Duet

  Domnul Dumnezeul tău este în mijlocul tău, ca un viteaz care poate ajuta; Se va bucura de tine cu mare bucurie, va tăcea în dragostea Lui şi nu va mai putea de veselie pentru tine. (în versiunea engleză: …Se va bucura de tine cântând cu voce tare.) – Ţefania 3:17

  Ieri, când am răsfoit corespondenţa, scrisul de mână de pe un plic mi-a atras atenţia. Am scos un bileţel din interior: „Mulţumesc pentru tot ajutorul şi sprijinul şi chiar şi pentru că m-ai ascultat. A însemnat atât de mult pentru mine. A fost ca un colac de salvare pentru mine. Îţi mulţumesc mult.”

  Prietena mea care a scris bileţelul se îngrijora pentru mama ei. De vreme ce ea trăieşte la câteva sute de mile depărtare, nu pot face foarte multe pentru a o ajuta. Dar telefonul ne ţine în legătură. Am reuşit să înţeleg câteva simptome şi să dau câteva sugestii. Şi pot să ascult. Pot să mă rog, şi prietenii pot fi siguri că eu mă rog. Pot împărtăşi făgăduinţe ale Bibliei pentru putere şi înţelepciune.

  Pe măsură ce citeam bileţelul, noi gânduri cu privire la Ţefania 3:17 îmi veneau în minte. Ochii mi s-au umplut de lacrimi. Prima dată când am citit acel verset am fost uimită. Niciodată nu mi L-am imaginat pe Dumnezeu ca fiind un cântăreţ.

  Puteam cu greu să cred asta. Dumnezeu… cântând? în afară de asta, nu mi-aş fi imaginat niciodată că El S-ar fi bucurat de mine. Am recitit contextul. Poporul lui Dumnezeu s-a răzvrătit împotriva Lui. Dar unii au dat ascultare avertizării profetului Ţefania. Ei s-au pocăit şi îl ascultau pe Dumnezeu prin credinţă. Ei nu erau perfecţi, dar făceau paşi în direcţia corectă. Dumnezeu i-a încurajat cu prezenţa Sa. Apoi, El le-a spus cum reacţionează faţă de ei şi alegerea lor pozitivă — El Se bucura de ei cântând.

  De-a lungul anilor, făgăduinţa din Ţefania 3:17 m-a încurajat şi mi-a dat putere. Ieri am citit acele versete încă o dată şi un nou gând m-a înfiorat. Dumnezeu doreşte să mă transforme astfel încât trăsăturile Sale de caracter să fie ale mele. El doreşte ca eu să încurajez oamenii în alegerile lor bune. Nici ei nu sunt perfecţi, dar lucrarea mea ca creştin este de a-i încuraja şi de a mă bucura de bine.

  Asta s-a întâmplat când am primit corespondenţa în acea zi. Şi acolo era acel bileţel. O nouă conştientizare a venit în inima mea — şi lacrimi în ochii mei. În cel mai simplu mod, mi-am încurajat prietena. Făceam ceea ce face Dumnezeu. Şi făcând asta era ca şi cum aş cânta un duet cu Dumnezeu.

  Uau! Ce privilegiu minunat! Doamne, Te rog ajută-mă în continuare să încurajez binele în copiii Tăi. Ajută-mă să cânt duete cu Tine!


  Helen Heavirland

  Duet - 2019. Dumnezeu doreşte să mă transforme astfel încât trăsăturile Sale de caracter să fie ale mele. El doreşte ca eu să încurajez oamenii în alegerile lor bune. Nici ei nu sunt perfecţi, dar lucrarea mea ca creştin este de a-i încuraja şi de a mă bucura de bine.
  Carolyn Sutton
  Știai că Dumnezeu se bucură când privește la tine? Știai că doar când se gândește la tine Îi tresaltă inima în cântare? Cartea „Note de bucurie”, apărută la Editura Viață și Sănătate, este plină de povestiri care amintesc de frumoasă legătură dintre Tata și tine, fiica Lui prețioasă. Cuvântul lui Dumnezeu ne promite că, prin Fiul Său, ne garantează siguranța. Viitorul nostru este sigur.

  Din aceeași categorie

  Călăuzirea lui Dumnezeu

  El ne vede și ne aude. Atunci când suntem pierduți, fie în mod fizic, fie spiritual, tot ceea ce trebuie să facem este să cerem călăuzire. El este ajutorul, Protectorul și Refugiul nostru. Dumnezeu este atât de bun!

  Voi cinsti pe cine Mă cinstește

  Îi mulțumesc Tatălui ceresc pentru răspunsul Lui rapid. Adesea, când plănuiesc programa pentru studenții mei, cer călăuzire de sus, iar El îmi răspunde prin idei excelente, care nu numai că îmbogățesc cunoștințele studenților, dar îmi și furnizează ocazii pentru a împărtăși bunătatea Sa.

  Fascinația neobișnuitului

  Isus în iesle – rumen în obraji și neajutorat – ne-a arătat cât de vulnerabil S-a făcut, din dragoste pentru noi. Nu a dus El pe pământ o viață dintre cele mai neobișnuite? Și acest fel neobișnuit de a fi nu a fost pentru El și pentru noi o binecuvântare?

  Maratonul spiritual

  Bucuria mesei din ceruri va fi cea mai frumoasă masă de nuntă – nunta Mielului: Antrenorul nostru, Susținătorul și Salvatorul nostru. Din mâna Sa și prin harul Său noi vom primi coroanele victoriei. Lauda fie a lui Dumnezeu!

  Publicate astăzi

  Patru cadrane SWOT

  Ia-ți timp să analizezi și să inventariezi bagajul de lucruri pozitive și aspectele slabe. Mântuitorul avea des obiceiul să Se retragă și să Se reorganizeze personal în legătură cu Tatăl Său. I-a luat deoparte și pe unii dintre ucenici și le-a spus: „Luați timpul acesta pentru voi; pregătiți-vă pentru situațiile complicate ce vor urma!” El știe că nu ne cunoaștem suficient și uneori ne întreabă ca și pe ucenicul Petru: „Ești sigur de ceea ce crezi despre tine?” Lasă-te astăzi întrebat de El!

  Călăuzirea lui Dumnezeu

  El ne vede și ne aude. Atunci când suntem pierduți, fie în mod fizic, fie spiritual, tot ceea ce trebuie să facem este să cerem călăuzire. El este ajutorul, Protectorul și Refugiul nostru. Dumnezeu este atât de bun!

  Umili ca Hristos

  Isus era Dumnezeu, dar a luat chip de rob şi a devenit ascultător până la moarte, coborând până la marginile de jos ale umanităţii, pentru că El te iubeşte pe tine şi mă iubeşte şi pe mine. Eşti gata să fii ecoul Lui?

  Te vând şi te cumpăr când vreau eu!

  Rugăciunea noastră ar trebui să fie aceea de a avea înțelepciunea să-i valorizăm corect pe ceilalți, așa cum a făcut Mântuitorul! PROVOCARE: Să înțelegem că, indiferent câte avantaje am căpăta, nu este corect să vindem sau să cumpărăm pe cineva!

  „Íme az Isten Báránya”

  „Ímé az Istennek ama báránya, aki elveszi a világ bűneit!” (Ján1,29)„Jánosnak természettől fogva ugyanolyan hibái...