Cei 80%

  Nu vă îngrijoraţi de nimic… Şi pacea lui Dumnezeu, care întrece orice pricepere, vă va păzi inimile şi gândurile în Hristos Isus. – Filipeni 4:6,7

  Odată, la o conferinţă a bisericii la care au participat mai bine de cincizeci de mii de oameni, nişte bani făcuţi pachet mi-au dispărut din poşetă – probabil că într-o tranzacţie în pauza de masă – fără să îmi dau seama. Am sperat că nimeni nu mi-a furat acei trei sute de dolari pe care i-am pus deoparte pentru situaţii de urgenţă. Oricum, banii au dispărut. Un simţământ de vină şi ruşine m-a copleşit. Cum am putut să pierd banii? O povară apăsa pe inima mea în timp ce mă întorceam cu greu spre camera de hotel, unde, în curând, trebuia să mă întâlnesc cu soţul meu. În timp ce stăteam pe pat şi povesteam „tragedia”, ochii lui Jim s-au făcut mari, semn că era şocat. Mă aşteptam măcar la o mustrare uşoară, dacă nu o predică strictă despre neglijenţă.

  În schimb, Jim a înghiţit în sec, apoi a zis: „Este o pierdere semnificativă, dar încă avem suficienţi bani ca să terminăm călătoria. În afară de asta, dacă acesta este cel mai rău lucru care ni s-ar putea întâmpla, scăpăm destul de uşor.” Acel răspuns realist m-a şocat. În următoarea zi, am înţeles mai bine acel răspuns în timpul unui seminar prezentat de dr. Arlene Taylor, un specialist în ce priveşte funcţionarea creierului.

  Nu numai că a spus cât de diferit reacţionează creierul bărbatului faţă de cel al femeii la factorii stresori, dar, de asemenea, ne-a învăţat cum să facem faţă într-un mod mai eficient pierderilor stresante din viaţă. „Doar 20% din impactul negativ asupra creierului şi corpului au de-a face cu acea situaţie”, a spus ea. „Restul de 80% are de-a face cu ceea ce crezi tu despre acea situaţie, gravitatea şi importanţa pe care tu i-o dai. Poate că nu vei putea să faci nimic cu cei 20%, dar poţi să faci aproape totul cu cei 80% pentru că tu îţi formezi propriile percepţii.”

  Wow! Scoţând un pix şi un caiet, am început să calculez. Dacă aleg să „trec cu vederea”, atunci – psihic şi emoţional – am pierdut doar şaptezeci şi cinci de dolari. Incredibil! Acea pierdere nu se „simţea” atât de grav în comparaţie cu suma de care mă plângeam. Apoi m-am rugat ca oricine este acela care acum avea banii mei pierduţi, aceştia să îi fie de ajutor în nevoile financiare. De fapt, L-am rugat pe Dumnezeu să primească banii pierduţi ca pe un dar întârziat, din iubire, pentru a-i da cuiva după cum crede El de cuviinţă.

  Nu te îngrijora! Experimentează pacea lui Dumnezeu! Povara mea de vină şi ruşine a dispărut. Am învăţat secretul celor 80% – găseşte partea bună a lucrurilor şi mergi mai departe! Ce pierdere din viaţa ta poţi gestiona datorită modului în care foloseşti cei 80%?


  Carolyn Rathbun Sutton

  Cei 80% - 2019. Nu te îngrijora! Experimentează pacea lui Dumnezeu! Povara mea de vină şi ruşine a dispărut. Am învăţat secretul celor 80% - găseşte partea bună a lucrurilor şi mergi mai departe! Ce pierdere din viaţa ta poţi gestiona datorită modului în care foloseşti cei 80%?
  Carolyn Sutton
  Știai că Dumnezeu se bucură când privește la tine? Știai că doar când se gândește la tine Îi tresaltă inima în cântare? Cartea „Note de bucurie”, apărută la Editura Viață și Sănătate, este plină de povestiri care amintesc de frumoasă legătură dintre Tata și tine, fiica Lui prețioasă. Cuvântul lui Dumnezeu ne promite că, prin Fiul Său, ne garantează siguranța. Viitorul nostru este sigur.

  Din aceeași categorie

  Ziua Taților

  De Ziua Tatălui, aplică versetul de azi la tatăl tău și oferă-i iertare, dacă este nevoie. Iată o versiune de Ziua Tatălui a textului din Filipeni 4:8: „La urma urmelor, copiilor, orice a făcut tatăl vostru adevărat, nobil, drept, curat, demn de iubit, demn de primit, orice faptă bună și orice este lăudabil, aceea să vă însuflețească!”

  Epuizare?

  Isus a arătat că este bine să punem deoparte timp pentru noi înșine: de fapt, aceasta este o datorie! Prea adesea luptăm să fim perfecte și să ne menținem reputația de persoane altruiste, astfel încât începem să ne neglijăm propria viață. Dar, pentru a umple cupa altora, trebuie să ne asigurăm că avem destulă apă în propria cupă.

  Trebuie să fi fost un înger

  Ce Dumnezeu minunat slujim! El trimite îngerii Săi să vegheze asupra noastră și se îngrijește de nevoile noastre, adesea înainte să știm care sunt acestea. Ne putem încrede cu siguranță în grija Sa pentru noi!

  Ajutor! Sunt mamă!

  A fi mamă nu este ușor, mai ales dacă ești singură. Dar Dumnezeu a promis că nu ne va lăsa, ci El ne va fi puterea. Deci mă prind de făgăduința aceasta: Dumnezeu o va salva pe fiica mea.

  Publicate astăzi

  Șase ani la câțiva centimetri de moarte

  Singurul care nu Se limitează la a coase rănile, ci le și curăță, apoi le vindecă pe deplin este Mântuitorul. Ceea ce vede și atinge El nu va mai putea deveni periculos vreodată; El vindecă pentru totdeauna.

  Ziua Taților

  De Ziua Tatălui, aplică versetul de azi la tatăl tău și oferă-i iertare, dacă este nevoie. Iată o versiune de Ziua Tatălui a textului din Filipeni 4:8: „La urma urmelor, copiilor, orice a făcut tatăl vostru adevărat, nobil, drept, curat, demn de iubit, demn de primit, orice faptă bună și orice este lăudabil, aceea să vă însuflețească!”

  Răsplata

  Se poate spune că răsplata imediată şi valabilă a slujirii constă într-o îmbunătăţire a stării de bine şi în bucuria oferirii ajutorului celor care sunt în nevoie. Astăzi, te încurajăm să împlineşti nevoile unei persoane apropiate. Adu-ţi aminte că „oricine dă un pahar de apă unuia din aceşti micuţi în numele unui ucenic nu-şi va pierde răsplata”.

  Ucenicul iubit, fiu al tunetului?

  Doamne, ajută-mă să văd, ca și Tine, ce pot deveni tinerii sub influența Ta și să fiu un canal al iubirii Tale revărsate către ei! PROVOCARE: Roagă-te ca pentru acei tineri greu de iubit, asemenea lui Ioan, să ai dragostea pe care a avut-o Isus față de acesta!

  Jel a nagyvárosok elhagyására

  „Mikor azért látjátok majd, hogy az a pusztító utálatosság, amelyről Dániel próféta szólott, ott áll...