Intrusul

  El le-a răspuns: „Un vrăjmaş a făcut lucrul acesta.” – Matei 13:28

  Când lucram în sistemul public de învăţământ, în mod regulat făceam simulări în caz de incendiu, tornadă şi cutremur. Dar după împuşcăturile de la Şcoala Columbine din Colorado, a fost adăugată o altă simulare – exerciţiu în caz de intruşi în campus.

  În această simulare se presupunea că era cineva suspect în campus. Directoarea anunţa prin interfonul şcolii: „Avem un intrus în campus. Luaţi măsurile de precauţie necesare.” Prin acel anunţ, noi, profesorii, ştiam exact ce trebuia să facem.

  Prima dată ne uitam repede pe coridor şi trăgeam în clasă pe fiecare student care trecea pe acolo. Apoi încuiam uşa clasei bine şi securizam geamurile cu bănci. Stingeam luminile, închideam jaluzelele şi ne asiguram că toţi copiii erau adunaţi intr-un colţ al clasei, departe de geamuri. Îi instruiam: „Fiţi liniştiţi. Nu scoateţi un sunet.” în acel moment, directoarea lua legătura cu profesorii prin computer, transmiţând orice informaţie care o avea pentru noi. În cele din urmă, după ce părea o perioadă lungă de timp, directoarea anunţa: „Totul este în regulă”, iar activităţile şcolare se întorceau la normal.

  Isus a creat lumea noastră (Geneza 1:1) şi a pus un bărbat perfect şi o femeie perfectă în grădina Lui. Totul era foarte bine până când a intrat un intrus. El încă dă târcoale „ca un leu şi caută pe cine să înghită” (1 Petru 5:8). Cu toţii ne-am întâlnit cu acel intrus şi ştim cât de devastatoare sunt atacurile lui. Am fost avertizaţi să luăm măsurile de precauţie necesare. Petru a spus: „împotriviţi-vă lui tari în credinţă” (versetul 9). A te împotrivi înseamnă să petreci timp cu Isus în fiecare zi prin studiul Bibliei şi rugăciune. Rămânând în legătură cu Isus de-a lungul acelei zile reprezintă singura cale de a birui şi de a avea un rezultat de succes în urma întâlnirii cu acel intrus.

  Isus va veni curând, iar intrusul nu va mai fi. Gata cu împuşcăturile. Gata cu durerea, boala, lacrimile sau moartea. Gata cu copiii care se strâng în colţul clasei.

  Deşi simulările în cazul în care apare un intrus nu funcţionează perfect acum, Isus are în plan să vină din nou şi să termine cu acest intrus. Iar planul lui Dumnezeu va funcţiona perfect.

  Ce zi va fi aceea! „Amin. Vino, Doamne Isuse!” (Apocalipsa 22:20).


  Sharon Oster

  Intrusul - 2019. Isus va veni curând, iar intrusul nu va mai fi. Gata cu împuşcăturile. Gata cu durerea, boala, lacrimile sau moartea. Gata cu copiii care se strâng în colţul clasei. Isus are în plan să vină din nou şi să termine cu acest intrus. Iar planul lui Dumnezeu va funcţiona perfect.
  Carolyn Sutton
  Știai că Dumnezeu se bucură când privește la tine? Știai că doar când se gândește la tine Îi tresaltă inima în cântare? Cartea „Note de bucurie”, apărută la Editura Viață și Sănătate, este plină de povestiri care amintesc de frumoasă legătură dintre Tata și tine, fiica Lui prețioasă. Cuvântul lui Dumnezeu ne promite că, prin Fiul Său, ne garantează siguranța. Viitorul nostru este sigur.

  Din aceeași categorie

  Dumnezeu l-a folosit pe soțul meu ca să-mi schimbe perspectiva

  Dumnezeu mi-a arătat clar că acea carte nu este despre mine, ci menirea ei este să-i ajute pe mulţi peregrini pe drumul spinos al vieții și să-I aducă Lui slavă. Îi mulțumesc Domnului pentru dragostea Lui necondiționată, pentru favoarea nemeritată și pentru harul Său minunat!

  Salvat de o întâlnire de comitet

  Când ne începem ziua, să ne străduim să-L punem pe Dumnezeu în locul cuvenit. Doar făcând astfel îngerul Domnului își va așeza tabăra în jurul nostru și ne va păzi de orice rău.

  Viziunea unei mame

  Nu este ușor să te dai la o parte pentru ca Dumnezeu să-Și poată face lucrarea. A fost nevoie ca El să-mi amintească de mai multe ori acest lucru, pentru a mă elibera de povara pe care nu trebuia să o port.

  În brațele iubirii Sale

  Fiica mea este în mâinile lui Dumnezeu. Nu există un loc mai bun decât atât. Peste o săptămână, de la momentul când scriu aceste rânduri, ea va fi la al treilea tratament de chimioterapie și pot să îmi imaginez cum Dumnezeu stă alături de ea, ținând-o în brațele iubirii Sale.

  Publicate astăzi

  Trei crai de la Răsărit

  La final, întreabă-te ce fel de daruri poți aduce tu prin care să-L recunoști pe Domnul Isus ca Rege, Mare-Preot și Jertfă pentru salvarea celui pierdut.

  Dumnezeu l-a folosit pe soțul meu ca să-mi schimbe perspectiva

  Dumnezeu mi-a arătat clar că acea carte nu este despre mine, ci menirea ei este să-i ajute pe mulţi peregrini pe drumul spinos al vieții și să-I aducă Lui slavă. Îi mulțumesc Domnului pentru dragostea Lui necondiționată, pentru favoarea nemeritată și pentru harul Său minunat!

  Ecoul cuvintelor mele

  Cuvintele sunt arme foarte periculoase, care pot aduce bine sau rău. Adu-ţi aminte astăzi de situaţia băiatului care a reacţionat la ecoul propriilor cuvinte. Să folosim cuvintele pentru a domoli mânia şi pentru a aduce pace în inimile celor care ne ascultă.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să fie autentică

  Roagă-te pentru tinerii plecați din biserică! PROVOCARE: Folosește o ocazie pentru a le mulțumi în mod autentic tinerilor pentru implicarea lor în slujire!

  Krisztus az egyetlen Megváltó

  „Aki megszabadított minket a sötétség hatalmából, és általvitt az Ő szerelmes Fiának országába. Akiben van...