Duet

Domnul Dumnezeul tău este în mijlocul tău, ca un viteaz care poate ajuta; Se va bucura de tine cu mare bucurie, va tăcea în dragostea Lui şi nu va mai putea de veselie pentru tine. (în versiunea engleză: …Se va bucura de tine cântând cu voce tare.) – Ţefania 3:17

Ieri, când am răsfoit corespondenţa, scrisul de mână de pe un plic mi-a atras atenţia. Am scos un bileţel din interior: „Mulţumesc pentru tot ajutorul şi sprijinul şi chiar şi pentru că m-ai ascultat. A însemnat atât de mult pentru mine. A fost ca un colac de salvare pentru mine. Îţi mulţumesc mult.”

Prietena mea care a scris bileţelul se îngrijora pentru mama ei. De vreme ce ea trăieşte la câteva sute de mile depărtare, nu pot face foarte multe pentru a o ajuta. Dar telefonul ne ţine în legătură. Am reuşit să înţeleg câteva simptome şi să dau câteva sugestii. Şi pot să ascult. Pot să mă rog, şi prietenii pot fi siguri că eu mă rog. Pot împărtăşi făgăduinţe ale Bibliei pentru putere şi înţelepciune.

Pe măsură ce citeam bileţelul, noi gânduri cu privire la Ţefania 3:17 îmi veneau în minte. Ochii mi s-au umplut de lacrimi. Prima dată când am citit acel verset am fost uimită. Niciodată nu mi L-am imaginat pe Dumnezeu ca fiind un cântăreţ.

Puteam cu greu să cred asta. Dumnezeu… cântând? în afară de asta, nu mi-aş fi imaginat niciodată că El S-ar fi bucurat de mine. Am recitit contextul. Poporul lui Dumnezeu s-a răzvrătit împotriva Lui. Dar unii au dat ascultare avertizării profetului Ţefania. Ei s-au pocăit şi îl ascultau pe Dumnezeu prin credinţă. Ei nu erau perfecţi, dar făceau paşi în direcţia corectă. Dumnezeu i-a încurajat cu prezenţa Sa. Apoi, El le-a spus cum reacţionează faţă de ei şi alegerea lor pozitivă — El Se bucura de ei cântând.

De-a lungul anilor, făgăduinţa din Ţefania 3:17 m-a încurajat şi mi-a dat putere. Ieri am citit acele versete încă o dată şi un nou gând m-a înfiorat. Dumnezeu doreşte să mă transforme astfel încât trăsăturile Sale de caracter să fie ale mele. El doreşte ca eu să încurajez oamenii în alegerile lor bune. Nici ei nu sunt perfecţi, dar lucrarea mea ca creştin este de a-i încuraja şi de a mă bucura de bine.

Asta s-a întâmplat când am primit corespondenţa în acea zi. Şi acolo era acel bileţel. O nouă conştientizare a venit în inima mea — şi lacrimi în ochii mei. În cel mai simplu mod, mi-am încurajat prietena. Făceam ceea ce face Dumnezeu. Şi făcând asta era ca şi cum aş cânta un duet cu Dumnezeu.

Uau! Ce privilegiu minunat! Doamne, Te rog ajută-mă în continuare să încurajez binele în copiii Tăi. Ajută-mă să cânt duete cu Tine!


Helen Heavirland

Carolyn Sutton
Carolyn Sutton
Știai că Dumnezeu se bucură când privește la tine? Știai că doar când se gândește la tine Îi tresaltă inima în cântare? Cartea „Note de bucurie”, apărută la Editura Viață și Sănătate, este plină de povestiri care amintesc de frumoasă legătură dintre Tata și tine, fiica Lui prețioasă. Cuvântul lui Dumnezeu ne promite că, prin Fiul Său, ne garantează siguranța. Viitorul nostru este sigur.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video