Lucrarea lui Dumnezeu în viețile noastre

  Cine este credincios în cele mai mici lucruri este credincios şi în cele mari. – Luca 16:10

  M-am dus să fac cumpărături pentru mine şi fiica mea pentru că ziua ei de naştere era în următoarea săptămână. Am cumpărat ce am avut nevoie şi am mers acasă. Unul din lucrurile pe care le-am cumpărat a fost o pereche de sandale cu tocuri. Cu toate că mă simţeam inconfortabil din cauza tocurilor prea mari, le-am cumpărat oricum.

  Pentru tot restul serii, eram neliniştită din cauza acelei achiziţii. M-am trezit a doua zi de dimineaţă mustrată de gândul că trebuie să returnez sandalele.

  Întoarsă la magazin, cei doi vânzători au citit cu atenţie bonul de casă pe care mi-l dăduseră, examinând şi potrivind preţul fiecărui lucru cu codul fiecărui lucru pe care l-am cumpărat. Sandalele nu apăreau pe bon! Apoi, o doamnă, care am presupus că era şefa vânzătorilor sau managerul, a întrebat dacă am cumva un alt bon. Am răspuns repede: „Cred că da, dar nu îl am cu mine. Este acasă.”

  „Fără bonul original”, îmi explica ea, „vă putem restitui doar şaptezeci şi cinci la sută din preţul sandalelor. Totuşi, dacă ne puteţi aduce bonul original, noi putem restitui sută la sută din preţul lor. Nu aţi vrea să ne aduceţi bonul original?”

  Le-am mulţumit, apoi m-am întors acasă. Ceea ce credeam că erau bonuri, de fapt, erau toate cupoanele pe care le puteam folosi la cumpărăturile viitoare. Aceasta a arătat că nu am mai fost la cumpărături de ceva vreme. Mi-am luat timp ca să calculez toate cumpărăturile mele. Totalul a ajuns la aceeaşi sumă care mi-a fost retrasă de pe cârdul de credit. Făcând acele calcule, am făcut o descoperire uimitoare. Sandalele pe care am crezut că le-am cumpărat pentru fiica mea au fost puse în plasă, dar nu au fost încasate din contul meu! Nu am plătit pentru ele, aşa că nu îmi aparţineau.

  În următoarea zi, m-am întors la magazin ca să returnez perechea de sandale pentru a doua oară. Când a văzut managerul că nu am profitat de greşeala lor, a fost foarte recunoscătoare. „Niciodată, a spus uitându-se la colegii ei, „nu am avut un client care să facă aşa ceva. Vă mulţumesc mult pentru sinceritatea dumneavoastră!” În timp ce mergeam spre casă, îi mulţumeam marelui Dumnezeu pentru căile pe care lucrează în vieţile noastre. Nu mai aveam sandalele pe care nu le-am dorit, dar am avut ocazia să îl mărturisesc pe El.


  Charity I. Ekeke

  Lucrarea lui Dumnezeu în viețile noastre - 2019. În timp ce mergeam spre casă, îi mulţumeam marelui Dumnezeu pentru căile pe care lucrează în vieţile noastre. Nu mai aveam sandalele pe care nu le-am dorit, dar am avut ocazia să îl mărturisesc pe El.
  Carolyn Sutton
  Știai că Dumnezeu se bucură când privește la tine? Știai că doar când se gândește la tine Îi tresaltă inima în cântare? Cartea „Note de bucurie”, apărută la Editura Viață și Sănătate, este plină de povestiri care amintesc de frumoasă legătură dintre Tata și tine, fiica Lui prețioasă. Cuvântul lui Dumnezeu ne promite că, prin Fiul Său, ne garantează siguranța. Viitorul nostru este sigur.

  Din aceeași categorie

  Dă-te la o parte!

  Am învățat că la vârsta ei eu îi pot fi doar prietenă, în niciun caz și conștiință. Dar cel mai mult am învățat să mă rog cu insistență și să mă dau la o parte din drum pentru ca Domnul să lucreze.

  Deschide-mi inima!

  Doamne, fie ca dragostea Ta necondiționată să crească în inima mea și să mă determine la acțiune!

  Stând neclintiți

  Pavel ne încurajează să ne rugăm prin Duhul Sfânt în toate ocaziile. Indiferent ce întâmpinăm, putem mereu să stăm neclintiți și să ne rugăm ca Dumnezeu să-Și arate puterea Sa maiestuoasă.

  Frumusețile lumii noastre

  O, Doamne, înainte să pășesc mai departe în această zi, ochii mei să fie deschiși la eterna Ta glorie și inima mea să fie purificată în dragostea Ta veșnică! Acest tărâm străin este mantaua mea, dar Tu ești Făcătorul și Adăpostul sufletului meu rătăcitor.

  Publicate astăzi

  Porunca a cincea

  Nici măcar părinții nu sunt veșnici, vor pleca la odihna lor mai devreme sau mai târziu. Dacă ar fi mult să considerăm că le datorăm viața, le datorăm măcar grija și preocuparea pe care ni le-au oferit, atât cât s-au priceput ei, în pruncia noastră. Acum, cât încă este posibil, avem șansa să le ascultăm sfaturile sau rugămințile; acum putem să le aducem simple mulțumiri și să-i convingem că suntem bine, că ne gândim la ei și că sunt valoroși în ochii noștri. Cel mai important lucru pentru un părinte este acela de a-și ști copilul fericit.

  Dă-te la o parte!

  Am învățat că la vârsta ei eu îi pot fi doar prietenă, în niciun caz și conștiință. Dar cel mai mult am învățat să mă rog cu insistență și să mă dau la o parte din drum pentru ca Domnul să lucreze.

  În luptă, dar nu disperaţi

  Gândeşte-te la cunoscuta zicală: „Când Dumnezeu închide uşa, tot El deschide o fereastră”, care exprimă într-un mod informal gândul principal de astăzi. Dumnezeu mi ne lasă niciodată să ajungem la limită. Doar aşteaptă-L în credinţă pe Iahve şi îţi vei redobândi speranţa.

  Slujind continuu

  PROVOCARE: Gândește-te cum i-ai putea implica în slujire pe copiii tăi sau pe copiii din biserica ta! Fă un plan ca, în locul în care ești, micuțul Samuel să poată sluji împreună cu tine!

  Sátán mesteri csalásai

  „A titkok az Úréi, a mi Istenünkéi; a kinyilatkoztatott dolgok pedig a mieink és a...