Mesaje tăcute

  Dumnezeu a întocmit trupul în aşa fel ca să dea mai multă cinste mădularelor lipsite de cinste, ca să nu fie nicio dezbinare în trup, ci mădularele să îngrijească deopotrivă unele de altele. – 1 Corinteni 12:24,25

  Cu ani în urmă am fost la înmormântarea unui membru din biserica noastră. Era o femeie tăcută, cu o vorbire blajină, iar prezenţa ei era evidenţiată doar prin zâmbetul ei. Nu şi-a exprimat niciodată gândurile în timpul vreunei dezbateri biblice, nici nu şi-a spus opinia în timpul întâlnirilor din biserică. Atunci când am intrat în biserică pentru a lua parte la înmormântarea ei, am fost luată prin surprindere de faptul că biserica era plină cu mai bine de două sute cincizeci de oameni. În timpul ceremoniei, am aflat că ea a atins vieţile multor oameni trimiţându-le notiţe sensibile scrise de mână vecinilor, prietenilor şi colegilor de muncă. Ce impact a avut ceremonia ei asupra mea în acea zi!

  Scrisul – fiind el chiar şi un bileţel scurt sau o scrisoare de final de an – întotdeauna a fost un lucru dificil pentru mine. Şi totuşi, am descoperit că aceste bileţele pot fi folosite în diferite situaţii în moduri foarte personale, fie că sunt notiţe de mulţumire, încurajare sau felicitare. O notiţă personală are o modalitate unică de a deschide uşa unei prietenii. Deseori, odată cu prietenia vin şi oportunităţile de a împărtăşi dragostea lui Dumnezeu. Notiţele mele nu sunt pline de înţelepciune sau cuvinte extravagante, dar ele conţin sentimente sincere pe care le aştern pe hârtie pentru altcineva.

  Recent, am descoperit că o colegă de-a mea a devenit oarecum retrasă şi aparent tristă. Cu toate că nu ştiam motivul schimbării comportamentului ei, nu puteam să nu mă gândesc că poate totul are de a face cu băiatul ei de treizeci şi ceva de ani, care s-a sinucis cu aproape un an în urmă. Am ezitat să spun ceva, apoi m-am apucat să scriu o notiţă. Mă rugam în timp ce făceam proiectul notiţei. Întotdeauna fac mai întâi un proiect. Presupun că este din cauza faptului că vreau să fiu sigură de ceea ce vreau să transmit şi, de asemenea, să îi permit lui Dumnezeu să corecteze gândurile mele firave. I-am trimis notiţa finală. La timpul potrivit, eu şi ea am avut o conversaţie sinceră despre ceea ce o îngrijora pe ea.

  Cu siguranţă, multe femei au talente şi o misiune pe care le-a dat-o Dumnezeu. Unele femei sunt mai populare, în timp ce altele sunt mai silenţioase. Totuşi, toate suntem preţioase în ochii lui Dumnezeu, iar când talentele noastre sunt folosite spre slava Lui, noi le putem asigura nespuse binecuvântări acelora care se află în sfera noastră de influenţă. Poate că tăcerea, notiţele scrise pot extinde sfera slujirii tale.


  Lynn Nicolay

  Mesaje tăcute - 2019. Cu siguranţă, multe femei au talente şi o misiune pe care le-a dat-o Dumnezeu. Unele femei sunt mai populare, în timp ce altele sunt mai silenţioase. Totuşi, toate suntem preţioase în ochii lui Dumnezeu.
  Carolyn Sutton
  Știai că Dumnezeu se bucură când privește la tine? Știai că doar când se gândește la tine Îi tresaltă inima în cântare? Cartea „Note de bucurie”, apărută la Editura Viață și Sănătate, este plină de povestiri care amintesc de frumoasă legătură dintre Tata și tine, fiica Lui prețioasă. Cuvântul lui Dumnezeu ne promite că, prin Fiul Său, ne garantează siguranța. Viitorul nostru este sigur.

  Din aceeași categorie

  Cea mai dragă mamă

  Îi mulțumesc lui Dumnezeu în fiecare zi pentru binecuvântări. Casa mi-este binecuvântată. Eu sunt binecuvântată și foarte favorizată de Dumnezeul Preaînalt. Mulțumesc, Doamne, pentru binecuvântarea mamelor noastre!

  Pace în mijlocul furtunii

  În acea noapte a venit uraganul. M-am mirat că am dormit aproape tot timpul. Am experimentat o pace extraordinară în mijlocul furtunii.

  Iertarea

  Trebuie să le cerem iertare celorlalți și Tatălui nostru ceresc. El ne iubește atât de mult, că este bucuros să ne ierte. Lăudați numele Lui!

  Dă-te la o parte!

  Am învățat că la vârsta ei eu îi pot fi doar prietenă, în niciun caz și conștiință. Dar cel mai mult am învățat să mă rog cu insistență și să mă dau la o parte din drum pentru ca Domnul să lucreze.

  Publicate astăzi

  Cinci seturi maximum

  Oricât ți s-ar părea că Diavolul mai are putere, oricât ai avea impresia că el încă mai poate câștiga ceva, ține minte că, odată cu jertfa de pe Golgota, Satana este un dușman învins. El a fost izolat aici pe pământ și aici va sfârși după ce va fi judecat în fața universului întreg. Oricât ar vrea el să ne temem de puterile lui, să știi că el este mai slab decât orice copil care se pleacă pe genunchi și se roagă în numele Mântuitorului Isus. Prin forțele noastre putem să fim oricând învinși, dar în puterea și cu ocrotirea Domnului nostru, niciodată.

  Cea mai dragă mamă

  Îi mulțumesc lui Dumnezeu în fiecare zi pentru binecuvântări. Casa mi-este binecuvântată. Eu sunt binecuvântată și foarte favorizată de Dumnezeul Preaînalt. Mulțumesc, Doamne, pentru binecuvântarea mamelor noastre!

  Calea răbdării

  Cu toții avem nevoie de o doză în plus de răbdare. Așadar, dacă treci prin dificultăți, probleme, greutăți, gândește-te numai că aceasta poate fi cea mai bună oportunitate de a-ți întări răbdarea. În cele din urmă, când încercarea este depășită, noi sfârșim prin a avea caracterul lui Isus.

  Rugăciunea bunicii

  Să ne rugăm astăzi pentru nepoții bisericii: să crească în pace, gustând zilnic iubirea lui Dumnezeu! PROVOCARE: Întâlnește-ți, zilele acestea, nepoții (dacă nu ai nepoți, ai putea vizita un copil care nu are bunici)! Dacă se poate, frământați împreună un cozonac! Oricum, vorbește-le despre dragostea lui Dumnezeu!

  Kövessük Krisztust!

  „Mert úgy vélem, hogy Isten minket, az apostolokat, utolsókul állított, mintegy halálra szántakul: mert látványossága...