Doamne Isus, salvează-ne

  Domnul este lumina şi mântuirea mea. De cine să mă tem? Domnul este sprijinitorul vieţii mele. De cine să-mi fie frică? – Psalmii 27:1

  În 2012, eu şi fraţii mei ne-am hotărât să strângem bani pentru a construi o sală de clasă la mica şcoală a satului pe care a frecventat-o tatăl nostru pe vremea când era tânăr. Am stabilit să facem asta alergând o jumătate de maraton şi convingând prietenii, familia şi chiar străini să sponsorizeze fiecare kilometru pe care îl alergăm. Am alergat cu succes şi am strâns aproximativ 2 000 de dolari.

  Ca parte a pregătirii noii clase, eu şi fratele meu mai mic am hotărât să vizităm satul şi să ne facem cunoscută intenţia. Am călătorit până în zonă cu câţiva prieteni care mergeau acolo pentru a-şi vizita familia. Ei aveau un băieţel drăgălaş de un an. Am avut o călătorie plăcută, mergând şi întâlnindu-ne cu fratele tatălui meu, cu verişori şi cu mătuşi. Am discutat cu ei ideea pe care o aveam de a construi sala de clasă şi au fost foarte fericiţi.

  Timpul a trecut repede şi deja trebuia să ne întoarcem la Lusaka. Ne-am început călătoria dimineaţa devreme, pentru că noi doream să fim acasă până după-amiaza târziu. Mai aveam cam o sută de kilometri până la destinaţie, când am făcut o ultimă oprire. Şoferul maşinii era nerăbdător să ajungă acasă, iar noi toţi eram obosiţi de la atâta stat în maşină.

  Întorşi pe şosea, nu am mai mers mult, când am auzit un zgomot puternic. Maşina în care eram a virat pe banda cealaltă, pe care, din sensul opus, venea direct spre noi un autobuz plin cu oameni.

  Şoferul vehiculului nostru a încercat să conducă maşina departe de autobuz. Dintr-odată, ne-am năpustit în afara carosabilului spre un desiş de pe marginea drumului. Tot ce am putut spune a fost: „Doamne Isuse, salvează-ne!”

  Maşina s-a învârtit şi s-a oprit cu roţile în sus. Pentru o clipă, toţi eram prea zdruncinaţi ca să ne mişcăm. Apoi, plânsul copilului ne-a pus pe toţi în acţiune, încet, ne-am târât afară din maşina avariată.

  În mod miraculos, nimeni nu a fost rănit serios. Totuşi maşina a fost complet distrusă. Îi suntem atât de recunoscători lui Isus pentru că a auzit strigătul nostru scurt: „Doamne Isuse, salvează-ne!”

  Dumnezeu ne-a asigurat că El va răspunde când îl vom chema. Eu cred că El, Mântuitorul si Puterea noastră, chiar a făcut asta în ziua accidentului si sunt în viată pentru a vorbi despre asta.

  Vă încurajez să-L chemaţi pe Isus astăzi. El va fi puterea şi mântuirea voastră.


  Mukatimui Kalima-Munalula

  Doamne Isus, salvează-ne - 2019. Dumnezeu ne-a asigurat că El va răspunde când îl vom chema. Eu cred că El, Mântuitorul si Puterea noastră, chiar a făcut asta în ziua accidentului si sunt în viată pentru a vorbi despre asta.
  Carolyn Sutton
  Știai că Dumnezeu se bucură când privește la tine? Știai că doar când se gândește la tine Îi tresaltă inima în cântare? Cartea „Note de bucurie”, apărută la Editura Viață și Sănătate, este plină de povestiri care amintesc de frumoasă legătură dintre Tata și tine, fiica Lui prețioasă. Cuvântul lui Dumnezeu ne promite că, prin Fiul Său, ne garantează siguranța. Viitorul nostru este sigur.

  Din aceeași categorie

  Iertarea

  Trebuie să le cerem iertare celorlalți și Tatălui nostru ceresc. El ne iubește atât de mult, că este bucuros să ne ierte. Lăudați numele Lui!

  Dă-te la o parte!

  Am învățat că la vârsta ei eu îi pot fi doar prietenă, în niciun caz și conștiință. Dar cel mai mult am învățat să mă rog cu insistență și să mă dau la o parte din drum pentru ca Domnul să lucreze.

  Deschide-mi inima!

  Doamne, fie ca dragostea Ta necondiționată să crească în inima mea și să mă determine la acțiune!

  Stând neclintiți

  Pavel ne încurajează să ne rugăm prin Duhul Sfânt în toate ocaziile. Indiferent ce întâmpinăm, putem mereu să stăm neclintiți și să ne rugăm ca Dumnezeu să-Și arate puterea Sa maiestuoasă.

  Publicate astăzi

  A cincea roată

  Nimeni nu ne poate face să ne simțim altfel decât noi acceptăm să o facem. Pentru a ne cunoaște cu adevărat valoarea, ar trebui să nu mai privim în oglinda ochilor celorlalți și nici în oglinda proprie, ci în felul în care ne vede Dumnezeu. Cum crezi că te vede El din moment ce a fost gata să moară pe cruce pentru tine? Cât crezi că valorezi pentru El dacă El spune că „te-a săpat pe palmele Lui”? Nicăieri nu valorezi mai mult decât în ochii Mântuitorului tău; nu-ți desprinde privirea de la El!

  Iertarea

  Trebuie să le cerem iertare celorlalți și Tatălui nostru ceresc. El ne iubește atât de mult, că este bucuros să ne ierte. Lăudați numele Lui!

  Greutăţile financiare

  A trebuit să trecem prin multe încercări, dar acestea ne-au dat mari lecții pentru caracter. Am învățat să apreciem puținul pe care îl aveam, să fim foarte flexibili cu hobby-urile, să ne descurcăm cu puțin și să economisim mult, să exersăm permanent autocontrolul și să mulțumim lui Dumnezeu pentru toate lucrurile.

  Investește în copiii și nepoții tăi!

  Ne predăm astăzi în mâna Ta, Doamne, și Te rugăm ca mărgăritarele Tale de înțelepciune să devină realitate în viețile noastre, ale tuturor, așa încât nepoții să fie „cununa” bunicilor, iar părinții – „slava” copiilor lor. PROVOCARE: Gândește-te la modalități practice de a întinde punți între generații!

  Idők és alkalmak

  „Mondta pedig nékik: Nem a ti dolgotok tudni az időket vagy alkalmakat, melyeket az Atya...