Sacoul miraculos

  Să nu vă asemănaţi cu ei; căci Tatăl vostru ştie de ce aveţi trebuinţă, mai înainte ca să-l cereţi voi. – Matei 6:8

  Camionul bisericii, înconjurat de troiene de zăpadă, ne-a luat lucrurile noastre ca să ne mutăm din Iowa de Nord către noua zonă pastorală din Oklahoma de Vest. Când am ajuns la noua noastră casă, am găsit pajişti verzi, păsări cântând bucuroase şi temperaturi ridicate.

  A fost nevoie să facem multe modificări, printre care a fost nevoie şi de o nouă garderobă pentru noi toţi. De asemenea, fiul nostru avea nevoie de îmbrăcăminte uşoară, dar şi de haine mai mari pentru el, deoarece crescuse cincisprezece centimetri în timpul clasei a noua! Majoritatea hainelor pentru mine şi fetele noastre le-am făcut eu. Costumul negru al soţului meu era ţinuta lui de Sabat. Dar, evident, hainele grele de iarnă, care erau mai degrabă „din nord”, trebuiau schimbate în curând.

  Lipsa banilor era ceva obişnuit. Salariul de la conferinţă pe care soţul meu îl primea la acea vreme abia acoperea nevoile noastre de bază. Salariul pe care îl primeam de la ziarul unde lucrez era direcţionat către educaţia creştină pentru copii. Am reuşit să facem rost de pulovere uşoare şi sacouri pentru copii, dar eu încă aveam nevoie de îmbrăcăminte pentru biserică.

  „Doamne, ştii că îmbrăcămintea groasă de iarnă pe care o purtam în Iowa de Nord nu este potrivită pentru Oklahoma, ca să nu mai menţionez de câţi ani o am. Am nevoie cu disperare de ceva nou pe care să îl port la biserică”, m-am rugat.

  Într-o zi, în timp ce parcurgeam cei patruzeci de kilometri către locul de muncă, am avut un simţământ puternic că era un sacou special care mă aştepta în lanţul de magazine din oraşul unde lucram. Mi-l şi imaginam pe raft – vedeam chiar şi eticheta cu preţul; era atât de ieftin, încât puteam să îmi permit. Când a venit pauza de prânz, m-am dus grăbită la magazin şi am găsit acel sacou special care mi-a fost arătat. Era mărimea mea, singurul model din magazin şi avea acelaşi preţ pe care l-am văzut în timpul rugăciunii mele.

  Când am dus sacoul vânzătoarei, ea mi-a spus: „De unde îl ai? Noi nu avem asemenea sacouri pe stoc.” I-am arătat că numele companiei lor era pe eticheta sacoului. Mi-a luat banii, comentând: „Este foarte ciudat!”

  Am purtat acel sacou mulţi ani şi niciodată nu l-am pus pe mine fără să îmi amintesc cum Dumnezeu a avut grijă de nevoia mea într-un mod atât de special!


  Teresa A. Sales

  Sacoul miraculos - 2019. Am purtat acel sacou mulţi ani şi niciodată nu l-am pus pe mine fără să îmi amintesc cum Dumnezeu a avut grijă de nevoia mea într-un mod atât de special!
  Carolyn Sutton
  Știai că Dumnezeu se bucură când privește la tine? Știai că doar când se gândește la tine Îi tresaltă inima în cântare? Cartea „Note de bucurie”, apărută la Editura Viață și Sănătate, este plină de povestiri care amintesc de frumoasă legătură dintre Tata și tine, fiica Lui prețioasă. Cuvântul lui Dumnezeu ne promite că, prin Fiul Său, ne garantează siguranța. Viitorul nostru este sigur.

  Din aceeași categorie

  Vei merge acolo unde Dumnezeu te trimite?

  Mă rog ca, atunci când ești singură și tristă, să arunci asupra lui Dumnezeu toate îngrijorările tale. Lasă-L pe El să le ducă pentru tine. El a promis să-ți meargă alături la fiecare pas.

  Iar ei au locuit în mijlocul lor

  Mă rog ca și eu să plâng în pocăință când Dumnezeu trimite mustrarea Sa și apoi să procedez conform harului Său, ca să intru în moștenirea Canaanului ceresc. Fie ca aceasta să fie și experiența ta!

  Ca un copilaș

  Ce fericire să-i avem pe acești micuți care ne învață atât de multe despre noi înșine, despre viața însăși și despre cum să relaționam cu Tatăl nostru ceresc! Mă simt foarte binecuvântată! Ajută-mă, Doamne, să devin ca un copilaș!

  Sceptrul

  Era o piesă perfectă? Nicidecum, dar, cu siguranță, creativă și acceptabilă, poate chiar reprezentativă pentru etosul acelei provincii. Întrucât Butterworth a fost solicitat să-și folosească îndemânarea pentru această sarcină importantă, el a făcut tot ce i-a stat în putință.

  Publicate astăzi

  Dubluri în casă

  Dacă ai măcar un lucru în dublu exemplar, atunci ești mult mai bogat decât foarte mulți care încă nu au reușit nici măcar cât tine. Nu uita să-I fii recunoscător lui Dumnezeu pentru tot ce ai!

  Vei merge acolo unde Dumnezeu te trimite?

  Mă rog ca, atunci când ești singură și tristă, să arunci asupra lui Dumnezeu toate îngrijorările tale. Lasă-L pe El să le ducă pentru tine. El a promis să-ți meargă alături la fiecare pas.

  O generație de înţelepţi

  Tu poţi deveni un mijloc prin care cei bătrâni să primească răspuns la cererea lor pentru ocrotire. E posibil ca Dumnezeu să te cheme să uşurezi poverile unui vârstnic care este sau nu un membru al familiei tale.

  Învață să asculți!

  Duhule Sfânt, vreau să învăț de la Tine cum să ascult eficient! PROVOCARE: Propune-ți astăzi să fii receptiv la mesajele copilului tău!

  Biztos menedék

  „Mert ímé az Úr kijő helyéről, hogy meglátogassa a föld lakóinak álnokságát, felmutatja a föld...