Un nou început

  Zideşte în mine o inimă curată, Dumnezeule, pune în mine un duh nou şi statornic! – Psalmii 51:10

  Veniţi totuşi să ne judecăm, zice Domnul. De vor fi păcatele voastre cum e cârmâzul, se vor face albe ca zăpada; de vor fi roşii ca purpura, se vor face ca lâna. – Isaia 1:18

  „Ce anume poate să spele păcatul meu?” întreba un vers dintr-un imn vechi drag. (Robert Lowry, „Nothing but the Blood,” 1876) Următoarea frază răspundea întrebării: „Nimic altceva decât sângele lui Isus.” în următorul vers se punea din nou o întrebare: „Ce anume poate să mă curăţească pe dinăuntru?” Din nou venea răspunsul: „Nimic altceva decât sângele lui Isus.”

  Fiecare dintre noi la un moment dat – dacă nu de mai multe ori în viaţa noastră – ne-am dorit un nou început. Din cauza alegerilor noastre, ne-am simţit atât de încurcaţi, chiar necuraţi! Ne-am dorit să ne putem întoarce în trecut şi să facem unele schimbări. Uneori am vrut să ştergem părţi mari din trecutul nostru pentru că eram plini de regret şi ruşine.

  Aşa cum conţinutul unui pahar cu lapte, odată răsturnat, nu mai poate fi pus înapoi în pahar, aşa sunt şi experienţele noastre de viaţă. Pur şi simplu nu ne putem întoarce ca să le schimbăm. Timpul şi consecinţele nu se pot recupera. Cât de mult a dorit împăratul David să schimbe alegerile lui din trecut! De aceea el a scris rugăciunea: „Zideşte în mine o inimă curată, Dumnezeule” (Psalmii 51:10). El ştia că numai Dumnezeu putea să aibă grijă de remuşcările şi vina împăratului căzut.

  Decizia lui David de a-I da remuşcarea şi vina lui Dumnezeu ne arată că nimeni nu poate fî ţinut captiv de alegerile lui din trecut. Au fost făcute pregătiri astfel încât să putem rămâne legaţi de Dumnezeu, pentru că Isus a venit să ne elibereze. El ne asigură: „Nici Eu nu te osândesc. Du-te şi să nu mai păcătuieşti.” (loan 8:11). Ce uşurare, ce siguranţă şi mângâiere avem în Isus! Asta nu te face fericită? Da, o putem lua de la început. Un nou început este disponibil pentru noi toţi. Dumnezeu, prin Pavel, ne spune că: „Dacă este cineva în Hristos, este o făptură nouă. Cele vechi s-au dus: iată că toate lucrurile s-au făcut noi” (2 Corinteni 5:17).

  Isus este un Salvator milostiv, care aruncă păcatele noastre în cea mai adâncă parte a oceanului. Chiar dacă David a greşit, el a găsit un nou început oferindu-I eşecurile lui Dumnezeu.

  Fie ca aceasta să fie şi experienţa noastră.


  Jacqueline Hope HoShing-Clarke

  Un nou început - 2019. Isus este un Salvator milostiv, care aruncă păcatele noastre în cea mai adâncă parte a oceanului. Chiar dacă David a greşit, el a găsit un nou început oferindu-I eşecurile lui Dumnezeu.
  Carolyn Sutton
  Știai că Dumnezeu se bucură când privește la tine? Știai că doar când se gândește la tine Îi tresaltă inima în cântare? Cartea „Note de bucurie”, apărută la Editura Viață și Sănătate, este plină de povestiri care amintesc de frumoasă legătură dintre Tata și tine, fiica Lui prețioasă. Cuvântul lui Dumnezeu ne promite că, prin Fiul Său, ne garantează siguranța. Viitorul nostru este sigur.

  Din aceeași categorie

  Podul

  Ce călătorie minunată putem avea atunci când suntem în contact direct cu Dumnezeu și când avem încredere în conducerea Lui zilnică! „Încredinţează-ţi soarta în mâna Domnului, şi El te va sprijini. El nu va lăsa niciodată să se clatine cel neprihănit” (Psalmii 55:22).

  Mă auzi?

  Tu Îl asculți pe Dumnezeu atunci când El te îndeamnă să urmezi căile Lui de-a lungul zilei? El așteaptă ca tu să-I răspunzi. Dar mai așteaptă și altcineva: beneficiarul binecuvântării. Răspunzând astăzi îndemnului lui Dumnezeu din inima ta, pentru cine vei putea fi o binecuvântare?

  Cea mai dragă mamă

  Îi mulțumesc lui Dumnezeu în fiecare zi pentru binecuvântări. Casa mi-este binecuvântată. Eu sunt binecuvântată și foarte favorizată de Dumnezeul Preaînalt. Mulțumesc, Doamne, pentru binecuvântarea mamelor noastre!

  Pace în mijlocul furtunii

  În acea noapte a venit uraganul. M-am mirat că am dormit aproape tot timpul. Am experimentat o pace extraordinară în mijlocul furtunii.

  Publicate astăzi

  Umflăturile de aur

  Dacă vrei să nu te îngrijoreze Cuvântul lui Dumnezeu, nu face din citirea lui o raritate, un eveniment; citește zilnic, uneori mai mult, alteori mai puțin, dar fă efortul să citești zilnic. Vei găsi cele mai potrivite promisiuni ale lui Dumnezeu, vei descoperi mustrări sau avertismente. Pentru cineva care citește în mod constant Scriptura, ea nu va deveni o sursă de frică, ci de încurajare și, mai mult decât atât, ea va fi o călăuză foarte sigură prin deciziile vieții.

  Podul

  Ce călătorie minunată putem avea atunci când suntem în contact direct cu Dumnezeu și când avem încredere în conducerea Lui zilnică! „Încredinţează-ţi soarta în mâna Domnului, şi El te va sprijini. El nu va lăsa niciodată să se clatine cel neprihănit” (Psalmii 55:22).

  Un duh de putere

  În caz de timiditate, de lipsă de motivație sau de oricare altă barieră ai putea întâlni, Domnul este gata să-ți dea puterea de a rezolva lucrurile. El îți dă puterea dragostei și a unei minți sănătoase și echilibrate pentru a lua cele mai bune decizii. Fie ca Domnul să-ți dea aceste daruri chiar astăzi!

  Ștafeta credinței

  Tată ceresc, condu-ne acasă la Tine, alături de familiile noastre, generație lângă generație! PROVOCARE: Ia-ți în mod regulat timp să le povestești copiilor și nepoților tăi experiențele din viața ta în care ai avut parte de călăuzirea lui Dumnezeu!

  A pogány hatalom pompája

  „Mert lesz idő, amikor az egészséges tudományt el nem szenvedik, hanem a saját kívánságaik szerint...