Melancolia mutării

  Cum a ieşit de gol din pântecele mamei sale, din care a venit, aşa se întoarce şi nu poate să ia nimic în mână din toată osteneala lui. – Edesiastui 5:15

  Cum anii trec atât de repede, eu şi soţul meu. Will, ne-am gândit la un loc unde ne vom petrece ultimii ani din viaţa noastră. Sumbru, ştiu, dar important. Am spus adesea că nu vreau să trăiesc niciodată într-un azil de bătrâni, dar gândul acela a început să mă atragă. M-am uitat online la câteva locuri, am verificat poziţionarea clădirilor, utilităţile şi preţurile. Apoi, recent, eu şi Will am vizitat primul potenţial apartament, un loc care putea fi convenabil pentru familie, biserică şi muncă. Am fost impresionaţi de biroul din faţă şi de hol, de prietenia şi profesionalismul angajaţilor, de camerele de socializare, biblioteca, sala de jocuri şi camera pentru exerciţii, fiecare la etaje diferite. Dezamăgirea a venit însă când am văzut apartamentul mic, dar confortabil. Cu siguranţă nu putea să încapă mobila noastră, lucrurile personale şi comorile preţioase dobândite de-a lungul vieţii noastre. A fost deprimant. Am nevoie de lucrurile mele, mi-am spus. Nu pot să le vând sau să le dau sau, mai rău, să le arunc! îmi aminteam de prieteni care au spus că au redimensionat apartamentul, dar chiar atât de mult?

  În drum spre casă, am început să mă simt deprimată la gândul despărţirii de bunurile personale, al reducerii existenţei noastre retrogradate la strictul necesar, fără nimic decorativ sau creativ. Depresia şi-a făcut apariţia în timp ce eu îmi imaginam viaţa fără lucrurile cu care eram obişnuită şi de care eram ataşată. Mi-a venit în minte o întrebare: Contează atât de mult lucrurile acestea? Am început cu nimic şi poate că oricum nu voi avea nevoie de ele! Trebuie cu mult mai mult să aştept cu nerăbdare acea zi! Mult mai mult? Cum? Apoi mi-am dat seama: Ah, da, cerul!

  Au trecut doar cinci zile şi, dacă terminăm cu înscrierea şi cu toate verificările, suntem a doua familie de pe listă pentru a cumpăra apartamentul. În timp ce mă gândeam la o mutare în curând, aceasta sau alta, am petrecut timp alegând şi punând deoparte lucruri preţuite, ca să le dau. Este doar un început, deoarece şi de lucrurile mari – mobila – va trebui să ne ocupăm, dar oriunde mă întorc, vreau să păstrez tot ce văd! Cu toate acestea, mintea mea începe să se concentreze mai mult spre acea frumoasă cetate cerească.

  Tată ceresc, goleşte-mă de egoism şi umple-mă cu Duhul Tău cel Sfânt. M-am născut cu nimic şi ştiu că dorinţa după lucrurile mele pământeşti nu are niciun sens, deoarece Tu mi-ai dat orice am avut nevoie. Ajută-mă să Te iubesc cu toată fiinţa şi să îmi imaginez cetatea din ceruri, casa mea cea mai bună!


  Iris L. Kitching

  Melancolia mutării - 2019. Tată ceresc, goleşte-mă de egoism şi umple-mă cu Duhul Tău cel Sfânt. M-am născut cu nimic şi ştiu că dorinţa după lucrurile mele pământeşti nu are niciun sens, deoarece Tu mi-ai dat orice am avut nevoie. Ajută-mă să Te iubesc cu toată fiinţa şi să îmi imaginez cetatea din ceruri, casa mea cea mai bună!
  Carolyn Sutton
  Știai că Dumnezeu se bucură când privește la tine? Știai că doar când se gândește la tine Îi tresaltă inima în cântare? Cartea „Note de bucurie”, apărută la Editura Viață și Sănătate, este plină de povestiri care amintesc de frumoasă legătură dintre Tata și tine, fiica Lui prețioasă. Cuvântul lui Dumnezeu ne promite că, prin Fiul Său, ne garantează siguranța. Viitorul nostru este sigur.

  Din aceeași categorie

  Cea mai dragă mamă

  Îi mulțumesc lui Dumnezeu în fiecare zi pentru binecuvântări. Casa mi-este binecuvântată. Eu sunt binecuvântată și foarte favorizată de Dumnezeul Preaînalt. Mulțumesc, Doamne, pentru binecuvântarea mamelor noastre!

  Pace în mijlocul furtunii

  În acea noapte a venit uraganul. M-am mirat că am dormit aproape tot timpul. Am experimentat o pace extraordinară în mijlocul furtunii.

  Iertarea

  Trebuie să le cerem iertare celorlalți și Tatălui nostru ceresc. El ne iubește atât de mult, că este bucuros să ne ierte. Lăudați numele Lui!

  Dă-te la o parte!

  Am învățat că la vârsta ei eu îi pot fi doar prietenă, în niciun caz și conștiință. Dar cel mai mult am învățat să mă rog cu insistență și să mă dau la o parte din drum pentru ca Domnul să lucreze.

  Publicate astăzi

  Cinci seturi maximum

  Oricât ți s-ar părea că Diavolul mai are putere, oricât ai avea impresia că el încă mai poate câștiga ceva, ține minte că, odată cu jertfa de pe Golgota, Satana este un dușman învins. El a fost izolat aici pe pământ și aici va sfârși după ce va fi judecat în fața universului întreg. Oricât ar vrea el să ne temem de puterile lui, să știi că el este mai slab decât orice copil care se pleacă pe genunchi și se roagă în numele Mântuitorului Isus. Prin forțele noastre putem să fim oricând învinși, dar în puterea și cu ocrotirea Domnului nostru, niciodată.

  Cea mai dragă mamă

  Îi mulțumesc lui Dumnezeu în fiecare zi pentru binecuvântări. Casa mi-este binecuvântată. Eu sunt binecuvântată și foarte favorizată de Dumnezeul Preaînalt. Mulțumesc, Doamne, pentru binecuvântarea mamelor noastre!

  Calea răbdării

  Cu toții avem nevoie de o doză în plus de răbdare. Așadar, dacă treci prin dificultăți, probleme, greutăți, gândește-te numai că aceasta poate fi cea mai bună oportunitate de a-ți întări răbdarea. În cele din urmă, când încercarea este depășită, noi sfârșim prin a avea caracterul lui Isus.

  Rugăciunea bunicii

  Să ne rugăm astăzi pentru nepoții bisericii: să crească în pace, gustând zilnic iubirea lui Dumnezeu! PROVOCARE: Întâlnește-ți, zilele acestea, nepoții (dacă nu ai nepoți, ai putea vizita un copil care nu are bunici)! Dacă se poate, frământați împreună un cozonac! Oricum, vorbește-le despre dragostea lui Dumnezeu!

  Kövessük Krisztust!

  „Mert úgy vélem, hogy Isten minket, az apostolokat, utolsókul állított, mintegy halálra szántakul: mert látványossága...