Totuși își pierde importanța

  Dacă vei trece prin ape, Eu voi fi cu tine şi râurile nu te vor îneca; dacă vei merge prin foc, nu te va arde şi flacăra nu te va aprinde. – Isaia 43:2

  Una dintre colegele mele de cameră era maniacă depresivă, schizofrenică şi alcoolică. Ea făcea abuz şi de medicamentele prescrise. Suferise leziuni pe creier intr-un accident de maşină. Atunci când a încercat un nou medicament pentru a o ajuta să se lase de fumat, a suferit efecte secundare: halucinaţii şi furie. Ea se ascundea în dulapurile din dormitorul nostru sau spărgea becurile cu cuţite de bucătărie. Într-o perioadă de şase săptămâni, a avut două înfăţişări la tribunal şi patru iubiţi. Ne-a rearanjat borcanele cu conserve şi a bătut sute de cuie în pereţii noştri la orice oră din noapte. Avea încercări sinucigaşe uneori, însă refuza evacuarea. Ne simţeam de parcă am semnat inconştient concesiune cu o prezenţă rea.

  În cel mai rău punct, eu şi cealaltă colegă am realizat că siguranţa noastră era pusă în pericol şi toate bunurile noastre erau expuse furtului, daunelor sau incendierii. Această criză ce se desfăşura m-a făcut să înţeleg dintr-odată ce este cu adevărat important în viaţă. Dacă documente importante, instrumente muzicale, fotografii, suveniruri din călătoriile din afara ţării, artefacte din copilărie şi cărţi alese cu atenţie din biblioteca noastră personală ar pieri prin furt, distrugere intenţionată sau incendiere, cum am reacţiona?

  Ce este cu adevărat important în această viaţă? în momente de multă adrenalină, nu este timp pentru a cântări conceptele filosofice sau spirituale la calitate înaltă. Eu şi colega mea de cameră l-am căutat pe proprietar pentru a-i cere să o evacueze pe colega noastră periculoasă. Oricum, eram îngrijorate şi pentru bunăstarea ei. Era un noiembrie neobişnuit de rece, cu zăpadă, aşa că ne-am rugat stăruitor ca ea să aibă un loc sigur unde să meargă şi să nu ajungă pe străzile reci. Am realizat că lucrurile materiale sunt nimic în comparaţie cu bunăstarea oamenilor.

  Domnul ne-a purtat de grijă. Colega noastră cu probleme a fost în cele din urmă evacuată, dar a avut şi un loc în care să meargă. Faptul că bunurile noastre au fost cruţate pălea în comparaţie cu mulţumirea că am supravieţuit acestei încercări. A fost cea mai frumoasă zi a recunoştinţei avută vreodată! Domnul nu ne-a lăsat, nici nu ne-a părăsit. În această bătălie dintre lumină şi întuneric, în cele din urmă, Mielul lui Dumnezeu a învins.

  Niciodată nu au mai avut bunurile lumeşti aceeaşi însemnătate pentru noi. Prin toate acestea, noi am văzut mai clar puterea pe care o poate avea cineva – chiar sub atac – prin Domnul Isus Hristos.


  Erin Parfet

  Totuși își pierde importanța - 2019. Niciodată nu au mai avut bunurile lumeşti aceeaşi însemnătate pentru noi. Prin toate acestea, noi am văzut mai clar puterea pe care o poate avea cineva - chiar sub atac - prin Domnul Isus Hristos.
  Carolyn Sutton
  Știai că Dumnezeu se bucură când privește la tine? Știai că doar când se gândește la tine Îi tresaltă inima în cântare? Cartea „Note de bucurie”, apărută la Editura Viață și Sănătate, este plină de povestiri care amintesc de frumoasă legătură dintre Tata și tine, fiica Lui prețioasă. Cuvântul lui Dumnezeu ne promite că, prin Fiul Său, ne garantează siguranța. Viitorul nostru este sigur.

  Din aceeași categorie

  Călăuzirea lui Dumnezeu

  El ne vede și ne aude. Atunci când suntem pierduți, fie în mod fizic, fie spiritual, tot ceea ce trebuie să facem este să cerem călăuzire. El este ajutorul, Protectorul și Refugiul nostru. Dumnezeu este atât de bun!

  Voi cinsti pe cine Mă cinstește

  Îi mulțumesc Tatălui ceresc pentru răspunsul Lui rapid. Adesea, când plănuiesc programa pentru studenții mei, cer călăuzire de sus, iar El îmi răspunde prin idei excelente, care nu numai că îmbogățesc cunoștințele studenților, dar îmi și furnizează ocazii pentru a împărtăși bunătatea Sa.

  Fascinația neobișnuitului

  Isus în iesle – rumen în obraji și neajutorat – ne-a arătat cât de vulnerabil S-a făcut, din dragoste pentru noi. Nu a dus El pe pământ o viață dintre cele mai neobișnuite? Și acest fel neobișnuit de a fi nu a fost pentru El și pentru noi o binecuvântare?

  Maratonul spiritual

  Bucuria mesei din ceruri va fi cea mai frumoasă masă de nuntă – nunta Mielului: Antrenorul nostru, Susținătorul și Salvatorul nostru. Din mâna Sa și prin harul Său noi vom primi coroanele victoriei. Lauda fie a lui Dumnezeu!

  Publicate astăzi

  Patru cadrane SWOT

  Ia-ți timp să analizezi și să inventariezi bagajul de lucruri pozitive și aspectele slabe. Mântuitorul avea des obiceiul să Se retragă și să Se reorganizeze personal în legătură cu Tatăl Său. I-a luat deoparte și pe unii dintre ucenici și le-a spus: „Luați timpul acesta pentru voi; pregătiți-vă pentru situațiile complicate ce vor urma!” El știe că nu ne cunoaștem suficient și uneori ne întreabă ca și pe ucenicul Petru: „Ești sigur de ceea ce crezi despre tine?” Lasă-te astăzi întrebat de El!

  Călăuzirea lui Dumnezeu

  El ne vede și ne aude. Atunci când suntem pierduți, fie în mod fizic, fie spiritual, tot ceea ce trebuie să facem este să cerem călăuzire. El este ajutorul, Protectorul și Refugiul nostru. Dumnezeu este atât de bun!

  Umili ca Hristos

  Isus era Dumnezeu, dar a luat chip de rob şi a devenit ascultător până la moarte, coborând până la marginile de jos ale umanităţii, pentru că El te iubeşte pe tine şi mă iubeşte şi pe mine. Eşti gata să fii ecoul Lui?

  Te vând şi te cumpăr când vreau eu!

  Rugăciunea noastră ar trebui să fie aceea de a avea înțelepciunea să-i valorizăm corect pe ceilalți, așa cum a făcut Mântuitorul! PROVOCARE: Să înțelegem că, indiferent câte avantaje am căpăta, nu este corect să vindem sau să cumpărăm pe cineva!

  „Íme az Isten Báránya”

  „Ímé az Istennek ama báránya, aki elveszi a világ bűneit!” (Ján1,29)„Jánosnak természettől fogva ugyanolyan hibái...