Dumnezeu cunoaște planul Său pentru noi

  Doamne, Dumnezeule, multe sunt minunile şi planurile Tale pentru mine: nimeni nu se poate asemăna cu Tine. Aş vrea să le vestesc şi să le trâmbiţez, dar numărul lor este prea mare ca să le povestesc. – Psalmii 40:5

  Sfârşitul călătoriei lui Akunna era aproape. Ce călătorie anevoioasă a fost! Morris şi cu mine am călătorit la Baltimore pentru acest moment special: susţinerea lucrării ei de disertaţie pentru doctoratul în fiziologie celulară şi moleculară la Universitatea „Johns Hopkins”. Când am ieşit afară din aeroport, vântul rece, îngheţat, ne-a lovit feţele, iar rafale de zăpadă ne-au însoţit până la apartamentul ei. Înainte de a merge la culcare, am mulţumit lui Dumnezeu pentru că am călătorit în siguranţă şi pentru că a ajutat-o pe Akunna să atingă această însemnată piatră de hotar. Ne-am rugat pentru binecuvântarea Sa la prezentarea ei din ziua următoare.

  În timpul nopţii, în timp ce dormeam, cerurile s-au deschis şi au revărsat o supraabundenţă de zăpadă. Era atât de frumos, încât îţi tăia respiraţia, dar nu era bine-venită intr-un astfel de moment critic. Un apel de dimineaţă devreme de la un administrator al universităţii a informat-o pe Akunna că universitatea era închisă din cauza zăpezii şi trebuia să-şi reprogrameze susţinerea lucrării. Akunna i-a spus că nu putea pentru că era programată să înceapă un serviciu cu normă întreagă în săptămâna următoare. M-am descurajat. În omenescul meu, l-am întrebat pe Dumnezeu: De ce ai lăsat să se întâmple asta, ştiind cât de greu şi de mult a lucrat şi a perseverat Akunna?

  Cu toate acestea, Akunna nu a fost îngrijorată şi a continuat să facă ultimele revizuiri ale prezentării sale. Ea a spus că Dumnezeu este la cârmă. Coordonatoarea ei, dr. Sandra Gabelli, a promis să încerce să obţină deschiderea clădirii. I-am cerut lui Dumnezeu să rezolve aceasta. După câteva ore, clădirea a fost deschisă şi dr. Gabelli ne-a dus la universitate. Pe drum, ea a comentat că, dacă cel puţin şapte oameni participă, incluzând membrii comitetului de susţinere, prezentarea lui Akunna ar fi legală.

  În linişte, I-am cerut lui Dumnezeu să îndeplinească cererea. După mai multă rugăciune, mult aşteptatul moment a sosit. Dr. Gabelli a prezentat-o pe Akunna şi a lăudat-o pentru cercetarea remarcabilă şi pentru spiritul perseverent. Când Akunna s-a ridicat şi a vorbit, părea că îngeri stau lângă ea. Dumnezeu a binecuvântat-o fără măsură. „Binecuvântat să fie Domnul, Dumnezeul lui Israel, din veşnicie în veşnicie! Amin! Amin!” (Psalmii 41:13). Este atât de bine să te încrezi în Isus. El are planuri măreţe pentru tine şi pentru mine.


  Shirley C. Iheanacho

  Dumnezeu cunoaște planul Său pentru noi - 2019. Când Akunna s-a ridicat şi a vorbit, părea că îngeri stau lângă ea. Dumnezeu a binecuvântat-o fără măsură. „Binecuvântat să fie Domnul, Dumnezeul lui Israel, din veşnicie în veşnicie! Amin! Amin!” (Psalmii 41:13). Este atât de bine să te încrezi în Isus.
  Carolyn Sutton
  Știai că Dumnezeu se bucură când privește la tine? Știai că doar când se gândește la tine Îi tresaltă inima în cântare? Cartea „Note de bucurie”, apărută la Editura Viață și Sănătate, este plină de povestiri care amintesc de frumoasă legătură dintre Tata și tine, fiica Lui prețioasă. Cuvântul lui Dumnezeu ne promite că, prin Fiul Său, ne garantează siguranța. Viitorul nostru este sigur.

  Din aceeași categorie

  Domnul poartă de grijă

  Data viitoare când vei avea de înfruntat o încercare, nu te gândi prea mult la multiplele căi prin care ai putea eșua. În schimb, roagă-te lui Dumnezeu pentru succes. El nu este niciodată prea ocupat să ne audă rugăciunile și este gata să intervină, dacă Îl rugăm.

  Țărmul păcii

  Ori de câte ori închid ochii și stau în liniște, imaginația mă poartă din nou în acest loc al solitudinii profunde și calme unde găsesc pace și unde Îl găsesc pe Dumnezeu. Iată ce mi-a oferit Isus: un țărm al păcii.

  Podul

  Ce călătorie minunată putem avea atunci când suntem în contact direct cu Dumnezeu și când avem încredere în conducerea Lui zilnică! „Încredinţează-ţi soarta în mâna Domnului, şi El te va sprijini. El nu va lăsa niciodată să se clatine cel neprihănit” (Psalmii 55:22).

  Mă auzi?

  Tu Îl asculți pe Dumnezeu atunci când El te îndeamnă să urmezi căile Lui de-a lungul zilei? El așteaptă ca tu să-I răspunzi. Dar mai așteaptă și altcineva: beneficiarul binecuvântării. Răspunzând astăzi îndemnului lui Dumnezeu din inima ta, pentru cine vei putea fi o binecuvântare?

  Publicate astăzi

  Cinci fecioare înțelepte

  Cine se mulțumește să memoreze va ajunge să se creadă înțelept, dar va descoperi că prea multe bagaje, fără a fi organizate, sunt nu doar inutile, ci chiar dăunătoare. Există oameni ne­buni care știu pe de rost volume întregi, dar există și înțelepți care nici măcar nu știu să citească. Cine a găsit un om înțelept să-l păstreze în apropierea lui; informație ne oferă toți roboții planetei.

  Domnul poartă de grijă

  Data viitoare când vei avea de înfruntat o încercare, nu te gândi prea mult la multiplele căi prin care ai putea eșua. În schimb, roagă-te lui Dumnezeu pentru succes. El nu este niciodată prea ocupat să ne audă rugăciunile și este gata să intervină, dacă Îl rugăm.

  Comportamentul şi gândirea

  Alege acțiuni nobile, oneste, responsabile și cinstite, care arată respect și apreciere față de alții și în special împlinesc nevoile cuiva. Gândurile și faptele sunt legate atât de strâns încât se determină reciproc. Prin faptele tale vei împlini voia Domnului.

  Fii „părinte de suflet”!

  Doamne, deschide-mi ochii și inima față de copiii și tinerii bisericii tale și folosește-te de ceea ce sunt și am pentru a-i face oamenii Tăi valoroși! PROVOCARE: Roagă-te măcar săptămânal, pe nume, pentru copiii și tinerii din biserica ta! Alege măcar unul dintre ei și învață-l practic să slujească!

  Az előítélet növekedése

  „Ne csodálkozzatok, atyámfiai, ha gyűlöl titeket a világ. Mi tudjuk, hogy általmentünk a halálból az...