O ascunzătoare foarte bună

  Numele Domnului este un turn tare; cel neprihănit fuge în el şi stă la adăpost. – Proverbele 18:10

  Ca familie tânără, eu şi soţul meu i-am ajutat uneori pe prietenii noştri, având grijă de cele trei fetiţe ale lor. Pe atunci încă nu aveam copii, dar era o plăcere să petreci o zi cu acele fetiţe. Erau curioase, aveau imaginaţie şi se puteau distra ore în şir. Cu toate acestea, din când în când, ne întrebau dacă avem vreo idee cu ce să se joace mai departe. „De ce nu vă jucaţi de-a v-aţi ascunselea”? le-a propus soţul meu. Trei perechi de ochi au început să strălucească.

  „Ce idee bună!” au strigat fetiţele. „Ne putem juca înăuntru?”

  „Desigur”, a spus soţul meu Eră nicio ezitare. La urma urmei, casa noastră abia fusese mobilată, aşa că nu ne îngrijoram de puţinul pe care îl aveam. Fetiţele au intrat să se joace. La început au găsit multe locuri de ascuns: în spatele canapelei, sub pat şi în dulap. Totuşi, după câteva runde, se părea că nu mai găseau alte locuri de ascuns.

  „Este rândul meu să mă ascund!” a spus Erin, fetiţa mijlocie. S-a ascuns, apoi celelalte două au început să o caute. Prima dată au căutat în locurile obişnuite, dar nu au putut să îşi găsească surioara. Unde poate să fie? Unde se ascunde? În cele din urmă, după o lungă căutare şi câteva indicaţii, Erin a fost găsită în baie, întinsă în cadă.

  „Erin, acesta este un loc atât de bun de ascuns!” a exclamat Kimby, fetiţa cea mai mică. „Ai găsit o ascunzătoare foarte bună”, a spus din nou.

  Acum era rândul lui Kimby să se ascundă. Nu a avut deloc probleme în a-şi găsi locul de ascuns. A alergat în baie şi s-a întins în cadă, acelaşi loc unde Erin s-a ascuns cu doar câteva momente în urmă. De fapt, de fiecare dată când era rândul ei de ascuns, Kimby se ascundea în acelaşi loc. De fiecare dată când era găsită, spunea cu un zâmbet radiant: „Nu-i aşa că aceasta este cea mai bună ascunzătoare?”

  Încă zâmbesc la o logică aşa copilărească. Totuşi nu pot să nu văd o lecţie frumoasă pentru viaţa mea în acea experienţă. Indiferent prin ce trec, pot să vin întotdeauna la Isus. Uneori alerg prima dată în alte locuri sau la alte persoane, dar niciunul nu s-a dovedit a fi acel turn puternic de scăpare sau de siguranţă pe care numai încrederea în Isus ni-l dă. Şi de fiecare dată când vin la El, niciodată nu sunt dezamăgită.

  El este locul meu cel mai bun de ascuns!


  Ida T. Ronaszegi

  O ascunzătoare foarte bună - 2019. Indiferent prin ce trec, pot să vin întotdeauna la Isus. Uneori alerg prima dată în alte locuri sau la alte persoane, dar niciunul nu s-a dovedit a fi acel turn puternic de scăpare sau de siguranţă pe care numai încrederea în Isus ni-l dă. Şi de fiecare dată când vin la El, niciodată nu sunt dezamăgită.
  Carolyn Sutton
  Știai că Dumnezeu se bucură când privește la tine? Știai că doar când se gândește la tine Îi tresaltă inima în cântare? Cartea „Note de bucurie”, apărută la Editura Viață și Sănătate, este plină de povestiri care amintesc de frumoasă legătură dintre Tata și tine, fiica Lui prețioasă. Cuvântul lui Dumnezeu ne promite că, prin Fiul Său, ne garantează siguranța. Viitorul nostru este sigur.

  Din aceeași categorie

  Dă mai departe!

  În urmă cu mai bine de patruzeci de ani, un cuplu s-a împrietenit cu mine; și pentru că ştiu din experiență cum este să te simți singură într-o zi de închinare și apoi să fii invitată la o masă caldă. A fost și pentru tine cineva o binecuvântare? Poate este timpul să dai și tu mai departe ceea ce ai primit.

  Vei merge acolo unde Dumnezeu te trimite?

  Mă rog ca, atunci când ești singură și tristă, să arunci asupra lui Dumnezeu toate îngrijorările tale. Lasă-L pe El să le ducă pentru tine. El a promis să-ți meargă alături la fiecare pas.

  Iar ei au locuit în mijlocul lor

  Mă rog ca și eu să plâng în pocăință când Dumnezeu trimite mustrarea Sa și apoi să procedez conform harului Său, ca să intru în moștenirea Canaanului ceresc. Fie ca aceasta să fie și experiența ta!

  Ca un copilaș

  Ce fericire să-i avem pe acești micuți care ne învață atât de multe despre noi înșine, despre viața însăși și despre cum să relaționam cu Tatăl nostru ceresc! Mă simt foarte binecuvântată! Ajută-mă, Doamne, să devin ca un copilaș!

  Publicate astăzi

  Top 3

  Dacă nu ești cumva unul dintre cei care manipulează, fii astăzi mai stăpân pe opiniile personale și respectă-le măcar tu. Nu trebuie să apelezi la tupeu sau la obrăznicie, ci să fii consecvent cu propriile decizii și să nu accepți nejustificat impunerea altor puncte de vedere.

  Dă mai departe!

  În urmă cu mai bine de patruzeci de ani, un cuplu s-a împrietenit cu mine; și pentru că ştiu din experiență cum este să te simți singură într-o zi de închinare și apoi să fii invitată la o masă caldă. A fost și pentru tine cineva o binecuvântare? Poate este timpul să dai și tu mai departe ceea ce ai primit.

  Cuvintele care zidesc

  Dacă eşti în ceartă cu cineva din cauza cuvintelor tale (sau din oricare alt motiv), nu lăsa să treacă prea mult timp până când rezolvi acest lucru - cere iertare! Acest lucru contribuie la sănătatea ta mintală şi morală.

  Vorbește-mi despre Dumnezeu!

  Doamne, vreau să fii Prietenul copiilor mei! Ajută-mă să le pot face cunoștință cu Tine într-o manieră plăcută, dar onestă! PROVOCARE: Ce voi face astăzi ca să-L prezint pe Dumnezeu copiilor mei cât mai corect?

  Közel van az Úr napja

  „Jaj, ez a nap! Bizony közel van az Úr napja, és mint a pusztítás, úgy...