Șarpele cel vechi, asupritorul – partea I

  Dar Nahaş Amonitul le-a răspuns: „Voi face legământ cu voi dacă mă lăsaţi să vă scot la toţi ochiul drept.” – 1 Samuel 11:2

  Nahaş Amonitul şi-a condus armata într-un mod ameninţător înspre Israel şi a asediat Iabesul din Galaad. Bărbaţii speriaţi din Galaad au început să negocieze cu acest amăgitor. „Fă legământ cu noi, şi-ţi vom fi supuşi” (1 Samuel 11:1).

  Nahaş, al cărui nume înseamnă „şarpe”, a răspuns: „Nu este nevoie să ne luptăm”, a spus linguşitor. „Voi semna cu bucurie tratatul tău de pace, alăturându-te slujbei noastre, numai dacă…”, a adăugat cu şiretenie, „dacă mă lăsaţi să vă scot la toţi ochiul drept”.

  Scoaterea ochiului drept însemna a se preda, deoarece arcaşul are nevoie de ochiul drept pentru a trage săgeata, iar ochiul drept al unui soldat îi direcţionează sabia din mâna dreaptă în timp ce ochiul stâng este protejat de scut. Abilitatea armatei de a lupta este distrusă când luptătorii nu mai văd cu ochiul drept. Ochiul stâng rămas le permite luptătorilor învinşi să vadă încât să se poată întoarce acasă ca fermieri şi păstori şi să slujească drept sclavi naţiunii învingătoare.

  Vrăjmaşii neprihănirii folosesc deseori tactici de intimidare. Ei ştiu că oamenii vor alege calea în care vor întâmpina cât mai puţină opoziţie. Goliat ştia aceasta când, mai târziu, a batjocorit armata israelită asediată: „Salvaţi-vă de la necazul războiului; trimiteţi-mi un om. El îşi va pierde viaţa, desigur, dar voi, care veţi mai rămâne, veţi trăi şi veţi deveni servitorii noştri.” în mod ironic, mesajul lui Goliat este redat involuntar de Caiafa: „Este de folos să moară un singur om pentru norod” (loan 18:14).

  Biblia ne spune: „Omul nelegiuit umblă cu neadevărul în gură, trage din ochi” (Proverbe 6:12,13, NKJV). A trage din ochi înseamnă că un ochi este închis, lucru care ne aminteşte de cererea amăgitorului de a scoate ochiul drept. Acel şarpe vechi, amăgitorul, încă cutreieră pământul căutând pe cineva căruia să îi poată scoate ochiul şi să îl ia ca sclav. În mod uimitor, acoperirea ochiului drept sau întoarcerea în profil în faţa camerei pentru a ascunde ochiul drept este o poză populară. Nimeni nu trebuie să facă acel simbol care este o imagine a predării voinţei celui rău.

  Când te confrunţi cu războaie spirituale, şarpele amăgitor îţi oferă o cale mai uşoară de a scăpa de bătălie. Te vei supune sclaviei şi orbirii ochiului drept sau te vei folosi de vederea ambilor ochi spirituali pentru a-L urma pe Isus, Singurul care a murit ca să îşi salveze poporul de la asediul şarpelui?


  Rebecca Timon

  Șarpele cel vechi, asupritorul - partea I - 2019. Când te confrunţi cu războaie spirituale, şarpele amăgitor îţi oferă o cale mai uşoară de a scăpa de bătălie. Te vei supune sclaviei şi orbirii ochiului drept sau te vei folosi de vederea ambilor ochi spirituali pentru a-L urma pe Isus, Singurul care a murit ca să îşi salveze poporul de la asediul şarpelui?
  Carolyn Sutton
  Știai că Dumnezeu se bucură când privește la tine? Știai că doar când se gândește la tine Îi tresaltă inima în cântare? Cartea „Note de bucurie”, apărută la Editura Viață și Sănătate, este plină de povestiri care amintesc de frumoasă legătură dintre Tata și tine, fiica Lui prețioasă. Cuvântul lui Dumnezeu ne promite că, prin Fiul Său, ne garantează siguranța. Viitorul nostru este sigur.

  Din aceeași categorie

  Iertarea

  Trebuie să le cerem iertare celorlalți și Tatălui nostru ceresc. El ne iubește atât de mult, că este bucuros să ne ierte. Lăudați numele Lui!

  Dă-te la o parte!

  Am învățat că la vârsta ei eu îi pot fi doar prietenă, în niciun caz și conștiință. Dar cel mai mult am învățat să mă rog cu insistență și să mă dau la o parte din drum pentru ca Domnul să lucreze.

  Deschide-mi inima!

  Doamne, fie ca dragostea Ta necondiționată să crească în inima mea și să mă determine la acțiune!

  Stând neclintiți

  Pavel ne încurajează să ne rugăm prin Duhul Sfânt în toate ocaziile. Indiferent ce întâmpinăm, putem mereu să stăm neclintiți și să ne rugăm ca Dumnezeu să-Și arate puterea Sa maiestuoasă.

  Publicate astăzi

  A cincea roată

  Nimeni nu ne poate face să ne simțim altfel decât noi acceptăm să o facem. Pentru a ne cunoaște cu adevărat valoarea, ar trebui să nu mai privim în oglinda ochilor celorlalți și nici în oglinda proprie, ci în felul în care ne vede Dumnezeu. Cum crezi că te vede El din moment ce a fost gata să moară pe cruce pentru tine? Cât crezi că valorezi pentru El dacă El spune că „te-a săpat pe palmele Lui”? Nicăieri nu valorezi mai mult decât în ochii Mântuitorului tău; nu-ți desprinde privirea de la El!

  Iertarea

  Trebuie să le cerem iertare celorlalți și Tatălui nostru ceresc. El ne iubește atât de mult, că este bucuros să ne ierte. Lăudați numele Lui!

  Greutăţile financiare

  A trebuit să trecem prin multe încercări, dar acestea ne-au dat mari lecții pentru caracter. Am învățat să apreciem puținul pe care îl aveam, să fim foarte flexibili cu hobby-urile, să ne descurcăm cu puțin și să economisim mult, să exersăm permanent autocontrolul și să mulțumim lui Dumnezeu pentru toate lucrurile.

  Investește în copiii și nepoții tăi!

  Ne predăm astăzi în mâna Ta, Doamne, și Te rugăm ca mărgăritarele Tale de înțelepciune să devină realitate în viețile noastre, ale tuturor, așa încât nepoții să fie „cununa” bunicilor, iar părinții – „slava” copiilor lor. PROVOCARE: Gândește-te la modalități practice de a întinde punți între generații!

  Idők és alkalmak

  „Mondta pedig nékik: Nem a ti dolgotok tudni az időket vagy alkalmakat, melyeket az Atya...