Cuvinte prețioase

  Niciun cuvânt stricat să nu vă iasă din gură, ci unul bun, pentru zidire, după cum e nevoie ca să dea har celor ce-l aud. – Efeseni 4:29

  Ziua de astăzi a fost una dintre acele zile rare când am fost cu totul singură acasă. Ei bine, nu cu totul singură datorită celor doi câini şi a pisicii, care stăteau cu drag lângă scaunul meu în timp ce lucram la o prezentare pe care trebuia să o prezint la sfârşitul anului. Studierea Cuvântului lui Dumnezeu face ca timpul să zboare, pentru că m-am „trezit” patru ore mai târziu când stomacul cerea de mâncare. Mă concentrasem pe legătura dintre inimă şi cuvinte. Cu ani în urmă, Florence Littauer a scris o carte, Silver Boxes, bazată pe o predică ţinută la o întâlnire specială a femeilor. Subiectul central al cărţii era că noi trebuie să vorbim cu amabilitate unii altora, să împărtăşim cuvinte ca şi cum ar fi nişte cadouri împachetate într-o hârtie argintie şi legată cu fundiţe argintii strălucitoare.

  Mie îmi pare că, cu cât lumea devine mai nervoasă, cu atât mai amabili trebuie să fim unii cu alţii. Lumea este un loc dur în care să trăieşti, din cauză că este atât de mult stres. Deşi, dacă aş putea fi amabilă cu alţii şi aş spune cuvinte amabile, poate că ar ajuta la eliminarea tensiunii şi mâniei din jurul meu. Îmi dau seama că trebuie să mă rog pentru asta în fiecare zi pentru că este atât de uşor pentru mine să exprim frustrare şi negativitate. Inima mea are nevoie să pună în practică ceea ce Cuvântul îmi spune să fac: „Vorbiţi între voi cu psalmi, cu cântări de laudă şi cu cântări duhovniceşti, şi cântaţi şi aduceţi din toată inima laudă Domnului” (Efeseni 5:19). Prea des mă surprind având faţa acră şi morocănoasă din cauza unor lucruri.

  O, Doamne, doresc să am o bucurie intensă de la Tine, aşa încât să fiu vocea cântecului pentru toţi cei pe care îi întâlnesc. S-ar putea să nu schimb lumea, dar nu mă îndoiesc de faptul că locul meu de muncă, biserica mea şi casa mea vor fi locuri mai fericite dacă gura mea va rosti cuvinte constructive şi înălţătoare.

  Poate că tu, la fel ca mine, ai nevoie de mai multă iubire a lui Dumnezeu în inima ta. Poate că tu, aşa cum fac eu uneori, crezi că eşti îndreptăţită să nutreşti gânduri şi cuvinte negative. Voi încerca să-ţi amintesc să aplici regula de zece secunde şi „cutiile argintii” când eşti negativă. Voi aştepta zece secunde înainte să vorbesc. Mă voi ruga ca acele cuvinte care vor ieşi din gura mea să fie cuvinte preţioase – împachetate în „ambalaj argintiu” care să poată ajuta pe alţii, să îi înalţe. Iubirea uimitoare şi destoinică a lui Dumnezeu ne va ajuta să facem asta. „Primeşte cu bunăvoinţă cuvintele gurii mele şi cugetele inimii mele, Doamne, Stânca mea şi Izbăvitorul meu!” (Psalmii 19:14).


  Mona Fellers

  Cuvinte prețioase - 2019. O, Doamne, doresc să am o bucurie intensă de la Tine, aşa încât să fiu vocea cântecului pentru toţi cei pe care îi întâlnesc. S-ar putea să nu schimb lumea, dar nu mă îndoiesc de faptul că locul meu de muncă, biserica mea şi casa mea vor fi locuri mai fericite dacă gura mea va rosti cuvinte constructive şi înălţătoare.
  Carolyn Sutton
  Știai că Dumnezeu se bucură când privește la tine? Știai că doar când se gândește la tine Îi tresaltă inima în cântare? Cartea „Note de bucurie”, apărută la Editura Viață și Sănătate, este plină de povestiri care amintesc de frumoasă legătură dintre Tata și tine, fiica Lui prețioasă. Cuvântul lui Dumnezeu ne promite că, prin Fiul Său, ne garantează siguranța. Viitorul nostru este sigur.

  Din aceeași categorie

  Țărmul păcii

  Ori de câte ori închid ochii și stau în liniște, imaginația mă poartă din nou în acest loc al solitudinii profunde și calme unde găsesc pace și unde Îl găsesc pe Dumnezeu. Iată ce mi-a oferit Isus: un țărm al păcii.

  Podul

  Ce călătorie minunată putem avea atunci când suntem în contact direct cu Dumnezeu și când avem încredere în conducerea Lui zilnică! „Încredinţează-ţi soarta în mâna Domnului, şi El te va sprijini. El nu va lăsa niciodată să se clatine cel neprihănit” (Psalmii 55:22).

  Mă auzi?

  Tu Îl asculți pe Dumnezeu atunci când El te îndeamnă să urmezi căile Lui de-a lungul zilei? El așteaptă ca tu să-I răspunzi. Dar mai așteaptă și altcineva: beneficiarul binecuvântării. Răspunzând astăzi îndemnului lui Dumnezeu din inima ta, pentru cine vei putea fi o binecuvântare?

  Cea mai dragă mamă

  Îi mulțumesc lui Dumnezeu în fiecare zi pentru binecuvântări. Casa mi-este binecuvântată. Eu sunt binecuvântată și foarte favorizată de Dumnezeul Preaînalt. Mulțumesc, Doamne, pentru binecuvântarea mamelor noastre!

  Publicate astăzi

  Cinci degete

  În lumea lui Dumnezeu, situația stă în felul următor, după cum o rezumă Pavel: „Când sunt slab, atunci sunt tare”; „Pot totul în Hristos, care mă întărește.”

  Țărmul păcii

  Ori de câte ori închid ochii și stau în liniște, imaginația mă poartă din nou în acest loc al solitudinii profunde și calme unde găsesc pace și unde Îl găsesc pe Dumnezeu. Iată ce mi-a oferit Isus: un țărm al păcii.

  Mintea şi comportamentul

  Soluția la toate provocările noastre nu este să ne îngrijorăm pentru că ne îngrijorăm, ci să renunțăm la aceste gânduri, să le înlocuim cu altele care edifică și duc spre o rezolvare. Astăzi supune-ți gândurile lui Isus Hristos și rezultatele te vor surprinde!

  Încurajează-i pe copii și pe tineri!

  Doamne, fă-mă atent și disponibil copiilor și tinerilor din preajma mea și dă-mi mereu un cuvânt de încurajare pentru ei! PROVOCARE: Fă-ți obiceiul ca în fiecare Sabat să apreciezi și să încurajezi un copil sau tânăr de la tine din biserică!

  Zűrzavar a városokban

  „A gonosz emberek pedig és az ámítók növekednek a rosszaságban, eltévelyítvén és eltévelyedvén.” (2Tim 3,13)„Isten...