Discuri zgâriate și enervante

  De şase ori te va izbăvi din necaz şi de şapte ori nu te va atinge răul. – Iov 5:19

  Tatăl meu avea un patefon. El se bucura folosindu-l, iar eu mă bucuram să ascult. Insă cele mai neplăcute momente erau atunci când patefonul rula un disc zgâriat. Dacă acul se bloca într-un canal cauzat de o zgârietură pe înregistrare, sunetul din canal se repeta din nou şi din nou. Era foarte enervant şi continua până când tatăl meu venea în ajutor şi repoziţiona manual acul.

  Mă gândeam adesea că vieţile noastre pot să fie uneori ca repetarea unei înregistrări zgâriate — acele momente când suntem blocaţi pe un făgaş rău şi aceleaşi încercări se tot repetă. Cândva, înregistrarea mea zgâriată a fost şomajul. Am fost în căutarea unui serviciu mai mult de doi ani, dar fără succes. În acest timp, am fost acceptată la cinci din acele locuri de muncă la care aplicasem. Dar, dintr-un motiv sau altul, întotdeauna ceva părea să eşueze. Sărbătoream primirea unui serviciu numai pentru a plânge o zi sau două mai târziu pierderea lui din cauza circumstanţelor pe care nu le puteam controla. Nenorocirea mea era blocată pe repetare. „Se va sfârşi?” am întrebat eu. Numai tăcerea răsuna înapoi.

  Deseori mă gândeam că viaţa personajului biblic Naomi era ca un disc zgâriat. Ea avea de-a face cu pierdere după pierdere: soţul şi cei doi fii ai ei; apoi şi-a pierdut casa, banii şi una dintre nurori. Descurajarea a venit şi disperarea a preluat controlul. Dar un lucru pe care eu şi Naomi îl avem în comun este că nu am renunţat niciodată. Ne-am încrezut în Dumnezeu. Iov 5:19 mi-a reamintit că Dumnezeu mă va elibera nu din una, două, sau cinci nenorociri — ci din şapte (multe) nenorociri. El va face acelaşi lucru pentru tine.

  Care este discul tău zgâriat? Relaţii rele? Prăpastie financiară? Eşti fără adăpost? Orice ar fi şi neţinând cont de cât de multe ori revine, Dumnezeul meu va fi Dumnezeul tău prin toate. El te va salva. Găseşte puterea de a-L lăuda pe Dumnezeu prin discul tău zgâriat, aşa cum am făcut eu. Dumnezeu este singurul care poate ridica „acul” vieţii noastre şi îl poate repoziţiona pentru o binecuvântare.

  Până atunci, rămâi cu privirea aţintită spre El şi fii răbdătoare. El lucrează pentru binele tău şi pentru lauda Lui. Doar pentru că lucrurile nu merg aşa cum doreşti tu nu înseamnă că ele nu merg conform voii lui Dumnezeu. Dacă Naomi şi cu mine putem supravieţui momentelor în care discul este zgâriat, atunci şi tu poţi.


  Amelia Brown-Williams

  Discuri zgâriate și enervante - 2019. Rămâi cu privirea aţintită spre El şi fii răbdătoare. El lucrează pentru binele tău şi pentru lauda Lui. Doar pentru că lucrurile nu merg aşa cum doreşti tu nu înseamnă că ele nu merg conform voii lui Dumnezeu.
  Carolyn Sutton
  Știai că Dumnezeu se bucură când privește la tine? Știai că doar când se gândește la tine Îi tresaltă inima în cântare? Cartea „Note de bucurie”, apărută la Editura Viață și Sănătate, este plină de povestiri care amintesc de frumoasă legătură dintre Tata și tine, fiica Lui prețioasă. Cuvântul lui Dumnezeu ne promite că, prin Fiul Său, ne garantează siguranța. Viitorul nostru este sigur.

  Din aceeași categorie

  În fiecare zi, un capitol

  Dumnezeu ne promite că nu ne va „lăsa” și nu ne va „părăsi”, indiferent de circumstanțe. Am simțit conducerea divină – am văzut o schimbare care conducea spre creștere spirituală.

  Libertate, în sfârșit!

  Să Îi contemplăm marele sacrificiu făcut de Isus Hristos pentru a ne elibera din închisoarea lui Satana, ca să putem moșteni în libertate Împărăția pregătită pentru cei care Îl vor primi ca Mântuitor. Atunci va începe o nouă pagină de libertate!

  Corul de clopoței

  Sunt atât de binecuvântată pentru posibilitatea de a frecventa o biserică unde sunt membri veniți din diferite părți ale lumii. Îi apreciez pe toți. Obiceiurile lor culinare îmi îmbogățesc viața și îmi confirmă ideea că lui Dumnezeu Îi place diversitatea, când oameni diferiți lucrează împreună.

  Paște fericit!

  Sunt mulţi care au nevoie să afle vestea bună a mântuirii și să-L accepte ca Domn și Mântuitor pe Hristos Cel înviat. Astfel, atunci când spun: „Paște Fericit!”, le transmit altora că sunt fericită și recunoscătoare pentru darul lui Isus, dar oferit tuturor.

  Publicate astăzi

  Primii patru oameni din lume

  Resentimentele cresc în timp dacă nu suntem atenți și dacă nu păstrăm o legătură deplină cu Dumnezeu.

  În fiecare zi, un capitol

  Dumnezeu ne promite că nu ne va „lăsa” și nu ne va „părăsi”, indiferent de circumstanțe. Am simțit conducerea divină – am văzut o schimbare care conducea spre creștere spirituală.

  Dreptatea

  Toţi cei care „flămânzesc şi însetează după neprihănire” sunt numiţi „ferice”. Dumnezeu îi numeşte oameni fericiţi. Înţelegi acest lucru? Ei vor fi categoric săturaţi în virtutea dreptăţii divine.

  Paşte mieluşeii şi oiţele mele!

  Doamne, dă-ne înțelepciune să fim buni mentori și pune în inima noastră iubire față de copiii și tinerii bisericii Tale! PROVOCARE: Încearcă astăzi să înveți numele tuturor copiilor și tinerilor din biserica ta! Apoi, roagă-te pentru fiecare nume în parte!

  Jellem, amit a világ elismer

  "Legyetek feddhetetlenek és tiszták, Isten szeplőtlen gyermekei az elfordult és elvetemedett nemzetség közepette, akik közöttfényletek,...