Mai presus de imaginație

  Dar, după cum este scris: „Lucruri pe care ochiul nu le-a văzut, urechea nu le-a auzit şi la inima omului nu s-au suit, aşa sunt lucrurile pe care le-a pregătit Dumnezeu pentru cei ce-L iubesc.” – 1 Corinteni 2:9

  Cărarea din cunoscuta pădure arăta atât de diferit în întuneric. Torţele aprinse luminau cărarea şerpuită dintre copacii de toamnă. Lumini blânde iluminau diferite modele în ramuri şi formele pietrelor.

  O fântână dansa în lacul mic. Un curcubeu de lumini se juca peste apa care curgea ca o cascadă, răsunând într-o simfonie de sunete. Lumina bătea spre păduri, accentuând diferiţi copaci, scoţându-i din întuneric. Razele de lumină evidenţiau forma cioturoasă a unui vechi stejar, iar razele fermecate sclipeau de-a lungul ramurilor. Flăcările se înălţau şi se stingeau deasupra apei, dansând după muzica ce îmbăia pădurea. Ne-am uitat la mestecenii subţiri care erau prinşi într-o „furtună de fulgere”, coaja lor argintie pâlpâind în noapte.

  Eram plini de admiraţie. Aerul era perfect liniştit, iar seara de octombrie era surprinzător de blândă în Scoţia. Am încercat să facem fotografii şi filmări, dar nimic nu putea să capteze splendoarea acelei experienţe. Copii mici în maşinuţele lor, persoane cu dizabilităţi în scaunele lor cu rotile, tineri şi bătrâni, familii întregi – toţi au fost atinşi de minunea, pacea şi de bucuria nemărginită care umplea pădurea.

  Pădurea Fermecată este o reprezentaţie de lumini, muzică, foc şi fântâni, creată de artişti şi compozitori iscusiţi. În fiecare an, spectacolul are o temă diferită şi echipa de creaţie experimentează cu muzica, lumina, efectele speciale şi fântâna coregrafică, reuşind să modeleze visurile lor într-o experienţă demnă de premii. Şi chiar dacă muzica şi luminile sunt incredibile, copacii creaţi de Dumnezeu, apa şi pădurile sunt vedetele spectacolului.

  La sfârşitul serii, eu şi soţul meu ne-am ţinut de mână, în linişte şi plini de admiraţie. Ceva din noi voia să rămână acolo pentru totdeauna. Amândoi am avut acelaşi gând: Aceasta este o pregustare a cerului. Fiecare zi va fi umplută de o admiraţie de nedescris; în jurul fiecărui colţ, o nouă încântare. Fiecare moment va umple inimile noastre cu laudă pentru Dumnezeu, cel mai mare designer de creaţie.

  Ce anume îţi umple inima cu admiraţie? Unde vei gusta cerul astăzi? Şi cum vei împărtăşi această experienţă cu cei pe care îi întâlneşti?


  Karen Holford

  Mai presus de imaginație - 2019. Aceasta este o pregustare a cerului. Fiecare zi va fi umplută de o admiraţie de nedescris; în jurul fiecărui colţ, o nouă încântare. Fiecare moment va umple inimile noastre cu laudă pentru Dumnezeu, cel mai mare designer de creaţie.
  Carolyn Sutton
  Știai că Dumnezeu se bucură când privește la tine? Știai că doar când se gândește la tine Îi tresaltă inima în cântare? Cartea „Note de bucurie”, apărută la Editura Viață și Sănătate, este plină de povestiri care amintesc de frumoasă legătură dintre Tata și tine, fiica Lui prețioasă. Cuvântul lui Dumnezeu ne promite că, prin Fiul Său, ne garantează siguranța. Viitorul nostru este sigur.

  Din aceeași categorie

  Călăuzirea lui Dumnezeu

  El ne vede și ne aude. Atunci când suntem pierduți, fie în mod fizic, fie spiritual, tot ceea ce trebuie să facem este să cerem călăuzire. El este ajutorul, Protectorul și Refugiul nostru. Dumnezeu este atât de bun!

  Voi cinsti pe cine Mă cinstește

  Îi mulțumesc Tatălui ceresc pentru răspunsul Lui rapid. Adesea, când plănuiesc programa pentru studenții mei, cer călăuzire de sus, iar El îmi răspunde prin idei excelente, care nu numai că îmbogățesc cunoștințele studenților, dar îmi și furnizează ocazii pentru a împărtăși bunătatea Sa.

  Fascinația neobișnuitului

  Isus în iesle – rumen în obraji și neajutorat – ne-a arătat cât de vulnerabil S-a făcut, din dragoste pentru noi. Nu a dus El pe pământ o viață dintre cele mai neobișnuite? Și acest fel neobișnuit de a fi nu a fost pentru El și pentru noi o binecuvântare?

  Maratonul spiritual

  Bucuria mesei din ceruri va fi cea mai frumoasă masă de nuntă – nunta Mielului: Antrenorul nostru, Susținătorul și Salvatorul nostru. Din mâna Sa și prin harul Său noi vom primi coroanele victoriei. Lauda fie a lui Dumnezeu!

  Publicate astăzi

  Patru cadrane SWOT

  Ia-ți timp să analizezi și să inventariezi bagajul de lucruri pozitive și aspectele slabe. Mântuitorul avea des obiceiul să Se retragă și să Se reorganizeze personal în legătură cu Tatăl Său. I-a luat deoparte și pe unii dintre ucenici și le-a spus: „Luați timpul acesta pentru voi; pregătiți-vă pentru situațiile complicate ce vor urma!” El știe că nu ne cunoaștem suficient și uneori ne întreabă ca și pe ucenicul Petru: „Ești sigur de ceea ce crezi despre tine?” Lasă-te astăzi întrebat de El!

  Călăuzirea lui Dumnezeu

  El ne vede și ne aude. Atunci când suntem pierduți, fie în mod fizic, fie spiritual, tot ceea ce trebuie să facem este să cerem călăuzire. El este ajutorul, Protectorul și Refugiul nostru. Dumnezeu este atât de bun!

  Umili ca Hristos

  Isus era Dumnezeu, dar a luat chip de rob şi a devenit ascultător până la moarte, coborând până la marginile de jos ale umanităţii, pentru că El te iubeşte pe tine şi mă iubeşte şi pe mine. Eşti gata să fii ecoul Lui?

  Te vând şi te cumpăr când vreau eu!

  Rugăciunea noastră ar trebui să fie aceea de a avea înțelepciunea să-i valorizăm corect pe ceilalți, așa cum a făcut Mântuitorul! PROVOCARE: Să înțelegem că, indiferent câte avantaje am căpăta, nu este corect să vindem sau să cumpărăm pe cineva!

  „Íme az Isten Báránya”

  „Ímé az Istennek ama báránya, aki elveszi a világ bűneit!” (Ján1,29)„Jánosnak természettől fogva ugyanolyan hibái...