Răspunzând apelului

  Incredinţează-ţi soarta în mâna Domnului, încrede-te în El, şi El va lucra. – Psalmii 37:5

  Imediat după ce ne-am mutat într-o nouă comunitate şi am luat legătura cu noua familie din biserică, eu şi soţul meu ne-am familiarizat cu câteva persoane care apoi ne-au devenit prieteni.

  Două dintre acele persoane şi-au exprimat dorinţa lor de a descoperi mai multe despre Dumnezeu şi poruncile Lui. Am făcut cu ei studii biblice, iar apoi răspunsul lor în urma prezentărilor de doctrine ne-a convins că dorinţa lor de a se boteza era una sinceră.

  Noii noştri prieteni aveau un nepot. El era prezent la fiecare studiu biblic, dar odată ce studiul începea nu îl mai vedeai prin preajmă. El se băga sub masa unde noi studiam. Îşi mai făcea simţită prezenţa doar printr-o călcare neplanificată pe piciorul cuiva sau prin atingerea picioarelor altora. Mersul la biserică era ceva obişnuit pentru acel copil din moment ce bunicii lui erau mereu prezenţi.

  Într-un Sabat, pe când copilul avea aproape trei ani, stătea cu bunicii lui în timpul serviciului divin. Se părea că el asculta cu atenţie ceea ce predicatorul avea să spună. În predică era vorba despre felul cum Adam a fost neascultător faţă de Dumnezeu şi cum s-a ascuns de El în Grădina Edenului după ce a păcătuit. Predicatorul a ajuns în punctul în care arăta reacţia lui Dumnezeu şi a rostit cu glas tare cuvintele Domnului: „Adam, unde eşti? (Geneza 3:9).

  Dintr-odată, de pe o bancă din casa de rugăciune, cu aceeaşi claritate cu care a fost rostită întrebarea de către predicator, băieţelul de trei ani a răspuns cu vitejie: „Sunt aici!”

  Deşi astăzi este adolescent, acel tânăr încă ascultă de vocea lui Dumnezeu din viaţa lui şi face cursuri pentru a fi diacon.

  Copiii sunt foarte influenţaţi de părinţi şi de modelele de urmat – dar mai mult de ceea ce văd că modelele fac decât de ceea ce le spun adulţii că ar trebui să facă.

  Noi, părinţii, şi celelalte modele de urmat suntem responsabili pentru felul cum ne educăm copiii în familiile noastre să facă totul ca şi cum ar îndeplini fiecare responsabilitate pentru Domnul. Trebuie să le amintim mereu că Dumnezeu îi iubeşte necondiţionat şi că ei au fost încredinţaţi Lui.

  Prin cuvintele şi în mod special prin exemplul nostru, îi putem instrui să facă alegeri care îi vor ajuta să răspundă apelului atunci când Dumnezeu îi cheamă. Apoi ei vor răspunde: „Sunt aici!”


  Quilvie G. Mills

  Răspunzând apelului - 2019. Noi, părinţii, şi celelalte modele de urmat suntem responsabili pentru felul cum ne educăm copiii în familiile noastre să facă totul ca şi cum ar îndeplini fiecare responsabilitate pentru Domnul. Trebuie să le amintim mereu că Dumnezeu îi iubeşte necondiţionat şi că ei au fost încredinţaţi Lui.
  Carolyn Sutton
  Știai că Dumnezeu se bucură când privește la tine? Știai că doar când se gândește la tine Îi tresaltă inima în cântare? Cartea „Note de bucurie”, apărută la Editura Viață și Sănătate, este plină de povestiri care amintesc de frumoasă legătură dintre Tata și tine, fiica Lui prețioasă. Cuvântul lui Dumnezeu ne promite că, prin Fiul Său, ne garantează siguranța. Viitorul nostru este sigur.

  Din aceeași categorie

  SM (Sindromul Martei)

  Dumnezeu a spus că, înainte să Îl chemăm, El va răspunde. Domnul ar fi răspuns mai devreme rugăciunilor mele fierbinți, dacă m-aș fi oprit și aș fi stat mai întâi să petrec timp cu El. În schimb, am lăsat ca sindromul Martei să mă cuprindă.

  Un biscuit fără unt

  Ca un biscuit care nu merită să fie mâncat fără unt, tot astfel nicio viață nu merită să fie trăită fără Dumnezeu.

  Crainicul cu clopoțel

  Fiecăruia ni s-au dat daruri pe care să le folosim pentru Domnul. Fiecare dintre noi are nevoie să-și concentreze cele mai importante energii pentru ca darul său să le fie de folos altora. Fie ca Dumnezeu să ne ajute să cercetăm Scripturile și să cerem asistența Duhului Sfânt înainte de a face greșeli.

  Dumnezeu l-a folosit pe soțul meu ca să-mi schimbe perspectiva

  Dumnezeu mi-a arătat clar că acea carte nu este despre mine, ci menirea ei este să-i ajute pe mulţi peregrini pe drumul spinos al vieții și să-I aducă Lui slavă. Îi mulțumesc Domnului pentru dragostea Lui necondiționată, pentru favoarea nemeritată și pentru harul Său minunat!

  Publicate astăzi

  Cei trei iezi

  Întreabă-te astăzi din ce categorie faci parte. Abuzezi de poziția ta? Ești un laș care doar se ascunde? Sau ai curajul să te exprimi, dar și să înțelegi când insistența este inutilă?

  SM (Sindromul Martei)

  Dumnezeu a spus că, înainte să Îl chemăm, El va răspunde. Domnul ar fi răspuns mai devreme rugăciunilor mele fierbinți, dacă m-aș fi oprit și aș fi stat mai întâi să petrec timp cu El. În schimb, am lăsat ca sindromul Martei să mă cuprindă.

  Cine este mai tare?

  Dacă ai tendinţa să te enervezi uşor, supune-te Domnului, pentru ca El să-ţi controleze firea. Fii deschis la posibilitatea de a primi ajutor profesionist, deoarece Dumnezeu lucrează adesea prin consilieri şi psihologi.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să iubească

  Mijlocește în rugăciune ca tinerii să cunoască iubirea divină! PROVOCARE: Exprimă-ți dragostea față de cei dragi din viața ta!

  Isten teljesebb megismerése

  „Az pedig az örök élet, hogy megismerjenek téged, az egyedül igaz Istent, és akit elküldtél,...