi noi să îi permitem să facă în viaţa noastră ceea ce a făcut în viaţa lui Darlene.


  Patty L. Hyland

  Din zdrențe în bogății - 2019. Fie ca şi noi să îi permitem să facă în viaţa noastră ceea ce a făcut în viaţa lui Darlene.
  Carolyn Sutton
  Știai că Dumnezeu se bucură când privește la tine? Știai că doar când se gândește la tine Îi tresaltă inima în cântare? Cartea „Note de bucurie”, apărută la Editura Viață și Sănătate, este plină de povestiri care amintesc de frumoasă legătură dintre Tata și tine, fiica Lui prețioasă. Cuvântul lui Dumnezeu ne promite că, prin Fiul Său, ne garantează siguranța. Viitorul nostru este sigur.

  Din aceeași categorie

  Dă mai departe!

  În urmă cu mai bine de patruzeci de ani, un cuplu s-a împrietenit cu mine; și pentru că ştiu din experiență cum este să te simți singură într-o zi de închinare și apoi să fii invitată la o masă caldă. A fost și pentru tine cineva o binecuvântare? Poate este timpul să dai și tu mai departe ceea ce ai primit.

  Vei merge acolo unde Dumnezeu te trimite?

  Mă rog ca, atunci când ești singură și tristă, să arunci asupra lui Dumnezeu toate îngrijorările tale. Lasă-L pe El să le ducă pentru tine. El a promis să-ți meargă alături la fiecare pas.

  Iar ei au locuit în mijlocul lor

  Mă rog ca și eu să plâng în pocăință când Dumnezeu trimite mustrarea Sa și apoi să procedez conform harului Său, ca să intru în moștenirea Canaanului ceresc. Fie ca aceasta să fie și experiența ta!

  Ca un copilaș

  Ce fericire să-i avem pe acești micuți care ne învață atât de multe despre noi înșine, despre viața însăși și despre cum să relaționam cu Tatăl nostru ceresc! Mă simt foarte binecuvântată! Ajută-mă, Doamne, să devin ca un copilaș!

  Publicate astăzi

  Top 3

  Dacă nu ești cumva unul dintre cei care manipulează, fii astăzi mai stăpân pe opiniile personale și respectă-le măcar tu. Nu trebuie să apelezi la tupeu sau la obrăznicie, ci să fii consecvent cu propriile decizii și să nu accepți nejustificat impunerea altor puncte de vedere.

  Dă mai departe!

  În urmă cu mai bine de patruzeci de ani, un cuplu s-a împrietenit cu mine; și pentru că ştiu din experiență cum este să te simți singură într-o zi de închinare și apoi să fii invitată la o masă caldă. A fost și pentru tine cineva o binecuvântare? Poate este timpul să dai și tu mai departe ceea ce ai primit.

  Cuvintele care zidesc

  Dacă eşti în ceartă cu cineva din cauza cuvintelor tale (sau din oricare alt motiv), nu lăsa să treacă prea mult timp până când rezolvi acest lucru - cere iertare! Acest lucru contribuie la sănătatea ta mintală şi morală.

  Vorbește-mi despre Dumnezeu!

  Doamne, vreau să fii Prietenul copiilor mei! Ajută-mă să le pot face cunoștință cu Tine într-o manieră plăcută, dar onestă! PROVOCARE: Ce voi face astăzi ca să-L prezint pe Dumnezeu copiilor mei cât mai corect?

  Közel van az Úr napja

  „Jaj, ez a nap! Bizony közel van az Úr napja, és mint a pusztítás, úgy...