Rahela plânge după copiii ei

  Un ţipăt s-a auzit în Rama, plângere şi bocet mult: Rahela îşi jelea copiii şi nu voia să fie mângâiată, pentru că nu mai erau. – Matei 2:18

  Am văzut jalea ei, lacrimile care îi curgeau pe obraji una după alta. Avem făgăduinţa din Isaia 43:6: „Voi zice miazănopţii: «Dă încoace!» şi miazăzilei: «Nu opri, ci adu-Mi fiii din ţările depărtate şi fiicele de la marginea pământului.»”

  Tocmai a trecut un an de când fiica ei de şaptesprezece ani a ţinut o predică plină de putere în cadrul săptămânii de rugăciune a tinerilor din biserica noastră. Şi-a declarat fidelitatea ei faţă de Dumnezeu şi era hotărâtă să fie un exemplu pentru Hristos printre prietenii şi colegii de şcoală. Era inteligentă şi puternică, şi totuşi delicată şi îngrijită. Avea multe de oferit. La vârsta de optsprezece ani, ţinta ei a început să se schimbe. Şi-a exprimat dreptul de a lua decizii singură. Nu era neapărat un lucru rău. Dar unele din deciziile ei erau motive mari de îngrijorare pentru mama ei. De exemplu, mersul şi participarea la biserică nu mai era prioritatea fiicei ei; avea alte interese.

  Probabil că mama ei s-a întrebat: Unde am greşit? Ce puteam să fac altfel? Atât de multe mame din toată lumea îşi pun aceleaşi întrebări vechi de când lumea, întrebările poate că au început cu Eva când a trebuit să facă faţă faptului că primul ei născut avea să fie un ucigaş. În parabola lui Hristos despre fiul risipitor (Luca 15:11-32), mama băiatului nu este menţionată. Şi totuşi presupun că ea stătea în pragul uşii cu lacrimile curgându-i pe obraji, privindu-şi fiul mergând înapoi pe drumul spre adevărata libertate.

  Unde am greşit?

  Totuşi, în multe cazuri, nicio faptă greşită nu ar putea fi atribuită aptitudinilor parentale. Copiii aleg uneori o cale mai puţin dorită. Şi întotdeauna există speranţă în timpul aşteptărilor lungi de răspunsuri Ia rugăciuni, în ciuda nopţilor nedormite şi a multelor lacrimi. La fel ca tatăl din parabolă, ne putem ţine privirea aţintită la curba de la capătul drumului şi la încrederea noastră în Dumnezeu. Ne putem ruga ca, într-o zi, să putem „tăia viţelul cel îngrăşat” ca să sărbătorim întoarcerea fiului risipitor.

  Dar oare nu ne-am rătăcit cu toţii departe de Dumnezeu? Cu toate acestea, Salvatorul nostru a plecat să pregătească masa de bun venit pentru toţi aceia care aleg să se întoarcă acasă la El. Eu sunt încântată! Dar tu?


  Sonia Kennedy-Brown

  Rahela plânge după copiii ei - 2019. Dar oare nu ne-am rătăcit cu toţii departe de Dumnezeu? Cu toate acestea, Salvatorul nostru a plecat să pregătească masa de bun venit pentru toţi aceia care aleg să se întoarcă acasă la El. Eu sunt încântată! Dar tu?
  Carolyn Sutton
  Știai că Dumnezeu se bucură când privește la tine? Știai că doar când se gândește la tine Îi tresaltă inima în cântare? Cartea „Note de bucurie”, apărută la Editura Viață și Sănătate, este plină de povestiri care amintesc de frumoasă legătură dintre Tata și tine, fiica Lui prețioasă. Cuvântul lui Dumnezeu ne promite că, prin Fiul Său, ne garantează siguranța. Viitorul nostru este sigur.

  Din aceeași categorie

  În brațele iubirii Sale

  Fiica mea este în mâinile lui Dumnezeu. Nu există un loc mai bun decât atât. Peste o săptămână, de la momentul când scriu aceste rânduri, ea va fi la al treilea tratament de chimioterapie și pot să îmi imaginez cum Dumnezeu stă alături de ea, ținând-o în brațele iubirii Sale.

  Speranța – piesa lipsă

  Dumnezeu știa că dacă ea ar fi început ziua cu El, studiind din Cuvântul Său, acest lucru i-ar fi adus speranța care îi lipsea. Dumnezeu, prin Cuvântul Lui, ne va aduce și nouă speranța de care avem nevoie.

  Dă mai departe!

  În urmă cu mai bine de patruzeci de ani, un cuplu s-a împrietenit cu mine; și pentru că ştiu din experiență cum este să te simți singură într-o zi de închinare și apoi să fii invitată la o masă caldă. A fost și pentru tine cineva o binecuvântare? Poate este timpul să dai și tu mai departe ceea ce ai primit.

  Vei merge acolo unde Dumnezeu te trimite?

  Mă rog ca, atunci când ești singură și tristă, să arunci asupra lui Dumnezeu toate îngrijorările tale. Lasă-L pe El să le ducă pentru tine. El a promis să-ți meargă alături la fiecare pas.

  Publicate astăzi

  Trepiedul

  Întreabă-te dacă tu ești pentru cineva un punct de sprijin. Sunt persoane care au curajul să apeleze la tine când le e greu? Ce faci de obicei? Ajuți sau te eschivezi? Dar Dumnezeu, El știe că Îi ești recunoscător? I-ai spus acest lucru? Spune-I simțămintele tale! Îi face plăcere să audă din gura și din inima ta mulțumirea.

  În brațele iubirii Sale

  Fiica mea este în mâinile lui Dumnezeu. Nu există un loc mai bun decât atât. Peste o săptămână, de la momentul când scriu aceste rânduri, ea va fi la al treilea tratament de chimioterapie și pot să îmi imaginez cum Dumnezeu stă alături de ea, ținând-o în brațele iubirii Sale.

  Mângâierea, în lumea animală

  Astăzi încearcă să încurajezi pe cineva care are nevoie să fie încurajat. Nu contează dacă este bun sau rău, dacă se potriveşte sau nu ideilor tale. Răspunde la invitaţia lui Dumnezeu de a-i oferi susţinere aproapelui tău. Vei găsi prietenie şi satisfacţie dacă faci ce zice Dumnezeu.

  Iubeşte-mă necondiţionat!

  Tată ceresc, copilul meu are nevoie ca eu să fiu un părinte blând și iubitor! Ajutămă,Te rog! PROVOCARE: Gândește-te astăzi la o modalitate de a-i arăta copilului tău cât de mult îl iubești! Poți doar să îi spui asta. Indiferent de vârsta lui, sigur va fi fericit să audă aceste cuvinte.

  Új élet

  „Felelt Jézus: Bizony, bizony mondom néked: ha valaki nem születik víztől és Lélektől, nem mehet...