Șarpele cel vechi, asupritorul – partea a 2-a

  Când vor începe să se întâmple aceste lucruri, să vă uitaţi în sus şi să vă ridicaţi capetele, pentru că izbăvirea voastră se apropie. – Luca 21:28

  Condiţia de predare din înţelegerea lui Nahaş Amonitul a deschis ochii bătrânilor din Iabesul Galaadului şi au refuzat să consimtă la scoaterea ochiului drept. Bătrânii au negociat din nou pentru a obţine o săptămână ca să recruteze întăriri. „Dacă nu va fi nimeni să ne ajute, ne vom supune ţie” (1 Samuel 11:3). Surprinzător, asupritorul a acceptat. Au fost trimişi mesageri spre vest, dincolo de râul Iordan, cu un apel urgent de la cetatea prinsă în cursa şarpelui.

  Imediat după ce este ales ca împărat, Saul aude veştile de la Iabes, Duhul lui Dumnezeu îl umple şi adună mii de oameni din fiecare seminţie. El trimite un răspuns încurajator Iabesului din Galaad: „Mâine, când va dogori soarele, veţi avea ajutor” (1 Samuel 11:9).

  în acea seară, ultima zi de armistiţiu, Iabesul trimite un mesaj înşelător, indicând predarea în faţa şarpelui asupritor. „Mâine ne vom supune vouă şi ne veţi face ce vă va plăcea” (1 Samuel 11:10). Amoniţii s-au simţit puternici, încrezători că tactica lor de intimidare le-a oferit, fără efort, stăpânire asupra poporului înspăimântat al Iabesului din Galaad.

  Saul a ajuns pe întuneric, dimineaţa devreme, şi i-a luat pe amoniţi prin surprindere. Trei cete de israeliţi i-au atacat pe amoniţi, reamintind de atacul lui Ghedeon asupra madianiţilor cu ani în urmă. În lupta lui Ghedeon, confuzia i-a făcut pe madianiţi să se omoare unul pe celălalt, de spaimă. În lupta lui Saul, confuzia i-a făcut pe amoniţi să se împrăştie de spaimă. Asupritorul nu a putut să-şi ţină unită armata înspăimântată; nici măcar doi soldaţi nu au rămas împreună. Războaiele sfinte ale lui Dumnezeu provoacă autodistrugere şi confuzie în tabăra celor răi.

  În această istorisire, împăratul Saul este un tip al împăratului Isus, care, cu fapte eroice şi de compasiune, i-a salvat pe aceia care strigă după ajutor şi ajunge chiar la timp pentru a zdrobi capul şarpelui.

  Când eşti încolţit de şarpele asupritor, nu te teme. Intimidatorii sunt fricoşi care vor să pară şi să se simtă puternici. Nu te preda niciodată într-o sclavie oarbă. Mai degrabă cheamă-L pe Domnul Dumnezeu să te salveze. Întoarceţi-vă privirea spre Isus şi ridicaţi-vă capetele – izbăvirea voastră se apropie.


  Rebecca Timon

  Șarpele cel vechi, asupritorul - partea a 2-a - 2019. Când eşti încolţit de şarpele asupritor, nu te teme. Intimidatorii sunt fricoşi care vor să pară şi să se simtă puternici. Nu te preda niciodată într-o sclavie oarbă. Mai degrabă cheamă-L pe Domnul Dumnezeu să te salveze.
  Carolyn Sutton
  Știai că Dumnezeu se bucură când privește la tine? Știai că doar când se gândește la tine Îi tresaltă inima în cântare? Cartea „Note de bucurie”, apărută la Editura Viață și Sănătate, este plină de povestiri care amintesc de frumoasă legătură dintre Tata și tine, fiica Lui prețioasă. Cuvântul lui Dumnezeu ne promite că, prin Fiul Său, ne garantează siguranța. Viitorul nostru este sigur.

  Din aceeași categorie

  Călăuzirea lui Dumnezeu

  El ne vede și ne aude. Atunci când suntem pierduți, fie în mod fizic, fie spiritual, tot ceea ce trebuie să facem este să cerem călăuzire. El este ajutorul, Protectorul și Refugiul nostru. Dumnezeu este atât de bun!

  Voi cinsti pe cine Mă cinstește

  Îi mulțumesc Tatălui ceresc pentru răspunsul Lui rapid. Adesea, când plănuiesc programa pentru studenții mei, cer călăuzire de sus, iar El îmi răspunde prin idei excelente, care nu numai că îmbogățesc cunoștințele studenților, dar îmi și furnizează ocazii pentru a împărtăși bunătatea Sa.

  Fascinația neobișnuitului

  Isus în iesle – rumen în obraji și neajutorat – ne-a arătat cât de vulnerabil S-a făcut, din dragoste pentru noi. Nu a dus El pe pământ o viață dintre cele mai neobișnuite? Și acest fel neobișnuit de a fi nu a fost pentru El și pentru noi o binecuvântare?

  Maratonul spiritual

  Bucuria mesei din ceruri va fi cea mai frumoasă masă de nuntă – nunta Mielului: Antrenorul nostru, Susținătorul și Salvatorul nostru. Din mâna Sa și prin harul Său noi vom primi coroanele victoriei. Lauda fie a lui Dumnezeu!

  Publicate astăzi

  Patru cadrane SWOT

  Ia-ți timp să analizezi și să inventariezi bagajul de lucruri pozitive și aspectele slabe. Mântuitorul avea des obiceiul să Se retragă și să Se reorganizeze personal în legătură cu Tatăl Său. I-a luat deoparte și pe unii dintre ucenici și le-a spus: „Luați timpul acesta pentru voi; pregătiți-vă pentru situațiile complicate ce vor urma!” El știe că nu ne cunoaștem suficient și uneori ne întreabă ca și pe ucenicul Petru: „Ești sigur de ceea ce crezi despre tine?” Lasă-te astăzi întrebat de El!

  Călăuzirea lui Dumnezeu

  El ne vede și ne aude. Atunci când suntem pierduți, fie în mod fizic, fie spiritual, tot ceea ce trebuie să facem este să cerem călăuzire. El este ajutorul, Protectorul și Refugiul nostru. Dumnezeu este atât de bun!

  Umili ca Hristos

  Isus era Dumnezeu, dar a luat chip de rob şi a devenit ascultător până la moarte, coborând până la marginile de jos ale umanităţii, pentru că El te iubeşte pe tine şi mă iubeşte şi pe mine. Eşti gata să fii ecoul Lui?

  Te vând şi te cumpăr când vreau eu!

  Rugăciunea noastră ar trebui să fie aceea de a avea înțelepciunea să-i valorizăm corect pe ceilalți, așa cum a făcut Mântuitorul! PROVOCARE: Să înțelegem că, indiferent câte avantaje am căpăta, nu este corect să vindem sau să cumpărăm pe cineva!

  „Íme az Isten Báránya”

  „Ímé az Istennek ama báránya, aki elveszi a világ bűneit!” (Ján1,29)„Jánosnak természettől fogva ugyanolyan hibái...