Îngeri

  Căci El va porunci îngerilor Săi să te păzească în toate căile tale. – Psalmii 91:11

  Orele treceau în timp ce vremea rea a întârziat zborul meu din oraşul Bacolod spre Filipine. Eram sigură că nu voi putea prinde celălalt zbor din Manila spre Washington. Inima îmi era distrusă, deoarece în ziua următoare trebuia să mă văd cu nepotul meu, Benjamin, ca să petrec un weekend lung şi special împreună cu el. În sfârşit, ultima persoană din rând s-a urcat la bordul avionului întârziat. Bine, m-am gândit eu. S-ar putea să mai am o şansă să prind celălalt zbor. O, nu! încă un pasager. O persoană cu dizabilităţi s-a urcat în avion şi a ocupat locul de lângă mine. Părea obosit, iar eu eram supărată. După ce avionul a decolat, i-am împărtăşit frustrarea şi frica pe care le aveam că nu voi putea prinde celălalt zbor din aeroportul aglomerat din Manila, o escală care implica un drum de treizeci de minute cu autobuzul de la terminalul de zboruri interne către cel internaţional.

  Când am aterizat în Manila şi voiam să îmi iau la revedere, blândul meu coleg de bancă mi-a zis: „Nu te îngrijora. Vei reuşi să prinzi zborul. Şoferul meu personal mă aşteaptă şi te voi lăsa la poartă. Aşa a şi fost, şoferul era acolo şi aştepta. În cinci minute am ajuns la poarta de unde aveam zborul spre casă. Eram ultima care trebuia să se înregistreze şi să urce în avion. Ultimele cuvinte ale mele adresate lui au fost: „Tu eşti un înger. Îţi mulţumesc pentru că ai făcut ca zborul meu către casă să fie posibil.”

  Biblia ne învaţă că există o altă lume care înconjoară lumea noastră pământească. Este invizibilă şi totuşi foarte reală. Îngerii buni călătoresc între aceste două lumi: lumea spirituală invizibilă şi lumea temporară pe care o ştim. Ce fac ei? „îngerul Domnului tabără în jurul celor ce se tem de El şi-i scapă din primejdie” (Psalmii 34:7). „Căci El va porunci îngerilor Săi să te păzească în toate căile tale şi ei te vor duce pe mâini, ca nu cumva să-ţi loveşti piciorul de vreo piatră” (Psalmii 91:11,12).

  Dacă eşti credincioasă, aşteaptă-te ca îngeri puternici să te însoţească în experienţele din viaţa ta. Şi lasă ca acele evenimente să ilustreze în mod cât mai dramatic prezenţa prietenoasă a „celor sfinţi”, aşa cum îi numeşte Daniel. Cu siguranţă, ochiul credinţei vede multe dovezi ale gloriei şi puterii supranaturale a lui Dumnezeu. El este încă la lucru, iar îngerii Lui lucrează încă de partea noastră.

  Zburând spre casă în acea noapte, I-am mulţumit lui Dumnezeu pentru îngerii din viaţa mea. Un singur lucru ştiu: „Căci El va porunci îngerilor Săi să te păzească în toate căile tale” (Psalmii 91:11).


  Raquel Queiroz da Costa Arrais

  Îngeri - 2019. Dacă eşti credincioasă, aşteaptă-te ca îngeri puternici să te însoţească în experienţele din viaţa ta. Şi lasă ca acele evenimente să ilustreze în mod cât mai dramatic prezenţa prietenoasă a „celor sfinţi”, aşa cum îi numeşte Daniel.
  Carolyn Sutton
  Știai că Dumnezeu se bucură când privește la tine? Știai că doar când se gândește la tine Îi tresaltă inima în cântare? Cartea „Note de bucurie”, apărută la Editura Viață și Sănătate, este plină de povestiri care amintesc de frumoasă legătură dintre Tata și tine, fiica Lui prețioasă. Cuvântul lui Dumnezeu ne promite că, prin Fiul Său, ne garantează siguranța. Viitorul nostru este sigur.

  Din aceeași categorie

  Călăuzirea lui Dumnezeu

  El ne vede și ne aude. Atunci când suntem pierduți, fie în mod fizic, fie spiritual, tot ceea ce trebuie să facem este să cerem călăuzire. El este ajutorul, Protectorul și Refugiul nostru. Dumnezeu este atât de bun!

  Voi cinsti pe cine Mă cinstește

  Îi mulțumesc Tatălui ceresc pentru răspunsul Lui rapid. Adesea, când plănuiesc programa pentru studenții mei, cer călăuzire de sus, iar El îmi răspunde prin idei excelente, care nu numai că îmbogățesc cunoștințele studenților, dar îmi și furnizează ocazii pentru a împărtăși bunătatea Sa.

  Fascinația neobișnuitului

  Isus în iesle – rumen în obraji și neajutorat – ne-a arătat cât de vulnerabil S-a făcut, din dragoste pentru noi. Nu a dus El pe pământ o viață dintre cele mai neobișnuite? Și acest fel neobișnuit de a fi nu a fost pentru El și pentru noi o binecuvântare?

  Maratonul spiritual

  Bucuria mesei din ceruri va fi cea mai frumoasă masă de nuntă – nunta Mielului: Antrenorul nostru, Susținătorul și Salvatorul nostru. Din mâna Sa și prin harul Său noi vom primi coroanele victoriei. Lauda fie a lui Dumnezeu!

  Publicate astăzi

  Patru cadrane SWOT

  Ia-ți timp să analizezi și să inventariezi bagajul de lucruri pozitive și aspectele slabe. Mântuitorul avea des obiceiul să Se retragă și să Se reorganizeze personal în legătură cu Tatăl Său. I-a luat deoparte și pe unii dintre ucenici și le-a spus: „Luați timpul acesta pentru voi; pregătiți-vă pentru situațiile complicate ce vor urma!” El știe că nu ne cunoaștem suficient și uneori ne întreabă ca și pe ucenicul Petru: „Ești sigur de ceea ce crezi despre tine?” Lasă-te astăzi întrebat de El!

  Călăuzirea lui Dumnezeu

  El ne vede și ne aude. Atunci când suntem pierduți, fie în mod fizic, fie spiritual, tot ceea ce trebuie să facem este să cerem călăuzire. El este ajutorul, Protectorul și Refugiul nostru. Dumnezeu este atât de bun!

  Umili ca Hristos

  Isus era Dumnezeu, dar a luat chip de rob şi a devenit ascultător până la moarte, coborând până la marginile de jos ale umanităţii, pentru că El te iubeşte pe tine şi mă iubeşte şi pe mine. Eşti gata să fii ecoul Lui?

  Te vând şi te cumpăr când vreau eu!

  Rugăciunea noastră ar trebui să fie aceea de a avea înțelepciunea să-i valorizăm corect pe ceilalți, așa cum a făcut Mântuitorul! PROVOCARE: Să înțelegem că, indiferent câte avantaje am căpăta, nu este corect să vindem sau să cumpărăm pe cineva!

  „Íme az Isten Báránya”

  „Ímé az Istennek ama báránya, aki elveszi a világ bűneit!” (Ján1,29)„Jánosnak természettől fogva ugyanolyan hibái...