Mai presus de imaginație

Dar, după cum este scris: „Lucruri pe care ochiul nu le-a văzut, urechea nu le-a auzit şi la inima omului nu s-au suit, aşa sunt lucrurile pe care le-a pregătit Dumnezeu pentru cei ce-L iubesc.” – 1 Corinteni 2:9

Cărarea din cunoscuta pădure arăta atât de diferit în întuneric. Torţele aprinse luminau cărarea şerpuită dintre copacii de toamnă. Lumini blânde iluminau diferite modele în ramuri şi formele pietrelor.

O fântână dansa în lacul mic. Un curcubeu de lumini se juca peste apa care curgea ca o cascadă, răsunând într-o simfonie de sunete. Lumina bătea spre păduri, accentuând diferiţi copaci, scoţându-i din întuneric. Razele de lumină evidenţiau forma cioturoasă a unui vechi stejar, iar razele fermecate sclipeau de-a lungul ramurilor. Flăcările se înălţau şi se stingeau deasupra apei, dansând după muzica ce îmbăia pădurea. Ne-am uitat la mestecenii subţiri care erau prinşi într-o „furtună de fulgere”, coaja lor argintie pâlpâind în noapte.

Eram plini de admiraţie. Aerul era perfect liniştit, iar seara de octombrie era surprinzător de blândă în Scoţia. Am încercat să facem fotografii şi filmări, dar nimic nu putea să capteze splendoarea acelei experienţe. Copii mici în maşinuţele lor, persoane cu dizabilităţi în scaunele lor cu rotile, tineri şi bătrâni, familii întregi – toţi au fost atinşi de minunea, pacea şi de bucuria nemărginită care umplea pădurea.

Pădurea Fermecată este o reprezentaţie de lumini, muzică, foc şi fântâni, creată de artişti şi compozitori iscusiţi. În fiecare an, spectacolul are o temă diferită şi echipa de creaţie experimentează cu muzica, lumina, efectele speciale şi fântâna coregrafică, reuşind să modeleze visurile lor într-o experienţă demnă de premii. Şi chiar dacă muzica şi luminile sunt incredibile, copacii creaţi de Dumnezeu, apa şi pădurile sunt vedetele spectacolului.

La sfârşitul serii, eu şi soţul meu ne-am ţinut de mână, în linişte şi plini de admiraţie. Ceva din noi voia să rămână acolo pentru totdeauna. Amândoi am avut acelaşi gând: Aceasta este o pregustare a cerului. Fiecare zi va fi umplută de o admiraţie de nedescris; în jurul fiecărui colţ, o nouă încântare. Fiecare moment va umple inimile noastre cu laudă pentru Dumnezeu, cel mai mare designer de creaţie.

Ce anume îţi umple inima cu admiraţie? Unde vei gusta cerul astăzi? Şi cum vei împărtăşi această experienţă cu cei pe care îi întâlneşti?


Karen Holford

Carolyn Sutton
Carolyn Sutton
Știai că Dumnezeu se bucură când privește la tine? Știai că doar când se gândește la tine Îi tresaltă inima în cântare? Cartea „Note de bucurie”, apărută la Editura Viață și Sănătate, este plină de povestiri care amintesc de frumoasă legătură dintre Tata și tine, fiica Lui prețioasă. Cuvântul lui Dumnezeu ne promite că, prin Fiul Său, ne garantează siguranța. Viitorul nostru este sigur.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video