Răspunzând apelului

  Incredinţează-ţi soarta în mâna Domnului, încrede-te în El, şi El va lucra. – Psalmii 37:5

  Imediat după ce ne-am mutat într-o nouă comunitate şi am luat legătura cu noua familie din biserică, eu şi soţul meu ne-am familiarizat cu câteva persoane care apoi ne-au devenit prieteni.

  Două dintre acele persoane şi-au exprimat dorinţa lor de a descoperi mai multe despre Dumnezeu şi poruncile Lui. Am făcut cu ei studii biblice, iar apoi răspunsul lor în urma prezentărilor de doctrine ne-a convins că dorinţa lor de a se boteza era una sinceră.

  Noii noştri prieteni aveau un nepot. El era prezent la fiecare studiu biblic, dar odată ce studiul începea nu îl mai vedeai prin preajmă. El se băga sub masa unde noi studiam. Îşi mai făcea simţită prezenţa doar printr-o călcare neplanificată pe piciorul cuiva sau prin atingerea picioarelor altora. Mersul la biserică era ceva obişnuit pentru acel copil din moment ce bunicii lui erau mereu prezenţi.

  Într-un Sabat, pe când copilul avea aproape trei ani, stătea cu bunicii lui în timpul serviciului divin. Se părea că el asculta cu atenţie ceea ce predicatorul avea să spună. În predică era vorba despre felul cum Adam a fost neascultător faţă de Dumnezeu şi cum s-a ascuns de El în Grădina Edenului după ce a păcătuit. Predicatorul a ajuns în punctul în care arăta reacţia lui Dumnezeu şi a rostit cu glas tare cuvintele Domnului: „Adam, unde eşti? (Geneza 3:9).

  Dintr-odată, de pe o bancă din casa de rugăciune, cu aceeaşi claritate cu care a fost rostită întrebarea de către predicator, băieţelul de trei ani a răspuns cu vitejie: „Sunt aici!”

  Deşi astăzi este adolescent, acel tânăr încă ascultă de vocea lui Dumnezeu din viaţa lui şi face cursuri pentru a fi diacon.

  Copiii sunt foarte influenţaţi de părinţi şi de modelele de urmat – dar mai mult de ceea ce văd că modelele fac decât de ceea ce le spun adulţii că ar trebui să facă.

  Noi, părinţii, şi celelalte modele de urmat suntem responsabili pentru felul cum ne educăm copiii în familiile noastre să facă totul ca şi cum ar îndeplini fiecare responsabilitate pentru Domnul. Trebuie să le amintim mereu că Dumnezeu îi iubeşte necondiţionat şi că ei au fost încredinţaţi Lui.

  Prin cuvintele şi în mod special prin exemplul nostru, îi putem instrui să facă alegeri care îi vor ajuta să răspundă apelului atunci când Dumnezeu îi cheamă. Apoi ei vor răspunde: „Sunt aici!”


  Quilvie G. Mills

  Răspunzând apelului - 2019. Noi, părinţii, şi celelalte modele de urmat suntem responsabili pentru felul cum ne educăm copiii în familiile noastre să facă totul ca şi cum ar îndeplini fiecare responsabilitate pentru Domnul. Trebuie să le amintim mereu că Dumnezeu îi iubeşte necondiţionat şi că ei au fost încredinţaţi Lui.
  Carolyn Sutton
  Știai că Dumnezeu se bucură când privește la tine? Știai că doar când se gândește la tine Îi tresaltă inima în cântare? Cartea „Note de bucurie”, apărută la Editura Viață și Sănătate, este plină de povestiri care amintesc de frumoasă legătură dintre Tata și tine, fiica Lui prețioasă. Cuvântul lui Dumnezeu ne promite că, prin Fiul Său, ne garantează siguranța. Viitorul nostru este sigur.

  Din aceeași categorie

  Ziua Taților

  De Ziua Tatălui, aplică versetul de azi la tatăl tău și oferă-i iertare, dacă este nevoie. Iată o versiune de Ziua Tatălui a textului din Filipeni 4:8: „La urma urmelor, copiilor, orice a făcut tatăl vostru adevărat, nobil, drept, curat, demn de iubit, demn de primit, orice faptă bună și orice este lăudabil, aceea să vă însuflețească!”

  Epuizare?

  Isus a arătat că este bine să punem deoparte timp pentru noi înșine: de fapt, aceasta este o datorie! Prea adesea luptăm să fim perfecte și să ne menținem reputația de persoane altruiste, astfel încât începem să ne neglijăm propria viață. Dar, pentru a umple cupa altora, trebuie să ne asigurăm că avem destulă apă în propria cupă.

  Trebuie să fi fost un înger

  Ce Dumnezeu minunat slujim! El trimite îngerii Săi să vegheze asupra noastră și se îngrijește de nevoile noastre, adesea înainte să știm care sunt acestea. Ne putem încrede cu siguranță în grija Sa pentru noi!

  Ajutor! Sunt mamă!

  A fi mamă nu este ușor, mai ales dacă ești singură. Dar Dumnezeu a promis că nu ne va lăsa, ci El ne va fi puterea. Deci mă prind de făgăduința aceasta: Dumnezeu o va salva pe fiica mea.

  Publicate astăzi

  Șase ani la câțiva centimetri de moarte

  Singurul care nu Se limitează la a coase rănile, ci le și curăță, apoi le vindecă pe deplin este Mântuitorul. Ceea ce vede și atinge El nu va mai putea deveni periculos vreodată; El vindecă pentru totdeauna.

  Ziua Taților

  De Ziua Tatălui, aplică versetul de azi la tatăl tău și oferă-i iertare, dacă este nevoie. Iată o versiune de Ziua Tatălui a textului din Filipeni 4:8: „La urma urmelor, copiilor, orice a făcut tatăl vostru adevărat, nobil, drept, curat, demn de iubit, demn de primit, orice faptă bună și orice este lăudabil, aceea să vă însuflețească!”

  Răsplata

  Se poate spune că răsplata imediată şi valabilă a slujirii constă într-o îmbunătăţire a stării de bine şi în bucuria oferirii ajutorului celor care sunt în nevoie. Astăzi, te încurajăm să împlineşti nevoile unei persoane apropiate. Adu-ţi aminte că „oricine dă un pahar de apă unuia din aceşti micuţi în numele unui ucenic nu-şi va pierde răsplata”.

  Ucenicul iubit, fiu al tunetului?

  Doamne, ajută-mă să văd, ca și Tine, ce pot deveni tinerii sub influența Ta și să fiu un canal al iubirii Tale revărsate către ei! PROVOCARE: Roagă-te ca pentru acei tineri greu de iubit, asemenea lui Ioan, să ai dragostea pe care a avut-o Isus față de acesta!

  Jel a nagyvárosok elhagyására

  „Mikor azért látjátok majd, hogy az a pusztító utálatosság, amelyről Dániel próféta szólott, ott áll...