Infectată – partea I

  Voi duce pe orbi pe un drum necunoscut de ei, îi voi povăţui pe cărări neştiute de ei; voi preface întunericul în lumină înaintea lor, şi locurile strâmbe, în locuri netede: iată ce voi face şi nu-i voi părăsi. – Isaia 42:16

  Când am fost în România în lucrare, dintr-odată am simţit o durere teribilă de-a lungul maxilarului stâng. Ştiind că aveam TMJ/TMD (disfuncţie temporo-mandibulară), am crezut la început că aceasta era cauza durerii. Mă gândeam că durerea va dispărea după o vreme. Până la urmă, a fost o călătorie foarte aglomerată şi acum mergeam înapoi spre Bucureşti în timp ce şoferii nebuni care circulau pe drum mă stresau!

  Nu mi-a luat mult timp până mi-am dat seama că durerea era mai mult decât boala pe care o aveam eu.

  În următoarea zi, m-am trezit cu o umflătură mare sub maxilarul stâng, iar durerea se intensifica din ce în ce mai mult. Am avut o zi de călătorie încărcată în continuare şi responsabilităţi pe tot parcursul zilei, în timp ce vorbeam la biserică în acel Sabat.

  Încercam să îndur suferinţa. Am reuşit să rezist la serviciul de închinare şi la masa de părtăşie cu ajutorul unor calmante pe care mi le-a dat un frate.

  Din nefericire, starea mea continua să se înrăutăţească.

  Am ajuns să mă duc la mai multe spitale în duminica de Paşte (Pastele din România este pe o altă dată decât cel din Statele Unite) – încercând să găsesc un spital deschis, iar apoi pe cineva care mă putea ajuta. Până la sfârşitul zilei mi-au prescris un antibiotic, un calmant şi un medicament antispasmatic. Mi s-a spus să mă întorc peste cinci zile dacă starea mea nu se îmbunătăţea.

  Ei bine, câteva zile mai târziu, nu eram deloc bine, iar lucrurile se agravau. Soţul meu s-a rugat pentru mine şi m-a uns în mijlocul nopţii, deoarece plângeam din cauza durerii insuportabile. În cel moment, Dumnezeu a intervenit.

  Deja limba mea era umflată, nu puteam înghiţi bine şi abia mai puteam deschide gura. Am ajuns să mă duc la încă doi specialişti în România şi am reuşit să obţin o scrisoare de urgenţă, astfel încât să mă pot întoarce acasă câteva zile mai devreme şi să nu fiu nevoită să cheltui o avere ca să schimb biletele. Cât de bun a fost Dumnezeu să ne scutească de cheltuieli în plus chiar la timp!

  Mi-am amintit de făgăduinţa: „Dumnezeu este adăpostul şi sprijinul nostru, un ajutor care nu lipseşte niciodată în nevoi” (Psalmii 46:1). Adevăratul Dumnezeu este credincios să ne ajute în timp de strâmtorare şi nevoi!


  Samantha Nelson

  Infectată - partea I - 2019. Mi-am amintit de făgăduinţa: „Dumnezeu este adăpostul şi sprijinul nostru, un ajutor care nu lipseşte niciodată în nevoi” (Psalmii 46:1). Adevăratul Dumnezeu este credincios să ne ajute în timp de strâmtorare şi nevoi!
  Carolyn Sutton
  Știai că Dumnezeu se bucură când privește la tine? Știai că doar când se gândește la tine Îi tresaltă inima în cântare? Cartea „Note de bucurie”, apărută la Editura Viață și Sănătate, este plină de povestiri care amintesc de frumoasă legătură dintre Tata și tine, fiica Lui prețioasă. Cuvântul lui Dumnezeu ne promite că, prin Fiul Său, ne garantează siguranța. Viitorul nostru este sigur.

  Din aceeași categorie

  Câmpul misionar de acasă

  Când folosim compasiunea blândă și când înțelegem cine sunt copiii noștri, avem ocazia să îi cunoaștem și să îi iubim și, astfel, să le arătăm cine este Isus. Mă rog ca Dumnezeu să vă binecuvânteze în mod bogat câmpul misionar, pentru veșnicie, iar copiii să poată spune: „Îl cunosc pe El!”

  Domnul poartă de grijă

  Data viitoare când vei avea de înfruntat o încercare, nu te gândi prea mult la multiplele căi prin care ai putea eșua. În schimb, roagă-te lui Dumnezeu pentru succes. El nu este niciodată prea ocupat să ne audă rugăciunile și este gata să intervină, dacă Îl rugăm.

  Țărmul păcii

  Ori de câte ori închid ochii și stau în liniște, imaginația mă poartă din nou în acest loc al solitudinii profunde și calme unde găsesc pace și unde Îl găsesc pe Dumnezeu. Iată ce mi-a oferit Isus: un țărm al păcii.

  Podul

  Ce călătorie minunată putem avea atunci când suntem în contact direct cu Dumnezeu și când avem încredere în conducerea Lui zilnică! „Încredinţează-ţi soarta în mâna Domnului, şi El te va sprijini. El nu va lăsa niciodată să se clatine cel neprihănit” (Psalmii 55:22).

  Publicate astăzi

  Cinci fecioare neînțelepte

  Neînțelept nu este cel ce nu a avut posibilitatea să învețe sau să se pregătească, ci acela care a considerat că e suficient să știi și să ai valori, dar să nu te deranjezi să le folosești. Lipsa înțelepciunii poate să însemne uneori comoditate, alteori poate fi egală cu superficialitatea; se poate rezuma la pregătire pe jumătate sau la speranța că voi avea „noroc”. Un simplu simț al administrării chibzuite le-a salvat pe cele cinci fecioare de la o așteptare ratată, inutilă.

  Câmpul misionar de acasă

  Când folosim compasiunea blândă și când înțelegem cine sunt copiii noștri, avem ocazia să îi cunoaștem și să îi iubim și, astfel, să le arătăm cine este Isus. Mă rog ca Dumnezeu să vă binecuvânteze în mod bogat câmpul misionar, pentru veșnicie, iar copiii să poată spune: „Îl cunosc pe El!”

  Ţepuşul din carne

  Poate că Dumnezeu îngăduie durere în viața ta ca să corecteze anumite trăsături de caracter. Dacă acesta este cazul, mergi înainte ca Pavel sau ca David, nu în puterea ta, ci datorită influenței miraculoase a Creatorului care lucrează în tine.

  Eu, un salvator?

  Doamne, îți stau la dispoziție ca o umilă unealtă prin care să lucrezi la salvarea copiilor și a tinerilor! PROVOCARE: Alege unul sau mai mulți copii lipsiți de șansa unui cămin care să îi apropie de Domnul și oferă-te Lui ca să te folosească la salvarea acestora!

  A szemek kívánsága

  „Én pedig azt mondom néktek, hogy valaki asszonyra tekint gonosz kívánságnak okáért, immár paráználkodott azzal...