Regula de aur

  Drept răspuns, împăratul le va zice: „Adevărat vă spun că, ori de câte ori aţi făcut aceste lucruri unuia din aceşti foarte neînsemnaţi fraţi ai Mei, Mie Mi le-aţi făcut.” – Matei 25:40

  Tot ce voiţi să vă facă vouă oamenii, faceţi-le şi voi la fel; căci în aceasta sunt cuprinse Legea şi Prorocii. – Matei 7:12

  Tocmai terminasem de făcut cumpărăturile de la un magazin care avea multe reduceri, când mi-am amintit că aveam nevoie să iau nişte faină integrală de grâu de la magazinul alimentar din apropiere. Eram la jumătatea drumului dintre magazine când am văzut un bătrân străduindu-se să treacă strada. Se îndrepta spre intrarea magazinului alimentar.

  Îndată şi cu grijă, mi-am făcut loc printre maşini şi m-am alăturat bătrânului chiar la intrare. „Vă pot ajuta cu ceva?” l-am întrebat, întinzându-i mâna. Apoi l-am îndrumat către locul unde se aflau cărucioarele magazinului. Mi-am amintit că acel lucru mic făcut pentru alţii este făcut pentru Hristos.

  „Oh, mulţumesc pentru amabilitate!” mi-a răspuns el. Recunoştinţa lui mi-a încălzit inima.

  În următoarea zi, după ce am pregătit la pachet micul dejun şi prânzul pentru soţul meu, mi-am luat la revedere, apoi m-am dus afară la plimbarea mea obişnuită de o oră. După ce am luat-o la dreapta la următoarea intersecţie, am observat ceva pe jos şi m-am gândit că era ceva important. Când m-am oprit, m-am uitat mai de aproape. Suspiciunile mele au fost confirmate. Era cârdul de credit al cuiva! L-am luat. Câţiva paşi mai încolo, am văzut o poşetă a unei doamne care părea că a fost cotrobăită, apoi aruncată. Câţiva paşi mai departe, am găsit un carnet de şofer şi un alt card de credit pe jos. Toate cele găsite îmi arătau că aparţineau aceleiaşi persoane.

  M-am grăbit spre casă ca să predau acele lucruri vecinului meu, care este poliţist, dar nu a răspuns nimeni la uşă. Aşa că am sunat repede la 911 ca să le spun ce am descoperit. La scurt timp după aceea, un ofiţer de poliţie a sunat la uşa noastră ca să preia documentele personale pe care le-am recuperat în acea plimbare. El a spus că incidentul a fost deja anunţat. L-am întrebat dacă cumva proprietara documentelor a fost rănită. Nu, nu a fost, deşi maşina ei a fost jefuită.

  I-am împărtăşit ofiţerului de poliţie bucuria pe care am avut-o că puteam să înapoiez acele lucruri proprietarei. Punându-mă în locul victimei, ştiam că aş fi fost devastată de suferinţa acelei pierderi pe care a avut-o! În curând, ea îşi va primi înapoi documentele furate. Cât de important este pentru fiecare dintre noi să punem în practică regula de aur din Matei 7:12!


  Ofelia A. Pangan

  Regula de aur - 2019. Punându-mă în locul victimei, ştiam că aş fi fost devastată de suferinţa acelei pierderi pe care a avut-o! În curând, ea îşi va primi înapoi documentele furate. Cât de important este pentru fiecare dintre noi să punem în practică regula de aur din Matei 7:12!
  Carolyn Sutton
  Știai că Dumnezeu se bucură când privește la tine? Știai că doar când se gândește la tine Îi tresaltă inima în cântare? Cartea „Note de bucurie”, apărută la Editura Viață și Sănătate, este plină de povestiri care amintesc de frumoasă legătură dintre Tata și tine, fiica Lui prețioasă. Cuvântul lui Dumnezeu ne promite că, prin Fiul Său, ne garantează siguranța. Viitorul nostru este sigur.

  Din aceeași categorie

  Dă mai departe!

  În urmă cu mai bine de patruzeci de ani, un cuplu s-a împrietenit cu mine; și pentru că ştiu din experiență cum este să te simți singură într-o zi de închinare și apoi să fii invitată la o masă caldă. A fost și pentru tine cineva o binecuvântare? Poate este timpul să dai și tu mai departe ceea ce ai primit.

  Vei merge acolo unde Dumnezeu te trimite?

  Mă rog ca, atunci când ești singură și tristă, să arunci asupra lui Dumnezeu toate îngrijorările tale. Lasă-L pe El să le ducă pentru tine. El a promis să-ți meargă alături la fiecare pas.

  Iar ei au locuit în mijlocul lor

  Mă rog ca și eu să plâng în pocăință când Dumnezeu trimite mustrarea Sa și apoi să procedez conform harului Său, ca să intru în moștenirea Canaanului ceresc. Fie ca aceasta să fie și experiența ta!

  Ca un copilaș

  Ce fericire să-i avem pe acești micuți care ne învață atât de multe despre noi înșine, despre viața însăși și despre cum să relaționam cu Tatăl nostru ceresc! Mă simt foarte binecuvântată! Ajută-mă, Doamne, să devin ca un copilaș!

  Publicate astăzi

  Top 3

  Dacă nu ești cumva unul dintre cei care manipulează, fii astăzi mai stăpân pe opiniile personale și respectă-le măcar tu. Nu trebuie să apelezi la tupeu sau la obrăznicie, ci să fii consecvent cu propriile decizii și să nu accepți nejustificat impunerea altor puncte de vedere.

  Dă mai departe!

  În urmă cu mai bine de patruzeci de ani, un cuplu s-a împrietenit cu mine; și pentru că ştiu din experiență cum este să te simți singură într-o zi de închinare și apoi să fii invitată la o masă caldă. A fost și pentru tine cineva o binecuvântare? Poate este timpul să dai și tu mai departe ceea ce ai primit.

  Cuvintele care zidesc

  Dacă eşti în ceartă cu cineva din cauza cuvintelor tale (sau din oricare alt motiv), nu lăsa să treacă prea mult timp până când rezolvi acest lucru - cere iertare! Acest lucru contribuie la sănătatea ta mintală şi morală.

  Vorbește-mi despre Dumnezeu!

  Doamne, vreau să fii Prietenul copiilor mei! Ajută-mă să le pot face cunoștință cu Tine într-o manieră plăcută, dar onestă! PROVOCARE: Ce voi face astăzi ca să-L prezint pe Dumnezeu copiilor mei cât mai corect?

  Közel van az Úr napja

  „Jaj, ez a nap! Bizony közel van az Úr napja, és mint a pusztítás, úgy...