Șarpele cel vechi, asupritorul – partea I

  Dar Nahaş Amonitul le-a răspuns: „Voi face legământ cu voi dacă mă lăsaţi să vă scot la toţi ochiul drept.” – 1 Samuel 11:2

  Nahaş Amonitul şi-a condus armata într-un mod ameninţător înspre Israel şi a asediat Iabesul din Galaad. Bărbaţii speriaţi din Galaad au început să negocieze cu acest amăgitor. „Fă legământ cu noi, şi-ţi vom fi supuşi” (1 Samuel 11:1).

  Nahaş, al cărui nume înseamnă „şarpe”, a răspuns: „Nu este nevoie să ne luptăm”, a spus linguşitor. „Voi semna cu bucurie tratatul tău de pace, alăturându-te slujbei noastre, numai dacă…”, a adăugat cu şiretenie, „dacă mă lăsaţi să vă scot la toţi ochiul drept”.

  Scoaterea ochiului drept însemna a se preda, deoarece arcaşul are nevoie de ochiul drept pentru a trage săgeata, iar ochiul drept al unui soldat îi direcţionează sabia din mâna dreaptă în timp ce ochiul stâng este protejat de scut. Abilitatea armatei de a lupta este distrusă când luptătorii nu mai văd cu ochiul drept. Ochiul stâng rămas le permite luptătorilor învinşi să vadă încât să se poată întoarce acasă ca fermieri şi păstori şi să slujească drept sclavi naţiunii învingătoare.

  Vrăjmaşii neprihănirii folosesc deseori tactici de intimidare. Ei ştiu că oamenii vor alege calea în care vor întâmpina cât mai puţină opoziţie. Goliat ştia aceasta când, mai târziu, a batjocorit armata israelită asediată: „Salvaţi-vă de la necazul războiului; trimiteţi-mi un om. El îşi va pierde viaţa, desigur, dar voi, care veţi mai rămâne, veţi trăi şi veţi deveni servitorii noştri.” în mod ironic, mesajul lui Goliat este redat involuntar de Caiafa: „Este de folos să moară un singur om pentru norod” (loan 18:14).

  Biblia ne spune: „Omul nelegiuit umblă cu neadevărul în gură, trage din ochi” (Proverbe 6:12,13, NKJV). A trage din ochi înseamnă că un ochi este închis, lucru care ne aminteşte de cererea amăgitorului de a scoate ochiul drept. Acel şarpe vechi, amăgitorul, încă cutreieră pământul căutând pe cineva căruia să îi poată scoate ochiul şi să îl ia ca sclav. În mod uimitor, acoperirea ochiului drept sau întoarcerea în profil în faţa camerei pentru a ascunde ochiul drept este o poză populară. Nimeni nu trebuie să facă acel simbol care este o imagine a predării voinţei celui rău.

  Când te confrunţi cu războaie spirituale, şarpele amăgitor îţi oferă o cale mai uşoară de a scăpa de bătălie. Te vei supune sclaviei şi orbirii ochiului drept sau te vei folosi de vederea ambilor ochi spirituali pentru a-L urma pe Isus, Singurul care a murit ca să îşi salveze poporul de la asediul şarpelui?


  Rebecca Timon

  Șarpele cel vechi, asupritorul - partea I - 2019. Când te confrunţi cu războaie spirituale, şarpele amăgitor îţi oferă o cale mai uşoară de a scăpa de bătălie. Te vei supune sclaviei şi orbirii ochiului drept sau te vei folosi de vederea ambilor ochi spirituali pentru a-L urma pe Isus, Singurul care a murit ca să îşi salveze poporul de la asediul şarpelui?
  Carolyn Sutton
  Știai că Dumnezeu se bucură când privește la tine? Știai că doar când se gândește la tine Îi tresaltă inima în cântare? Cartea „Note de bucurie”, apărută la Editura Viață și Sănătate, este plină de povestiri care amintesc de frumoasă legătură dintre Tata și tine, fiica Lui prețioasă. Cuvântul lui Dumnezeu ne promite că, prin Fiul Său, ne garantează siguranța. Viitorul nostru este sigur.

  Din aceeași categorie

  În brațele iubirii Sale

  Fiica mea este în mâinile lui Dumnezeu. Nu există un loc mai bun decât atât. Peste o săptămână, de la momentul când scriu aceste rânduri, ea va fi la al treilea tratament de chimioterapie și pot să îmi imaginez cum Dumnezeu stă alături de ea, ținând-o în brațele iubirii Sale.

  Speranța – piesa lipsă

  Dumnezeu știa că dacă ea ar fi început ziua cu El, studiind din Cuvântul Său, acest lucru i-ar fi adus speranța care îi lipsea. Dumnezeu, prin Cuvântul Lui, ne va aduce și nouă speranța de care avem nevoie.

  Dă mai departe!

  În urmă cu mai bine de patruzeci de ani, un cuplu s-a împrietenit cu mine; și pentru că ştiu din experiență cum este să te simți singură într-o zi de închinare și apoi să fii invitată la o masă caldă. A fost și pentru tine cineva o binecuvântare? Poate este timpul să dai și tu mai departe ceea ce ai primit.

  Vei merge acolo unde Dumnezeu te trimite?

  Mă rog ca, atunci când ești singură și tristă, să arunci asupra lui Dumnezeu toate îngrijorările tale. Lasă-L pe El să le ducă pentru tine. El a promis să-ți meargă alături la fiecare pas.

  Publicate astăzi

  Trepiedul

  Întreabă-te dacă tu ești pentru cineva un punct de sprijin. Sunt persoane care au curajul să apeleze la tine când le e greu? Ce faci de obicei? Ajuți sau te eschivezi? Dar Dumnezeu, El știe că Îi ești recunoscător? I-ai spus acest lucru? Spune-I simțămintele tale! Îi face plăcere să audă din gura și din inima ta mulțumirea.

  În brațele iubirii Sale

  Fiica mea este în mâinile lui Dumnezeu. Nu există un loc mai bun decât atât. Peste o săptămână, de la momentul când scriu aceste rânduri, ea va fi la al treilea tratament de chimioterapie și pot să îmi imaginez cum Dumnezeu stă alături de ea, ținând-o în brațele iubirii Sale.

  Mângâierea, în lumea animală

  Astăzi încearcă să încurajezi pe cineva care are nevoie să fie încurajat. Nu contează dacă este bun sau rău, dacă se potriveşte sau nu ideilor tale. Răspunde la invitaţia lui Dumnezeu de a-i oferi susţinere aproapelui tău. Vei găsi prietenie şi satisfacţie dacă faci ce zice Dumnezeu.

  Iubeşte-mă necondiţionat!

  Tată ceresc, copilul meu are nevoie ca eu să fiu un părinte blând și iubitor! Ajutămă,Te rog! PROVOCARE: Gândește-te astăzi la o modalitate de a-i arăta copilului tău cât de mult îl iubești! Poți doar să îi spui asta. Indiferent de vârsta lui, sigur va fi fericit să audă aceste cuvinte.

  Új élet

  „Felelt Jézus: Bizony, bizony mondom néked: ha valaki nem születik víztől és Lélektől, nem mehet...