Discuri zgâriate și enervante

De şase ori te va izbăvi din necaz şi de şapte ori nu te va atinge răul. – Iov 5:19

Tatăl meu avea un patefon. El se bucura folosindu-l, iar eu mă bucuram să ascult. Insă cele mai neplăcute momente erau atunci când patefonul rula un disc zgâriat. Dacă acul se bloca într-un canal cauzat de o zgârietură pe înregistrare, sunetul din canal se repeta din nou şi din nou. Era foarte enervant şi continua până când tatăl meu venea în ajutor şi repoziţiona manual acul.

Mă gândeam adesea că vieţile noastre pot să fie uneori ca repetarea unei înregistrări zgâriate — acele momente când suntem blocaţi pe un făgaş rău şi aceleaşi încercări se tot repetă. Cândva, înregistrarea mea zgâriată a fost şomajul. Am fost în căutarea unui serviciu mai mult de doi ani, dar fără succes. În acest timp, am fost acceptată la cinci din acele locuri de muncă la care aplicasem. Dar, dintr-un motiv sau altul, întotdeauna ceva părea să eşueze. Sărbătoream primirea unui serviciu numai pentru a plânge o zi sau două mai târziu pierderea lui din cauza circumstanţelor pe care nu le puteam controla. Nenorocirea mea era blocată pe repetare. „Se va sfârşi?” am întrebat eu. Numai tăcerea răsuna înapoi.

Deseori mă gândeam că viaţa personajului biblic Naomi era ca un disc zgâriat. Ea avea de-a face cu pierdere după pierdere: soţul şi cei doi fii ai ei; apoi şi-a pierdut casa, banii şi una dintre nurori. Descurajarea a venit şi disperarea a preluat controlul. Dar un lucru pe care eu şi Naomi îl avem în comun este că nu am renunţat niciodată. Ne-am încrezut în Dumnezeu. Iov 5:19 mi-a reamintit că Dumnezeu mă va elibera nu din una, două, sau cinci nenorociri — ci din şapte (multe) nenorociri. El va face acelaşi lucru pentru tine.

Care este discul tău zgâriat? Relaţii rele? Prăpastie financiară? Eşti fără adăpost? Orice ar fi şi neţinând cont de cât de multe ori revine, Dumnezeul meu va fi Dumnezeul tău prin toate. El te va salva. Găseşte puterea de a-L lăuda pe Dumnezeu prin discul tău zgâriat, aşa cum am făcut eu. Dumnezeu este singurul care poate ridica „acul” vieţii noastre şi îl poate repoziţiona pentru o binecuvântare.

Până atunci, rămâi cu privirea aţintită spre El şi fii răbdătoare. El lucrează pentru binele tău şi pentru lauda Lui. Doar pentru că lucrurile nu merg aşa cum doreşti tu nu înseamnă că ele nu merg conform voii lui Dumnezeu. Dacă Naomi şi cu mine putem supravieţui momentelor în care discul este zgâriat, atunci şi tu poţi.


Amelia Brown-Williams

Carolyn Sutton
Carolyn Sutton
Știai că Dumnezeu se bucură când privește la tine? Știai că doar când se gândește la tine Îi tresaltă inima în cântare? Cartea „Note de bucurie”, apărută la Editura Viață și Sănătate, este plină de povestiri care amintesc de frumoasă legătură dintre Tata și tine, fiica Lui prețioasă. Cuvântul lui Dumnezeu ne promite că, prin Fiul Său, ne garantează siguranța. Viitorul nostru este sigur.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video