Cei 80%

  Nu vă îngrijoraţi de nimic… Şi pacea lui Dumnezeu, care întrece orice pricepere, vă va păzi inimile şi gândurile în Hristos Isus. – Filipeni 4:6,7

  Odată, la o conferinţă a bisericii la care au participat mai bine de cincizeci de mii de oameni, nişte bani făcuţi pachet mi-au dispărut din poşetă – probabil că într-o tranzacţie în pauza de masă – fără să îmi dau seama. Am sperat că nimeni nu mi-a furat acei trei sute de dolari pe care i-am pus deoparte pentru situaţii de urgenţă. Oricum, banii au dispărut. Un simţământ de vină şi ruşine m-a copleşit. Cum am putut să pierd banii? O povară apăsa pe inima mea în timp ce mă întorceam cu greu spre camera de hotel, unde, în curând, trebuia să mă întâlnesc cu soţul meu. În timp ce stăteam pe pat şi povesteam „tragedia”, ochii lui Jim s-au făcut mari, semn că era şocat. Mă aşteptam măcar la o mustrare uşoară, dacă nu o predică strictă despre neglijenţă.

  În schimb, Jim a înghiţit în sec, apoi a zis: „Este o pierdere semnificativă, dar încă avem suficienţi bani ca să terminăm călătoria. În afară de asta, dacă acesta este cel mai rău lucru care ni s-ar putea întâmpla, scăpăm destul de uşor.” Acel răspuns realist m-a şocat. În următoarea zi, am înţeles mai bine acel răspuns în timpul unui seminar prezentat de dr. Arlene Taylor, un specialist în ce priveşte funcţionarea creierului.

  Nu numai că a spus cât de diferit reacţionează creierul bărbatului faţă de cel al femeii la factorii stresori, dar, de asemenea, ne-a învăţat cum să facem faţă într-un mod mai eficient pierderilor stresante din viaţă. „Doar 20% din impactul negativ asupra creierului şi corpului au de-a face cu acea situaţie”, a spus ea. „Restul de 80% are de-a face cu ceea ce crezi tu despre acea situaţie, gravitatea şi importanţa pe care tu i-o dai. Poate că nu vei putea să faci nimic cu cei 20%, dar poţi să faci aproape totul cu cei 80% pentru că tu îţi formezi propriile percepţii.”

  Wow! Scoţând un pix şi un caiet, am început să calculez. Dacă aleg să „trec cu vederea”, atunci – psihic şi emoţional – am pierdut doar şaptezeci şi cinci de dolari. Incredibil! Acea pierdere nu se „simţea” atât de grav în comparaţie cu suma de care mă plângeam. Apoi m-am rugat ca oricine este acela care acum avea banii mei pierduţi, aceştia să îi fie de ajutor în nevoile financiare. De fapt, L-am rugat pe Dumnezeu să primească banii pierduţi ca pe un dar întârziat, din iubire, pentru a-i da cuiva după cum crede El de cuviinţă.

  Nu te îngrijora! Experimentează pacea lui Dumnezeu! Povara mea de vină şi ruşine a dispărut. Am învăţat secretul celor 80% – găseşte partea bună a lucrurilor şi mergi mai departe! Ce pierdere din viaţa ta poţi gestiona datorită modului în care foloseşti cei 80%?


  Carolyn Rathbun Sutton

  Cei 80% - 2019. Nu te îngrijora! Experimentează pacea lui Dumnezeu! Povara mea de vină şi ruşine a dispărut. Am învăţat secretul celor 80% - găseşte partea bună a lucrurilor şi mergi mai departe! Ce pierdere din viaţa ta poţi gestiona datorită modului în care foloseşti cei 80%?
  Carolyn Sutton
  Știai că Dumnezeu se bucură când privește la tine? Știai că doar când se gândește la tine Îi tresaltă inima în cântare? Cartea „Note de bucurie”, apărută la Editura Viață și Sănătate, este plină de povestiri care amintesc de frumoasă legătură dintre Tata și tine, fiica Lui prețioasă. Cuvântul lui Dumnezeu ne promite că, prin Fiul Său, ne garantează siguranța. Viitorul nostru este sigur.

  Din aceeași categorie

  SM (Sindromul Martei)

  Dumnezeu a spus că, înainte să Îl chemăm, El va răspunde. Domnul ar fi răspuns mai devreme rugăciunilor mele fierbinți, dacă m-aș fi oprit și aș fi stat mai întâi să petrec timp cu El. În schimb, am lăsat ca sindromul Martei să mă cuprindă.

  Un biscuit fără unt

  Ca un biscuit care nu merită să fie mâncat fără unt, tot astfel nicio viață nu merită să fie trăită fără Dumnezeu.

  Crainicul cu clopoțel

  Fiecăruia ni s-au dat daruri pe care să le folosim pentru Domnul. Fiecare dintre noi are nevoie să-și concentreze cele mai importante energii pentru ca darul său să le fie de folos altora. Fie ca Dumnezeu să ne ajute să cercetăm Scripturile și să cerem asistența Duhului Sfânt înainte de a face greșeli.

  Dumnezeu l-a folosit pe soțul meu ca să-mi schimbe perspectiva

  Dumnezeu mi-a arătat clar că acea carte nu este despre mine, ci menirea ei este să-i ajute pe mulţi peregrini pe drumul spinos al vieții și să-I aducă Lui slavă. Îi mulțumesc Domnului pentru dragostea Lui necondiționată, pentru favoarea nemeritată și pentru harul Său minunat!

  Publicate astăzi

  Cei trei iezi

  Întreabă-te astăzi din ce categorie faci parte. Abuzezi de poziția ta? Ești un laș care doar se ascunde? Sau ai curajul să te exprimi, dar și să înțelegi când insistența este inutilă?

  SM (Sindromul Martei)

  Dumnezeu a spus că, înainte să Îl chemăm, El va răspunde. Domnul ar fi răspuns mai devreme rugăciunilor mele fierbinți, dacă m-aș fi oprit și aș fi stat mai întâi să petrec timp cu El. În schimb, am lăsat ca sindromul Martei să mă cuprindă.

  Cine este mai tare?

  Dacă ai tendinţa să te enervezi uşor, supune-te Domnului, pentru ca El să-ţi controleze firea. Fii deschis la posibilitatea de a primi ajutor profesionist, deoarece Dumnezeu lucrează adesea prin consilieri şi psihologi.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să iubească

  Mijlocește în rugăciune ca tinerii să cunoască iubirea divină! PROVOCARE: Exprimă-ți dragostea față de cei dragi din viața ta!

  Isten teljesebb megismerése

  „Az pedig az örök élet, hogy megismerjenek téged, az egyedül igaz Istent, és akit elküldtél,...