Oh, mamă!

  Roada Duhului, dimpotrivă, este: dragostea, bucuria, pacea, îndelunga răbdare, bunătatea, facerea de bine, credincioşia, blândeţea, înfrânarea poftelor. Împotriva acestor lucruri nu este lege. – Galateni 5:22-23

  Dimpotrivă, fiţi buni unii cu alţii, miloşi şi iertaţi-vă unul pe altul cum v-a iertat şi Dumnezeu pe voi în Hristos. – Efeseni 4:32

  „Oh, mamă! Nu vărsa sucul pe masă!”

  Imediat am regretat tonul aspru, când am văzut privirea de pe faţa mamei şi începutul unei lacrimi.

  Pe măsură ce demenţa mamei se înrăutăţea, mă simţeam din ce în ce mai provocată.

  Neavând copii, nu am învăţat niciodată răbdarea de a creşte copii, dar îmi imaginez greşelile pe care le face un copil în perioada de creştere. Deşi este frustrant, dacă nu chiar de-a dreptul supărător, uneori aduce un anumit grad de satisfacţie când un părinte îşi vede copilul învăţând, iar apoi folosindu-şi noile abilităţi. Dar greşelile cauzate de lipsa memoriei nu aduc o astfel de bucurie.

  Însă a avea grijă de mama mea, care m-a crescut şi m-a iubit cum doar o mamă poate, a adus propria bucurie. A avea grijă de ea aduce satisfacţia de a face un cămin iubitor pentru femeia care mi-a dat prima un cămin iubitor şi o familie.

  Şi ce amintiri frumoase am din acei ani ca rezultat al grijii sale pentru mine!

  În prezent, mi-am propus să caut binecuvântările: de exemplu, iubirea şi zâmbetele pe care mama mea le arată faţă de oricine o întâlneşte – acestea mă fac mândră că sunt fiica ei. Pe măsură ce zilele şi anii trec, eu devin mai răbdătoare, mai bună şi învăţ să accept prin această sarcină pe care am primit-o, de a o iubi pe mama mea. Ştiu că Dumnezeu îmi dezvoltă caracterul prin zilele ei mai puţin bune. El vrea să poarte de grijă nevoilor speciale ale mamei mele în această perioadă dificilă din viaţa ei, un timp pe care ea nu-l mai înţelege. El vrea ca ea să experimenteze fericirea.

  Şi El vrea să o iubească pe ea… prin mine.

  Doamne, nu sunt vrednică să am grijă de această minunată mamă care m-a iubit necondiţionat. Te rog umple-mă cu Duhul Tău cel Sfânt. Fie ca faptele şi cuvintele mele să arate faţă de mama mea aceeaşi dragoste, bucurie, pace, răbdare, bunătate, amabilitate şi stăpânire de sine pe care mi le-a arătat ea mie. Amin.


  Suzanne Blaylock

  Oh, mamă! - 2019. Pe măsură ce zilele şi anii trec, eu devin mai răbdătoare, mai bună şi învăţ să accept prin această sarcină pe care am primit-o, de a o iubi pe mama mea. Ştiu că Dumnezeu îmi dezvoltă caracterul prin zilele ei mai puţin bune.
  Carolyn Sutton
  Știai că Dumnezeu se bucură când privește la tine? Știai că doar când se gândește la tine Îi tresaltă inima în cântare? Cartea „Note de bucurie”, apărută la Editura Viață și Sănătate, este plină de povestiri care amintesc de frumoasă legătură dintre Tata și tine, fiica Lui prețioasă. Cuvântul lui Dumnezeu ne promite că, prin Fiul Său, ne garantează siguranța. Viitorul nostru este sigur.

  Din aceeași categorie

  Iertarea

  Trebuie să le cerem iertare celorlalți și Tatălui nostru ceresc. El ne iubește atât de mult, că este bucuros să ne ierte. Lăudați numele Lui!

  Dă-te la o parte!

  Am învățat că la vârsta ei eu îi pot fi doar prietenă, în niciun caz și conștiință. Dar cel mai mult am învățat să mă rog cu insistență și să mă dau la o parte din drum pentru ca Domnul să lucreze.

  Deschide-mi inima!

  Doamne, fie ca dragostea Ta necondiționată să crească în inima mea și să mă determine la acțiune!

  Stând neclintiți

  Pavel ne încurajează să ne rugăm prin Duhul Sfânt în toate ocaziile. Indiferent ce întâmpinăm, putem mereu să stăm neclintiți și să ne rugăm ca Dumnezeu să-Și arate puterea Sa maiestuoasă.

  Publicate astăzi

  A cincea roată

  Nimeni nu ne poate face să ne simțim altfel decât noi acceptăm să o facem. Pentru a ne cunoaște cu adevărat valoarea, ar trebui să nu mai privim în oglinda ochilor celorlalți și nici în oglinda proprie, ci în felul în care ne vede Dumnezeu. Cum crezi că te vede El din moment ce a fost gata să moară pe cruce pentru tine? Cât crezi că valorezi pentru El dacă El spune că „te-a săpat pe palmele Lui”? Nicăieri nu valorezi mai mult decât în ochii Mântuitorului tău; nu-ți desprinde privirea de la El!

  Iertarea

  Trebuie să le cerem iertare celorlalți și Tatălui nostru ceresc. El ne iubește atât de mult, că este bucuros să ne ierte. Lăudați numele Lui!

  Greutăţile financiare

  A trebuit să trecem prin multe încercări, dar acestea ne-au dat mari lecții pentru caracter. Am învățat să apreciem puținul pe care îl aveam, să fim foarte flexibili cu hobby-urile, să ne descurcăm cu puțin și să economisim mult, să exersăm permanent autocontrolul și să mulțumim lui Dumnezeu pentru toate lucrurile.

  Investește în copiii și nepoții tăi!

  Ne predăm astăzi în mâna Ta, Doamne, și Te rugăm ca mărgăritarele Tale de înțelepciune să devină realitate în viețile noastre, ale tuturor, așa încât nepoții să fie „cununa” bunicilor, iar părinții – „slava” copiilor lor. PROVOCARE: Gândește-te la modalități practice de a întinde punți între generații!

  Idők és alkalmak

  „Mondta pedig nékik: Nem a ti dolgotok tudni az időket vagy alkalmakat, melyeket az Atya...