Intrusul

El le-a răspuns: „Un vrăjmaş a făcut lucrul acesta.” – Matei 13:28

Când lucram în sistemul public de învăţământ, în mod regulat făceam simulări în caz de incendiu, tornadă şi cutremur. Dar după împuşcăturile de la Şcoala Columbine din Colorado, a fost adăugată o altă simulare – exerciţiu în caz de intruşi în campus.

În această simulare se presupunea că era cineva suspect în campus. Directoarea anunţa prin interfonul şcolii: „Avem un intrus în campus. Luaţi măsurile de precauţie necesare.” Prin acel anunţ, noi, profesorii, ştiam exact ce trebuia să facem.

Prima dată ne uitam repede pe coridor şi trăgeam în clasă pe fiecare student care trecea pe acolo. Apoi încuiam uşa clasei bine şi securizam geamurile cu bănci. Stingeam luminile, închideam jaluzelele şi ne asiguram că toţi copiii erau adunaţi intr-un colţ al clasei, departe de geamuri. Îi instruiam: „Fiţi liniştiţi. Nu scoateţi un sunet.” în acel moment, directoarea lua legătura cu profesorii prin computer, transmiţând orice informaţie care o avea pentru noi. În cele din urmă, după ce părea o perioadă lungă de timp, directoarea anunţa: „Totul este în regulă”, iar activităţile şcolare se întorceau la normal.

Isus a creat lumea noastră (Geneza 1:1) şi a pus un bărbat perfect şi o femeie perfectă în grădina Lui. Totul era foarte bine până când a intrat un intrus. El încă dă târcoale „ca un leu şi caută pe cine să înghită” (1 Petru 5:8). Cu toţii ne-am întâlnit cu acel intrus şi ştim cât de devastatoare sunt atacurile lui. Am fost avertizaţi să luăm măsurile de precauţie necesare. Petru a spus: „împotriviţi-vă lui tari în credinţă” (versetul 9). A te împotrivi înseamnă să petreci timp cu Isus în fiecare zi prin studiul Bibliei şi rugăciune. Rămânând în legătură cu Isus de-a lungul acelei zile reprezintă singura cale de a birui şi de a avea un rezultat de succes în urma întâlnirii cu acel intrus.

Isus va veni curând, iar intrusul nu va mai fi. Gata cu împuşcăturile. Gata cu durerea, boala, lacrimile sau moartea. Gata cu copiii care se strâng în colţul clasei.

Deşi simulările în cazul în care apare un intrus nu funcţionează perfect acum, Isus are în plan să vină din nou şi să termine cu acest intrus. Iar planul lui Dumnezeu va funcţiona perfect.

Ce zi va fi aceea! „Amin. Vino, Doamne Isuse!” (Apocalipsa 22:20).


Sharon Oster

Carolyn Sutton
Carolyn Sutton
Știai că Dumnezeu se bucură când privește la tine? Știai că doar când se gândește la tine Îi tresaltă inima în cântare? Cartea „Note de bucurie”, apărută la Editura Viață și Sănătate, este plină de povestiri care amintesc de frumoasă legătură dintre Tata și tine, fiica Lui prețioasă. Cuvântul lui Dumnezeu ne promite că, prin Fiul Său, ne garantează siguranța. Viitorul nostru este sigur.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video